παρακαλώ περιμένετε...

Astrologikh Omofylofilia

  • MichalisVafeias @ 09.03.2010 17:56
    JenHart, μπορώ να καταλάβω την έξαψη κάποιου που μελετά αστρολογία να θέλει να ανακαλύψει μοτίβα και ενδείξεις για κάθε τι. Όμως η εξαγωγή τέτοιων γενικεύσεων είναι εκτός από άτοπη και επικίνδυνη την ίδια στιγμή. Φανταστείτε να έβγαινα εγώ και να σας έλεγα ότι πχ μια όψη Αφροδίτης με τον Χ πλανήτη σε συνδυασμό με τον Υ ωροσκόπο είναι ένδειξη ομοφυλοφιλίας. Τι θα κάνει κάποιος απερίσκεπτος που δεν έχει καθίσει να μελετήσει αστρολογία παραπάνω από μια ώρα σε όλη του τη ζωή; Θα το πάρει σαν τσιτάτο και μόλις βλέπει αυτά τα μοτίβα θα αρχίσει να βάζει κουτάκια στους ανθρώπους.
    Αν έχει ένα νόημα η αστρολογία είναι να μας δείξει πόσο όμοιοι είμαστε όλοι μεταξύ μας και όχι να αρχίσει να μας χωρίζει σε ομάδες, κλίκες, σέκτες κοκ... Ένας ετεροφυλόφιλος όπως και ένας ομοφυλόφιλος έχουν συναισθηματικές ανάγκες (Σελήνη), ανάγκη για αγάπη (Αφροδίτη) και ένα τρόπο που κάνουν σεξ (Άρης). Από μόνα τους αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν τις προτιμήσεις τους αλλά τι φέρνουν και τι αποζητούν σε μια σχέση.
    Συνεπώς η απάντηση μου είναι κατηγορηματικά όχι.
  • DARKPHOENIX2008 @ 09.03.2010 18:13
    ο Ουρανος θα μπορουσε να δωσει μια μικρη ενδειξη...αλλα κι αυτο ειναι παρακινδυνευμενο...
  • JenHart @ 09.03.2010 18:53
    Katalavainw kyrie Vafeia kai i prothesh mou den htan katholou "ratsistikh" an thelete na xaraktiristei kapws, isa isa. Aplws eixa thn aporria dioti exw akousei kai gia astrologous oi opoioi asxoloundai me synastries kai analysh atomikwn wroskopiwn apokleistika omofylofilwn atomwn kai ithela na mathw an yparxei kapoia statistikh patenda i kati allo sygekrimeno.

    Profanws ap'oti katalava, o astrologos tha elthei ek twn proterwn se synenoish me ton endiaferomeno ki etsi tha erminefsei kapoies opseis tou wroskopiou tou analogws me th dhlwmenh sexoualikothta tou, gia diefkolisni kai mono tou idiou. Ara oi analyseis exoun kathara xarakthra anthrwpokendriko. Swsta?
  • MichalisVafeias @ 09.03.2010 19:24
    JenHart, δεν σε κατηγόρησα για κάτι και ελπίζω να μην θεωρείς τον αυστηρό τόνο μου σαν προσωπική κατήχηση. Αυτό που επιχείρησα ήταν να εξηγηθώ δημόσια γιατί υπάρχουν εκατοντάδες μέλη που πιθανόν θα διαβάσουν αυτή τη συζήτηση. Δεν ήθελα να αφήσω χώρο για παρερμηνείες.
    Αυτό είναι αν θες το συμπέρασμα που προκύπτει από την ως τώρα εμπειρία μου: Ο χάρτης δεν δείχνει τι πρόκειται να γίνεις, αλλά ερμηνεύει με πιο τρόπο αντιδράς και εμπλέκεσαι σε αυτή τη ζωή. Όπως όταν έχεις ένα χάρτη δεν ξέρεις αν ανήκει σε άντρα ή σε γυναίκα, με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την κατεύθυνση της σεξουαλικότητας του.
    Μια καρδιά θα ραγίσει από τον έρωτα είτε ανήκει σε ομοφυλόφιλο είτε σε ετεροφυλόφιλο, αυτή είναι η μόνη βεβαιότητα που μπορώ να υποστηρίξω με πάθος.
  • JenHart @ 09.03.2010 19:33
    Den sas parexhghsa, aplws ithela na ksekatharisw ligo tis proswpikes mou protheseis pros apofygin dikis mou parexhghsews.
    Afto einai to mono sigouro, i kardia xtypaei monh ths, ragizei moni ths kai giatrevetai moni ths...

    Ithela na sas rwthsw kati diefkrinistiko ki an exete thn kalosynh mou apandate: Poia i diafora ths synaisthimatikhs mas anaghs pou ekfrazetai apo thn Selhnh kai ths anaghs mas gia agaph pou ekfrazetai apo thn Afrodith? H epithimia olwn mas den einai na agapithoume telika?
  • MichalisVafeias @ 09.03.2010 19:49
    Η Σελήνη έχει καθαρά συναισθηματικό χαρακτήρα. Είναι αυτό που έχω ανάγκη για να νιώσω καλά. πχ μια Σελήνη σε αέρινα ζώδια έχει ανάγκη από απόσταση και ελευθερία κινήσεων σε μια σχέση, μια Σελήνη στο Γη έχει ανάγκη από σχέσης που έχουν σκοπό και στηρίζονται στην αμοιβαία προσπάθεια, η Σελήνη στην φωτιά έχει ανάγκη από ενθουσιασμό, αλλαγές, περιπέτεια...
    Η Αφροδίτη δεν έχει συναισθηματικό υπόβαθρο. Η Αφροδίτη συμβολίζει τι μου δίνει απόλαυση και τι μοιράζομαι με τον άλλο σε μια σχέση. Έτσι πχ με την Αφροδίτη σε ζώδια του νερού μοιράζομαι το συναίσθημα και αυτό μου δίνει ικανοποίηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η Αφροδίτη το κομμάτι μου που αισθάνεται.
    Γι' αυτό και η αγάπη από τη σκοπιά της Αφροδίτης είναι πόσο και τι θα δώσω από εμένα σε αντάλλαγμα για αυτά που θα μου δώσεις εσύ. Ενώ η αγάπη από τη σκοπιά της Σελήνης είναι σχεδόν μητρική, είναι η αγάπη που προστατεύει και στηρίζει.
  • MichalisVafeias @ 09.03.2010 19:51
    tessy και τα δύο είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μια ερωτική σχέση είναι το ίδιο λειψή αν της λείπει η στοργή και το συναίσθημα (Σελήνη) όσο και αν της λείπει η απόλαυση και η ευχαρίστηση (Αφροδίτη)...
  • ether12 @ 10.03.2010 00:03
    Δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις Jen. Άντρες με ενισχυμένη Αφροδίτη (ή Ζυγό) και γυναίκες με ενισχυμένο Άρη (ή Κριό) μπορεί συχνά να φέρουν κάποια στοιχεία του άλλου φύλου αλλά αυτό δεν σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία. Όψεις Άρη-Ουρανού και Πλούτωνα, ή Αφροδίτης-Ουρανού και Πλούτωνα μπορεί να φαίνεται πως έχουν κάποια σχέση αλλά στην πράξη τίποτα δεν πιστεύω ότι τεκμηριώνεται, διότι είναι όψεις με άπειρες πιθανές εκδηλώσεις. Οι αρχαίοι πάλι συσχέτιζαν το Γανυμήδη με τον Υδροχόο, αλλά αυτό σαν αρχετυπική εικόνα του ωραίου νέου που ερωτεύονταν οι φιλόσοφοι και όχι σαν κάποια ζωδιακή ένδειξη.
  • dimi84kara @ 10.03.2010 00:06
    Jen νομιζω εκ των υστερων βλεπεις το χαρτη και λες "ε ναι αυτο κατι δειχνει".....

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...