παρακαλώ περιμένετε...

ΟΙΚΟΙ

  • AriesLeo @ 05.02.2010 17:29
    Από τα Αστρομαθήματα....
    "Η ακμή ενός οίκου είναι το όριο μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου οίκου. Παραδείγματος χάρη η γραμμή που χωρίζει τον δεύτερο από τον τρίτο οίκο δείχνει τον τρίτο οίκο. Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του οίκου (1ου, 2ου, 3ου, 4ου κοκ) δείχνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος το συγκεκριμένο τομέα της ζωής."
    Επομένως η ακμή/αρχή κάποιου οίκου μπορεί να "πατάει" σε ένα ζώδιο μόνο. Επίσης η οποιαδήποτε ποιότητα ή επιρροή του εκάστοτε οίκου εκφράζεται ισχυρότερα κοντά στην ακμή του.
    Μπορεί ένας οίκος να αρχίζει από ένα ζώδιο και να συνεχίζει να εκτείνεται και στο επόμενο -ή να το εμπεριέχει ολόκληρο... νομίζω πάνω σε αυτό ρωτάς.
    "Αναχαιτισμένα Ζώδια: Αφού ο άξονας της γης γέρνει και αφού το σχήμα της δεν αποτελεί τέλεια σφαίρα, υπάρχει συχνά μια ποικιλία στο μέγεθος των οίκων όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε βόρεια ή νότια από τον ισημερινό. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μερικά ζώδια περιέχονται ολόκληρα μέσα σε ένα οίκο. Δηλαδή το ζώδιο δεν εμφανίζεται σε καμία ακμή και αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο ως αναχαίτιση. Σε γεωγραφικά μήκη περισσότερα των 50ο νότια ή βόρεια δύο ή περισσότερα ζώδια μπορεί να αναχαιτίζονται σε έναν οίκο ή μπορεί να υπάρχουν δύο ζευγάρια οίκων με αναχαιτισμένα ζώδια. Αν ένας οίκος έχει ένα αναχαιτισμένο ζώδιο ο απέναντι οίκος θα περιέχει επίσης ένα αναχαιτισμένο ζώδιο. Μια αναχαίτιση μεγαλώνει τον οίκο και κάνει σύνθετες τις υποθέσεις εκείνου του οίκου λόγω των επί πλέον ζωδίων που εμπεριέχονται. Ο χαρακτηρισμός ενός οίκου που περιέχει ένα αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκος."
    Πχ. ο 5ος οίκος έχει ακμή στο Σκορπιό αλλά η ακμή του 6ου οίκου βρίσκεται στον Αιγόκερω και όχι στον Τοξότη. Αυτό επειδή το ζώδιο του Τοξότη "περιλαμβάνεται" στον 5ο. Ο 5ος εξακολουθεί να "ανήκει" στο Σκορπιό, αλλά πιθανότατα να χαρακτηρίζεται και από ποιότητες του Τοξότη.

    Αν διαβάσεις στα Αστρομαθηματα το λεξικό για αρχαριους θα καταλάβεις καλύτερα...
  • playmobile @ 05.02.2010 18:35
    AriesLeo ακριβώς αυτο ρώτησα και ευχαριστώ πολύ.

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...