παρακαλώ περιμένετε...

ΚΑΡΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

  • fldown @ 31.12.2008 09:29
    Είχα απαντήσει σε μια αντίστοιχη ερώτηση στη φυλή των Υδροχόων πριν από ενάμιση μήνα περίπου. Ξαναβάζω την τότε απάντηση μου, ίσως να σου φανεί χρήσιμη. Καλή σου μέρα και χρόνια πολλά.

    "Αλήθεια πόσο καλά κατανοεί κανείς τον όρο κάρμα και τα παράγωγά του; Γιατί να χρησιμοποιούμε με τόση ευκολία τον όρο και γιατί να θέλουμε να ντύσουμε με αυτόν τον όρο μόνο συγκεκριμένες σχέσεις ή πράξεις;
    Το ζήτημα είναι ότι αν πιστεύεις στο κάρμα τότε όλα όσα ζεις και κάνεις είναι κάρμα. Αν ακολουθήσουμε την Ινδουιστική ερμηνεία της λέξης, η μετάφραση για τις γλώσσες του δυτικού πολιτισμού θα συμπεριλάμβανε τις έννοιες "πράξη" και "χρέος" ή αν το δούμε πιο σφαιρικά το κάρμα είναι η έκφραση της συμπαντικής αρχής Αιτίου - Αποτελέσματος. Είναι γνωστό ότι η Ινδουιστική φιλοσοφία λειτουργεί με την αρχή της μετενσάρκωσης που συνοπτικά αναφέρει πως μια ψυχή θα μετενσαρκωθεί πολλές φορές σε αυτή τη γη. Σε κάθε σάρκωση η ψυχή μεταφέρει τις πράξεις ή το κάρμα που έχει δημιουργήσει σε προηγούμενες ζωές ενώ σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να δημιουργήσει ξανά καλό κάρμα και να αποπληρώσει το αρνητικό που μεταφέρει από το παρελθόν.
    Σύμφωνα με τις Βέδες (ιερά βιβλία των Ινδουιστών) το κάρμα δεν σημαίνει πεπρωμένο. Ο Θεός μας έχει δώσει ελεύθερη βούληση και εμείς έχουμε το δικαίωμα στα πλαίσια του κοινωνικού μας περίγυρου να επιλέξουμε τη στάση ζωής μας. Ένα διάσημο Ινδικό ρητό λέει: "Αν σπείρεις καλό κάρμα θα θερίσεις καλό κάρμα. Αν σπείρεις κακό κάρμα, θα θερίσεις κακό κάρμα." Άρα καλό θα ήταν να μην συγχέεται ο όρος κάρμα με κάτι το μοιραίο ή το κοσμογονικό, αφού από τη στιγμή που πιστεύεις στο κάρμα, όλα εκεί έξω είναι κάρμα γιατί όλα κυβερνώνται από τη δράση και τα αποτελέσματά της.
    Στη σύνδεση τώρα μεταξύ του κάρμα και της αστρολογίας πρώτα από όλα πρέπει αναγνωρίζει κανείς τη σύνδεση μεταξύ Αιτίου και Αποτελέσματος που έχουν και οι δύο θεωρήσεις. Από την άλλη, η αστρολογία μπορεί να σταθεί και χωρίς την ύπαρξη του κάρμα και πράγματι η Δυτική Αστρολογία μόλις πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη συχνότητα τον όρο. Αν τώρα επιμένεις και θέλεις να εντοπίσεις καρμικά σημεία στο γενέθλιο χάρτη σου δες πρώτα από όλα τον Κρόνο (θέση, όψεις, οίκος). Στον οίκο που έχεις τον Κρόνο (αποκαλείται και ο Άρχων του Κάρμα) και η δύσκολες όψεις του Κρόνου είτε στο γενέθλιο είτε κατά την διέλευσή του από γενέθλιους πλανήτες σου είναι ενδεικτικός των εποχών που πιέζεσαι για δράση ή που καλείσαι να αποπληρώσεις τις συνέπειες των πράξεων σου, δηλαδή να παράγεις ή να αποδεσμεύσεις κάρμα κατά την καρμική παράδοση. Επίσης σχέσεις στις οποίες ο Κρόνος του ενός κάνει όψη με το φώτα, τον κυβερνήτη, τον ωροσκόπο ή το μεσουράνημα του άλλου είναι επίσης ενδεικτικές του ότι θα σου δώσουν σημαντικά μαθήματα. Επίσης οι δυναμικές όψεις των βαριών πλανητών (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) είτε σε γενέθλιο είτε σε συναστρία συμβολίζουν για πολλούς αστρολόγους καρμικά κατάλοιπα ή και ευκαιρίες για την παραγωγή νέου κάρμα καθώς και πλανήτες στα υδάτινα ζώδια και στους υδάτινους οίκους (Τρίγωνο της ψυχής). Προσοχή όμως! Ότι εντοπίζεις αυτά τα σημεία δεν σημαίνει ότι μπορείς και να τα ερμηνεύσεις κιόλας!!
    Συνοψίζοντας λοιπόν, η αστρολογία μπορεί να σταθεί και μόνη της χωρίς την καρμική ερμηνεία και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση της λέξης και στην ερμηνεία που της δίνουμε. Αν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με θέματα της Ινδικής αστρολογίας (Vedic Astrology και τα σχετικά) είναι καθόλα αρμόδιος να απαντήσει σε τέτοια θέματα και από άλλη οπτική γωνία. Τελικά στο ερώτημά σου η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη όπως καταλαβαίνεις αφού ή το πιστεύεις και όλες οι σχέσεις και οι πράξεις σε αυτή τη ζωή είναι καρμικές, ανεξαρτήτως ζωδίου του συντρόφου ή δεν το πιστεύεις οπότε πορεύεσαι με όποιο άλλο σύστημα αξίων και πεποιθήσεων έχεις..."
  • gb488 @ 02.01.2009 17:28
    wow! πολλά δεν κατάλαβα αλλά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...