παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Λέων

 

Στοιχείο: Φωτιά

Κυβερνήτης πλανήτης: Ήλιος

Κύριο χαρακτηριστικό: Μεγαλοπρέπεια

Γένος: Αρσενικό

Συμβολίζει την χλιδή, τον ενθουσιασμό και την δημιουργικότητα.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το σύμβολο του ζωδίου είναι το λιοντάρι. Και λιοντάρι ίσον δύναμη, ηγεσία, μεγαλοπρέπεια, περηφάνια, παράλληλα όμως και αυταρχισμός, πείσμα, ισχυρογνωμοσύνη, αδιαλλαξία και φιλοδοξία. Πρόκειται για ένα «ζόρικο» ζώδιο, για έναν δύσκολο χαρακτήρα. Εύκολα ένας Λέοντας μπορεί να μας μπερδέψει  και ποτέ να μην έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για εκείνον. Ιδιαίτερα εξωστρεφής, κοινωνικός και δοτικός, αλλά την ίδια στιγμή επίμονος, ισχυρογνώμων και εγωκεντρικός. Το εγώ του τον κάνει τυφλό και όλους τους άλλους….. έξαλλους!

Tα περισσότερα Λιοντάρια είναι άτομα με ισχυρή αντίληψη και διορατικότητα, ενώ οι στόχοι τους, όσο υψηλοί κι αν είναι, συνήθως υλοποιούνται. Οι συνεργάτες τους πολλές φορές νιώθουν καταπιεσμένοι από τον ζήλο τους και την τάση τους για τελειότητα, αλλά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει και αποκαθιστά την εικόνα τους.

Οι Λέοντες είναι λάτρεις της χλιδής και της άνεσης. Τους γοητεύουν τα όμορφα πράγματα, τα κοσμήματα, τα συλλεκτικά κομμάτια, οι πίνακες και τα έργα τέχνης. Είναι ανοιχτοχέρηδες ,ε εκείνους που αγαπούν και δεν διστάζουν να αδειάσουν το πορτοφόλι τους αρκεί να νιώθουν την ικανοποίηση ότι κατάφεραν να δώσουν χαρά. Στο κομμάτι της καριέρας πολλές φορές θα συναντήσουμε Λέοντες σε θέση ισχύος. Τους αρέσει να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά ξέρουν καλά και μελετούν πολύ μεθοδικά τον τρόπο που θα το κάνουν.

Κοινωνικά είναι άνθρωποι που έχουν μόνο γνωστούς, πολλούς φίλους και λίγους εχθρούς. Είναι πολύ δοτικοί με τους φίλους τους, πάντα τους συμπαραστέκονται και τους φροντίζουν.

Όσον αφορά τον ερωτικό τομέα, είναι μάλλον άστατοι και άτακτοι, αλλά μόνο μέχρι να ερωτευτούν. Μετά είναι αφοσιωμένοι στο ταίρι τους και δεν έχουν μάτια παρά μόνο γι’ αυτό. Στην σχέση τους θέλουν την αρχηγία, είναι αυστηροί κριτές αλλά και σπουδαίοι εραστές. Ξέρουν τον τρόπο να  κατακτούν την καρδιά και να κερδίζουν το μυαλό του συντρόφου τους. 

Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Λέοντα

Οι δυναμικοί λέοντες κάνουν ένα κάλο δίδυμο με τους κριούς και τους καρκίνους, ωστόσο το προφίλ τους δεν αφήνει περιθώρια στο θήραμα τους. Μια σχέση μαζί τους είναι σαν ένα ταξίδι, που, ενώ στην ουσία είναι κρουαζιέρα, πιθανόν που και που να έχει κάποιες άτυχες στιγμές. Στους καυγάδες τους είναι πολύ απότομοι, εριστικοί και πολλές φορές χάνουν τον έλεγχο και ίσως να γίνονται πικρόχολοι. Δεν εκδικούνται, αν και πάνω στην ένταση κάνουν τέτοιου είδους σκέψεις – ευτυχώς όμως εύκολα το ξεχνάνε. Οι ερωτικοί Λέοντες ταιριάζουν ιδανικά με Λέοντες, Σκορπιούς και Αιγόκερους

Λέων - Λέων

Πρόκειται για μια σχέση που θα αφήσει εποχή και αναμνήσεις, κοινώς θα σας μείνει αξέχαστη. Δυο Λέοντες σε σχέση ξέρουν πολύ καλά τα θέλω τους, μοιράζονται τους στόχους και τις επιθυμίες τους κι έτσι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Αποκλείεται να κάνουν κάτι ασυναίσθητα. Αν θελήσουν να τσιγκλίσουν θα πρόκειται για μια κίνηση οργανωμένη και με υπολογισμό της κάθε λεπτομέρειας, με λίγα λόγια, μια σχέση που μοιάζει περισσότερο με…… ταξίδι αναψυχής!

Λέων - Σκορπιός

Στην σχέση αυτή έχουμε να κάνουμε μ δυο πολύ ισχυρές προσωπικότητες, που ίσως και να συγκρουστούν και, αν συμβεί αυτό, τότε δεν θα μιλάμε για καβγά, αλλά για μάχη. Ως σύμμαχοι βέβαια μάλλον θα αγγίξουν  την τελειότητα. Μαζί μπορούν να μεγαλουργήσουν! Ως σύντροφοι είναι πολύ ερωτικοί και οι δυο, ερωτεύονται με πάθος και πάσχουν από σύνδρομο κτητικότητας. Με την μόνη διαφορά ότι ο Λέων μπορεί να κουμαντάρει την κτητικότητα του πολύ καλύτερα από τον Σκορπιό και, όταν χάνονται οι ισορροπίες στην σχέση τους, τις επαναφέρει ευκολότερα.

Λέων - Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι σαφέστατα πιο συντηρητικός από τον Λέοντα και η γνώμη του κόσμου είναι για εκείνον πάντα επιλήψιμη. Αν, παρ’ όλα αυτά, καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, η σχέση τους δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα – ούτε βέβαια και τις συναρπαστικές στιγμές. Μια καλή σε γενικές γραμμές σχέση ως προς την συνεννόηση, την κατανόηση και την επικοινωνία.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...