παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ - the end

Καρκίνος

21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου.

SOLAMENTE TU - PABLO ALBORAN 02087.jpg

Μέχρι Να Μας Χωρίσει Ο Θάνατος

Νομίζω ότι σε έλκουν άτομα που επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους σου για τον εαυτό σου.

-Richard  Lewis (29 Ιουνίου)

 

Πώς να τους ξεπεράσεις

 

Εκτός του ότι θα σιχαθείς τη Μητέρα ή τη μνήμη της παλιοκλώσσας, θα έχεις ελάχιστο προσωπικό χώρο και χρόνο, ακόμη λιγότερη ανεξαρτησία, και θα πρέπει να τσακώνεσαι για κάθε βράδυ που θα θέλεις να βγεις χωρίς το Καβούρι σου. Επίσης, θα χρεώνεσαι οποιοδήποτε πρόβλημα στη σχέση σας, είτε είναι δικό σου λάθος είτε όχι. Έτσι, αν δεν υπήρξες ένα καθίκι, με την απατεωνιά και το ψέμα στο τσεπάκι πριν τον γνωρίσεις, πολύ σύντομα θα γίνεις, αφού θα έχεις κουραστεί να σε κατασκοπεύουν, να σε ψήνουν κάτω από τη λάμπα του ανακριτή και να σε υποβάλλουν σε ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Είτε σε παρατήσει είτε τον παρατήσεις, στο χωρισμό με έναν Καρκίνο θα φταις πάντα εσύ. Αν αποδεχθείς τώρα το γεγονός, θα γλιτώσεις από πολύ θρήνο και ενοχές αργότερα. Σπάνια τίθεται θέμα αν μπορείς να επιβιώσεις χωρίς ένα Καβούρι δίπλα σου, αυτός όμως θα προσπαθήσει να σε κάνει να πιστέψεις πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα. Ακόμη κι αν ξέρει ότι έχει τελειώσει, είναι ικανός να υποκριθεί ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια για να σε κρατήσει.

Ο λιγότερο επώδυνος τρόπος να εγκαταλείψεις έναν Καρκίνο, από τη μεριά του Καβουριού, είναι να αρχίσεις να τον κόβεις σταδιακά, όπως θα έκανες με ένα μωρό στην περίοδο του απογαλακτισμού. Όμως, αυτό μπορεί να διαρκέσει χρόνια στην κυριολεξία, αφού οι Καρκίνοι δεν μπορούν να ξεκόψουν. Οπότε, αν δεν είσαι έτοιμη για μεταμεσονύχτιες εκκλήσεις να τρέξεις να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει την κρίση πανικού ή για να τηλεφωνήματα ξημερώματα Κυριακής που ρωτάνε αν μπορείς να τον βοηθήσεις να ξεπεράσει την κρίση πανικού ή για τηλεφωνήματα ξημερώματα Κυριακής που ρωτάνε αν μπορείς να προσέχεις το σκύλο του για τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια, σε συμβουλεύων να χωρίσεις όσο πιο γρήγορα αλλά ευγενικά μπορείς.

Ξεκαθάρισέ του ήρεμα ότι φεύγεις και μετά ετοιμάσου να τον δεις να λιποθυμάει, να προσπαθεί να σε σκοτώσει, να σπάει πιάτα, να πέφτει σε κατάθλιψη (όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά). Αν όντως τραυματιστείς στο παραλήρημά του, ακόμη καλύτερα, γιατί αργότερα σίγουρα θα έχει τύψεις. Εν τω μεταξύ, πριν μπορέσεις να βγεις κουτσαίνοντας από την πόρτα, θα μιλάει ήδη με τη Μαμά στο τηλέφωνο και μετά με όλους τους συγγενείς και φίλους. Στη συνέχεις, θα καλέσει τη δική σου μαμά να της πει πόσο βρόμα είσαι που καταστρέφεις αυτό το ευτυχισμένο σπιτικό. Αλλά μην αλλάξεις γνώμη. Το Καβούρι σου θα γλεντοκοπάει με το μαρτύριό του για πολύ καιρό αφότου εσύ έχεις σωθεί.

Είναι δύσκολο να ξεκολλήσεις ένα εξαρτημένο παιδί του Φεγγαριού από τα πόδια ή την ψυχή σου. Οπότε, αν δεν σχεδιάζεις χωρισμό εν ψυχρώ, δες μερικούς τρόπους να κλείσεις την πόρτα πίσω σου. Πες του πως σκέφτεσαι να γίνεις ιεραπόστολος και θέλεις να σε ακολουθήσει στα ταξίδια σου και μετά παρουσίασε μια λίστα με τις δώδεκα πιο θανατηφόρες ιώσεις στον κόσμο, αναφέροντας ότι πιστεύεις πως υπάρχουν εμβόλια για τους περισσότερους στην αποστολή. Ή απαίτησε να περιορίσει η Μαμά του τις επισκέψεις της σε μία την εβδομάδα και απαγόρεψέ της να τηλεφωνεί μετά τις πέντε το απόγευμα. Και οι δυο ελιγμοί θα βάλουν το νερό στο αυλάκι.,

Οι Καρκίνοι δεν εγκαταλείπουν –βασανίζουν. Μπορεί να έχουν περάσει σε άλλη πίστα, αλλά εσένα θα σε έχουν να αιωρείσαι για πάντα, αν είναι δυνατόν.

 roll.gif

 (Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...