παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΖΥΓΟΣ

Ζυγός

23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Brigitte Bardot - _Moi Je Joue_ 1993.jpg 

Ο ματαιόδοξος

 

Στοιχείο: Αέρας. Σε ανάβει ψιθυρίζοντας καυτά γλυκόλογα στο ένα αφτί, σε παγώνει σχολιάζοντας τα λάθη σου στο άλλο.

Ποιότητα: Παρορμητικό. Ο πρωταθλητής στη διάλυση σπιτικών του ζωδιακού.

Σύμβολο: Η ζυγαριά. Όταν διαχειρίζεσαι τρεις παράνομες σχέσεις και ένα σκασμό περιστασιακές ερωμένες ενώ κανονίζεις το γάμο της χρονιά, ανακηρύσσεσαι ασυζητητί ο υποκριτής του αιώνα.

Κυβερνήτης: Αφροδίτη, η θεά των εφήμερων απολαύσεων.

Ερωτικό είδωλο: Blanche Deveraux (Golden Girls).

Ερωτικό στυλ: Μπερδεμένο.

Αγαπημένη ατάκα στο φλερτ: «Μου πάει αυτό το χρώμα;»

Ιδανικό πρώτο ραντεβού: Απίστευτα θεϊκή και εντελώς ζάμπλουτη διασημότητα στους high κοσμικούς κύκλους εμφανίζεται στο μπαράκι της γειτονιάς μου. Παραμερίζει το πλήθος. Με ζητάει αμέσως σε γάμο με την υπόσχεση μιας ζωής χωρίς αποφάσεις.

Ερωτογενής ζώνη: Πισινός. Τον καθίζει κάτω ενώ εσύ κάνεις όλη τη δουλειά.

Σεξουαλικό βίτσιο: Όλες οι στάσεις καλές είναι, αρκεί να κοιτάζεται στον καθρέφτη.

 

Φλερτάροντας το ζώδιο

Του εξήγησα ότι έχω λιτό γούστο και δεν θέλω τίποτα φανταχτερό, όσο κι αν μου κοστίσει.

- Art Buchward (20 Οκτωβρίου)

 

Ο Ζυγός είναι η γκλάμορους γατούλα του ζωδιακού. Το Χόλιγουντ είναι η Ζυγός πρωτεύουσα του κόσμου, όπου θα τους βρεις σε κοπάδια, όλους με μιαν έκφραση σαν να το έσκασαν από εργαστήριο πειραμάτων πλαστικών επεμβάσεων. Εκείνα τα σέξι λακκάκια όταν χαμογελάνε έλκουν τους εραστές όπως ο Δίδυμος τους δικηγόρους διαζυγίων. Κοίτα καλύτερα, όμως και θα δεις ότι στην πραγματικότητα αυτό το γλυκό χαμόγελο είναι μειδίαμα. Τα χείλη τους είναι μονίμως σουφρωμένα από εκνευρισμό και απαξίωση.

Οι Ζυγοί πιστεύουν στον έρωτα δια της προσκολλήσεως. Όπως τα χταπόδια, προσαρτούν τουλάχιστον ένα μέρος τους σώματός του πάνω σου όποτε είναι κοντά σου. Θεωρούν ότι είναι ωραίο να κάθονται στα πόδια σου την ώρα του φαγητού και να τρώνε με το πιρούνι σου. Αν είσαι κολλημένος Καρκίνος ή ανασφαλής Παρθένος, πιθανότατα θα σου αρέσει. Αν είσαι ένας Αιγόκερως με ανάγκη για προσωπικό χώρο ή ένας Σκορπιός που δεν επιτρέπεις να σε αγγίξουν χωρίς την άδειά σου, το ιδιαίτερα προσωπικό στυλάκι του Ζυγού θα σε στείλει στην πλησιέστερη έξοδο.

Ο Τοξότης Christopher Plummer είπε πως το να δουλεύεις με τη Ζυγό Julie Andrews (στη Μελωδία της Ευτυχίας) ήταν «σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με έναν Βαλεντίνο». Όταν ένας Ζυγός σε βάλει στο μάτι, σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις σαν κουνέλι που υπνωτίστηκε από κόμπρα, αφού αυτά τα άτομα λικνίζονται πάνω κάτω, μπρος πίσω, υποτάσσοντάς σε στις βουλές τους. Οι Ζυγοί είναι δίκαιοι και γεμάτοι κατανόηση. Αλλά παρʼ το απόφαση: οι Ζυγοί συμβιβάζονται μόνον όταν είναι προς όφελός τους. Κάνουν μούτρα όταν δεν τους αποδέχεσαι ακριβώς όπως είναι, αλλά θα αναλύουν συνεχώς και θα βρίσκουν λάθος σχεδόν οτιδήποτε τρως, σκέφτεσαι ή φοράς. Συν το ότι απαιτούν να πορευτείς σύμφωνα με τη λίστα βελτιώσεων που εκείνοι έφτιαξαν για το καλό σου. Μην τη συγχέεις με την εμμονή των Παρθένων στις λεπτομέρειες. Ο σκοπός τους είναι να σε βοηθήσουν. Οι Ζυγοί μετράνε τη δική τους αξία από το πόσο κοινωνικά αποδεκτός είναι ο σύντροφός τους.

Σεξουαλικά, οι Ζυγοί ασχολούνται περισσότερο με το σκηνικό (το οποίο στήνουν όπως στις ταινίες) και το πώς θα δείχνουν μέσα σʼ αυτό, παρά με την πράξη. Μαλλί, μακιγιάζ, μουσική και φωτισμός, όλα πρέπει να είναι τέλεια, διαφορετικά δεν μπαίνουν στον κόπο. Πιστεύουν στο δούναι και λαβείν, αλλά στο κρεβάτι έχουν τέτοια εμμονή με την ισότητα που μπορεί να μετράνε τα μπες βγες για να σιγουρευτούν ότι κανείς από τους δύο δεν αδικήθηκε.

 Αστρολογικά, ο Ζυγός θεωρείται το ζώδιο του γάμου, γιατί είναι άτομα που χάνουν την ισορροπία τους χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα τους. Αυτό που δεν μας έχουν πει είναι πως δεν χρειάζεται να είναι ο γάμος του Ζυγού. Οι σύντροφοι φίλων και συγγενών του κάνουν μια χαρά. Μπορεί να θεωρούνται αιώνια ρομαντικοί, στην ουρία όμως οι Ζυγοί είναι εθισμένοι στις σχέσεις και δεν νιώθουν ολόκληροι χωρίς ένα κορμί πλάι τους, οπότε πάνε με όποιον να΄ ναι στην ανάγκη. Γιʼ αυτό και είναι οι βασιλιάδες του γρήγορου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ζούνε για ερωτικούς καυγάδες, κρυφές και φανερές προδοσίες, οικογενειακές βεντέτες και γενικά ανακατωσούρες που διατηρούν κάθε σχέση σε αναβρασμό. Ιδανικός σύντροφος του Ζυγού είναι αυτός που θα αναλάβει τη φροντίδα τους και ταυτόχρονα θα είναι μια μαριονέτα που ζει για να υπακούει, να εξομαλύνει καταστάσεις και να συνθηκολογεί. Η αληθινή ζωή της Brigitte Bardot ήταν η μια θυελλώδης καταστροφή μετά την άλλη: τέσσερις γάμοι, ένα παιδί το οποίο άφησε σε συγγενείς της να το μεγαλώσουν, τρεις απόπειρες αυτοκτονίας και μια κινηματογραφικά καριέρα που τελείωσε θλιβερά το 1973. Πέρασε για τα επόμενα είκοσι χρόνια της ζωής της μαχόμενη δημοσίως για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των ζώων.

Στην ιδιωτική της ζωή, σύχναζε στις πιο διάσημες ντίσκο του κόρμου αναζητώντας πρόθυμους, όμορφους και πολύ νεότερούς της άντρες. Οι δυο δεκαετίες των one night stands έληξαν το 1992, οπότε παντρεύτηκε έναν ακροδεξιό Γάλλο πολιτικό. Με το κλασικό στυλ των Ζυγών, η Bardot επέλεξε έναν δυναμικό, πλούσιο προστάτη για να εξασφαλίσει χλιδάτη ζωή, ενώ, πολύ βολικά, ξέχασε ότι εκείνος υπερασπιζόταν όλα όσα εκείνη υποτίθεται ότι αντιμαχόταν.

Με το που θα πηδήξεις στον ένα δίσκο της ζυγαριά, ο Ζυγός αρχίζει να μαζεύει τα παράπονά του από την άλλη. Το πόσο πρόθυμη είσαι να του φιλήσεις τα πόδια, να τονώσεις τον εγωισμό του και να αλλάξεις τον εαυτό σου για να ανταποκριθείς στα συνεχώς μεταβαλλόμενα κριτήριά του θα είναι ευθέως ανάλογο με τη διάρκεια της ευτυχισμένης ζωής με τον αξιαγάπητο Ζυγό.

 roll.gif

(Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...