παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ...

Καρκίνος

21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου.

 sun-in-cancer 2.jpg

Δάκρυα ποτάμια.

 

Στοιχείο: Νερό. Το ξίδι με το νερό μπορεί να καθαρίζει, αλά είναι και φοβερά δύσκολο να το καταπιείς.

Ποιότητα: Παρορμητικό. Ο Καρκίνος είναι η μητέρα όλων των ζωδίων.

Σύμβολο: Ο κάβουρας. Ο όρος «χαλασμένα» δεν ισχύει μόνο για τα οστρακοειδή.

Κυβερνήτης: Η Σελήνη. Δεν υπάρχει βραβείο σε αυτό το συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου.

Ερωτικό είδωλο: H Carmen.

Ερωτικό στυλ: Εξαρτημένος.

Αγαπημένη ατάκα στο φλερτ: «Θα το φας αυτό;»

Ιδανικό πρώτο ραντεβού: Η μαμά μας πηγαίνει για δείπνο με το αυτοκίνητο και παραγγέλνει για όλους μας. Η καλή μου κρέμεται από τα χείλη της μαμάς και πληρώνει το λογαριασμό.

Ερωτογενής ζώνη: Στήθος. Άντρες- γυναικούλες και γυναίκες που σου ρουφάνε τη ζωή.

Σεξουαλικό βίτσιο: Κλαίνε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ, από ευγνωμοσύνη ή δυσαρέσκεια ή επειδή είχε πολλαπλούς οργασμούς ή επειδή δεν είχε ή επειδή εσύ είχες ή επειδή εσύ δεν είχες.

 

Φλερτάροντας το ζώδιο

Τραγωδία είναι όταν εγώ κόβω το χέρι μου. Κωμωδία είναι όταν εσύ πέφτεις σε έναν ανοιχτό υπόνομο και πεθαίνεις.

-Mel Brooks (28 Ιουνίου)

Αν διψάς για περιπέτεια, λαχταράς να ακολουθείς το ένστικτό σου ή να ποντάρεις στην τύχη σου, βρες ένα Λιοντάρι, έναν Υδροχόο ή έναν Τοξότη. Οι Καρκίνοι δεν ξέρουν από αυθορμητισμό. Με το ζόρι τα βγάζουν πέρα με τον καλό προγραμματισμό. Και τα δύο φύλα αντιστέκονται σθεναρά στην αλλαγή, εκτός κι αν την επιδιώκουν οι ίδιοι. Αν οι Καρκίνοι ήταν φυτά, θα ήταν σαγηνευτικά απʼ έξω, σαρκοφάγα από μέσα.

Με κυβερνήτη τη Σελήνη, αυτά τα παιδιά είναι υπερευαίσθητα, με σκοτεινό χαρακτήρα και διάθεση που μπορεί να αλλάζει ανά λεπτό – και το κάνει. Και δεν κάνουν τίποτα χωρίς δέσμευση. Έχε το νου σου. Οι Καρκίνοι είναι οι βασιλιάδες της προσκόλλησης. Αν δανειστεί το αυτοκίνητό του επειδή το δικό σου είναι στο συνεργείο, μπορεί να το ερμηνεύσει ως σημάδι ότι θέλεις να τον παντρευτείς. Ο ευκολότερος τρόπος να ξεχωρίσεις κάποιον Καρκίνο είναι από τα σφιγμένα φρύδια και την έκφραση πόνου, σαν να πρόκειται να βάλει τα κλάματα ή μόλις να τα σταμάτησε. Επίσης, μπορεί να δείχνουν συνέχεια σαστισμένοι ή σαν να μύρισαν κάτι αηδιαστικό. Παρατήρησε την επόμενη εμφάνιση του  Bush στην τηλεόραση και θα καταλάβεις.

Και μην ξεχνάς τη Μαμά. Όχι τη δική σου. Τη δική τους. Μπορεί να καταφέρεις να σκαρφαλώσεις στο κρεβάτι ενός Καρκίνου χωρίς τη συγκατάθεσή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις έναν Καρκίνο στη ζωή σου αν δεν αποδεχθείς το γεγονός ότι κατʼ αρχήν και πάνω απʼ όλα οι Καρκίνοι είναι δεμένοι με τη μαμά τους για πάντα.

Είτε τη λατρεύει είτε νιώθει απογοήτευση, ακόμη και έχθρα για τη γριά γκιόσα, εσύ θα πρέπει να την τιμήσεις, να θυσιαστείς ή στην τελική των τελικών να υποκρίνεσαι πως τη συμπαθείς. Οι Καρκίνοι παραμένουν υπό τη μητρική ηγεμονία για πολύ καιρό αφότου εμείς έχουμε τρέξει ουρλιάζοντας μακριά από την οικογενειακή εστία.

 Συμβιβάσου με αυτό. Θα σε συγκρίνει αιώνια με τη μαμά του, και καλύτερα να παρακαλάς το Θεό να υπήρξε υπέροχη.

Διαφορετικά, θα τιμωρεί εσένα για τα δικά της ατοπήματα, αφού ακόμη φοβάται να της πει να πάει να χαθεί. Αναρωτιέμαι αν οι Stepford Wives, του σκηνοθέτη και Καρκίνου Bryan Forbes, είναι ένας φόρος τιμής στο δικό του όραμα της τέλειας μητέρας ή μια υποσυνείδητη ευχή όλες οι γυναίκες να μην γίνουν υποτακτικά ρομπότ.

Οι Καρκίνοι έχουν διπλή λειτουργία: σε φροντίζουν και σου δημιουργούν ενοχές. Η αντοχή αυτού του ζωδίου είναι θρυλική. Η ψυχολογική πίεση που ασκούν είναι τόσο σκληρή όσο το σύμβολό τους. Είναι γνωστό ότι εμμένουν σε τρόφιμα, δουλειές, κακές σχέσεις και γάμους για πολύ καιρό μετά την ημερομηνία λήξης τους. Είναι αξιοθρήνητος. Είσαι αξιοθρήνητη. Οι οικογένειες και όλοι σας οι φίλοι είναι αξιοθρήνητοι. Αλλά ο Καρκίνος απλώς χαμογελάει μελαγχολικά και το παίζει γενναίος.

Το γενναίο είναι από τα αγαπημένα τους. Αποτελείται από ελαφρώς σουφρωμένα χείλη, τρομερά σοβαρή έκφραση και μάτια έτοιμα να πλημμυρίσουν –σφιγμένες γροθιές και δόντια προαιρετικά. Γύρνα σπίτι ύποπτα αργά από τη δουλειά και θα δεις αυτήν την έκφραση. Ή μπορεί να βρεις την απογοητευμένη Μαμά να σε κοιτάζει καθισμένη στο τραπέζι της κουζίνας. Αρσενικός ή θηλυκός, όλοι οι Καρκίνοι γεννήθηκαν με αυτό το ύφος. Μικρός αναστεναγμός, το κεφάλι κουνιέται ελαφρά, το βλέμμα αποστρέφεται, τα φρύδια σμίγουν. Ξέρεις ποιο λέμε. Άλλες εκφράσεις είναι το αβοήθητο θύμα, ο οργισμένος ενήλικα και ο ψυχρός εκτελεστής. Προσοχή στον ψυχρό εκτελεστή. Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης, ο Καρκίνος μπορεί να σε σκοτώνει αργά και βασανιστικά χωρίς να ξέρεις πότε θα σε αποτελειώσει – θα του πάρει μία μέρα, μερικές εβδομάδες ή κάμποσους μήνες;

Το υπερπλήρες από κρίσεις ειδύλλιο της Καρκίνου Camilla Parker με τον Σκορπιό πρίγκιπα Κάρολο και το γεγονός ότι και η πριγκίπισσα Dianna ήταν Καρκίνος δείχνουν τι είδους ερωτικές περιπέτειες παγιδεύουν τα Καβούρια.

Και τα δύο φύλα περνάνε τη ζωή τους περιμένοντας το χειρότερο να συμβεί από στιγμή σε στιγμή. Άντρες ή γυναίκες, μπορούν να πάθουν συναισθηματική κρίση για ασήμαντη αφορμή. Μπορείς να κάνεις έναν Καρκίνο να κατεβάσει μούτρα επειδή μετακίνησες τον καναπέ χωρίς την άδειά του και να οδηγήσεις έναν άλλο σε ψυχοθεραπευτή προτείνοντάς του να περάσετε το Σαββατοκύριακο χωριστά. Τα αληθινά Καβούρια έχουν πλάγια συναισθήματα. Σε μετράνε συνέχεια να δουν αν ταιριάζεις στις μονίμως κυμαινόμενες συναισθηματικές εκτιμήσεις τους. Αυτοί οι «κρισο-μαγνήτες» συχνά γίνονται ο χειρότερος δυνατός ερωτικός σύντροφος. Κατά βάθος, τρέφονται από τις συγκρούσεις. Τους δίνουν τη δυνατότητα να φοράνε κάποιο από τα προσωπεία τους καθημερινά.

 roll.gif

 

 (Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 222 μέλη.

γιορτάζουν οι: Γαλήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...