παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΙΧΘΥΕΣ...

Ιχθύες

19 Φεβρουαρίου -20 Μαρτίου

 venus-in-12th.jpg

Μια ζωή καταπίνω.

 

Στοιχείο: Νερό. Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε αυτόν τον ωκεανό της αγάπης.

Ποιότητα: Μεταβλητό. Εδώ σήμερα. Αύριο μπορεί να λαλήσει ή να μετακομίσει.

 Σύμβολο: Τα ψάρια. Ο Moby Dick συναντάει την Charlene Tuna.

Κυβερνήτης: Ποσειδώνας. Ο θεός των ψεύτικων υποσχέσεων και οτιδήποτε μουσκεμένου.

Ερωτικό είδωλο: Hot Lips Hoolihan (βλ. M.A.S.H.).

Ερωτικό στυλ: Παρέχει δυνατότητες.

Αγαπημένη ατάκα στο φλερτ: «Να κεράσω ποτό;»

Ιδανικό πρώτο ραντεβού: Στο πίσω μέρος του μπαρ, πάνω σε κιβώτια Don Perignon με την πανσέληνο να αντανακλάται στα μπουκάλια της σαμπάνιας.

Ερωτογενής ζώνη: Πόδια. Ποδολαγνεία, αλυσίδες στον αστράγαλο.

Σεξουαλικό βίτσιο: Ψιθυρίζει: «Δεν το έχω ξανακάνει αυτό». Πιάνει για απίστευτα πολύ καιρό.

 

Φλερτάροντας το ζώδιο

Οι γυναίκες χρειάζονται ένα λόγο για να κάνουν σεξ. Οι άντρες χρειάζονται απλώς ένα μέρος.

Bill Crystal (14 Μαρτίου)

 

 

Αν είσαι έτοιμη για ένα μαγικό ταξίδι με ένα όχημα που χάνει λάδια, ξερνάει καπνούς και χάνεται κάθε τρεις και λίγο στην ομίχλη, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Οι Ιχθύες είναι το μυστηριώδες σημείο του ζωδιακού. Με κυβερνήτη την ψευδαίσθηση, κινούμενοι από τον έρωτα και καίγοντας καθαρό αλκοόλ και μεταφυσικές φιλοσοφίες, τα Ψάρια είναι τόσο αλλού όσο φαίνονται.

Οι λεγόμενοι πιο ρομαντικοί της οικουμένης, οι Ιχθύες είναι στην πραγματικότητα οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες του «δεν μπορώ να πω όχι». Η ψαρίσια εκδοχή μιας ιδανικής βραδιάς περιλαμβάνει μια δήλωση αιώνιας αγάπης, τον φονικό συνδυασμό πλούσιου δείπνου και αλκοόλ, ασορτί αποπνικτικά αρωματικά κεριά και τουλάχιστον ένα επεισόδιο μελοδραματισμού.

Τα Ψάρια κυβερνώνται από το ένστικτο και αναγνωρίζουν αμέσως έναν μελλοντικό σύντροφο. Φυσικά, επειδή είναι επίσης πιωμένα ή μαστουρωμένα εκείνη τη στιγμή, το σύστημα σπάνια λειτουργεί σωστά, εξ ου και τα Ψάρια τείνουν να κάνουν τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη. Ακόμη και τα πιο νηφάλια θα κολυμπήσουν ντουγρού προς τον απόβλητο της κοινωνίας, το χαμένο, τον εκμεταλλευτή ή τον απλό ηλίθιο –αν πιστεύουν ότι μπορεί να λυτρωθεί.

Τα Ψάρια είναι η αιτία που δικαιολογίες τύπου «δεν σήμαινε τίποτα για μένα, αγάπη μου» και «σας έχω ταχυδρομήσει την επιταγή» πιάνουν ακόμη. Χάφτουν τα πάντα. Θα σου συγχωρέσουν το ψέμα, το κέρατο και/ή τα χρήματα που τους βούτηξες, αρκεί να πεις ότι μετάνιωσες, αγαπάς τα κατοικίδιά τους και προσέφερες μέρος των χρημάτων σε φιλανθρωπικό σκοπό. Δεν είναι τόσο αλτρουιστικό όσο ακούγεται, γιατί τα Ψάρια θα σου φερθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η αστρολογία συχνά αναφέρεις τους Ιχθύς ως το ζώδιο που οραματίζεται, είναι φιλεύσπλαχνο και ικανό να θεραπεύσει αρρώστιες και να αναστήσει νεκρούς. Αυτό είναι τρομερό φορτίο για ένα άτομο που έχει συνηθίσει να είναι γνωστό στη γειτονιά ως ο ελεεινός μεθύστακας που πηδάει την ταχυδρόμο.

Τα είδωλο της μεγάλης οθόνης Jean Harlow το έσκασε από το σπίτι της στην τρυφερή ηλικία των 16 για να παντρευτεί το πρώτο από μια σειρά καταδικασμένων ειδυλλίων της.  Η επιτυχημένη της καριέρα ήταν αντιστρόφως ανάλογη της καταστροφικής προσωπικής της ζωής. Οι γυμνές της φωτογραφήσεις, οι σχέσεις με γκάγκστερς, η φήμη ότι έκανε έκτρωση το παιδί του Λέοντα σταρ της εποχής William Powell και η αυτοκτονία του δεύτερου συζύγου της Paul Bern, τροφοδοτούσαν με πολύ υλικό τις κουτσομπολίστικες στήλες. Η Harlow έψαχνε την ιδανική αγάπη  στα χειρότερα πιθανά μέρη, υπογραμμίζοντας την κλασική έλξη των Ιχθύων στα σκοτεινά σενάρια της ζωής. Το γεγονός ότι ήταν μόλις είκοσι έξι ετών όταν πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια αποδεικνύει πόσο γρήγορα και βαθιά μπορεί να κολυμπήσει ένα Ψάρι.

Πριν επιχειρήσεις να παντρευτείς ή να δεσμευθείς σε μακροχρόνια σχέση με ένα Ψάρι, καλό είναι να περάσεις ένα Σαββατοκύριακο στην πτέρυγα κατατονικών στην πλησιέστερη ψυχιατρική κλινική και άλλο ένα σε τμήμα με υπερκινητικά παιδιά. Γιατί οι Ιχθύες είναι ή On ή off. Είναι ή τρελά ερωτευμένοι με ένα άτομο, σκοπό, δουλειά κλπ ή εντελώς αδιάφοροι. Το «δεν με νοιάζει» είναι μια από τις αγαπημένες τους φράσεις. Όχι από ευγένεια, αλλά επειδή τα Ψάρια πραγματικά δεν νοιάζονται πολύ.

Όταν είναι χαμένα στον δικό τους κόσμο, περνάνε ένα σημαντικό μέρος χρόνου κοιτάζοντας τον τοίχο, την τηλεόραση, έξω από το παράθυρο ή το πάτωμα όπου είναι ξαπλωμένα, με το κεφάλι κάτω. Αυτό το ονομάζουν από διαλογισμό έως συγκέντρωση δυνάμεων για να σφουγγαρίσουν την κουζίνα. Όταν σπιντάρουν, πέφτουν με τα μούτρα στο νοικοκυριό και την οργάνωση. Μπορεί να αρχίσουν καινούρια χόμπι, να γραφτούν σε νυχτερινό σχολείο και να αγοράσουν μια στοίβα βιβλία να διαβάσουν, τα οποία θα πετάξουν μερικές μέρες αργότερα, όταν τα Ψάρια ξεμείνουν από ενέργεια. Σκέψου πως κολυμπάει ένα αληθινό ψάρι. Στην αρχή περιπλανιέται βαριεστημένα και ίσα που κουνάει την ουρά του. Μετά ορμάει και ξεχύνεται στο βυθό πολύ γρήγορα για να δει.

Μπορείς να ψαρέψεις ένα Ψάρι σε ένα ψαγμένο cafe-βιβλιοπωλείο ή σε οποιοδήποτε σκοτεινό εστιατόριο, σινεμά ή κλιμακοστάσιο. Είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις γιατί φοράνε γυαλιά ηλίου σε εσωτερικούς χώρους και δείχνουν πάντα μπερδεμένα. Δεν είναι και τα πιο λαμπερά αστέρια στον ουρανό. Και τα δύο φύλλα σέρνονται στη ζωή μιλώντας για αφηρημένους μακρινούς επαγγελματικούς στόχους, πράγματα που θα γίνουν κάποτε και γενικές ρητορείες που επαναλαμβάνουν ώσπου να θέλεις να τους κοπανήσεις το τηγάνι στο κεφάλι.

Αν ένα Ψάρι θέλει να σε πιάσει στα δίχτυα του, θα παρασυρθείς από μια παλίρροια συναισθηματικών υπερβολών. Θα σε φλερτάρει υπό το φως των κεριών, του φεγγαριού και με κρασί. Με ήσυχες συζητήσεις, χαλαρά δείπνα και κρασί. Με ποίηση και καυτά μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα –και κρασί.

Πρόσεχε το στενό του μαρκάρισμα, γιατί με το που θα πας να τσιμπήσεις το δόλωμα, ο κ. Ιχθύς είναι πολύ πιθανόν να ξενερώσει ξαφνικά και χωρίς λόγο να εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του εσένα να αναρωτιέσαι τι έφταιξε.

Αν ψάχνεις έναν πρακτικό, λογικό σύντροφο, τύπου συγκροτημένος πολίτης που μπορεί να χειριστεί μια κρίση, βρες έναν Αιγόκερω. Οι Ιχθύες προτιμούν να κάνουν πιο υποφερτή τη σκληρή πραγματικότητα με μερικά ποτά ή λίγη βοήθεια από το φαρμακοποιό τους. Η σκληρή πραγματικότητα συμπεριλαμβάνει το ενοίκιο στην ώρα του, μια σταθερή δουλειά και να θυμηθεί να περάσει από το μπακάλικο. Τα Ψάρια περιφέρονται στη ζωή μέσα από ένα δρόμο στρωμένο με συναρπαστικές ψευδαισθήσεις, ακατόρθωτα όνειρα και άφταστους προορισμούς. Αν πιστεύεις ότι είσαι έτοιμη για το ταξίδι, άρπαξε τα CD υπερβατικού διαλογισμού, μια καράφα κρασί και ανέβα στο λεωφορείο για τη χώρα του πουθενά.

 

(Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)roll.gif

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...