παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΧΑΡΙΝ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

 "Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μονοπάτι". O άνθρωπος δεν μπορεί να τη φτάσει μέσα από οργανώσεις, μέσα από κάποια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένους ή τελετουργίες, ούτε και μέσα από κάποια φιλοσοφική γνώση ή ψυχολογική τεχνική.

O άνθρωπος έχει φτιάξει μέσα του σαν φράχτη προστασίας διάφορες εικόνες -θρησκευτικές, πολιτικές, προσωπικές. Αυτές εκδηλώνονται σαν σύμβολα, ιδέες, πίστεις. Το βάρος αυτών των εικόνων κυριαρχεί πάνω στη σκέψη του ανθρώπου, στις σχέσεις του και στην καθημερινή του ζωή. Αυτές οι εικόνες είναι oι αιτίες των πρoβλημάτων μας επειδή χωρίζoυν τoν έναν άνθρωπo από τoν άλλoν.

«Η επικοινωνία μεταξύ μας, ακόμη κι αν γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ενδέχεται να χρησιμοποιώ λέξεις, που για εσάς ίσως να έχουν διαφορετική σημασία από εκείνη που έχουν για εμένα.

Η κατανόηση έρχεται όταν εσείς κι εγώ συναντιόμαστε στο ίδιο επίπεδο και στον ίδιο χρόνο. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει αληθινή στοργή μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ συζύγων, μεταξύ στενών φίλων. Αυτό είναι πραγματική επικοινωνία.

Άμεση κατανόηση γεννιέται όταν συναντιόμαστε στο ίδιο επίπεδο και την ίδια στιγμή…

Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο εύκολα, αποτελεσματικά και με απόλυτη σαφήνεια.

Το να ακούς, είναι μια τέχνη. Για να είναι κανείς ικανός να ακούει πραγματικά, θα πρέπει να εγκαταλείψει ή να παραμερίσει όλες τις προκαταλήψεις του, τις προετοιμασμένες αντιλήψεις του και τις καθημερινές ασχολίες του.

Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι ακούμε μέσα από ένα πλέγμα αντίστασης. Είμαστε προφυλαγμένοι πίσω από προκαταλήψεις, θρησκευτικές ή πνευματικές, ψυχολογικές ή επιστημονικές ή ακόμη και πίσω από τις καθημερινές μας ανησυχίες, τις επιθυμίες και τους φόβους μας.  Και με όλα αυτά σαν ένα παραπέτασμα, ακούμε. Επομένως, στην πραγματικότητα ακούμε τον δικό μας θόρυβο, τον δικό μας ήχο και όχι εκείνο που πραγματικά λέγεται. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμερίσουμε τις συνήθειες μας, τις προκαταλήψεις μας, την κλίση μας, την αντίστασή μας και ξεπερνώντας τη λεκτική έκφραση, να ακούσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβουμε άμεσα αυτό που λέγεται. Αυτή θα είναι μια από τις δυσκολίες μας.»

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...