παρακαλώ περιμένετε...

Αντισκια

  • Stargazer @ 07.10.2010 16:16
    Έχει ξανατεθεί το ερώτημα, αλλά καλό είναι ίσως να το εξηγήσουμε παραπάνω, για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις αντισκιές και τις κοντραντισκιές στις αναλύσεις τους.
     
    Η αντισκιά στην ουσία λειτουργεί ως ένα άλλο ειδος όψης ή παράλληλης θέσης ενός πλανήτη. Κάθε σημείο του ζωδιακού συνδέεται με ένα άλλο βάσει της ίσης ποσότητας φωτός. Γι'αυτό και χρησιμοποιούμε τον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου. Δηλαδή:
     
    Η Οο Καρκίνου είναι το σημείο με το περισσότερο φως στο Βόρειο Ημισφαίριο. Όταν μπαίνει ο Ήλιος στον Καρκίνο έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Αντίστοιχα, όταν μπαίνει ο Ήλιος στον Αιγόκερω έχουμε τη μικρότερη μέρα. Το ανάποδο συμβαίνει στο Νότιο Ημισφαίριο, βεβαίως. Τα δύο σημεία λοιπόν που έχουν ΙΣΗ απόσταση από τον άξονα 0ο Καρκίνου/0ο Αιγόκερου, έχουν ίση ποσότητα φωτός και λέμε πως συνδέονται με αντισκιά. Π.χ.
     
    Η 29ο των Διδύμων και η 1ο του Καρκίνου έχουν ίση απόσταση από το 0ο Καρκίνου, δηλαδή 1 μοίρα. Αυτά τα δύο σημεία συνδέονται με αντισκιά. Αν λοιπόν έχω έναν πλανήτη στην 29ο των Διδύμων και έναν άλλον στη 1ο του Καρκίνου, αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς συνόδου.
     
    Τα ζώδια που συνδέονται με αντισκιά είναι τα εξής:
    Κριός-Παρθένος
    Ταύρος-Λέων
    Δίδυμος-Καρκίνος
    Ζυγός-Ιχθύες
    Σκορπιός-Υδροχόος
    Τοξότης-Αιγόκερως
     
    Οπότε, ένας πλανήτης που έχω στην 5η του Ζυγού έχει την αντισκιά του στους Ιχθύες, αλλά στην 25η του ζωδίου αυτού.
     
    Η κοντραντισκιά έχει να κάνει με τα ζώδια της αργής ή γρήγορης ανόδου, αλλά για να μη σας μπερδέψω και με νέα θεωρία, κρατήστε μόνο αυτό: Ότι η κοντραντισκιά βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αντισκιά. Έτσι, ο πλανήτης στην 5η Ζυγού έχει αντισκιά στην 25η των Ιχθύων και κοντραντισκιά στην 25η της Παρθένου.
     
    Συνεπώς, βλέπουμε πώς κάποιοι πλανήτες μας, ενώ φαινομενικά δεν συνδέονται, έχουν ωστόσο μια "κρυφή", "σκιώδη" σύνδεση ανάμεσά τους. Ενώ, κοιτώντας τον χάρτη, βλέπουμε πως έχουμε μια χαρά Αφροδίτη που δεν έχει καμία σχέση με τον Κρόνο, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται και αντιδρούμε με κρόνιο τρόπο στα ερωτικά μας. Αν το ψάξουμε, μερικές φορές θα δούμε ότι ο Κρόνος πέφτει με αντισκιά πάνω στην Αφροδίτη μας.
     
    Στην ωριαία αστρολογία οι αντισκιές/κοντραντισκιές έχουν πολύ σημαντική θέση και πολλές φορές έχουν δώσει τη σωστή απάντηση στο ερώτημα.
  • GwgwOuf @ 07.10.2010 20:26
    χιλια ευχαριστω!!!
    ηλπιζα με την αντισκια και κοντρα-αντισκια να εξηγουσα γιατι φερομαι σαν να εχω τετραγωνο ηλιου-σεληνης, ενω δε σχηματιζουν οψη (13 λεωντα και 29 σκορπιου)...αλλα και παλι με τα νεα δεδομενα δε σχηματιζεται τετοια οψη!! (μονο τετραγωνο ηλιου με την αντισκια του και την κοντρα-αντισκια του)
    ευχαριστω πολυ και παλι!
  • sgouromallousa @ 07.10.2010 20:32
    Ενδιφέρον αρθρο Σταργειτζερ!
    Συγχαρητήρια!
    Τυχαινει οντως να εχω Ηλιο στις 29 των Διδύμων και την Αφροδιτη μου στην 1η μοιρα του Καρκίνου!Επομενως συνδεονται με αντισκιά !
    Αρα η κοντραντισκιά μου( που μαλλον ειναι ενα σημείο που εκπεμπει ''Φώς'' λόγω του ονόματος κοντρα-στη- σκιά) ειναι στην 1η μοίρα του Αιγόκερου.
    Τα παραπάνω θα μπορουσανε να μου δωσουνε καποια ιδεα για το χαρτη μου ?
    Η' απλά χρησιμεύουνε μονο στην περιπτωση προβλεψης στην αστρολογια?
    Ευχαριστώ!!!
     
  • AriesLeo @ 07.10.2010 20:44
    Star, ena mikro erwtima. oi antiskies/kontrantiskies, exoune simasia se synastries? episis isxyei kapoia anoxi gia autes tis opseis?
  • Stargazer @ 07.10.2010 21:08
    Για να μην το μπλέξουμε το πράγμα, θα δεχτούμε μόνο συνόδους και αυτές με μία μοίρα ανοχή, όχι παραπάνω.
     
    Είναι γενικά ένα φαινόμενο που χρειάζεται μελέτη όσον αφορά στη γενέθλια αστρολογία, γιατί στην ωριαία έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του. Με αυτή τη λογική, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε συναστρίες, αν και, κατά τη γνώμη μου, στις συναστρίες, πέρα από πού είναι η Σελήνη του ενός και ο Ήλιος του άλλου, παίζει το σημαντικότερο ρόλο τελικά αυτό που λέμε temperament (κράση, ιδιοσυγκρασία). Έχω σκοπό να γράψω ένα άρθρο γι'αυτό κάποια στιγμή, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο πείθομαι για τη σπουδαιότητά του. 
     
    Θα μπορούσε επίσης να γίνει μία εκτίμηση των διελεύσεων πάνω σε αντισκιές. Π.χ. Ο Κρόνος από τις τελευταίες μοίρες της Παρθένου όταν ήτανε, επηρέαζε με αντισκιά αυτούς που έχουν τον Ήλιο ή άλλο πλανήτη στις πρώτες μοίρες του Κριού. Πριν δηλαδή μπει στον Ζυγό, είχε μια πιο υπόγεια επίδραση. Αξίζει να εξεταστεί αν πράγματι εδώ υπάρχει κάτι.
  • sgouromallousa @ 07.10.2010 22:40
    Stargazer euxaristoume gia tis dieukriniseis sas.
    Emena o Hlios kai h Afrodith mou exoune 1 moira kai kati psila ston upologismo ths anoxhs.
    Epomenos den pianontai san antiskia.
    Thank you!!!!

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...