παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Avatar
H πλήρης απογοήτευση. Το απόλυτο τίποτα. Και είμαι και φαν του Κάμερον. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αντιληφθώ τα ενθουσιώδη σχόλια κοινού και μεγάλης μερίδας των κριτικών. Δεν μπορείς να στηρίζεις μία ταινία μόνο στο οπτικό θέαμα. Πόσο ακόμα θα μένουμε με το στόμα ανοιχτό από τα εφέ; Κάθε χρόνο βγαίνει και μία καινούρια ταινία που απεικονίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας, δεν γίνεται πλέον να εντυπωσιαζόμαστε κάθε τρεις και λίγο. Ωραία, θαυμάσια δουλειά στον τομέα αυτό, και λοιπόν;

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα αυτής της ταινίας λέγεται σενάριο. Που δεν υπάρχει. Σου δίνει την αίσθηση ότι ο Κάμερον, αφού τελείωσε με το οπτικό κομμάτι, θυμήθηκε να γράψει στο πόδι και πέντε λογάκια, για να έχουν κάτι να ασχολούνται οι ηθοποιοί του. Οπότε για ερμηνείες ούτε λόγος. Άμα δεν έχει ρόλο, τι να σου κάνει κι ο ηθοποιός; Κι ο Ντε Νίρο να είσαι, περνάς απαρατήρητος. Καμία ανάπτυξη χαρακτήρων, οι ήρωες είναι τελείως "χάρτινοι" που λένε και οι κριτικοί, οι δε "κακοί" εντελώς καρικατούρες, βγαλμένοι απευθείας από ένα b-movie της κακιάς ώρας. Βέβαια, ήδη από τον Τιτανικό είχαν διαφανεί τα προβλήματα σεναρίου που έχει ο Κάμερον. Παρά τα πολλά βραβεία Όσκαρ, το σενάριο δεν ήταν καν υποψήφιο. Ούτε βέβαια είχαμε κι εκεί ερμηνείες. Η μόνη που διασώθηκε ήταν η Κέιτ Γουίνσλετ, που έφτασε μέχρι την υποψηφιότητα, αλλά αυτή είναι πάντα καλή. Τουλάχιστον όμως, ο Τιτανικός είχε και 5-6 σκηνές υψηλής δραματικής έντασης που σε αποζημίωναν. Εδώ λείπουν ΚΑΙ αυτές. Αν είσαι πάνω από 15 χρονών, η ταινία σου φαίνεται αστεία. Αλλά και παιδί να είσαι, προτείνω να πάρεις σε DVD το Pocahontas της Disney που έχει παρόμοιο θέμα. Καλύτερο είναι. 

Ξέρω ότι πολύς κόσμος ενθουσιάστηκε. Τι να πω; Ίσως η ταινία έχει κάτι που εμένα μου διέφυγε.

Επειδή όμως είμαστε σε αστρολογικό σάιτ, ας ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη του Κάμερον. Δυστυχώς, δεν έχουμε ώρα γέννησης, πάντως αυτή η σύνοδος Ήλιου/Πλούτωνα βγάζει μάτι και νομίζω του ταιριάζει απόλυτα, τόσο ως άνθρωπο όσο και ως δημιουργό.  Αν έχετε όρεξη, το σχολιάζουμε.


Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...