παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Κάλεσμα Αλληλεγγύης στους 6 / [parisi-kinima]

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

 

Έξι νέοι συνελλήφθησαν κατά τρόποαυθαίρετο στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της πορείαςαλληλεγγύης στους έλληνες φοιτητές.

Με πρόσχημα ότι η πορεία δεν τύγχανε της σχετικήςάδειας, η αστυνομία προέβει σε τυχαίες συλλήψεις κάποιων εκ των διαδηλωτών.

 

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον ανακριτήμετά από 48ωρη κράτηση. Κατά τις πρώτες 24 ώρες της κράτησής τους δεν τουςεπετράπη η παρουσία ούτε δικηγόρου ούτε γιατρού, ενώ υποβλήθηκαν σε καθεστώςαπειλών και στέρησης ύπνου.

Τους βαραίνουν οι κατηγορίες της απόκοινού βιαιοπραγίας ενάντια σε αστυνομικούς, της από κοινού φθοράς δημόσιας περιουσίαςκαι της άρνησης παραχώρισης γενετικού υλικού. Κινδυνεύουν να υποστούν ποινές πουφθάνουν μέχρι τα 5 χρόνια κάθειρξης.

Δεδομένης της έλλειψης αποδεικτικώνστοιχείων, ο ανακριτής αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη τους για τις 19 Ιανουαρίου2009 (εν μέσω εξεταστικής περιόδου), στις 13.30, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο τουΠαρισιού, στην 23η αίθουσα του Πλημμελειοδικείου.

 

Οι αυθαίρετες αυτές συλλήψεις επιβεβαιώνουντη βούληση της κυβέρνησης να ενισχύσει την καταστολή ενάντια στο κοινωνικόκίνημα. Ο Σαρκοζί, κατά τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του στην προεδρία τηςΕΕ, θέλησε να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στη δεξιά κυβέρνηση τουΚαραμανλή τη στιγμή που αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη με το πολύ μεγάλο κίνημα που πυροδότησεη δολοφονία ενός 15χρονου νέου από την αστυνομία αλλά και σημαντικές κοινωνικέςδιεκδικήσεις.

Οι συλλήψεις αυτές αποτελούν επίσης έναμήνυμα με στόχο την αποθάρρυνση των κοινωνικών αγώνων που αναμένεται νααναπτυχθούν ως συνέπεια της χρηματιστηριακής και οικονομικής κρίσης που στην πραγματικότηταπλήττει τα λαϊκά στρώματα και τους νέους στο σύνολο της Ευρώπης.

 

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τόσο σοβαρές επιθέσειςστις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες. Το μόνο "έγκλημα" που διέπραξαν οι νεαροίσυλληφθέντες ήταν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην ελληνική νεολαία. Κρίνουμεαπαράδεκτο το ότι κινδυνεύουν με κάθειρξη 5 χρόνων εξαιτίας του ότι συμμετείχαναπλά σε μια διαδήλωση.

Απαιτούμε τη σαφή και άμεση άρση τωνκατηγοριών και των διώξεων εναντίον τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση κατά τη διάρκεια τηςδίκης, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 13.00, στο σταθμό του μετρό Σιτέ, έναντιτων δικαστηρίων.

 

Πρώτες υπογραφές:

AC !, Alternative libertaire, APEIS, ARS Combat, ATTAC, ATTACCampus Quartier latin, CEDETIM, CNT, Collectif Droits Nouveaux, EuropeSolidaire sans frontières, Fédération des Tunisiens pour une Citoyenneté desdeux Rives, Fondation Copernic, FSE, FSU, Groupe Communiste du Conseil deParis, Groupe CRI, IPAM, Jeudi Noir, LCR, Les Alternatifs, Marches Européennes,Marxistes Unitaires, NPA, PCF, Réseau Féministe "Ruptures ", RESPAIXGénération Conscience, Réveil des Consciences, Stop Précarité, UNEF, UnionSyndicale Solidaires.

 

Για κάθε επικοινωνία και υπογραφές: defense.collective@yahoo.fr

 

 

_____________________

 

 

υ.γ. Ο λόγος που παίρνω το θάρρος να κάνω το post είναι επειδή το κίνημα στο Παρίσι 
παρόλο που αποτελείται απο ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις
έχει καταφέρει να μεινει μακρυά απο κόμματα και απο χρώματα. Σεβόμενοι
ο ένας την ετερότητα του άλλου έχουν καταφέρει να έχουν μια φωνή.
Η πρωτοβουλία σχηματισμου ήταν απο Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους 
στο Παρίσι. Οι συλληφθέντες απ όσο γνωρίζω δεν είναι μόνο Έλληνες, οι
Γάλλοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των Ελλήνων όπως και οι Έλληνες στων
Γάλλων.. κάποια προβλήματα είναι πανευρωπαϊκά..για να μην πω παγκόσμια.. που θα το πω.

Κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν έγκλειστοι..

επειδή συμμετείχαν σε μια διαδήλωση ..διαδόστε το.


seloteip

 

______________________

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...