παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Μήπως..
DreamShow
11.06.2008 22:04
καταρχην: υπηρχε Πλουτωνας πριν τον ανακαλυψουμε; η ενεργεαι του και οι επιπτωσης της πανω στους ανθρωπους.

Ειναι το ερωτημα: αν πεσει ενα δεντρο στο δασος και δεν ειναι κανεις εκει υπαρχει ηχος;


_____________


11.06.2008 22:12
ίσως και να μην μας αφορά αυτό(με το δέντρο λέω)..θέλω να πώ οτι...ότι δεν φτάνει σε εμας δεν μπορει να τεθεί υπο παρατήρηση...όσο για τον πλούτωνα αυτό που λες είναι άλλο...γιατί αν όντως μίλαμε για μια ενέργεια που μας επιρρεάζει...ακόμα και πριν της δώσουμε το όνομα "πλούτωνας"..υπήρχε..απλά τότε δεν την είχαμε βαφτίσει...[..ούτε και εξερευνήσει βέβαια]...αλλά αυτή ακριβώς η επιρροή ήταν που μας έκανε να το ψάξουμε..μεσω της παρατήρησης φαντάζομαι..[αλλά εγώ δεν νομίζω τελικά οτι έτσι συνέβησαν τα πράγματα..δεν ξέρω κιολας..αλλά μου φαίνεται πιο πιθανό η αστρολογία να πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση..[γεγονός που καθόλου δε θα την υποτιμούσε]..δεν ξερω.]

_____________

Μήπως.. τελικά.. //...και μιλάω για το δέντρο.. το οποίο τελικά ίσως και να μην ήταν άστοχο..τί γίνεται όταν δεν νοιώθεις την ενέργεια(δεν το ακους)..αλλά το βλέπεις να πέφτει...και παράλληλα κάτι άλλο συμβαίνει την ίδια στιγμή..κάθε φορά που βλέπεις ένα δέντρο να πέφτει; ///...Είναι γνωστό οτι οι αρχαίοι μελετούσαν τον ουρανό και τα άστρα...οπότε..ανάλογα με τις θέσεις των πλανητών μπορει να παρατηρήθηκαν και τα φαινόμενα που συνέβαιναν.../..και έτσι να δημιουργήθηκε η διαφοροποίηση στις ενέργειες των πλανητών..[Άρης σεξουαλικότητα, σελήνη συναίσθημα, ..κλπ..κλπ..]..Mε βάση δηλαδή την "οπτική" παρατήρηση των πλανητών και την παρατήρηση της καθημερινότητας...να δημιουργήθηκε ένα  σύστημα βασισμένο στις πιθανότητες (αστρολογία).. /..δηλαδή πολύ πιθανό να πρόκειται για την συνισταμένη δύο παραγόντων και όχι ενος η γέννεση της αστρολογίας...και προσωπικά σαν εξήγηση μου δινει πολλές λύσεις σε σημεία που μπλοκάρανε ..απο την έλλειψη εξήγησης../..και τελικά Μήπως η "ενέργεια"* των πλανητών.. είναι τελείως άσχετη με την αστρολογία;..
[αν και θα ήθελα να εξαιρέσω την ενέργεια της σελήνης απο την υπόθεσή μου...χωρις να έχω κάποιο λογικό επιχείρημα..ίσως επειδή πρόκειται για μια ενέργεια τόσο κοντινή μας...και αντιληπτη απο όλους..[-..και ετερογενη..γιατί θεωρώ τον ήλιο σχεδόν ομογενή-]που..θα ήταν εύκολο να υπάρξει μια παρατήρηση βασισμένη μόνο σε αυτήν.]..
..πάντως μια ανάλογη "υπόθεση" γλιτώνει την αστρολογία απο διάφορες δεισιδαιμονίες που έχω την εντύπωση πως την ακολουθούν.
*κι όταν μιλάω για ενέργεια των πλανητών..αναφέρομαι στην φυσική αλληλεπίδρασή τους με την γη.
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...