παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Φθινοπωρινη ισημερια 2013 -τι μελλει γενεσθαι

Το κειμενο ειναι απο το (θα το γραψω ξανα και ξανα) καλυτερο ελληνικο αστρολογικο blog,τον Οριονα(orion.jigsy):

http://orion.jigsy.com/prognosis/fall-equinox-2013

 

H φθινοπωρινή ισημερία του 2013 γίνεται στις 22 Σεπτεμβρίου και η επίδραση της θα διαρκέσει έξι μήνες. Την ίδια μέρα γίνονται εκλογές στη Γερμανία και το αποτέλεσμα τους θα καθορίσει τα γεγονότα στην Ευρώπη το εξάμηνο που ακολουθεί, επειδή στην ευρωζώνη όποιοι βάζουν τα περισσότερα χρήματα έχουν και το βαρύτερο λόγο.

Το μεγάλο υδάτινο τρίγωνο Δία-Κρόνου-Ποσειδώνα, που λειτούργησε όλο το καλοκαίρι, μετρίασε ακόμη και τους καύσωνες στη χώρα μας μεταθέτοντας την επίλυση των καυτών κοινωνικών ζητημάτων για το Σεπτέμβρη. Στην ευρωζώνη κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για ανάκαμψη, με υποχώρηση της ανεργίας. Δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νύχτας, για αναγκαία προεκλογική αισιοδοξία της Α. Μέρκελ πρόκειται, σε συνδυασμό με το ότι στις χώρες του νότου πολλοί βρήκαν δουλειά στα παραθεριστικά θέρετρα με το να εξυπηρετούν τουρίστες από τις βόρειες χώρες.

Από το Σεπτέμβρη η κυβέρνηση θα βουτήξει στα βαθιά κάνοντας πράξη αυτά που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι. Προς το παρόν παίρνει την ανάσα που χρειάζεται για τη βουτιά περιμένοντας το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών. Το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση, η οποία μιλάει για πρόωρες εκλογές αλλά δεν δείχνει να προετοιμάζεται. Αυτή την πολιτική αβεβαιότητα δείχνει και ο Ποσειδώνας στο μεσουράνημα του ωροσκοπίου ισημερίας. Έχουμε λοιπόν τρία σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

1. Η Α. Μέρκελ δεν καταφέρνει να επανεκλεγεί. Τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας (CDU-SPD) σχηματίζουν κυβέρνηση συνεργασίας και αποφασίζουν να κοιτάξουν περισσότερο τα του οίκου τους αλλάζοντας πολιτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι οι δόσεις κόβονται και στρίβει δια των εκλογών προκειμένου να περισωθούν τα κόμματα που τη συνθέτουν. Μια κυβέρνηση τεχνοκρατών αναλαμβάνει να χειριστεί την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους και την έξοδό μας από το ευρώ.
2. Ανεξάρτητα από επανεκλογή ή όχι της Α. Μέρκελ, η κυβέρνηση στην Ελλάδα παραμένει μερικούς μήνες ακόμη προκειμένου να εφαρμόσει μια πολιτική αυστηρότερων μέτρων που θα επιβληθούν με ένα νέο μνημόνιο στη βάση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Μία υποκινούμενη αντιπάθεια στο εσωτερικό της Ελλάδας για το ευρώ μεγαλώνει και οι ευρωεκλογές του καλοκαιριού, συνδυαζόμενες με εθνικές εκλογές, γίνονται δημοψήφισμα για την συμμετοχή μας στην ευρωζώνη. Η λύση αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει την αίσθηση λαϊκής συμμετοχής σε λύσεις προαποφασισμένες στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες του νότου.
3. Οι οικονομικοί δείκτες αντιστρέφονται και η Ελληνική οικονομία ακολουθεί σταθερή τροχιά ανάκαμψης. Σε αυτή την εκδοχή δεν πιστεύουν ούτε οικονομολόγοι. Εμείς με τα αστρολογικά μας εδώ και 2-3 χρόνια ισχυριζόμαστε ότι το φώς που βλέπουν ορισμένοι στην άκρη του τούνελ είναι ένα φλογοβόλο, κάτι που θα το αντιληφθούν μέσα στο 2014.

Το δεύτερο σενάριο συμφωνεί με την πετυχημένη παρομοίωση του βάτραχου που διατύπωσε πρόσφατα ένας αρθρογράφος του Economist. Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι, αν ρίξεις ένα βάτραχο σε βραστό νερό θα πεταχτεί αμέσως έξω ενώ, αν ζεσταίνεις σιγά-σιγά το νερό, θα μείνει εκεί μέσα μέχρι να βράσει. Κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει στην εύκρατη πλευρά της Μεσογείου όπου Πορτογάλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και Έλληνες συνηθίζουν με το χρόνο να βράζουν στο ζουμί τους. Αντίθετα, στην πιο θερμή Αφρικανική πλευρά Τυνήσιοι, Λίβυοι και Αιγύπτιοι αντέδρασαν πιο σπασμωδικά στην επίδραση του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα.

Ειδικά για την Αίγυπτο κάτι έγραψα πριν από δύο χρόνια σε ένα σημείωμα στα Ελληνικά και σε ένα δημοσίευμα στα Αγγλικά χωρίς πολλή αστρολογία. Εκτός από το Λεβιάθαν, η υπόθεση φαίνεται να καταλήγει σε έλεγχο του Σουέζ από το ΝΑΤΟ. Όμως, αυτόν το στρατηγό που ανέλαβε το πραξικόπημα (Σκορπιός, με τον Κρόνο να του έρχεται προς το τέλος του χρόνου) δεν τον βλέπω καλά. Δεν ξέρω αν εκεί τους στρατιωτικούς, μετά το εκτελεστικό απόσπασμα, τους κρεμάνε κιόλας. Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα δικά μας.

Ο Δίας στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου ισημερίας: Αναδιάρθρωση, κούρεμα ή όπως αλλιώς θα μεθοδεύσουν την εύνοια του πλανήτη προς την Ελλάδα οι τεχνοκράτες της ΕΕ.

Ο Άρης στον 3ο οίκο: Μεγάλη ανακατωσούρα στην εκπαίδευση - κυρίως στη δευτεροβάθμια λόγω των μετατάξεων. Στα ΜΜΕ μια επεισοδιακή ΝΕΡΙΤ με τους απολυμένους που είναι στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής να εμποδίζουν τους προσληφθέντες να μπούνε μέσα κλπ. Στα ΜΜΜ ανάλογες καταστάσεις λόγω ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο Ήλιος στον 4ο, σε αντίθεση με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Πλούτωνα: Εκπλήξεις για την αντιπολίτευση που θα μειώσουν την αισιοδοξία της σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και μια βομβιστική επίθεση εναντίον δημόσιου κτηρίου που μπορεί να προκαλέσει και θύματα. Δεν αποκλείεται δολιοφθορά ή ατύχημα στα υπό εκποίηση μεταλλεία χρυσού.
Από την άλλη πλευρά, με την τακτική της να αντλεί συνεχώς έσοδα από τα ακίνητα, η κυβέρνηση θα κάνει αληθινή απειλή το ανεκδοτολογικό "κάτσε καλά, γιατί θα σου γράψω το σπίτι." Δεν ξέρω αν διάβασαν το σημείωμα μου για τους σεισμούς στον Ελληνικό χώρο αλλά βλέπω σήμερα ότι η τρόικα ζητά την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές - σεισμόσημο, όπως το λένε. Έτσι, το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που έμεινε για να παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο κλονίζεται.
Όσο αφορά στην εκποίηση της ΔΕΣΦΑ και την υπόθεση του αγωγού ΤΑΠ, από την αρχή ήμουν επιφυλακτικός για την έκβαση της υπόθεσης. Το ίδιο απαισιόδοξη είναι και η παραπάνω όψη. Παλαιότερα έγραψα ότι το ζήτημα από μόνο του είναι ικανό να προκαλέσει εκλογές.

Ερμής, Αφροδίτη και Κρόνος στον 5ο: Μαζί από τον αντίκτυπο που θα έχουν στην κυβέρνηση οι μετατάξεις καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (που εμπεριέχουν αρνητικά και θετικά στοιχεία) και ο περιορισμός των βρεφονηπιακών σταθμών, προκύπτει και αλλαγή των υπουργών που θα χειριστούν το ζήτημα.

Αυτά είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του τριμήνου που ακολουθεί την φθινοπωρινή ισημερία, γιατί και το δεύτερο τρίμηνο του χειμερινού ηλιοστασίου δεν διαφέρει πολύ. Υπάρχουν και δύο εκλείψεις, από τις οποίες η ηλιακή στις 3 Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτά θα τα δούμε αυτά σε άλλο δημοσίευμα. Πάντως, η όψη ορθογώνιου που εμφανίζεται στο φθινοπωρινό ωροσκόπιο, με τη συμμετοχή Σελήνης, Δία, Αφροδίτης-Κρόνου και Πλούτωνα, περιέχει στοιχεία τύχης, όπου σοβαρά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν και μεγάλοι στόχοι να επιτευχθούν αρκεί να υπάρξει πρωτοτυπία και ικανότητα σύνθεσης αντικρουόμενων παραγόντων. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα έχει δευτερεύοντα ρόλο στις εξελίξεις και το γεγονός αυτό θα την προστατεύσει σε κάποιο βαθμό όταν, από την άνοιξη του ερχόμενου χρόνου και μετά, αρχίσουν οι μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια σκηνή. Απομένει ακόμη αυτό το εξάμηνο στους πολιτικούς για να αποδείξουν τη διορατικότητα και την ικανότητα τους να δίνουν αποτελεσματικές λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα.

(δημοσιεύτηκε 18.8.2013)

 

Εγω απλα θα υπενθυμισω πως οσοι θελουν να δουν ποσο μεσα πεφτει ο Οριονας να κοιταξουν τις προβλεψεις που εκανε για την εαρινη ισημερια ;)

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...