παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

"Απο οσα θα ακουσεις σημερα,Χριστοφορε,δε θα αναφερεις λεξη εκτος του δωματιου τουτου.Ειδαλλως η αγαπημενη μας αυτοκρατορια διατρεχει κινδυνους αναταραχων και αποσταθεροποιησης.Και οπως ξερεις απο πρωτο χερι,οι πολυαγαπημενοι μας γειτονες, Αγαρηνοι,Βουλγαροι,Πετσενεγκοι και Φραγκοι,δεν θα αφησουν την ευκαιρια να περασει ανεκμεταλλευτη".

Εγνεψα καταφατικα σε οσα μου ειπε ο επισκοπος Γρηγοριος και τον κοιταξα στα ματια-το προσωπο του εμοιαζε πιο σκαμενο και κουρασμενο απο το χρονο παρα ποτε.Υστερα,σηκωθηκε απο το τραπεζι στο οποιο καθομασταν,προσπερασε τον οπλοβαστο με τα δορατα και τα ξιφη, παραμερισε διχως να σηκωσει μια ταπετσαρια που εδειχνε τον Αγιο Γεωργιο να σφαζει το δρακο και τραβηξε εναν μοχλο.

Ξαφνικα πισω μου,στα 2 μετρα,ανοιξε μια κρυπτη μεσα απο τον λευκο ασβεστωμενο τοιχο και φανηκε ενα χρυσο μεταλλικο εξωφυλλο μιας καινης διαθηκης-στα ακρα του ειχε 4 μαργαριταρια ενω τα χρυσα μεταλλικα σκαλισματα απεικονιζαν εναν μεγαλο σταυρο,περικυκλωμενο απο τεσσερα βαγια.

Το πηρε και το εβαλε μπροστα μου.

"Ορκισου",ειπε και εγω αμεσως εβαλα το χερι μου πανω της και επανελαβα μετα απο αυτον:

"Ορκιζομαι στον Θεο τον Τριαδικο,τον Πανσοφο Πατηρ,τον Ιησου Χριστου Δεσποτα μας και το Αγιο Πνευμα,πως ο,τι ακουσω εδω μεσα,στη κρυπτη του Αγιου Νικηφορου,δε θα βγει απο τα χειλη μου,ο,τι βασανιστηριο και αν υποστω.Και πως στο ονομα της Αληθινης μας Πιστης,του Χριστιανισμου,θα διαφυλαξω με τη ζωη μου την ιδια τα μυστικα αυτα.Αλλιως ειθε να υποστω τις χειροτερες τιμωριες στην Κολαση".

 

Ωραια,ειπε ο επισκοπος.Και τωρα ακουμε προσεκτικα:

 

"Ο αυτοκρατορας μας,ο Αλεξανδρος ο Τριτος, εχει απομακρυνθει απο την αληθινη πιστη.Γυρευοντας γιατρια στο προβλημα της διαδοχης του,ειπε και ανακοιταξε με βλεμμα απηυδισμενο προς τα πανω, εχει εντρυφησει σε αποκρυφες τεχνες,σολωμονικες πρακτικες και διαφορες αλλες ειδωλολατρικες συνηθειες.Παραλληλα, διαδιδει διαφορες φημες πως ο αδερφος του ,ο συγχωρεμενος μας αυτοκρατορας Λεοντας ο 6ος ο Σοφος δεν ηταν αξιο τεκνο του πατερα του αλλα ετεροθαλης αδερφος του,απο τον Μιχαηλ τον τριτο.

Ολα αυτα εχουν ως αποτελεσμα να κινδυνευει σοβαρα η σταθεροτητα της αυτοκρατορικης εξουσιας και της εγγυησης της συνοχης της.Ηδη ,οι Ρωσοι πολιορκουνε τη συμπρωτευουσα Θεσσαλονικη ζητώντας μεγαλύτερα λυτρα γιανα λυσουν την πολιορκεια απο την προηγουμενη φορα ενω η εκστρατεια του αγαπητου μας Ημεριου για ανακαταληψη της Κρητης απο οσο λενε οι πηγες μας οδηγειται σε αποτυχια.Το ηθικο του λαου μας ειναι πολυ χαμηλο και τιποτα δεν εγγυαται πως σε 50 χρονια απο τωρα,η Βασιλευουσα,θα παραμενει περηφανη στα χερια της Μητερας μας Θεοτοκου και οχι στα χερια καποιου αλλου δαιμονα.

Θα ηταν λοιπον  ευτυχες εργο αν το Θελημα του Θεου ειναι ο Αλεξανδρος και ο αυτοκατορικος θρονος των Ρωμαιων να... αποχωριστουνε,τονισε με νοημα.Κατι τετοιο θα εδινε νεα πνοη στον αγωνα μας για επιβιωση.Η αυτοκρατορικη διοικηση θα συνεχιζε με την ιδια συνοχη να εγγυαται την ταξη και την ευσταθεια σε ολη την Αυτοκρατορια και θα μας εδινε τη δυνατοτητα να ανασυγκροτηθουμε ολικα.

Ηδη το μισο παλατι και ο αρχηγος της Βαραγγιανης Φρουρας εχουν δωσει την συγκαταθεση τους-η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο,προχθες ο Αυτοκρατορας θυσιασε στον ιπποδρομο καβαλα σε ενα γαιδουρι 3 λευκα περιστερια.Ο λαος ανησυχει,οι ξενοι διπλωματε γελανε με το χαλι μας.

Ενα μοναστηρι κοντα στο Κοτυαιον,μας εχει εφοδιασει με ενα βοτανο που οταν γινει σκονη,ειναι  αγευστο,αχρωμο το οποιο επιδρα 5 ωρες μετα απο την καταποση του ωστε κανεις να μην μπορει να κατηγορησει τον οινοχοο.

Εντος της εβδομαδας,με τον εναν ή με τον αλλον τροπο το θεμα θα εχει ληξει.

Θλιβερη καταληξη βεβαια,αλλα πειθαρχειν δει Θεω μαλλον η ανθρωποις¨" ειπε με αυστηρο νοημα".Και το θελημα του Θεου ειναι η Αυτοκρατορια να ζησει".

 

Εγνεψα καταφατικα-ηρθε ο καιρος επιτελους η αυτοκρατορια να αρχισει να αμυνεται απο το να δεχεται στωικα τους εξετευλισμους απο τους γειτονες.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...