παρακαλώ περιμένετε...

Longitude se oikous

  • Stardome* @ 17.05.2013 13:07
    synnyfree, γνήσια Δίδυμος βλέπω. Όλο απορίες.
     
    Ο χωρισμός του γενέθλιου χάρτη σε οίκους είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα. Πως θα χωρίσουμε το ζωδιακό κύκλο σε δώδεκα μέρη με αφετηρία την ώρα γέννησης (δηλαδή τον ωροσκόπο);
     
    Στην αστρολογία δεν έχουμε μόνο ένα τρόπο για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Στη πραγματικότητα έχουν προταθεί πολλές λύσεις γι' αυτό και έχουμε πολλά συστήματα οικοθεσίας. Στη περίπτωση του χάρτη της φίλης σου, ο σχεδιασμός έχει γίνει με το λεγόμενο σύστημα "Ίσων Οίκων". Δηλαδή βρίσκουμε σε ποια μοίρα είναι ο ωροσκόπος και οι υπόλοιποι οίκο επαναλαμβάνονται ανά 30 μοίρες. 12 οίκοι επί 30 μοίρες ο οίκος μας κάνει ένα κύκλο, δηλαδή 360 μοίρες. Αυτό το σύστημα οικοθεσίας έχει το πλεονέκτημα ότι πάντα μα πάντα θα υπάρχει μια ακμή οίκου σε κάθε ζώδιο άρα μπορούμε να έχουμε ακριβή ερμηνεία για όλες τις σφαίρες της ζωής.
     
    Στο σύστημα οικοθεσίας Placidus που χρησιμοποιεί και το Stardome* και τα περισσότερα αστρολογικά site στο διαδίκτυο η οικοθεσία δεν υπολογίζεται με το σύστημα ίσων οίκων. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε σημείο πάνω στη Γη δεν έχει την ίδια γωνία παρατήρησης προς το ζωδιακό καθώς ο άξονας της Γης είναι κεκλιμένος και όχι κατακόρυφος. Με άλλα λόγια, εκτός από τις περιοχές του πλανήτη γύρω από τον ισημερινό, σε κανένα άλλο σημείο το μεσουράνημα και το ναδίρ του χάρτη δεν σχηματίζει απόλυτη γωνία 90ο μοιρών με τον ορίζοντα (τον άξονα Ωροσκόπου - Δύσης) όλες τις μέρες του χρόνου. Γι' αυτό και με το σύστημα Placidus υπολογίζουμε το ακριβές αστρονομικό μεσουράνημα και όχι το θεωρητικό, όπως συμβαίνει με το σύστημα Ίσων οίκων. Έτσι μ' αυτό το σύστημα οι οίκοι δεν έχουν πάντα ίδιο μέγεθος και μπορεί να έχουμε το φαινόμενο των περιεχόμενων ζωδίων αφού, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και το γεωγραφικό πλάτος, κάποιες μοίρες του ζωδιακού (ή και ολόκληρα ζώδια σε κάποιες περιπτώσεις) δεν ανατέλλουν ή δεν εμφανίζονται ως μεσουράνημα παρά για ελάχιστα λεπτά της ώρας. Οι αποκλίσεις αυτές γίνονται πιο έντονες όσο κινούμαστε προς τους πόλους και ελαττώνονται καθώς πλησιάζουμε στον ισημερινό.
     
    Ελπίζω να κάλυψα ως ένα βαθμό της απορίες σου. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες...
  • aurio @ 17.05.2013 15:19
    ma pou hsoun anthrwpe mou na mas fwtiseis toson kairo??? thnx!
  • Stardome* @ 17.05.2013 15:26
    aurio, δηλώνω παρών!
  • synnyfree @ 17.05.2013 19:49
    euxaristwwwwwwwwwww!!!!!eeeee ti na kanw xiliades didymisia erwtimatika sto myalo moy....eides omws ...logw tis aporia moy diafwtistike kai to AURIO!!!!swsta;;;;;kai pali euxaristwww gia ta fwta sou!!!

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...