παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ηλιος,Διας,Ποσειδωνας,Σεληνη στον 10ο στους ιχθεις

Μπήκα μέσα κατοπιν του γνεψιματος που μου έκανε ο αδερφος Λεοντας.Η αιθουσα ηταν ψηλοτάβανη ενώ η υγρασία είχε κάνει τα πέτρινα τοιχώματα να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα,σχετικα διαφορετικο απο το συνηθισμενο της πετρας.
Μπροστά μου στη μακρόστενη τραπέζα πανω στην οποια βρισκόταν ένα πορφυρο τραπεζομαντυλο με κεντημενο με χρυση κλωστη το μονογραμμα της αυτοκρατοριας: ενα Χ το οποιο διαχωριζοταν απο ενα τεραστιο Ρ-ΧΡιστος,το συμβολο του προπατορα της Αυτοκρατοριας και πρωτου Αυτοκρατορα του Θεου,Κωνσταντινου του μεγαλου αιωνες πριν.
Πισω της καθονταν ο Δεσποτης Μιχαηλ,υπευθυνος για την περιοχη του Β.Αιμου,την περιοχη οπου θα με στελνανε εντος ημερων να μεταδωσω το μηνυμα του Κυριου μας,Ιησου Χριστου στους Σλαβους.
***************************************************************************************************************************
Ανεκαθεν πιστευα πως θα γινομουν μοναχος.Απο μικρος η Εκκλησια μου ασκουσε μια ιδιαιτερη γοητεια.Η φιλοσοφια για εναν κοσμο πολυ βαθυτερο απο το το ορατο και αισθαντο,περα απο τις καθημερινες ασχολιες των χωρικων,της διοικησης,του εμποριου,πραγματα απλα αλλα ρηχα, ηταν ανεκαθεν βαθια μεσα μου.Η λαχταρα για εναν ατελειωτο κοσμο περα απο τη Λογικη και το Εφημερο που στηριζεται στην Πιστη,μια ανεξηγητη αισθηση βαθυτερα περα απο μενα για κατι καλυτερο απο τουτο το ματαιο Κοσμο.
Ακριβως εκει η Εκκλησια μας με αγγιξε: Με τη χορωδιακη μουσικη της στις Εκκλησιες κατα τη Θεια Λειτουργια οπου ολοι λειτουργουσαμε ως ενα και οχι ο καθενας χωριστα, την κριτικη στη ματαιοτητα του κοσμου και τις εφημερες απολαυσεις και την προτροπη για ενωση με κατι πολυ ευρυτερο απο τον εαυτο μας και πολυ πιο μονιμο απο την υπαρξη μας επι της γης,τη θυσιαση του Εγω για χαρη ενος συλλογικου  Εμεις,διχως να ξερω απολυτως γιατι.
Και φυσικα με τον ερχομο Του επι της Γης,οχι για να βασιλεψει αλλα για να διδαξει,να θεραπευσει,να εξευτελιστει,να υποφερει,να πονεσει και να Σταυρωθει.Και αυτος και οι μαθητες Του της Αγιας μας Παραδοσης.
Η κληση μου λοιπον απο Αυτον στα 16 μου,οπως λεμε την αποφαση να αφοσιωθουμε στη θρηκεια, θεωρηθηκε κατι φυσικο για μενα.Και τωρα η ευκαιρια που μου δινοταν να μιμηθω εστω και στο ελαχιστο τους μαθητες Του,γινομενος αποστολος του Λογου του,με δονουσε ολοκληρο,κανοντας να περασουν ριγη συγκινησης απο τη βαση της σπονδυλικης μου στηλης.
**************************************************************************************************************
"Οπως καταλαβαινεις,αδερφε Ανδρέα,η αποστολη σου ειναι ζωτικης σημασιας" κατεληξε ο Δεσποτης Μιχαηλ.Το σχετικα ογκωδες  παρουσιαστικο του,κρυμενο πισω απο τα μαυρα αμφια,τον εκανε να επιβάλλεται στον συνομιλητη του παροτι μιλαγε σιγα.Το φως των κεριων φωτιζε τα μεγαλα υγρα ματια του,τονιζοντας το ροδοκοκκινο προσωπο του και εντεινοντας την αισθηση αγαθοτητας και κατανοησης που εξεπεμπτε η ολη παρουσια του στο χωρο.
"Ο εκχριστιανισμος των αδελφων μας στα βορεια του Αιμου,εργο που αρχισανε πριν λιγα χρονια οι αδερφοι εν Χριστω Κυριλλος και Μεθοδιος,ειναι κομβικης σημασιας τοσο για την Εκκλησια μας οσο και για την Αυτοκρατορια-για αυτο και ο πολυαγαπημενος μας Αυτοκρατορας,ο Θεος να του δινει μερες,θα σου παρεχει βοηθεια στην αποστολη σου.Τα χρηματα και η διοικητικη υποστηριξη δε σου λειψουν.Και εχει κανονισει με φιλους της Αυτοκρατοριας να μην κινδυνεψεις και απο ληστες ή αλλους δαιμονες καθολη την διαρκεια του ταξιδιου σου-θα σε παρακολουθουν διακριτικα απο μακρια στρατιωτες του εκαστοτε αρχοντα της περιοχης ενω στους ιδιους εχουν ηδη δοθει δωρα για να σε καλοδεχτουν."
Σταματησε λιγο,με κοίταξε βγάζοντας οίκτο και αγαπη ανάμεικτα,σαν πατρική φιγούρα και συνεχισε σε σχεδον ψιθυρίζοντας,κάνοντας την όλη σκηνή υπο το φως των κεριών ακόμα πιο υποβλητική.
"Εισαι πολυ τυχερος,λιγοι εχουν την τυχη να πουν πως ειχαν την τιμη να μεταφερουν το ονομα Του στα περατα του Κοσμου.Να θυσιασουν τη ζωή τους για φτάσει η αγάπη Του παντού".
Τον κοίταξα με ένα βλέμμα που έδειχνε απόλυτη αφοσίωση και πως ήμουν έτοιμος απο καιρό να συνεχίσω το έργο του εκχριστιανισμου των Σλάβων και του ερχομου τους στο Φως του πολιτισμου.

*************************************************************************************************************************

http://youtu.be/YH__vkzyLeI

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 250 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...