παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Διας στον Υδροχοο,Κρονος στο Λεοντα

Ηταν ενας καταραμενος Σεπτεβριος στη Σαξωνια,απο αυτους που βρεχει ασταματητα διχως την παραμικρη υποψια ηλιου και με μια υγρασια να μουσκευει το κοκκαλο σου.

"Τελειωνετε επιτελους με τα κανονια" βρυχηθηκε ο λοχαγος απο απεναντι."Η μηπως νομιζετε πως αυτοι οι καταραμενοι Καθολικοι θα σας περιμενουν";

"Ωρες ωρες δεν ξερω τι ειναι χειροτερο-ο ημιτρελος βασιλιας που μας εφερε εδω κατω ή οι καθολικοι" μουρμουρισε συνοφρυωμενος ενας απο τους συντροφους μου καθως εσπρωχνε με την πλατη μαζι με αλλους το κανονι στη θεση του.

Ο αρχιλοχιας μας του εριξε ενα αγριεμενο βλεμμα διχως να του πει τιποτα-ωστοσο αυτο ηταν αρκετο να κοψει καθε παραπανω διαθεση συζητησης του θεματος.

Στο στρατο του βασιλια Γουσταυου Αδολφου του ΙΙου,του Λιονταριου απο το Βορρα,καθε υποψια στασης τιμωρειτο παντοτε με τον ιδιο τροπο-κρεμαλα.Και κανεις δεν ειχε ορεξη να πεθανει πριν την ωρα του.

******************************************************************************************************************************

Ηταν 9 Δεκεμβριου του 1594 οταν ο βασιλιας μας ειδε το φως.Ειχε κληρονομησει ηδη 3 πολεμους οταν ανεβηκε στο θρονο,εναν με τους καταραμενους Δανους,αιωνιο εχθρο μας,εναν με τους Πολωνους που δεν δεχονταν για βασιλια εναν ευγενη μας και εναν με τους Ρωσους-ο τριτος επειδη μπορουσαμε.

Ωστοσο τιποτα απο ολα αυτα δεν ηταν αρκετο για να κοψουν τις φιλοδοξιες και την αποφασιστικοτητα του βασιλια μας-ειχε σκοπο ερχομενος στον θρονο να αναμορφωσει εκ βαθρων,ριζικα το Σουηδικο βασιλειο,βγαζοντας το απο την εσωστρεφεια στην οποια ηταν βυθισμενο εως τοτε.

Και ο τριακονταετης πολεμος που μαινοταν στα εδαφη της Αγιας Ρωμαικης Αυτοκρατοριας και στον οποιο συμμετειχε καθε μεγαλη δυναμη της ηπειρου που σεβοταν τον εαυτο της του εδινε μια θαυμασια ευκαιρια.

Αφου πρωτα αποκυρηξε την πλανεμενη καθολικη Πιστη(μαζι με τους φορους που επρεπε να δινει στην καθολικη Ρωμη βεβαιως βεβαιως) ,με θαρρος και αποφασιστικοτητα  εισεβαλε στις γερμανικες γαιες κρατώντας τη σημαια της επαναστασης και της αναμορφωσης του κοσμου.Και φυσικα αρχιζοντας απο το στρατο του.

Ο βασιλιας μας,βλεπετε ειχε περιεργες ιδεες,τελειως διαφορετικες μεχρι τοτε για ο,τι ισχυε για την τεχνη του πολεμου.Ενω πριν το ιππικο ηταν ιππικο,το πεζικο πεζικο, και το πυροβολικο πυροβολικο,οπως τα ορισε ο καλος Θεος μας,Ορθοδοξων,Καθολικων ή Προτεσταντών, ο βασιλιας μας ελεγε πως πρεπει να δρουμε μαζι συντεταγμενα σε ασκησεις που κανεις αλλος δεν εκανε ποτε πριν.

Και περαασε ατελειωτες ωρες διοικώντας και εκπαιδευοντας τους στρατιωτες του απο ηλιο σε ηλιο-αυτου επειδη του αρεσε να οργανωνει και εμεις επειδη ημασταν υποχρεωμενοι.

Ενα συνοθυλευμα απο αγροτες διχως γη λογω χρεων,φυγοδικων απο τις αρχες,τυχοδιωκτων που πιστεψανε πως θα κανουν την τυχη τους στον πολεμο και αφελων ηλιθιων να πιστευουν πως ειναι χρεος τους ο πολεμος κατα των προδοτων καθολικων.

Εγω προσωπικα δεν εδινα δεκαρα-ηθελα απλα να τελειωσει η εκστρατεια και να παω πισω,αρχιζοντας μια ενα ζωη.

****************************************************************************************************************************

Το στρατευματα ηταν ετοιμα.Το ενα απεναντι στο αλλο.Ειχαμε περιπου 25 χιλιαδες ατομα,Σουηδοι μαζι με τους Σαξωνες τουςοποιους ειχαμε ερθει να προστατευσουμε στο ονομα της μιας αληθινης Πιστης.

Απεναντι να μας βρισκονταν δυναμεις του καθολικου αυτοκρατορα απο ολη τη Γερμανια,μαζι με Κροατες και Βοημους συμμαχους τους.

Ο βασιλιας μας ηταν καβαλα στο αλογο του ενω η πρωινη παχνη εδινε τη θεση της σε ενα σκληρο μουντο ανυαρο μεσημερι,απο αυτα που σε κανουν να αναρωτιεσαι που πηγε το καλοκαιρι.

Και οι δυο πλευρες ειχαν παρει θεση.Αυτο ηταν. Σε εκεινο τον ανιαρο τοπο,κοντα στο Breitenfeld,ετοιμαζομασταν να δωσουμε τη μαχη της ζωης μας.Χαναμε ή κερδιζαμε η Σουηδια δε θα ηταν ποτε πια ιδια μετα απο σημερα.

 

 

http://youtu.be/FH9yjmmAE3k

http://www.youtube.com/watch?v=FH9yjmmAE3k

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 255 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιωσήφ, Ιωσηφίνα, Χρύσανθος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...