παρακαλώ περιμένετε...

5ος οίκος overloaded

  • fotoula @ 04.12.2009 00:58
    'και ξέρω πως είναι δώρο μαζί και δυσκολία. Όταν όμως καταφέρνω και τους "ξεκλειδώνω", τα δώρα είναι αμύθητα, πίστεψέ με...

    poli m arese i teleutaia sou frasi... wow
  • RINAMA @ 04.12.2009 09:59
    πολυ ωραια ολα αυτα που γραφετε αγαπημενοι μου φιλοι ,εχω και εγω ηλιο,κρονο,σεληνη στον αιγοκερω στον 5 οικο ,αλλα πως να ξεκλειδωσω το ριμαδι που τοσο πολυ πιεζει την ψυχη,που τοσο στερει απο χαρες,που τοσο φοβαμαι να ρισκαρω?Μηπως να τα γραψω ολα και να αρχισω να βλεπω την ζωη πιο χαλαρη ?Μηπως να πιεσω τον εαυτο μου να βγαινω εξω που με εφαγε η καταθλιψη?Μηπως γενικα οι δυσκολες οψεις θελουν γροθια στο μαχαιρι και κοντρα?ας μας πει καποιος πως ξεκλειδωνουμε την προσωπικη μας φυλακη!!!!Ευχαριστω πολυ.
  • konstans @ 04.12.2009 10:17
    Ρε παιδιά μιας που το ανοίξατε το θέμα και εχω ανεβάσει post 2 φορές παλιότερα για το 5ο οίκο να το συζητήσουμε λίγο παραπάνω??

    Εγώ έχω ακμή 5ου στην παρθένο ολόκληρος ο ζυγός αναχαιτισμένος μέσα στον 5ο (έξτρα δυσκολία έκφρασης του ζωδίου σύμφωνα με τα αστρομαθήματα) και σύνοδο κρόνου - πλούτωνα μέσα στον 5ο και οι 2 αναδρομοι...
    Ρωτάω γιατί αυτή η σύνοδος αναφέρεται ότι πρέπει να προσπαθήσεις για κάτι πολύ και μεγάλη επιμονή αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα..
    Και οι ανάδρομοι πλανήτες εκφράζουν επιπροσθετη δυσκολία στην έκφραση της ενέργειάς τους.
    Γενικά ένα μπλοκάρισμα στην έκφραση και στην δημιουργικότητα το νιώθω αλλά τελευταία αναρωτιέμαι μήπως έχω και θέματα με σχέσεις που πρέπει να λύσω.....
    Είναι περίεργο αλλά πολλές από τις τάσεις και τις συμπεριφορές που νιώθω και έχω μέσα μου τις κρύβω γιατί μου φάινονται ανεξήγητες. Μόνο όταν άρχισα να διαβάζω εδώ τα αστρομαθήματα, τις αναγνώρισα τους έδωσα υπόσταση και τις αποδέχτηκα και πλέον νιώθω πολύ πιο ισορροπημένη. Σαν κάποιος να μου έδωσε το οκ, ναι υπαρχουν αυτά που νιώθεις, δεν είσαι αλλοπρόσαλλη, έχουν εξήγηση και πρέπει να μάθεις να τα διαχειρίζεσαι...
    Αλλά στο κομμάτι του 5ου οίκου και των συγκεκριμένων πλανητών εκεί εχω ένα κενό και μόνο πολλές υποψίες που θέλω να λύσω..
    Αν έχετε έστω και ένα κομματάκι παραπάνω γνώσης έχω τα αυτιά μου τεντωμένα!!!!
  • konstans @ 04.12.2009 11:19
    Rinama προσωπική άποψη είναι ότι τις δύσκολες όψεις από πλευράς αστολογίας αρχικά τις αναγνωρίζεις. Λες οκ εκεί υπάρχει θέμα!!
    Και αυτό είναι το 50% μετά για εμένα πρόκληση είναι να πηγαίνεις εντελώς κόντρα σε αυτό που σε δυσκολεύει. Μία,2 ,3 .5 ,10 μέχρι να το ξεπεράσεις ή να εξοικιωθείς με την ακριβώς αντίθετη κατάσταση.
    Προσωπικά από μικρή είχα καταλάβει ότι είχα θέμα με την έκφραση των παραπόνων και την οικειόητα. Ποτέ δεν εκφραζόμουν γιατί αφενός νόμιζα ότι θα γινόμουν κακιά και αφετέρου πίστευα ότι δεν έχει νόημα γιατί κανένας δεν καταλαβαίνει.
    Από την ηλικία των 12 μέχρι τώρα που έχω φτάσει τα υπερδιπλάσια χρόνια επίτηδες έβαζα τον εαυτό μου σε καταστάσεις να ανοίγομαι να μοιράζομαι να εκφράζομαι και με το ζόρι να μοιράζομαι το χρόνο και να σου πω την αλήθεια παρόλο που ακόμα με ζορίζει τις πιο υπέροχες καταστάσεις στη ζωή μου τις βίωσα όταν έβαλα τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία. Να υπερνικησω μια φυσική μου τάση.
    Τώρα που το σκέφτομαι ήρθε πάλι η ώρα για μια τέτοια αλλαγή!!!!!!!!
    Οπότε ναι πιστεύω ή τόλμη και η κόντρα σε αυτό που ζορίζει είναι η καλύτερη λύση όποιος και να είναι ο κόμπος που σε δένει.
    Θέλεις να κάτσεις στο σπιίτι και να μιζεριάσεις????
    Βγες επίτηδες έξω απλά μια βόλτα στο πράσινο. Φοβάσαι?????
    κάνε ακριβώς αυτό που φοβάσαι!!
    Και ας σπάσεις τα μούτρα σου, δεν έγινε και τίποτα αν δεν έχεις και κάτι φοβερό να χασεις..
    Και τώρα που κάθεσαι στο σπίτι αλλάζει κάτι, νικάς κάτι διορθώνεις..
    Αν αφήνεις φόβους και εκ γενετής αναστολές να σε κρατάνε δέσμια δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθείς!!!!!
  • RINAMA @ 04.12.2009 11:34
    διαβαζω για την συνοδο κρονου-πλουτωνα--Το ατομο προσπαθει να ελευθερωθει απο εσωτερικα και εξωτερικα δεσμα.Ο αγωνας αυτος που ειναι συχνα ματαιος δημιουργει εσωτερικες εντασεις που μπορει να καταληξουν σε εκρηκτικες καταστασεις για τη υγεια του και την κοινωνικη του θεση.Τεινει να φρεναρει τη σεξουαλικοτητα.Μυστικοι αγωνες και αναταραχες.Η συνοδος αυτη συμβαινει καθε 32 χρονια.
  • konstans @ 04.12.2009 12:18
    Και κάτι ακόμα και η κατάθλιψη είναι κομμάτι της συνηδειτοποιησης...
    Αναγνωρίζεις κάτι και πονάει, αντιστέκεσαι γιατί φοβάσαι, δεν δρας γιατί δεν ξέρεις είναι το άγνωστο μπροστά και το σπίτι έιναι το ασφαλές καταφύγιο!!!!
    Κάποια στιγμή όμως έρχεται ο καιρός να ξεκολήσεις από το βάλτο και να μάθεις...
    Οι πιο υπέροχες ιστορίες είναι αυτές της αλλαγής, της θετικής αλλαγής!!!!
    Η πρώτη φορά που το συνειδητοποίησα αυτό ότι μόνο μέσα από τη δράση αλλάζεις ήταν πέρυσι. Μιλούσα με έναν άνθρωπο 70 χρονών υπερδραστήριο που με έκανε να αναθεωρήσω τη στάση μου απέναντι στη ζωή και μου έλεγε "δεν καταλαβάινω την κατάθλιψη. Γιατί να κάθεσαι να στεναχωρίεσαι όταν μπορείς να δράσεις και να κάνεις κάτι για αυτό που σε ενοχλεί. Μόνο μέσα από τη δράση αλλάζουν τα πράγματα!!! Η δράση αυτό είναι η απάντηση"
    Και είχε δίκιο. Χρειάζεται και η κατάθλιψη, η σκέψη για να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και θέλεις να αλλάξεις, να σου γίνει τόσο αφόρητο που να θέλεις μετά απεγνωσμένα να βουτήξεις στη δράση και στην αλλαγή!!!
    Αυτά και σου έυχομαι ευχάριστες ανατροπές από την παρούσα κατάστασή σου!!!
  • konstans @ 04.12.2009 12:21
    Όχι βρε Rinama τι είναι αυτά που διαβάζεις και που τα διαβάζεις και με τρομάζεις??
  • konstans @ 04.12.2009 12:40
    Στα αστρομαθήματα πάντως λέει το παρακάτω:
    Κρόνος σε σύνοδο με Πλούτωνα: Η ασυγκράτητη ενέργεια του Πλούτωνα συγκροτείται από τον Κρόνο. Δυναμική όψη που υλοποιεί επιθυμίες για τις οποίες προσφέρεσαι να προσπαθήσεις πολύ, για πολύ, και με μεγάλη υπομονή. Τα αποτελέσματα θα είναι μόνο εντυπωσιακά. Ευνοεί την ευεργετική αξιοποίηση των ψυχικών ικανοτήτων.

    Που μου αρέσει πολύ περισσότερο από αυτο που έγραψες αν και αυτό για εσωτερικά και εξωτερικά δεσμά περιέργως πολύ μέσα πέφτει!!!
  • konstans @ 04.12.2009 13:55
    Καλημέρα Yperexios συμφωνώ μαζι σου η κατάθλιψη προκαλείται απο εξωτερικά αίτια και εξαρτάται από τον άνθρωπο το ποσο θα βουλιάξει ή πως θα τη διαχειριστεί. Και στην εποχή μας που είναι η σύγχρονη αρρώστεια όλοι έιτε το συνειδητοποιούν ή όχι περνάνε από μια τέτοια φάση
    Αλλά......
    Όποια και να είναι τα αίτια η λύση είναι η δράση.
    Και ξαναρωτάω αν στεναχωρεθείς και εγκλωβιστείς τι θα αλλάξει???
    Τίποτα.. απλά αναγνωρίζεις το πρόβλημα και του προσδίδεις σοβαρότητα ..
    Για να βγεις από το λαβύρινθο πρέπει να ξεκινήσεις το περπάτημα...
    Και εγώ εχω μόλις βγει από μια δύσκολη δεκαετία και για αυτό το λέω. Ειλικρινά τίποτα δεν έιναι μόνιμο και πλέον οτιδήποτε άσχημο και να συμβεί έστω και συγκριτικά δεν με πτοεί και ξέρεις γιατί????
    Επειδή ουσιαστικά τα εξωτερικά γεγονότα που μας συμβάινουν είτε καλά είτε άσχημα δεν έχουν αυτά καθεαυτά σημασία αλλά το τι παίρνουμε εμείς από αυτά. Πως τα αντιμετωπίζουμε και τι άνθρωποι γινόμαστε και πως εξελισσόμαστε.
    Κάνε στον εαυτό σου την ερώτηση: τι άνθρωπος θέλω να έιμαι ??
    Ανεξάρτητα καταστάσεων τα άσχημα μπορεί να σε τσακίσουν, μπορεί και να σε κάνουν γεμάτο κατανόηση, αποφασιστικό, μίζερο, αντιδραστικό έστω και χαμογελαστό...
    Αλλά αυτό είναι δική σου απόφαση που θα την πάρεις όταν μέσα από δύσκολες καταστάσεις έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου...
    Για εμένα αυτό είναι η ελέυθερη βούληση. Δεν μπορώ να ελέγξω αυτά που μου συμβάινουν το μόνο που μπορώ να ελέγξω είναι η αντίδρασή μου σε αυτά!!!!
    Όσο για τα ανεκπλήρωτα όνειρα ξεκίνα.....
    Όταν πήρα την αποφαση να εκπληρώσω καποια από τα όνειρα μου μικρά ή μεγάλα άρχισαν να αλλάζουν τα πάντα γύρω μου.
    Πριν όσο και να περίμενα και να γκρίνιαζα τίποτα δεν άλλαζε και ξαφνικά μέσα σε 2 χρόνια βγαίνοντας από μια μάυρη περίοδο είπα τέλος όλα αυτά που θέλω θα τα κάνω δικά μου και τα χαστούκια συνέχισαν και συνεχίζουν να έρχονται αλλά τα όνειρα μου είναι πλέον δικά μου και δεν έχω απωθημένα. Ότι και να συμβέι κοιτάω δίπλα μου και βλέπω τα πραγματοποιημένα όνειρά μου να μου δίνουν κουράγιο.
    Πές μου ένα όνειρό σου και ολές τις δυσκολίες και θα σου βρω τρόπους να το πραγματοποιήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μη σου πω ότι η μόνη δυσκολία είναι ότι δεν το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση να τα πραγματοποιήσεις.
    Όσο γα τις συγκριτικές καταστάσεις άστες ελέυθερες είναι ένα βάρος που δεν χρειάζεται να κουβαλάς. Ούτε σε σχέση με τους άλλους, όυτε σε σχέση με πράγματα που έχουν συμβέι σε εσένα.
    Ότι έχει συμβέι έχει τελειώσει και άστο...
    Νομίζω ότι κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που πρέπει να δώσουμε μια κλωτσιά στον μαύρο σκύλο της κατάθλιψης που σέρνεται κοντά μας και να ρουφήξουμε ότι μπορούμε από αυτά που μας δίνονται!!
  • RINAMA @ 04.12.2009 14:19
    konstans .....εχεις απολυτο δικιο και πραγματι αυτο εχω σκοπο να κανω
    ''Αν αφήνεις φόβους και εκ γενετής αναστολές να σε κρατάνε δέσμια δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθείς!!!!!'' Σοφα τα λογια σου να εισαι καλα.
  • RINAMA @ 04.12.2009 14:27
    yperexios.....εγραψες ''Η κατάθλιψη,σαφώς και είναι κομμάτι της συνειδητοποίησης κάποιες φορές,κάποιες άλλες όμως είναι και ένα τέρας που κατατρώγει κάθε ψυχικό αποθεματικό.''
    Οπως πολυ σωστα το ειπες ενα τερας ειναι και κανω πολυ μεγαλο κοπο να το βγαλω απο πανω μου.Αλλες φορες το καταφερνω,αλλες παλι οχι και κλεινω παραθυρα και πορτες και ισα ισα που αναπνεω.Ομως με εφαγε και ολο αυτο δεν βγαζει πουθενα ΠΟΥΘΕΝΑ πιστεψτεμε σας το λεει μια γυναικα 50 ετων σε λιγες μερες.Αι σι χτιρ πια!!!!!!Θα βγαλω απο πανω μου αυτοτο τερας σαν ταφοπλακα ειναι [οσο μακαβριο και αν ακουγεται ετσι τοσο βαρος εχει ]και θα βγω εξω να πιω εστω και μονη εναν καφε.Οποιος θελει παρεα ας το πει εγω ειμαι εδω για ολους που τελος παντων τους βαραινει ''ενας πλανητης'' Χαμογελαστε και μαζι με σας και εγω Ασ παμε κοντρα στις δυσκολες οψεις και ας γεμισουμε ενεργεια και οχι θλιψη.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
  • manto87 @ 04.12.2009 14:41
    συγγνωμη που επεμβαινω δεν εχω διαβασει ολα τα σχολια αλλα ολο και περισσοτερους ανθρωπους βλεπω που νιωθουν μονοι και ειναι στα προθυρα της καταθλιψης(κ δε βγαζω τον εαυτο μου)

    Ποτε επιτελους θα καταλαβουμε πως δε πρεπει να φοβομαστε να σχετιζομαστε κ να δενομαστε με αλλους ανθρωπους για να μην νιωθουμε ετσι???

    Για μενα η καταθλιψη ξεκιναει απο τη μοναξια....

    Στο κατω κατω ολοι τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζουμε κ αυτοι που νομιζουμε πως ολα τους πανε καλα τα ιδια περνανε απλα δε τα λενε...

    ουφφφ
  • RINAMA @ 04.12.2009 14:56
    και γιατι δεν μαζευομαστε ολοι μαζι να παμε για ενα καφεδακι αντι να τα λεμε ο καθενας απο το σπιτι του-κλουβι του-προσωπικη του φυλακη-και να ανοιξει η καρδια μας?manto87,yperexios,konstans και οσοι αλλοι θελουν να σπασουν την θλιψη-μοναξια-καταθλιψη που τοσο μας πλακωνει την ψυχη.Καντε κατι να βγουμε απο τα κλουβια μας,καντε κατι να ενωθουμε,η εποχη και το συστημα μας εκλεισε μεσα.Αντε και εγω τα εφαγα τα ψωμια μου [50 εφτασα ]αλλα εσεις?
  • konstans @ 04.12.2009 14:57
    Yperexios να σου πω απλά πάλι από προσωπική εμπειρία ότι ούτε και σε εμένα συνέβηκε κάτι καλό παρόλο που το είχα πολύ ανάγκη μετά απο 10 χρόνια ζόρι και αλλεπάληλα ασχημα γεγονότα. Βγάινοντας από έναν χωρισμό και 4 μηνη θητέια σε μίνι κατάθλιψη πήρα απλά την απόφαση.Επί 1,5 χρόνο αφού το είχα αποφασίσει συνέχισε ακόμα χειρότερα η κατρακύλα και μόνη ήμουν και οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας δικών μου ανθρώπων και άνεργη και τσακωμένη με φίλους συγγενείς και χωρίς τους φίλους μου που μετακόμισαν εξωτερικό και ένα σωρό μικρά προβλήματα.
    Ξέρεις τι είπα???
    Μπούχτισα πια να με λυπάμαι, δεν μπορώ να με λυπηθώ άλλο,δεν με νοιάζει τι συμβάινει!!!!!!! Και αν ποτέ δεν φτιάξουν τα πράγματα θα είμαι μόνιμα στεναχωρημένη στο κρεβάτι κλαίγοντας μην μπορώντας να αρθρώσω λέξη???
    ΌΧΙ!!!!!!
    Αρνούμαι και είπα ακόμη και χάλια να είμαι θέλω να είμαι θετικός άνθρωπος θέλω να χαμογελάω, δεν θέλω να γίνω πικρόχολη!!!!!
    Και υποσχέθηκα ότι παρόλο που ένιωθα εντελώς άδεια, τη ζωή μου μια απέραντη έρημο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να δώσω σε κανέναν τίποτα υποσχέθηκα κάθε φορά που θα νιώθω χάλια να κάνω κατι καλο για κάποιον άλλο....
    Αν στο μηδέν που ήμουν το κατάφερνα αυτό τότε είχα κερδίσει για εμένα το μεγαλύτερο στοίχημα...
    Και ήταν δύσκολο πολύ δύσκολο αλλά σου λέω το κέρδισα!!!!!
  • manto87 @ 04.12.2009 15:05
    εχεις δικιο RINAMA και συ Konstans....

    μια αποφαση ειναι αλλα αν δεν εχεις κανενα διπλα σου ειναι πολυ δυσκολο.

    εγω παντως για να νιωθω καλυτερα ,μπορει να ακουγεται ασχημο, αλλα σκεφτομαι πως υπαρχουν ανθρωποι που περνανε χειροτερα κ αφου αντεχουν αυτοι θα αντεξω κ γω κ δε θα γκρινιαζω...
  • RINAMA @ 04.12.2009 15:16
    manto87 ......ναι ειναι δυσκολο ειδικα οταν δεν εχεις κανεναν διπλα σου.....και εγω δεν εχω κανεναν ολοι λογο ηλικιας ειναι παντρεμενοι με παιδια και οικογενειες...εγω ειμαι τελειως μονη.ομως καποια στιγμη δινω στον εαυτο μου την πολυτελεια να πιω ενα ποτο η εναν καφε εξω μονη.....τι να κανω?Τα ντουβαρια του σπιτιου μου επεσαν βαρια πια
  • manto87 @ 04.12.2009 15:19
    Υπερεξιε δεν εννοουσα τη μοναξια μονο στη προσωπικη ζωη αλλα γενικα να νιωθεις πως αντιμετωπιζεις τα οποια προβληματα σου μονος, χωρις στηριγμα ηθικο απο καποιον.
    Και μη νομιζεις δεν ειναι πολλοι αυτοι που εχουν λυσει το προβλημα της επιβιωσης...απλα δε μιλαει κανεις ευκολα για αυτο..

    προσφατα που περασα ενα θεμα υγειας νομιζα πως στην ηλικια μου μονο εγω περναω κατι τετοιο...αλλα οταν αρχισα να μιλαω γι'αυτο ειδα οτι κ αλλοι εχουν περασει ιδια και χειροτερα που δε μου τα ειχαν πει ποτε...
  • manto87 @ 04.12.2009 15:20
    καλα κανεις RINAMA!και δεν εχει να κανει μονο με την ηλικια..και μενα ολοι ζευγαρωμενοι ειναι χεχε
  • RINAMA @ 04.12.2009 15:21
    yperexios.....αν περιμενεις να εχεις λεφτα για να λυσεις τα προβληματα......!!!!!!Εχεις δικιο το οικονομικο θεμα ειναι βαρυ..αλλα μια αγκαλια και ενα ζεστο φιλι απο καποιον-αν που εχει χρυση καρδια ειναι και αυτο κατι.....Εγω εχω μια αγκαλια για ολους ειναι το καρμα τετοιο β.δεσμος παρθενος-νοτιος ιχθεις.Αντε να δουμε που θα μας βγαλει ολο αυτο
  • RINAMA @ 04.12.2009 15:22
    εγω παντως στα γενεθλεια μου κερναω ποτο σε μπαρακι της περιοχης. μου χαρα μου να βρεθουμε στις 30/12 να τα πουμε απο κοντα.
  • RINAMA @ 04.12.2009 15:24
    bobmarley....προσοχη......η μοναξια γινετε συνηθεια και μετα δεν καταλαβαινεις ποτε γινετε καταθλιψη.....ετσι την πατησα και εγω
  • konstans @ 04.12.2009 15:28
    LaGnossiene ευχαριστώ για το σχόλιο έχεις δίκιο με έχουν χαρακτηρίσει απόμακρη αλλά σεξουαλικές αναστολές δεν θα το έλεγα. Και όντως υπεαναλύω και τα βλέπω υπερβολικά σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο ελέυθερα και ίσως για αυτό το λόγο να τα αποφεύγω πολλές φορές.
    Αλλά για τα παιδιά απο 16 ονειρεύομαι να κάνω τα δικά μου και μεγαλώνει αυτή επιθυμία οπότε δεν μου πολυ κολλάει σε αυτό, λες όταν το προσπαθήσω να μην μου κάτσει???
    Μπα!!!!!
    Είμαι σίγουρη ότι πάω προς ολοταχώς για δίδυμα!!!!!
    Το ότι είναι ανάδρομοι και αυτοί οι δύο πλανήτες παίζει κανέναν ρόλο??
  • manto87 @ 04.12.2009 15:31
    γεια σου Bob!!!

    RINAMA ενημερωσε μας!
  • konstans @ 04.12.2009 15:36
    La Gnossiene τώρα διάβασα και τη συνέχεια. Αυτό είναι 100% αλήθεια όχι για τη χειραγώγηση αλλά για την ανάλυση. Το σκέφτομαι, το σκέφτομαι το σκεφτομαι, το σκέφτομαι ......... και μετά το αναλύω και το ξανασκέφτομαι και το πουλάκι έχει πετάξει και κυρίως στις ερωτικές σχέσεις από την αναλυση αφήνω το χρόνο απλά να περνάει και μου φάινεται μεγάλο έγκλημα αυτό!!!
    Φοβάμαι την μη αποδοχή..
    Τώρα μόλις που έχω αποφασίσει να δράσω σε μια περίπτωση πρόσφατη έχουν ήδη περάσει 2 μήνες και το σκέφτομαι τι να κάνω και όλο το καθυστερώ!
    Λές να φταίω ο παλιοκρόνος που μου κρατάει τον αχαλίνωτο πλούτωνα???
  • RINAMA @ 04.12.2009 15:37
    manto87 ισως θα ειναι μια ευκαιρια να τα πουμε απο κοντα και εγω να περασω τα ωραιοτερα γενεθλεια με αγνωστους-γνωστους φιλους.ευχαριστω θα σας ενημερωσω αμεσα
  • RINAMA @ 04.12.2009 16:03
    yperexios και εγω δεν ημουν καθολου αισιοδοξη οταν το καλοκαιρι [μετα απο ενα χρονο ανεργη ]αναγκαστηκα να παρω δανειο για να ζησω οταν εισαι 50 και κανεις δεν σε περνει στην δουλεια,οταν δεν ειχα κανεναν να μου πει μια γλυκεια κουβεντα,οταν μενω σε σπιτι με ρωγμες απο τον σεισμο του 99 γιατι δεν εχω λεφτα να το φτιαξω[αντε να δουμε ποτε θα πεσει στο κεφαλι μου] οταν τσακωθηκα με τον αδελφο μου που ολο δανεικα ζηταγε,οταν πηγε η ξαδελφη μου να μου πεταξει ενα ποσο αστειο για να αγοραει το σεισμοπλυκτο και καλα για να με βοηθησει αφου δεν ειχα να φαω,........ μεχρι που πηγα στο νοσοκομειο να δω μια φιλη-γνωστη μετα απο ενα χειρουργειο και με ενα χαμογελο στ'αυτια μου ειπε οτι εχει 3 καρκινους αλλα επειδη ειναι δυνατη θα τους τσακισει.
    Ξεχασα τα παντα σε ενα λεπτο και οταν βγηκα απο το νοσοκομειο εχοντας 5 ευρω στο πορτοφολι μου πηγα να πιω εναν καφε και αφησα και μπουρμπουαρ στο κοριτσακι που μου τον εφερε,δεν ηθελα ουτε λεφτα ουτε τιποτα ,παρακαλουσα τους αγιους να της δωσουν δυναμη και ειπα ενα μεγαλο ευχαριστω που υπαρχω συν μια συγνωμη που τοσους μηνες εκλαιγα για ολα τα παραπανω.Μια αγκαλια αρκει να ειναι απο καρδιας αυτο ηθελα μονο και τιποτε αλλο.Ολα τα αλλα θα ερθουν με λιγη υπομονη και αισιοδοξια.σας φιλω ολους που εισαστε εδω,νοιωθω οτι εχω πολλους φιλους τωρα πια.Μαρινα
  • RINAMA @ 04.12.2009 16:08
    bobmarley θα την βγαλω απο το λεξικο μου την ριμαδολεξη.......να εισαι καλα τι ωραια και γλυκα μιλας........μας δινεις χαρα
  • konstans @ 04.12.2009 16:16
    Rinama ξέρεις ποτέ δεν έιναι αργά για αλλάγες είτε 10 είτε 20 είτε 100!!!!!!!!!!
    Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν θα είμαι στην Αθήνα τότε δυστυχώς...
    Να βρεθούμε όμως και μια άλλη φορά στα άσχετα
    Να είναι αυτά σου τα γενέθλια μια καινούρια εκκίνηση χωρίς να έχεις στο μυαλό σου το φρένο της ηλικίας....
    Ποτέ δεν είναι αργά και όταν ξεκινάς το τι βρίσκεις στη πορεία σε εκπλήσσει. Ξεκίνα λοιπόν!!!
    Όσο για τα μοναχικά καφεδάκια εδώ πηγαίνουμε μοναχικά σινεμαδάκια, ποτάκια, βολτίτσες, ψώνια αλλά κακά τα ψέμματα μέχρι να βρεθέι ένα ζεστό χέρι να σε κρατάει έιναι υπέροχο να μπορεί ο εαυτός σου να σου κρατάει καλή παρέα.
    Όσο για τη μοναξιά, όσους και ανθρώπους να έχεις δίπλα σου μπορεί να νιώθεις πιο μόνος από ποτέ!!!!!!!!
    Όπότε η τυπική μοναξιά δεν πειράζει μέχρι να βρεθέι ουσιαστικός άνθρωπος δίπλα σου
    Και από την αντίθετη πλευρά μια στιγμή ουσιαστικής επικοινωνίας μπορεί να καλύψει όλες τις πληγές της μοναξιάς και να σου δώσει απέραντο κουράγιο και ας είναι μόνο μια στιγμή!!!!
    Να σου πω μόνο ότι πράγματα που έχω εκμυστηρευτεί εδώ μέσα δεν τα έχω συζητήσει ποτέ με κανέναν δικό μου άνθρωπο και θα με έκραζαν κίολας αν τα συζητούσα.
    Και αυτό το τόσο απλό πράγμα με κάνει να νιώθω τόσο καλά !!!
    Και μεταξύ μας όταν όλα γύρω μας καταρέουν και γκρεμίζονται, ισοπεδώνονται μας καθαρίζουν το χώρο για να οικοδομήσουμε σε πιο υγιή θεμέλια..
    Μπορέι να πάρει χρόνο αλλά θα αξίζει!!
    Και έχω good feeling για εσένα!!!
  • konstans @ 04.12.2009 16:31
    Υπερέχιε συμφωνώ μαζί σου για την οικονομική βάση. Γιατί αρχικά σε κάνει να μην νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, αλλά αυτό που σου λέω είναι μην δεσμεύεις την ευτυχία σου μόνο με αυτό!!
    Ίσως όλα αυτά που σε ταρακουνούν να συμβαίνουν για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει ασφάλεια ουσιαστική πουθενά και σε τίποτα...
    Και να αναζητήσεις άλλο μονοπάτι ευτύχίας...
    Με πράγματα πιο ουσιαστικά!!!!!
    Και εγώ είχα απομονωθεί απο του ανθρώπους γιατί ντρεπόμουν για την κατάσταση μου, γιατί δεν είχα καν χρήματα να πάω για έναν καφέ, γιατί ήμουν πολύ περήφανη και ενω δεν είχα ενιωθα ότι έπρεπε να κεράσω και από πάνω και να παίρνω δώρα και καια και μέχρι που κατάλαβα ότι ποτέ δεν πρόκειται να έχω αρκετά χρήματα, ποτέ δεν θα είμαι ικανοποιημένη αλλά μπορώ να είμαι χαρούμενη τώρα.
    Και έτσι τα τελευταία μου χρήματα τα εδωσα σε ζητιάνους και σε φιλοδωρήματα σαν τη Rinama...
    Και είπα μπορεί να μην έχεις τώρα αλλά κάποια στιγμή θα σου περισεύουν και τότε δεν θα έχουν σημασία!!!
    Και άφησα να με κεράσουν έναν καφέ και να μου μαγειρέψουν ένα πιατο φαγητό όπως έκανα και εγώ για όλους πολλά χρόνια και έγινε η ζωή πολύ πιο όμορφη και ανάλαφρη...!!!


    Απαγκιστρώσου αν μπορείς από αυτά που στα μάτια μου φαντάζουν ανούσια!!!!!!
    Και βούτα λίγο στην απρόσμενη θάλασσα της ζωής και όπου σε πάει...
    Ελα να κάνουμε μαζί μια βουτιά από το κάστρο της μοναξιάς πάνω από τους χοντρούς τοίχους του εγωισμού
    Εγώ υπόσχομαι να πηδήξω εσύ???
  • RINAMA @ 04.12.2009 16:35
    KONSTANS να εισαι καλα με τις γλυκες σου λεξεις και τον καλο σου λογο,κριμα που δεν θε εισαι εδω στις 30/12 ελπιζω να καταφερουμε να βρεθουμε ολοι μαζι σε μια αλλη ευκαιρια.Πραγματικα ποτε δεν ειναι αργα αλλωστε μπορει να ειμαι 50 αλλα ειμαι ροκ τυπος και με τα τζηνακια μου και με την καουμποικη μποτα και χορευω ροκ κοματια και δεν εχω μεγαλωσει στο μυαλο.Χα χα ημουν ειμαι και θα ειμαι η χορευταρου της παρεας.Θα σας παω σε ροκ κλαμπ να χορεψουμε και να τα πιουμε.ελπιζω να μας δωθει η ευκαιρια καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα.Δυναμη και θεληση για ζωη.σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια
  • konstans @ 04.12.2009 17:28
    Υπερέχιε σε κάποιους βγαίνει η ψυχή γιατί μπορεί να μην το ξέρουν ακόμα αλλά έχουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν!!!!!
    Γιατί κρύβουν διαμάντια από κάτω και τα διαμάντια θέλουν τριβή για να λάμψουν!!!!
    Γιατί από το χάρτη σου ή το "κακό" σου άστρο φερνεις ένα φορτίο για να λύσεις σε αυτή τη ζωή. Με αυτό θα πορευτείς και αυτό θα δουλέψεις!!
    Αν κρυφοκοιτάς στα ξένα διαγωνίσματα δεν θα κοιτάς τις δικές σου ικανότητες και σκέψη !!!!!
    Γιατί η ζωή θα σε πιέζει να ακολουθήσεις τον δικό σου δρόμο και να δουλεψεις με αυτά που έχεις. Θα σου δώσει ευκαιρίες (άσχημες και ζόρικες καταστάσεις) για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος...
    Δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν ξέρω αν το ξέρεις, υπάρχουν μόνο διαφορετικές οπτικές..
    Σου έυχομαι να έρθει και σε εσενα η στιγμή (το πλήρωμα του χρόνου) για να δεις διαφορετικά τα πράγματα!!!
    Και κατι που μπορεί να φαντάζει πλήρως αρνητικό (π.χ. ο θάνατος) έχει το λόγο του που συμβαίνει, όσο και να μην έχω καταφέρει να το εξηγήσω αύτο το κομμάτι, ξέρω ότι όταν χάνεις ανθρώπους είναι γιατί είχε έρθει η στιγμή (κατάλληλη ή μη) να φύγουν από τη ζωή σου...
    Αυτό που για κάποιον έιναι βάσανο αν το παιδέψει μπορεί να αποδειχτεί στην τελική ένα απροσμενο δώρο...
    Εμένα παντα (όπως καθυστερημένα ανακάλυψα) με παιδευαν αυτοί οι 6 ανάδρομοι πλανήτες στον χάρτη μου...
    Ένιωθα πάντα μια απόσταση από όλους και όλα, περίεργη, εξωπραγματική, αφύσικη και αταίριαστη, ότι κάτι δεν πηγαινε καλά με εμένα...
    Σαν να μην ανήκω και έψαχνα να βρω που είναι αυτό το λάθος τι δεν κάνω σωστά, προσπαθούσα και να αλλάξω και με βασάνιζε ειλικρινά ειδικά στα χρόνια της εφηβείας.
    Μετά από πολλά χρόνια ψάξιμο, κόπο και πόνο, αμφιβολίες ξέρεις που κατέληξα????
    Σε μια υπέροχη αυτογνωσία και απόδοχή του εαυτου μου που πλέον δεν μπορεί να μου παρει κανένας και είναι το πιο πολύτιμο απόκτημα τη ς ζωής μου!!!! Γιατί νιώθω καλά με τον εαυτό μου πλέον και μπορώ να συμπεριφερθώ με ισορροπία και καλά στοους γύρω μου!!
    Κάτι άσχημο σε θετικό. Βλέπεις υπαρχει τρόπος αλλά θέλει κόπο..
    Ότι αξίζει θέλει κόπο..
    Καλό είναι το ξεσκαρτάρισμα αρκει να μην εγκλωβιστείς. Προσωπικά ποτε δεν έιχα γεμάτο book γιατί εκάνα αυτόματο ξεσκαρταρισμα ανθρώπων στην πρώτη ματιά και δεν έμπαινα καν στον κόπο για μετά..
    Μήν γίνεις όμως υπερβολικά αυστηρός άφησε ένα αυλάκι να κύλήσει για ανθρώπους που μπορεί να αγαπήσεις και αυτή η αγάπη να γεμίσει τα κενά της τελειότητας που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει......
    Τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν εμέις τους ομορφαίνουμε και τους κάνουμε τέλειους με τα δικά μας μάτια και με όλα τους τα ελαττώματα...
  • konstans @ 04.12.2009 17:37
    Το άγγιγμα του χεριού κατά πάσα πιθανότητα θα το πληρώσεις ακριβά αλλά θα αξίζει!!!
    Γιατί θα έχεις τολμήσει να ζήσεις !!!!
    Αλλιώς θα κλειστέις στο καβούκι (ζώντας μια άζωη ζωή σύμφωνα με τη δευτερη ανάγνωση) περιμένοντας να περάσει ο χρόνος που μας έχει δοθεί σαν δώρο να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο....
    Χρειάζεται ο χρόνος ανασυγκρότησης αλλά οι πληγές είναι δικές μας και μας κάνουν να θυμόμαστε τον πόνο και κατά συνέπεια ότι νιώθουμε, έχουμε αισθήματα και είμαστε ζωντανοί..
    Οι ουλές μας είναι τα παράσημά μας και όχι αυτά που κατέχουμε....
    Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις ουλές μας γιατί παρά τα άσχημα επιβιώσαμε και αν επιβίωσες και έγινες καλύτερος θέλεις και κάτι άλλο???
    Εγώ όχι..
  • konstans @ 04.12.2009 17:47
    Και κάτι τελευτάιο επειδή θα φύγω..
    Ο φαύλος κύκλος είναι δικός μας, μας ανήκει. Εμείς τον διαιωνίζουμε εμείς τον κανουμε στεφάνι, εμεις τον σπάμε, τον κάνουμε χίλια κομμάτια, εμέις τον μεταμορφώνουμε σε σπειρα ανέλιξης ενός ανώτερου εαυτού. Εμέις, εμείς για όλα εμείς. Ευθύνη και ελευθερία δική μας..
    Ειλικρινά σου έυχομαι να ολοκληρώσεις αυτόν τον κύκλο και στο τέλος να τον μεταμορφώσεις σε σπέιρα. Μπορεί να μην έισαι ακόμα έτοιμος και να έχεις ανάγκη περισυλλογής ή λίγο έξτρα ζόρι ακόμα για να φτάσεις στα πραγματικά σου όρια και να το καταλάβεις (ξέρω δεν σου αρέσει που το ακούς..) αλλά ειλικρινά σου εύχομαι να γίνει.
    Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη αλλά επειδή ειλικρινά έχω μολις βγει από μια τέτοια διαθεση και ανάλογες καταστάσεις και ψυχολογία και έιδα ότι γίνεται και αλλιώς για αυτό στα γράφω επειδή καταλαβαίνω....
    Καλό απόγευμα
  • jojoker @ 04.12.2009 17:51
    Ευχαριστώ για την ανάλυση της ερώτησής μου. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορώ κι εγώ να δίνω απαντήσεις σε ερωτήματα άλλων, αλλά δεν έχω τόσες γνώσεις ακόμα και διστάζω. Να είστε όλοι καλά. Ελπίζω και εύχομαι ένα πιο ανάλαφρο 2010 γιατί το 2009 ήταν σκωτσέζικο ντουζ...
  • RINAMA @ 05.12.2009 01:04
    αχ να ειστε ολοι καλα.......απο την ψυχη μου ειναι η ευχη.....ποση δυναμη μου δινετε ποσο κουραγιο περνω,ποση σοφια κρυβουν τα λογια σας και τελικα εσεις φτιαχνετε ενα γερο οικοδομημα στην ψυχη του καθενος που μπαινει εδω και διαθετει χρονο και καρδια .....ανοιγουμε τις καρδιες μας και φιλοξενουνται τα λογια σας τα τοσο πολυτιμα αυτα που καθε πρωι εναι η πρωτη μου δουλεια που κανω....να ανοιξω να σας βρω....και η τελευταια καθε βραδυ να δω οτι ειμαστε ολοι καλα ολοι εδω.
    Μα τι πλουτος συναισθηματικος πλουτος υπαρχει ......ελεγα στο τηλεφωνο προ ολιγου σε μια φιλη ......εσυ εισαι η φιλη ετων που εμαθες την Μαρινα σε πολλα χρονια....αυτα τα παιδια ειναι η φιλοι ψυχης που ενα βραδυ μου σταθηκαν στα δυσκολα τοτε που δεν ηξερα τι να κανω,ηθελα να πεθανω,δεν υπηρχε για μενα τιποτα και ΕΣΕΙΣ πεσατε επανω μου να μου βγαλετε το θηριο απο πανω μου γιατι ποναγα,αυτο ειστε ΕΣΕΙΣ για μενα ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
    Να ειστε καλα μα να ειστε παντα καλα.σας ευχαριστω και αν φταιει ο 5 οικος η κατι αλλο δεν με νοιαζει καθολου.Γιατι ξερω οτι για να νοιωθουμε καλα εκτος απο τους καλους οικους και πλανητες θελουμε και μια μεγαλη αγκαλια.

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ειρήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...