παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Κωνσταντίνου και Ελένης

Και το Ένα έγινε Δύο...από την Αδράνεια στην Κίνηση...

Γνωστή η σχέση χριστιανισμού και αστρολογίαςΤο Πάσχα καθορίζεται πάντα με βάση την Πανσέληνο.Η γέννηση της «Παρθένου» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς στο μέσον του ζωδίου της Παρθένου!Γνωστές επίσης και οι αντιστοιχίες Χριστού-Ήλιου και 12 Αποστόλων-12 Ζωδίων, ενώ η γέννηση του Ιησού συμπίπτει με τη χειμερινή τροπή -τη «γέννηση»- του Ήλιου.Και πολλά ακόμη...πάρα πολλά...

Κατ’εμέ και η ημερομηνία του εορτασμού του Μεγάλου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης δεν καθορίστηκε καθόλου τυχαία και αποτελεί σημαντική αναφορά στο ζώδιο των Διδύμων και στο ηλιοσεληνιακό δίπολο.

Στην αρχαία Ελλάδα οι Δίδυμοι Αδελφοί του Ολύμπου ήταν ο Απόλλων και η Άρτεμις. Ο μεν Απόλλων είναι η κατεξοχήν ηλιακή θεότητα και η δε Άρτεμις σεληνιακή θεότητα, για αυτό και στον εορτασμό της γέννησής τους, την 7η του Θαργηλίωνος, γινόταν πομπή και λιτανεία προς τιμή του Ήλιου και της Σελήνης.

Επίσης σε πολλές μεσαιωνικές αναπαραστάσεις του Ερμή του Τρισμέγιστου τον περιστοιχίζουν τα σύμβολα του Ήλιου και της Σελήνης, όντας ο μεγάλος Ειρηνοποιός και Αλχημιστής που ενώνει (αλλά και διαχωρίζει) τα αντίθετα.

Ο χριστιανισμός έχει να επιδείξει μία αντίστοιχη εορτή με αυτή των Διδύμων θεών: η γιορτή του Μεγάλου Κωνσταντίνου (ο «ηλιακός» ήρωας του Βυζαντίου, το όνομα του οποίου σημαίνει «Σταθερός»), και της μητέρας του Αγίας Ελένης (το Μητρικό Αρχέτυπο της Σελήνης), που καθιερώθηκε για τις 21 Μαίου, την ημέρα που ο Ήλιος εισέρχεται στο διπολικό ζώδιο των Διδύμων!

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...