παρακαλώ περιμένετε...

Θα ήθελα γνώμες

  • manini @ 18.07.2013 08:49
    Καλημέρα.
    Είναι ήδη ένα βήμα να κάνεις την προσπάθεια να το συζητάς σε ένα φόρουμ. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μπορείς να βοηθηθείς από απαντήσεις, γιατί θίγεις το θέμα πολύ σφαιρικά και επισης ο κάθενας μας από εδώ πιθανώς θα απαντήσει βιωματικά, πράγμα που δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι λάθος.
    Αναφέρεις "να έχω τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού μου", νομίζω εκεί είναι η ρίζα των όσων γράφεις. Δηλαδή ακόμα κ όταν δεν ζητάς τίποτα από κανέναν γιατι φοβασαι την απόρριψη, πάλι προσπαθείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, (δεν ζητώ, δεν ρισκάρω, δεν πληγώνομαι)...Νομίζω ότι είναι το εντελώς αντίθετο. Το θέμα είναι να χαλαρώσεις. Δεν μπορούμενα έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα.
    Ούτε η αυτοπεποίθεση είναι κάτι που χτίζεται εύκολα..είναι πολύ πολύ βαθύ και αυτό.
    Το "όχι" του Άλλου, δεν σημαίνει απόρριψη προς εμάς...μπορεί να σημαίνει όχι για το συγκεκριμένο πράγμα που ζητάμε, για το οποίο μπορει να παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.
    Και δεν είναι τα "όχι" των Άλλων ή ζυγαριά για να ορίσουμε το πόσο αξίζουμε. Αξίζουμε, τέλος.-
     
    Anyway δεν υπάρχουν manual για αυτά.
    Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω, είναι εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις ένα βήμα, να είσαι όσο μπορείς πιο ειλικρινής..μη κάθεσαι να κάνεις πλάνα, θα πω αυτό, θα μου πει εκείνο. Μίλα απλά και όμορφα.
    Τέλος πάντα έχει να κάνει με τι στάση κρατάμε εμείς στα πράγματα και οι λύσεις/βοήθεια, αν την θέλουμε έρχονται από τα πολύ πολύ πολύ κοντινά και αγαπημένα άτομα που έχουμε..εκεί όπου φοβάσαι δε φοβάσαι, μπορείς  να πεις ότι σε απασχολεί γιατί δεν υπάρχει κριτική...υπάρχει αποδοχή.
     
    ps. Πολλά κιλά Κρόνος ε?
     
    Και πάλι καλημέρα
     
  • geaql @ 18.07.2013 08:59
    Καλημέρα manini. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μόλις ξύπνησα ήρθα για να δω μήπως απάντησε κανείς και τσουπ αμέσως είδα απάντηση φρέσκια δική σου.
     
     
    Αυτό που λες μου θυμίζει μια σκέψη που έχω κάνει πως ως τελειομανής όταν προσπαθώ να μην είμαι τελειομανής ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια τελειομανίας αφού με τέλειο τρόπο προσπαθώ να χειριστώ το μη τέλειο της κατάστασης. χχαχαχ Θαρρώ πως έχεις απόλυτο δίκιο. Τον απόλυτο έλεγχο το είπα θέλοντας να πω πως είμαι ικανός να έχω τον έλεγχο των όσων λέω και να είμαι υπεύθυνος για τα όσα λέω. Αυτό με φόβιζε λες και θα έλεγα κάτι κακό.
     
    Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι αυτό το να είμαι απλός δηλαδή δε λειτουργεί μέσω πλάνων σίγουρα όμως για να εξερευνήσω και να εξωτερικεύσω με σαφήνεια μια μου σκέψη μου πήρε πολύ χρόνο. Π.χ. μόλις προχθές κατάλαβα πως με αγχώνει να μου κλείνουν νοερές εξόδους... Κάτι τόσο απλό δηλαδή δε μπορούσα να το αποκρυπτογραφήσω και άρα να ενεργήσω απλά δηλαδή να αρνούμαι απλά... Αυτός είναι ο λόγος της προσπάθειας διότι θα ήθελα να εξερευνήσω αυτό το κομμάτι, να γίνω διεκδικητικός κάτι που έχει αρχίσει να διαφαίνεται σε κάποια κομμάτια μου κυρίως στο επαγγελματικό αρχικά (οκ μη γελάσεις ) και να μη σηκώνω το βάρος των άλλων ως απάντηση σε εμένα.
    Αυτός ο Κρόνος ο μπαμπάς μου μου ρίχνει πολλά πολλά κιλά ενέργειας!!!! PPPPP Τον υπεραγαπάω όμως μήπως είμαι λίγο μαζοχιστής;;;
  • manini @ 18.07.2013 10:22
    σόρυ , αλλά μετά από εκείνο με τις νοερές εξόδους..με έχασες completely!
    και να παίρνεις ανάσες..και να χαλλλλαρώσεις
  • mpoumpou255 @ 18.07.2013 10:35
    μιας και ειμαι αρκουντως κρονιασμενη κ μια ζωη παλευω με το θεμα της αυτοπεποιθησης σε καποιους τομεις 2 πραγματα καταλαβα 
     
    πρωτον η πολυ σκεψη πριν την διεκδικηση για τα σεναρια που θα επακολουθησουν παντα με εκανε να χανω τη δυναμικοτητα μου και δευτερον η συνεχης προσπαθεια να κρατηθει ο ελεγχος μονο καλο δεν κανει στο τελος.
     πολλα αστερακια στη φραση δεν είναι τα "όχι" των Άλλων ή ζυγαριά για να ορίσουμε το πόσο αξίζουμε
  • Shark @ 18.07.2013 12:35
    Δυο σφηνακια Τεκιλα
  • manini @ 18.07.2013 12:58
    σωστά 2 παγωμένα σφηνάκια τεκίλα με λεμόνι κ άλατι...καλοκαιράκι κιόλας, ότι πρέπει!
  • geaql @ 18.07.2013 14:52
    Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.
     
     
    Το θέμα με τις νοερές εξόδους ήταν ένα παράδειγμα μιας πράξης που είναι πανεύκολο να βρεις τι σε νευριάζει π.χ. και όμως δεν το είχα εντοπίσει. Θέλησα δηλαδή να σας δώσω ένα στίγμα πως και στα απλά πράγματα τελικώς δεν βρίσκουμε κάποια άκρη στην αντιμετώπιση τους. Επομένως πως θα απελευθερώσεις κάτι αν δεν το δουλέψεις;
     
    Το να μελετήσεις τα σενάρια σκεπτόμενος το αποτέλεσμα σαν κάτι τραγικό το κάνω (είναι αλήθεια πόσο Μη-Κρόνος θα ήμουν αν δεν το έκανα χαχαχα) και πράγματι όταν το κάνω καίγεται το θέμα. χαχαχαχ Έχω παρατηρήσει όμως πως λειτουργεί καλά σε μένα να φτιάξω σενάρια σκεπτόμενος το αποτέλεσμα ως κάτι που θα σπάσω...
     
    Αν επιστρέψω στο θέμα με τις νοερές εξόδους... Παλιά απαντούσα Ναι π.χ. ενώ ήξερα πως θα με πίεζαν, μετά απέφευγα να απαντήσω. Και οι δυο στάσεις ήταν τελικώς κακές προς εμένα αφού στη μια πιεζόμουν και στην άλλη ουσιαστικά γινόμουν παθητικός. Κάνοντας ανάλυση με τον εαυτό μου (θαρρώ λειτουργική) ανακάλυψα πως μπορώ να λέω και ένα "Όχι, ευχαριστώ". Αυτό μου το προσέφερε η ανάλυση...
     
    Για αυτό σας ρωτάω, όχι για να φτιάξω υποθετικά σενάρια, αλλά τεχνικές που π.χ. εφαρμόσατε και για κάποιο λόγο λειτούργησε πάνω σας να γίνεται διεκδικητικοί, ενεργητικοί στη ζωή αναλύοντας λειτουργικά φυσικά και όχι καίγοντας τα θέματα.
  • mpoumpou255 @ 18.07.2013 15:39
    εμενα ενα πραγμα με βοηθησε,οταν θελω να διεκδικησω κατι σκεφτομαι οτι κανεις δεν θα μου το δωσει στο χερι.οποτε αν το θελω πρεπει να μιλησω.κ τα παιδια του κρονου εκτος απο τα στραβα του εχουμε κ τα καλα της επιμονης του!

έχουν γενέθλια 211 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάκωβος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...