παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Σκέψεις

  Και ναι, αν είχα κάνει πιο συνετές επιλογές, τώρα η ζωή μου θα 'ταν πιο τακτοποιημένη. Οι σχέσεις μου πιο σταθερές, οι επιλογές μου περισσότερες. Θά 'χα μεγαλύτερη άνεση, θα με σεβόντουσαν παραπάνω, θα με λάμβαναν υπ'όψην ως μία πολλά υποσχόμενη σύντροφο, ένα τέκνο που δικαίωσε την πάλη της οικογένειας & ένα κοινωνικό μέλος με ουσιαστικό δυναμικό. Η σκέψη μου θα 'ταν πιο προσαρμοσμένη στο περιβάλλον που κινούμαι, πιο παραγωγική σε πραγματικό επίπεδο, λιγότερο αδιέξοδη & σίγουρα πιο αποδεκτή. Λιγότερες τύψεις, λιγότερη απόγνωση & πολύ πιο εύκολη στοχοθεσία.
    Απ'την άλλη θα είχα πολύ μικρότερη τριβή με τους άγραφους κοινωνικούς νόμους & θα είχα επεξεργαστεί λιγότερο σφαιρικά την ανθρώπινη κοινωνικότητα. Η θεώρηση των αναγκών μου θα 'ταν πιο επιβεβλημένη & οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι πιο άγνωστοι. Οι φιλοσοφικές & πολιτικές μου απόψεις πιο θεωρητικές στη βάση τους & η ικανότητα να διακρίνω τάσεις, συναισθήματα & κίνητρα πίσω απ'τις λέξεις & τις πράξεις, πιο περιορισμένη. Η φαντασία μου πιο κατευθυνόμενη & η επιρροή μου πάνω στους ανθρώπους λιγότερο συνειδητή. Οι δεσμοί ανάμεσα στις γνώσεις που αποκτούσα θα 'χαν λιγότερες διασταυρώσεις μεταξύ τους & οι παραλληλισμοί αυτών των γνώσεων θα'ταν πιο αδύναμοι.
   Τί θα 'ταν "καλύτερο"? Δεν έχω ιδέα. Πάντα προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα, ή τουλάχιστον αυτό διαισθάνομαι πως είναι "καλύτερο" να κάνουμε. Ένα είναι σίγουρο, αν είχα κάνει άλλες επιλογές, δε θα 'μουν εγώ. Πόσο μάταιο λοιπόν μπορεί να είναι το να εύχεσαι να 'σουν κάποιος άλλος, που δεν έχεις ιδέα τί θα μπορούσε ν' αποζητεί? Πόσο εγωιστικό & στενόμυαλο μπορεί να είναι το να φαντάζεσαι πως ξέρεις τί θα αποζητούσε & πώς θα ένοιωθε? Δοξάζω τη μετάνοια με την έννοια του πάθους να εξελιχθείς σαν ανθρώπινο ον, με μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο πρακτική, αλλά και νοητική, προκειμένου να συνειδητοποιήσεις τί μπορεί πραγματικά να σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη. Αλλά η μετάνοια, με την έννοια του πόθου της ακύρωσης των πράξεων & των επιλογών σου, είναι από ασήμαντη & ανόητη, έως καταστροφική & οπισθοδρομική. http://www.youtube.com/watch?v=4roPZbY3zh4

1stum i regret nothing.jpg

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...