παρακαλώ περιμένετε...

1995

  • GwgwOuf @ 16.10.2012 02:09
    http://www.astro.com/swisseph/ae/1900/ae_1995.pdf
     
    το πιο σημαντικό είναι ότι ο πλούτωνας πέρασε από τον σκορπιό στον τοξότη. επίσης συνεχίζει να υπάρχει η σύνοδος ουρανού ποσειδώνα στον αιγόκερω...
    αλλά αν θες να εντοπίσεις το οποιοδήποτε θέμα που προέκυψε πρέπει να κοιτάς το γενέθλιο χάρτη σου παράλληλα με τον προοδευμένο για την χρονική στιγμή που ενδιαφέρεσαι μαζί με τις τότε διελεύσεις. 3 πράγματα μαζί δηλαδη. natal, progressed, transit ταυτόχρονα σε όψεις.
  • Stardome* @ 16.10.2012 12:21
    FRINI, ομολογώ ότι μου έβαλες ένα δύσκολο αίνιγμα να λύσω πρωί πρωί. Κάτι κατάφερα όμως...
    Πριν προχωρήσω πρέπει να σου κάνω ένα μάθημα εξπρές στους δείκτες υγείας στον γενέθλιο χάρτη για να μιλάμε την ίδια γλώσσα.
    Πρώτος και σημαντικότατος δείκτης υγείας είναι ο ωροσκόπος. Είναι η αφετηρία μας καθώς συμβολίζει τον τρόπο που εμπλεκόμαστε στη ζωή και την άμεση εμπειρία που έχουμε από αυτή. Δύσκολες διελεύσεις απο τον ωροσκόπο ή γενέθλιοι πλανήτες που για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνονται περιορισμένοι στον 1ο οίκο μας προϊδεάζουν πάντα πως μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες ευαισθησίες. Αντίστοιχα και ο κυβερνήτης πλανήτης του ωροσκόπου, η θέση του, οι όψεις που σχηματίζει, οι διελεύσεις που δέχεται παίζουν κομβικό ρόλο στην ανάδειξη προβλημάτων υγείας.
    Δεύτερος δείκτης υγείας είναι ο άξονας 6ου - 12ου οίκου και οι αντίστοιχοι κυβερνήτες πλανήτες (ιδιαίτερα ο 6ος οίκος). Κι αυτό γιατί αυτοί οι δύο οίκοι αποτελούν τον άξονα της ψυχοσωματικής ισορροπίας. Εδώ θα βρούμε ψυχοσωματικά ζητήματα που επηρεάζουν την υγεία. Γι' αυτά τα στοιχεία και πως επηρεάζουν ισχύουν όσα ανέφερα και για τον ωροσκόπο.
    Τέλος, ανεξάρτητος δείκτης υγείας είναι και η Σελήνη στο χάρτη μας, σύμβολο σωματικών και συναισθηματικών αναγκών.
    Σύνοψη λοιπόν: ωροσκόπος, Σελήνη, κυβερνήτης ωροσκόπου, 6ος οίκος, κυβερνήτης 6ου και 12ος και κυβερνήτης 12ου. Αυτά είναι τα σημαντικά στοιχεία σε πρώτη ανάγνωση.
    Πάμε λίγο να δούμε τι γίνεται στο δικό σου χάρτη γενικά. Πρώτα από όλα έχεις ωροσκόπο Αιγόκερω, δηλαδή έναν γήινο ωροσκόπο. Όποτε έχουμε γήινους ωροσκόπους, το σώμα, το υλικό κομμάτι της ύπαρξης μας, γίνεται το όχημα των σημαντικότερων εμπειριών ζωής, θετικών και αρνητικών.
    Παράλληλα συναντούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συστάδα πλανητών μέσα στον 1ο οίκο σου: Αφροδίτη, Ήλιο, Σελήνη και Ερμή σε ανάδρομη πορεία, όλα στον Αιγόκερω. Σ' αυτό το σημείο έχουμε ένα ακόμη σημαντικό δείκτη σωματικής ευαισθησίας και μάλιστα διπλής σημασίας. Η Σελήνη (από μόνη της δείκτης κατάστασης της υγείας) βρίσκεται στον ωροσκόπο. Μάλιστα είναι μια Σελήνη στον Αιγόκερω, παραδοσιακά σε πτώση, δηλαδή σε θέση που δεν εκφράζετε με ευκολία. Τι σημαίνει δεν εκφράζετε σωστά; Μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε έχει να κάνει με στέρηση αναγκών (συναισθηματικών και σωματικών): από μια οικογένεια ή μητέρα που είναι πολύ αυστηρή με τις ανάγκες του ατόμου ή την ανατροφή σε ένα περιβάλλον που επιβάλλονται περιορισμοί, μέχρι και μια τάση αυτοτιμωρίας και αυτοπεριορισμού από το ίδιο το άτομο, λες και η ικανοποίηση των αναγκών είναι κατακριτέα ή ένδειξη αδυναμίας. Φυσικά το σώμα σε βάθος χρόνου αντιδρά.
    Προχωρώντας τώρα στον κυβερνήτη του ωροσκόπου, τον Κρόνο, τον συναντούμε ακριβώς πάνω στην ακμή του 4ου οίκου, στον Ταύρο. Άρα και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου βρίσκεται σε γήινο ζώδιο, κάτι που καθιστά την επαφή με το σώμα ακόμη πιο σημαντική για εσένα. Τώρα, το γεγονός ότι βρίσκεται στον 4ο οίκο, τον οίκο της ψυχολογικής δομής, της οικογένειας και της καταγωγής, με κάνει να αναρωτιέμαι μια σειρά από πράγματα. Πρώτο, πόσο βαθιά ενδεχομένως είναι η σύνδεση της συναισθηματικής σου δομής με την υγεία σου και πόσο επηρεάζει τη ζωή σου; Επίσης μήπως το θέμα υγείας που προέκυψε έχει και κάποια κρυφή γενετική προδιάθεση που κληρονομήθηκε από κάποιο γονιό; Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι θα είναι έτσι σε όλες τις περιπτώσεις που συναντάμε αυτή την κατανομή πλανητών...
    Επίσης θα μπορούσε κανείς να σταθεί και στο γεγονός ότι η Σελήνη είναι κυβερνήτης του οίκου των σχέσεων, του 7ου. Οπότε μια κρίση σε μια ερωτική σχέση ή και σε μια σημαντική συνεργασία εκείνη την περίοδο θα μπορούσε να είναι πυροδότης. Αυτό το λέω για να συνδυάσεις συνθήκες που ενδεχομένως βιώνεις στις προσωπικές σχέσεις με ζητήματα υγείας. Είναι χρήσιμο να το ψάξεις κάποια στιγμή.
    Πάμε λίγο στον 6ο οίκο του χάρτη σου που έχει ενδιαφέρον. Στην ακμή του θα συναντήσουμε το ζώδιο των Διδύμων. ΟΚ, σε πρώτη ανάγνωση και με την παραδοσιακή θεώρηση, ο 6ος οίκος στους Διδύμους μιλά για ευαίσθητο νευρικό σύστημα αλλά και ευαισθησία στους πνεύμονες. Αλλά κυρίως δείχνει μια υψηλή μεταβλητότητα στην σχέση με το σώμα και κυρίως ακραίους πειραματισμούς (δίαιτες, έντονη γυμναστική, συμπληρώματα, φάρμακα ή απλά μια υπερπληροφόρηση για την υγεία που ποτέ δεν καταλήγει σε μια αποκρυσταλλωμένη ρουτίνα) που μπορεί να το βλάπτουν μακροπρόθεσμα. Ποιος είναι όμως ο κυβερνήτης του 6ου οίκου σου. Ο Ερμής φυσικά. Που βρίσκεται, που άλλου; Στον ωροσκόπο και ανάδρομος!
    Άρα έχουμε ήδη στον ωροσκόπο, που είναι δείκτης υγείας, συγκεντρωμένους και τους άλλους δύο σημαντικούς δείκτες υγείας, τη Σελήνη και τον κυβερνήτη του 6ου οίκου. Και μάλιστα την Σελήνη σε πτώση και τον κυβερνήτη του 6ου οίκου ανάδρομο και τους δύο μαζί συγκλίνουσα σύνοδο. Τα κομμάτια του παζλ έχουν ήδη αρχίσει να ταιριάζουν κάπως...
    Ο ανάδρομος Ερμής τώρα από τον ωροσκόπο βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον άλλο δείκτη υγείας σου, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου σου, τον Κρόνο. Γενικά ο Ερμής συμμετέχει στον πιο δύσκολο πλανητικό σχηματισμό του χάρτη σου, ένα Ταυ - Τετράγωνο Ερμή - Κρόνου - Δία. Ο Ερμής λοιπόν είναι πρακτικά το όχημα έκφρασης της πιο στενής δύσκολης όψης του γενέθλιου χάρτη σου, της αντίθεσης Κρόνου - Δία σε Ταύρο και Σκορπιό αντίστοιχα.
    Σύνοψη σε αυτό το σημείο. Οι τρεις πλανητικοί δείκτες της υγείας σου Ερμής - Σελήνη - Κρόνος βρίσκονται μεταξύ τους σε ιδιαίτερα στενές όψεις και μάλιστα οι δύο πρώτοι βρίσκονται στον ωροσκόπο που είναι ο σημαντικότερος δείκτης υγείας. Συνεπώς όταν επηρεαστούν αυτοί οι δείκτες, έχουν την τάση να επηρεάζουν ο ένας τον άλλο ενισχυτικά και να κλιμακώνουν την επίδραση στην υγεία.
    Πάμε στο σχετικά μακρινό 1995 τώρα... Τον Οκτώβρη του 1995 έχουμε μια σειρά από σημαντικά γεγονότα να συμβαίνουν στο χάρτη σου ταυτόχρονα, πάνω σε όλους τους δείκτες υγείας. Πιο συγκεκριμένα ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός που βρίσκονται και οι δύο στον Αιγόκερω εκείνη την εποχή γυρνούν από ανάδρομη σε ορθή πορεία και η στάση τους γίνεται ακριβώς πάνω από τη Σελήνη σου και τον Ερμή σου ταυτόχρονα. Πρακτικά αυτές οι διελεύσεις βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τα μέσα του 1994 οπότε μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το πρόβλημα ίσως προϋπάρχει ήδη απο΄τότε αλλά το Νοέμβρη του 1995 ξεκαθαρίζει οριστικά ποιο είναι ακριβώς. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου του 1995 έχουμε μια πολύ δυνατή ηλιακή έκλειψη στην πρώτη μοίρα του Σκορπιού που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην αντίθεση Δία - Κρόνου. Την λέω δυνατή γιατί η συγκεκριμένη έκλειψη αστρονομικά, έκλεινε μια ολόκληρη σειρά εκλείψεων και η διάρκεια της ήταν περί τα 7μιση λεπτά. Σε αστρολογικούς όρους αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της διαρκούν περί τα 7μιση χρόνια τουλάχιστον! Οπότε πρακτικά, είναι το έτος 2002 που τα αποτέλεσμα της πλέον κάνουν τον κύκλο τους και ατονούν. Για να μην επεκταθούμε ακόμη περισσότερο, όλοι οι δείκτες υγείας στο χάρτη σου ενεργοποιούνται ταυτόχρονα σ' αυτό το διάστημα από πανίσχυρες διελεύσεις και μια έκλειψη. Αποτέλεσμα; Αυτό που αναφέρεις...
    Τώρα, η συγχρονικότητα του ερωτήματος σου έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο Κρόνος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία σου και ενεργοποιεί πάλι το ταυ - τετράγωνο Ερμή - Κρόνου - Δία που αναφέραμε, ενώ παράλληλα Πλούτωνας και Ουρανός βρίσκονται σε όψη με τον ωροσκόπο σου (Πλούτωνας σε ακριβή σύνοδο και Ουρανός σε τετράγωνο) ενώ ξεκινά ξανά ένας κύκλος εκλείψεων σε Σκορπιό και Ταύρο. Άραγε ανακινούνται αυτή την περίοδο παρόμοια ζητήματα; Εύχομαι όχι!
    Ελπίζω να σε κάλυψα σχετικά με το ερώτημα σου και τη συνολική εικόνα που μας δείχνει ο χάρτης σου.
  • Infernal @ 16.10.2012 12:59
    Stardome τα λογια ειναι περιττα ....
    Απλα αστερωνω ....

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...