παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Love of My Life.

phanto duck.jpg

 

"Υπήρξε οαπόλυτος ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Κολλητή μαύρη φόρμα, ντουμπλ-φαςμπέρτα, ζώνη γεμάτη γκάτζετ και φυσικά μάσκα τύπου Ζορό.

O τύπος συμπύκνωνε όλατα απωθημένα των απανταχού losers: Aσυμβίβαστος, αντιεξουσιαστής καιθρασύτατος. Ένας ρομαντικός τρομοκράτης με σατανικό χιούμορ, που έπαιρνεεκδίκηση για όλες τις προσβολές και τις αγγαρείες που ταπείνωναν καθημερινά τοalter ego του - τον μονίμως γκαντέμη και φτωχομπινέ Ντόναλντ. Απ' όσο ξέρωγεννήθηκε στην Ιταλία, σε ταραγμένες πολιτικά εποχές.

Έκανε λιγοστές εμφανίσειςσε διάφορες χώρες (ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα), και σταδιακάεξαφανίστηκε. Εννοείται ότι στις ΗΠΑ είναι εντελώς άγνωστος, αφού η όληιδεολογία που εκπροσωπεί έρχεται σε σύγκρουση με τον συντηρητικό κιαποστειρωμένο κόσμο της Disney (μπατσόφιλα ποντίκια, αξύριστοι κακοποιοί καιανέραστοι συγγενείς δευτέρου βαθμού).


Όχι, δεν ήταν παρωδία υπερήρωα όπως πιστεύουνμερικοί, ήταν η επιτομή του υπερήρωα. Σε αντίθεση με τους καλογυαλισμένουςσφίχτες της DC και της Marvel, ο Φάντομ Ντακ δεν ήταν ούτε απρόσβλητος στιςσφαίρες εξωγήινος με περίτεχνη φράντζα, ούτε εκατομμυριούχος πλεϊμπόι μεψυχολογικά τραύματα, ούτε λαμπρός επιστήμονας που εκτέθηκε στις ευεργετικέςιδιότητες της ραδιενέργειας.

Ένα ρεμάλι του κερατά ήταν, ένας κακομοίρηςπρολετάριος που του πήδαγε τη γκόμενα ο Γκαστόνε, του πρήζαν τα παπάρια ταανιψάκια του και τον έβαζε να γυαλίζει νομίσματα ο παθολογικά τσιφούτης θείοςτου. Τι κι αν ήταν τεμπελόσκυλο ο Ντόναλντ και πέρναγε τη μίζερη καθημερινότητατου γκρινιάζοντας για τις ευκαιρίες που δεν του δόθηκαν; Τις νύχτες το γνώριμοσαραβαλάκι του μεταμορφωνόταν σε κατάμαυρη καρικατούρα του batmobil και οιδρόμοι του ανήκαν. Δεν τα έβαζε με τέρατα και παράφρονες εγκληματίες, αλλάπροτιμούσε να εξευτελίζει με πολυμήχανες φάρσες τους πλούσιους και τουςισχυρούς. Να τιμωρεί την απληστία και την αλαζονεία.

Αναρχία με στυλ και άποψηδηλαδή, που προσωποποιούσε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σοφή λαϊκή ρήση:"θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός"."

 

 

αναδημοσιευση απο το:

http://yperoptix.blogspot.com/2007/02/blog-post_05.html 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...