παρακαλώ περιμένετε...

ti vritita exoun oi desmoi?

  • Stardome* @ 08.03.2011 13:06
    Αρχικά μια παράκληση: όταν ανεβάζετε μια ερώτηση να διατηρείται στο χάρτη σας για λίγες μέρες τα προσωπικά σας στοιχεία και όχι άλλα γιατί έτσι είναι αδύνατο να σας δώσουμε μια απάντηση με βάση το δικό σας χάρτη και καταφεύγουμε σε γενικά σχόλια. (πχ στο χάρτη που βλέπω εγώ τώρα στο προφίλ σου ο Βόρειος Δεσμός είναι στο Καρκίνο και ο Νότιος στον Αιγόκερω)
     
    Οι δεσμοί της Σελήνης έχουν σαχλοποιηθεί τόσο πολύ από την εμπορικότητα της λέξης "κάρμα" και "καρμική σχέση", που πραγματικά είναι σπάνιο να βλέπεις μια πραγματικά σοβαρή και αξιόλογη ερώτηση που να τους αφορά.
    Οι δεσμοί της Σελήνης είναι μαθηματικά σημεία που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την εκλειπτική (δηλαδή τη φαινόμενη τροχιά του Ήλιου γύρω από τη Γη). Με απλά λόγια είναι τα μοναδικά δύο σημεία στον ουρανό που η τροχιά της Σελήνης και του Ήλιου ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη Γη (γι' αυτό και όταν έχουμε Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο κοντά στους Δεσμούς έχουμε και έκλειψη). Συμβολικά για την αστρολογία, οι δεσμοί είναι τα σημεία του χάρτη μας όπου το παρελθόν (Σελήνη) και το μέλλον (Ήλιος), η ψυχή (Σελήνη) και το πνεύμα (Ήλιος), οι ανάγκες (Σελήνη) και οι στόχοι (Ήλιος) ενσαρκώνονται (Γη, σώμα), εισέρχονται στο παιχνίδι της υλικής ζωής μέσα από εμάς.
    Οι Δεσμοί της Σελήνης έχουν, όπως γίνεται προφανές, βαθιές πνευματικές και ψυχολογικές προεκτάσεις και είναι τα κατεξοχήν σημεία του χάρτη για τα οποία μπορούμε να μιλάμε με πνευματικούς όρους. Φαίνεται πως το ζώδιο και ο οίκος του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης συνιστά ένα κάλεσμα, μας μαγνητίζουν και μας ελκύουν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και τα θέματα του οίκου αυτού. Εκεί είναι η χαμένη Ιθάκη, εκεί είναι το μέλλον μας, εκεί θέλουμε να βρεθούμε, όμως ο δρόμος είναι δύσκολος και γεμάτος προκλήσεις και κακουχίες. Σ' αυτό το αίσθημα βοηθάει και ο Νότιος Δεσμός (που ήταν και το θέμα της ερώτησης σου). Το ζώδιο και ο οίκος του Νότιου Δεσμού συμβολίζουν αντίστοιχα τα στοιχεία της προσωπικότητας και το σφαίρα της ζωής που αισθανόμαστε ασφαλείς να τα εκφράζουμε και να δραστηριοποιούμαστε σ' αυτή. Είναι αυτό που γνωρίζουμε, που δεν χρειάζεται να μοχθήσουμε για να μας βγει στην επιφάνεια (όπως και η ίδια το έθεσες, αισθάνεσαι πολύ οικεία με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Κριού). Το στοίχημα με τους δεσμούς, είναι το στοίχημα που έχουμε με κάθε αντίθεση/πολικότητα στο ζωδιακό: πως να ισορροπήσουμε ανάμεσα στα δύο αντικρουόμενα στοιχεία - δηλαδή τα δύο απέναντι ζώδια που συνεχώς μάχονται και περιπλέκονται.
    Είναι λοιπόν φυσικό να νιώθεις οικεία και να έχεις ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα σου ακριβώς επειδή ανήκει στο ζώδιο του Νότιου Δεσμού σου. Όμως με την ίδια λογική πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η οικειότητα που νιώθεις γι' αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σου κάποια στιγμή θα εξαντληθεί αν δεν την τροφοδοτήσεις και δεν της δώσεις διέξοδο προς τον Βόρειο δεσμό. Με απλά λόγια: ο Νότιος Δεσμός στον Κριό ξέρει και του αρέσει να πετυχαίνει πράγματα για τον εαυτό του, να κυνηγά προσωπικούς στόχους, να ενδιαφέρεται για τη δική του ζωή/εξέλιξη/διάθεση/διασκέδαση/απόλαυση/έξαψη. Ο Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό συνεχώς σου υπενθυμίζει πως όσα κι αν πετύχεις μόνη σου, αν δεν υπάρχουν μερικοί κοντινοί άνθρωποι να τα μοιραστείς μαζί τους, ποτέ δεν θα νιώθεις ικανοποίηση και πληρότητα. Κι έτσι θα κυνηγάς τον ένα στόχο πίσω από τον άλλο χωρίς ποτέ κάτι να καλύπτει τις προσδοκίες σου.
     
    Υ.Γ: Αν παρατηρήσουμε τους χάρτες των σημαντικών ανθρώπων της ζωής μας (κολλητοί φίλοι, αγαπημένοι συγγενείς, σημαντικές σχέσεις, γονείς ή παππούδες) θα δούμε πως, είτε έχουν σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια των δεσμών μας, είτε οι Δεσμοί τους κάνουν σύνοδο ή τετράγωνο με τους δικούς μας.
  • debe @ 08.03.2011 13:22
    katarxas eyxaristo poli gia tin apadisi.allazw ta stoixeia tou xarti giati psaxnw tous xartes apo filous kai syggeneis,twra einai ta dika mou stoixeia sto xarti swsta
    i mama mou mallon einai zygos(exei ginei ena berdema me tin imerominia genisis tis)kai ekeini mou exei didaxei tin agapi gia ti dimiourgia,tin zesti oikeiotita, ta kalitexnika kai pros ta ekei strefomai san to noimas tis zwis mou(me enan kriisio tropo tha elega omws)
    ara diladi oi desmoi einai vasika stoixeia tis proswpikotitas mas..
    o sydrofos mou exei selini ston krio!
    i koliti mou oroskopo krio! i alli fili mou oroskopo zygo.
    egw nomizw oti kata vasi eimai enas krios(adidraseis,stoxoi,syberifora)me orama zwis zygou dil vimata sti mousiki kai dimourgia kai xara..
    ti paraxeno..i psyxraimia kai i varitita tou aigokerou pane peripato?giati esti niotho xaxa!
     
     
  • Stardome* @ 08.03.2011 13:29
    Ο Ήλιος μας δεν είναι κάτι που είμαστε συνεχώς. Είναι κάτι που προσπαθούμε συνεχώς να γίνουμε. Τα μαθήματα και τα διλήμματα του ήλιου επανέρχονται στη ζωή μας συνεχώς μέχρι να τ' αφομοιώσουμε.
    Επίσης δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού εδώ.  Ο Ήλιος είναι ροπή, είναι ορμέμφυτο, είναι εσωτερικός μηχανισμός. Οι δεσμοί είναι σημεία και όχι πλανήτες: αυτό σημαίνει πως συμβολίζουν επιρροές πέρα από το δικό μας έλεγχο. Εξ ου και η πνευματική διάσταση που έχουν στο χάρτη.
  • debe @ 08.03.2011 13:42
    katapliktiko.poli simadikes plirofories agapito stardome!
    paratirisa kai ton xarti mou kai eida oti o boreios desmos einai ston 8 oiko,dil stis eswterikes,metafysikes mou anages?gaiti etsi aisthanomai me tin texni px
    o sydrofos mou pou exei selini krio,tha brousame na poume oti niwthw oikeia mazi tou sena epipedo "miteras giou h pateras koris"?san kati pou koubalaw apo to parelthon?einai edypwsiakoi oi desmoi pargamatika>les kai einai enas axonas gia to noima tis zwis mas!
  • starman @ 11.03.2011 02:24
    Λετε να διατηρουμε τα στοιχεια στο χαρτη μας για λιγο καιρο..πού βαζουμε τα στοιχεια,σε ποιο μέρος της ιστοσελίδας..
  • starman @ 11.03.2011 02:36
    εντάξει, το βρήκα που ενημερώνουμε τον χάρτη μας!

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...