παρακαλώ περιμένετε...

Το μέλλον της Ελλάδας

  • mme @ 09.02.2010 20:53
  • vAIRsiFIRE @ 09.02.2010 21:34
    Προσωπικες προβλεψεις Βερσι ακα Κασσανδρα:

    Θα περασει το νομοσχεδιο περι μεταναστων, η οικονομια ειναι μια χαρα ΑΥΤΗ την στιγμη σε σχεση με το μελλον.. ΔΕΝ εχουμε δει τιποτα ακομα..
    Κοινωνικες εκρηξεις θα εχουμε αυτο το καλοκαιρι και μαλιστα βιαιες.
    Η κυβερνηση μετα της κοινωνικες εκρηξεις εννοειτε οτι δεν θα υφισταται, ουτη αυτη αλλα ουτε και καμια αλλη..
    Η Ελλαδα παντα επιβιωνει..
  • AriesLeo @ 10.02.2010 00:45
    k h elpida pethainei teleutaia.
  • actuary @ 10.02.2010 13:35
    Προς: vAIRsiFIRE @ 09.02.2010 21:34

    Αγαπητέ/ή μου,

    σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Το θέμα είναι η Ελλάδα που θα επιβιώσει - που και εγώ το πιστεύω αυτό, άσχετα από τις χιλιάδες Συμπληγάδες που θα διαβεί - να είναι ελληνική, να είναι η Ελλάδα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε και όχι ένα αλβανοπακιστανικό ισλαμικό προτεκτοράτο στο Νότο της Ευρώπης. Εξού άλλωστε και το μεγάλο ενδιαφέρον μου για την έκβαση τησ πορείας του λαθρονομοσχεδίου. Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα, δε χρειάζεται να προσθέσουμε έναν δούρειο ίππο ακόμα...
  • MissHavisham @ 10.02.2010 15:04
    Καλά τον μυρίστηκα εγώ τον καρατζαφερισμό από το πρώτο ποστ, με την απάντησή σου μου την επιβεβαίωσες την υποψία.

    1. Τι σημαίνει "η Ελλάδα να είναι ελληνική?"
    Τι είναι η ελληνικότητα, κάποια μεταφυσική ιδιότητα?
    Πώς ορίζεις την εθνική ταυτότητα και πώς νομίζεις ότι μπορεί να αλλοτριωθεί από την προσέλευση των μεταναστών?

    2. Ποια είναι "η Ελλάδα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε"? Η Ελλάδα του ουτοπικού σοσιαλισμού που ήταν ψυχολογικά απαραίτητος για μια χώρα που έγλειφε τις πληγές της από εμφύλιο και δικτατορία αλλά οικονομικά καταστροφικός και που δυστυχώς ποτέ δεν εξαργυρώθηκε ιδεολογικά?

    3. Οι μετανάστες δεν έχουν έρθει για διακοπές στην Ελλάδα ούτε για να σε αλλοτριώσουν. Έχουν έρθει για να εργαστούν, με τον ίδιο τρόπο που οι Έλληνες έφευγαν κατά κύματα για τις φάμπρικες της Γερμανίας, την Αυστραλία, τον Καναδά και το Αμέρικα. Κι άλλοι δούλεψαν σκληρά και άλλοι έγιναν απατεώνες, ακριβώς όπως κι εδώ όπως και παντού και πάντα. Αλλά κι αυτοί οι άνθρωποι που δυστύχησαν να φύγουν από τον τόπο τους να πάνε σε μια αφιλόξενη χώρα χωρίς μνήμη και ζούνε σαν τα ζώα και είναι βορά στα χέρια κάθε ανθρώπου που τους δίνει ένα ξεροκόματο για να δουλεύουν όλη μέρα, είναι κι αυτοί άνθρωποι ξέρεις. Και χρειάζονται μια ταυτότητα, μια ασφάλιση, δικαίωμα ψήφου στη χώρα που ζουν και εργάζονται, μια ταυτότητα για τα παιδιά τους που γεννιούνται και δεν ανήκουν πουθενά ούτε στη χώρα που γεννήθηκαν ούτε στη χώρα καταγωγής τους (μπορεί να το χωρέσει αυτό ο νους σου? Να μην ανήκεις πουθενά? ΜΠΟΡΕΙ?) Κι εσύ, αυτούς τους χτυπημένους απ' τη μοίρα τους αποκαλείς "προτεκτοράτο"?

    Τι να πω, τι θλίψη, τι θλίψη...

    Αφού έχεις τέτοιες ανησυχίες, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και διάβασε κάτι που πιο ελληνικό δε γίνεται, διάβασε το Συναξάρι του Θωμά Κορδοπάτη του Θανάση Βαλτινού και ξαναστοχάσου αυτά που έγραψες.
  • actuary @ 10.02.2010 16:26
    Ευχαριστώ τις 'συντρόφισσες' και 'συντρόφους'. Αλλά αν ήθελα καθοδήγηση πολιτική θα διάβαζα το Ριζοσπάστη και όχι το stardome!
  • actuary @ 10.02.2010 17:00
    Αγαπητέ μου,

    δε σου ζήτησα να σχολιάσεις την ανάρτησή μου, μόνος σου αποφάσισες να το κάνεις και μόνος σου, απ'ότι φαίνεται, έθεσες εαυτόν ως υπερασπιστή της Δημοκρατίας. Το τί διαβάζω εγώ είναι δικό μου θέμα και προς Θεού δεν είναι κάτι που θα θέσω σε δημόσια διαβούλευση ή το οποίο θα μεταβάλλω για να γίνω αρεστός σε ορισμένους "Δημοκράτες"! Άλλωστε η 'ανεκτικότητα΄ στη διαφορετική άποψη και η 'Δημοκρατία' σας είναι εμφανής... ξεχειλίζει....!
  • blueview @ 10.02.2010 19:15
    Μπραβο και παλι ΜΠΡΑΒΟ ! Αυτα ειναι θεματα να πεσουν στο τραπεζι !
    Οπως ειχε πει και ο Θρασυβουλας (Βεγγος) τα παντα ειναι ατμος ....
    http://www.youtube.com/watch?v=vzQlST53atM
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 21:58
    Τι κριμα να εξαφανιζονται σχολια και αποψεις..

    Προσωπικα πιστευω οτι τα προβληματα δημιουργουνται οταν περιθωριποιουνται οι μεταναστες..(παρανομα και φτηνα εργατικα χερια.. αφορολογητο χρημα κτλ.. δεν θα τα αναλυσω ολα) οποτε ειναι μια καλη κινηση αυτη.. Οι αναταραξεις δεν θα γινουν λογω της νομιμοποιησης αυτων.. θα γινουν για αλλους λογους πολυ πιο σοβαρους που εχουν σχεση με εμας τους ιδιους..
    Λεγοντας οτι η Ελλαδα θα επιβιωσει αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει ντε και καλα να παραμεινει ιδια με αυτην που γνωρισαμε και ισως καποιοι απο εμας αγαπησαμε..
    Οτι και να γινει απο την στιγμη που ομιλουμε ελληνικα... ας φυσηξει και λιγο αερας αλλαγης, ναι και καταστροφης μπας και ξεκολλησουμε απο τα ιδια και τα ιδια..
  • actuary @ 10.02.2010 22:55
    Αγαπητή μου,
    πες με ακραίο, πραγματικά δε δίνω μία. Ελλάδα για μενα είναι αυτή η χώρα όπως την ξέρω σήμερα και τη λατρεύω, με όλα τα στραβά και τα ανάποδά της. Ελλάδα με αλβανοπακιστανούς ελληνοποιημένους πρώην λαθρομετανάστες εποίκους-κατακτητές και δίχως την ομοιογένεια η οποία υπάρχει σήμερα δυστυχώς δεν είναι Ελλάδα! Τώρα εάν οι πολιτικές ηγεσίες που έχουμε είναι δυστυχώς πολύ κατώτερες των περιστάσεων, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, για το οποίο όμως δεν πρέπει επ'ουδενί να πληρώσει η χώρα.
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 22:59
    Την αποψη μου, Ε?

    Ο καθενας εχει δικαιωμα να δηλωσει την γνωμη του απο την στιγμη που δεν υπαρχουν τρομοκρατικες επιθεσεις..
    κατα τον ιδιο τροπο δεν νομιζω οτι και η αντιπερα οχθη ειναι καλυτεροι απο τουτους εδω..
    Εμενα μου αρεσει να κανω διαλογο με ολους, δεν μπορω να τσατιστω για τις ιδεολογιες και τα πιστευω κανενος απο την στιγμη που δεν μου επιβαλλονται με ασχημο τροπο.. οποιες κι αν ειναι αυτες..

    Το αν συμφωνω η διαφωνω με καποια πολιτικη παραταξη δεν ειναι επι του θεματος εδω.. Δηλαδη αν μυριστω οτι καποιος ειναι αριστερος η ακροδεξιος θα πρεπει να του επιτεθω γιατι απλα δεν συμφωνω με τα πολιτικα πιστευω του??

    Εαν ο actuary ηταν προσβλητικος η διατυπωνε το οτιδηποτε με επιβλητικο τροπο δεν θα εμπαινα στο κοπο να σχολιασω το οτιδηποτε..

    Η πολιτικη σαν κομματα με αφηνει παγερα αδιαφορη.. Η πολιτικη σαν στιγμα - αριστερα, κεντρο, δεξια - και το πως εχουν αποδωθει αυτα σημερα (που οι ριζες τους καταγονται απο αρχαιοτατων χρονων) ειναι ταμπελακια ανουσια.. ενα συνοθυλευμα..
    Η πολιτικη σαν ιδεολογια ομως με ενδιαφερει τρομερα..
    Κι αν ειχα τα μεσα, πιστεψε με, θα τα ενωνα ολα τοσο καλα που δεν θα μπορουσε κανενας να μου βαλει ταμπελακι στο τι ειμαι.. αριστερος, δεξιος η κεντρωος..
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:12
    Ακτουαρι.. μην αγχωνεσαι.. απο εμας τους ιδιους εξαρταται αν θα γινουμε πακιστανοι αλλοθρησκοι χωρις παιδεια κτλ κτλ.. οσο κρατας την ελληνικη παραδοση μεσα στην οικογενεια.. οσο παλευεις για να μην καταργηθουν τα αρχαια κειμενα απο τα ελληνικα σχολεια, δεν εχεις κατι να φοβασαι.. ΜΗΝ φοβασαι...
    Η Ελλαδα θα ειναι παντα Ελλαδα.. και ειναι καλυτερα να αφομοιωθουν..

    Τωρα η χωρα που λες με προβληματιζει.. η χωρα δεν υφισταται αν δεν ειμασταν μερος της.. εννοεις δεν ειναι κατι που θελεις να πληρωσεις εσυ/εμεις.. δεκτον.. εδω πληρωνουμε χρονια τωρα τοσα και τοσα αλλα που ιδιαιτερα αυτο που φοβασαι ειναι ανουσιο.. και ξαναλεω μονο καλο θα μας κανει η νομιμοποιηση.. (γνωμη μου παντα)
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:13


    Παλι τα εσβησε??
  • blueview @ 10.02.2010 23:23
    act ..... μαζι σου ! Απλα κι ωραια .-
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:23
    Νομιζω οτι απαντησα Ματζικ-γκαρντεν .. και η αντιπερα οχθη δεν εχει κανει ουκ ο λιγα τετοια πραγματα.. αρα θα επρεπε να κρινω και τους 2!!

    Δημοκρατια ειναι ενας θεσμος παναρχαιος και ορισμενοι μπερδευουν την δημοκρατια με την αναρχια... ειπα οτι αν δεν υπαρχουν επιθεσεις και θυματα ο καθεις ειναι ελευθερος να εκφραζει την γνωμη του οπου τον παιρνει.. αν εισβαλλουν ακαλεστοι καπου, τοτε ειναι στο χερι των αλλων να τους διωξουν απο τον χωρο αυτον, διοτι ειναι εισβολλη και καταπατηση ιδιοτικου χωρου..

    Στην ουσια, δεν υπαρχει σεβασμος απο κανεναν γιατι ολοι ειναι ανανδρα κομματοσκυλα κι ειναι κατι που με αηδειαζει..
    Στην ουσια, υπαρχουν νομοι που δεν εφαρμοζονται..
    Στην ουσια, η χωρα ειναι υπο διαλυση
    Στην ουσια, εχει επελθει κορεσμος, και σαπιλα
    Στην ουσια, ... δεν ξερω που ακριβως το πας..
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:29
    Μπραβο πουλακι μου εισαι εξυπνος καβουρας
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:49
    Τα ματ και ολη η αστυνομια υπακουει σε διαταγες.. οταν τους λενε χτυπηστε χτυπουν.. οταν τους λενε καθιστε καλα και μην προκαλειτε καθονται κοτες.. γιατι υπαρχουν κυρωσεις αν δεν υπακουσουν στις εντολες, για αυτο λεγονται και 'οργανα' εισαι βαθια νυχτωμενος η απλα πολυ μικρος..

    Τωρα το οτι σβηνεις σχολια και δηλωνεις καβουρας ενω δεν εισαι, κατι μου λεει αυτο.. ατολμος..

    Το αν εκαναν "λαθος" και τους χωσαν μεσα.. κρινε το εσυ και τα οσα ξερεις..
  • vAIRsiFIRE @ 10.02.2010 23:55
    Διορθωση: Κρινε το εσυ και τα οσα διαβαζεις.. ο φανατισμος με αηδιαζει.. δεν επρεπε να στειλεις αυτο το λινκ ειναι αναγουλα σκετη..
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:01
    Το οτι εφαρμοζονται επιλεκτικα ειναι το ιδιο σαν να μην εφαρμοζονται καθολου..
    αν ειναι να σβηνεις τα σχολια σου δεν εχω κατι αλλο να πω.. δεν μιλαω με ανεμους.. η μηπως μιλαω???
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:13
    Κοιτα να δεις, αν κρινω απο αυτο που εστειλες πολυ αμφιβαλλω.. νευριαζω και μονο που βλεπω τοσο φανατισμο..
    .. και με οσα εγραψες και εσβησες μονο αντικειμενικη σταση δεν θεωρω οτι εχεις..
    κι αν τυχαινες να εισαι σε μια 'αλλη 'πορεια και σου πετουσαν επανω σου 'οι αλλοι' μια μολοτοφ?? τι θα ελεγες μετα??
    Τελος Παντων.. δεν συνεχιζω μαζι σου.. δεν εισαι ξεκαθαρος, δεν μου αρεσουν οι θολοι ανεμοι..
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:14
    Ε?
    Που κολλαει τωρα αυτο που ειπες???
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:15
    ααα οκ καταλαβα.. οχι δεν χρειαζεται οντως να θυμαμαι τι ειπαμε πριν.. αλλα απλα δεν μου αρεσει. γινομαι αρκετα κατανοητη νομιζω..
    Μπαι μαγικεκηπε
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:30
    Τι να σου πω.. γιατι να μην ακουσεις στο φιναλε κι αλλες γνωμες??

    ..α και εφοσον ειμαστε σε αστρολογικο χωρο, δεν οφειλετε ο ουρανος για την μνημη η οψη Σεληνης Ερμη ευθυνεται.. αρα ενας καβουρας με ωροσκοπο παρθενο κατι μου λεει..
  • dimi84kara @ 11.02.2010 00:32
    και εσυ vairsifire toση ωρα μιλουσες μονη..
  • dimi84kara @ 11.02.2010 00:33
    εγω που χω συνοδο ερμη-σεληνη?τι σημαινει?
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:33
    Λοοοοοοολ ντιμι!!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:35
    Αν θα σβησεις κι εσυ τα σχολια σου δεν σου απαντω!! Σαν την τρελλη του χωριου ειμαι!!! αχαχαχα!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 00:45
    Χμμμ Σκορπιος ε με αιγοκερο?? Ενδιαφερων
    Η σεληνη σου τα σπαει εννοειτε!
    Ελα μαγικε.. μην εισαι τοσο απολυτως με τις γνωμες των ανθρωπων.. let it be

    Ντιμι Σεληνη ερμης πολυ καλη μνημη
  • dimi84kara @ 11.02.2010 00:54
    thanks αν και στη καθημερινα δε το βλεπω αλλα θυμαμαι αλλα μου μενουν πραγματα!!πες και συ μια καληνυχτα ντε....
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:01
    Έχουμε, εδώ, έναν εξαιρετικά κυριαρχικό Άρη, που ωθεί το άτομο στο να επιβάλλει τη θέληση του και να ελέγχει τους ανθρώπους γύρω του.
    Θα πιστεύει ότι κανείς άλλος δεν είναι τόσο ικανός όσο ο ίδιος στο να ελέγχει και να κατευθύνει ομάδες ανθρώπων.. μερικα απο τα αρνητικα του.. χιχιχι
    αλλα εχει και πολλα θετικα..
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:05
    καημενο ερμης με ποσειδωνα οντως μνημη κουκουτσι αλλα θα μπορουσες να εισαι εξαιρετικος συγραφεας πχ αα και ουρανο αφροδιτη στον σκορπιο???
    ουδεν σχολιον αχαχαχα!!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:07
    και ο διας στον καρκινο ειναι το κερασακι στην τουρτα!!! Μην τα τρως κι εσυ βρε παιδακι μου.. θα παχυνεις!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:09
    γιατι?? σου τελειωνει ο χρονος σου??
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:13
    Loool magik!!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:21
    για βορειους δεσμους δεν εχω μαθει ακομα επισημα, μονο οτι υπαρχει στο νετ..
    οσον αφορα τον κρονο που θα περασει απο πανω του.. μπορει και να μην το καταλαβεις αν εισαι ταυτισμενος με αυτες τις ενεργειες.. (ηλιος ωροσκοπος)
    απο την αλλη ομως μπορει να ειναι "καπως".. οσο για τον 9 ειναι ταξιδια (πνευματικα η κυριολεκτικα) η ανωτερη εκπαιδευση ο θεος και η πιστη.. αα και οι ξενοι!!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:22
    αφου εισαι αιγα νομιζεις οτι γλιτωσες απο κρονο!!! αχαχαχαχα
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:22
    αντε σβηστα ...
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:25
    Αντε ματζικ τζονσον σε καληνυχτω και ονειρα ποσειδωνιασμενα!!!
  • vAIRsiFIRE @ 11.02.2010 01:29
    Τι ωραια τραλαλιμ τραλαλομ
    Με λενε βερσι και μιλαω με τους ανεμους.. καληνυχτα y'all
  • dimi84kara @ 11.02.2010 01:32
    ελα εχεις μαρτυρα οτι δεν εισαι τριλαλα τριλαλομ..!
  • dimi84kara @ 11.02.2010 01:33
    ..............................
  • gretel @ 11.02.2010 01:33
    κορη του ανέμου... τρεχεις και δε σε προλαβαινω... ))
  • dimi84kara @ 11.02.2010 03:27
    χαχα ματζικ δε θα ειναι ψευδη η μαρτυρια μου!!ειπαμε εχω συνοδο ερμη και σεληνη και θα το θυμαμαι μια χαρα το μαθημα μου!αφου δεν ακουει και κανεις αλλος θα το σχολιασω εγω το link!δυνατο το απο επαναστατικο μεχρι και ρομαντικο θα το ελεγα....
  • MissHavisham @ 11.02.2010 04:11
    Προς actuary:

    Διόνυσος: Δόξει τις αμαθει σοφα λέγων ουκ ευ φρονειν. (Το πολυτονικό δε βγαίνει για κάποιο λόγο...)

    (μτφρ. Δεν είναι στα λογικά του αυτός που με σοφία μιλάει στους ανόητους.)
    Βάκχαι, στ. 480

    Οι "σύντροφοι" και οι "συντρόφισες" στους οποίους ειρωνικά αναφέρθηκες θα σου απαντούσαν με ορολογία που προσιδιάζει από ρητορικής άποψης στη δική σου. Επιπλέον, δε θα τολμούσαν ποτέ να σου απαντήσουν με αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία για τους δικούς τους συμπλεγματικούς λόγους. Δεν είμαστε "κομμουνισταί", ξέρεις, και δεν έχουμε καμία πρόθεση να σε καθοδηγήσουμε πολιτικά.

    Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αντιλαμβανόσουν εύκολα από την ανάγνωση των απαντήσεων αν το "πάθος" σου για τη διατήρηση της ελληνικής σου ταυτότητας σου άφηνε λίγο χρόνο για να μάθεις να διαβάζεις σωστά ελληνικά.

    Η μετάφραση του στίχου δική μου, και μπήκα στον κόπο γιατί είμαι βεβαία πως η "πνευματική" ενασχόλησή σου με την αλλοτρίωσή μας από τα "προτεκτοράτα" των πακιστανών (ναι, ναι, τα "προτεκτοράτα" αυτών που σηκώνεις το χέρι σου ενοχλημένος όταν πάνε να σου καθαρίσουν τα τζάμια στα φανάρια χωρίς να το ζητήσεις) δε σου επιτρέπει να ξέρεις και πέντε αρχαία, έτσι, ρε παιδάκι μου, για να έχεις κι εσύ κάτι ν' αντισταθείς στην αλλοτρίωση της ελληνικής σου ταυτότητας από κάτι ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

    Χωρίς καμία εκτίμηση,

    Τειρεσίας
  • actuary @ 11.02.2010 10:24
    Αγαπητή μου ΜissHavisham,

    μία από τις αρχές μου είναι να προσπαθώ να σέβομαι τις άλλες απόψεις και να απαντάω με κομψό τρόπο.
    Καταρχάς, η αρχική μου ανάρτηση έχει να κάνει με την αγωνία μου για το μέλλον της χώρας μου. Νομίζω ότι αυτό είναι θεμιτό και κανείς δε μπορεί να μου απαγορεύσει να νοιάζομαι, με τον τρόπο που εγώ θεωρώ θεμιτό.
    Εσύ είσαι αυτή που ξεκίνησες τους χαρακτηρισμούς περί 'καρατζαφερισμού' και 'άκρων', χαρακτηρισμοί που δυστυχώς φοριούνται πολύ στις μέρες μας και με τους οποίους πολλοί προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και το ηθικό ανθρώπων που - δικαίως κατ'εμε - αντιδρούν σε ένα νομοσχέδιο που μας επηρεάζει άμεσα.
    Επομένως λοιπόν εσύ είσαι αυτή που ξεκίνησες και συνεχίζεις να προκαλείς με άκομψο τρόπο.
    Το τί θα μπορούσες να κάνεις και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσες να αντιδράσεις στα λεγόμενά μου προς Θεού, δε θα στον υποδείξω εγώ. Φρονώ όμως ότι λίγη περισσότερη ευγένεια σε έναν συνομιλητή σου θα μπορούσες να δείξεις.

    Πλούταρχος
  • analina @ 11.02.2010 12:37
    Πλούταρχος;;; Γιάννης Πλούταρχος;;;
  • MissHavisham @ 11.02.2010 13:59
    Προς actuary:

    Γράφεις:"μία από τις αρχές μου είναι να προσπαθώ να σέβομαι τις άλλες απόψεις και να απαντάω με κομψό τρόπο."

    Αυτό για την ακρίβεια μας κάνει δύο αρχές και όχι μία. Και μπαίνω στον κόπο να λεπτολογήσω γιατί είναι δύο ξεχωριστές και διαφορετικές αρχές.

    Και πρώτα θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί τα λεγόμενά σου δε συμφωνούν με αυτό που έγραψες και μετά θα εκφέρω και τη δική μου άποψη περί της μίας αρχής σου που στην ουσία είναι δύο.

    Και ορίστε πώς από μόνος σου καταστρατηγείς και τις δύο:

    α. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
    Η προσπάθεια που λες ότι κάνεις δεν είναι αληθινή προσπάθεια είναι ψευδο-προσπάθεια. Αυτό το λέω γιατί εμένα προσωπικά δε με αφορά καθόλου να συμφωνήσεις μαζί μου αλλά γιατί δεν κάνεις καμία προσπάθεια:
    1. ούτε να κατανοήσεις τις απόψεις αυτών που έφτιαξαν το νομοσχέδιο (το οποίο παρεπιπτόντως αν είχε γραφτεί, ψηφιστεί και κυρίως αν είχε εφαρμοστεί θα είχε σώσει και την Ελλάδα και τους ίδιους τους μετανάστες από πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν σε μια χώρα αφιλόξενη) αλλά και
    2.ούτε να κατανοήσεις και τις απόψεις αυτών που αφορά το νομοσχέδιο, δηλαδή των μεταναστών.

    Επιπλέον, η "αγωνία σου", όπως γράφεις, "για το μέλλον της χώρας σου" όπως συνεχίζεις, δε δείχνει καμία προσπάθεια σεβασμού για τις απόψεις των άλλων. Λάθος επέλεξες την κτητική αντωνυμία. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα ΣΟΥ (right to the point fireworks!). Η Ελλάδα είναι η χώρα που κατοικείς. Γιατί οι χώρες δεν ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Οι χώρες ανήκουν στους ανθρώπους που τις κατοικούν. Και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους γηγενείς αλλά και τους, ας το πω έτσι για συντομία, ξένους.

    Προσωπική μου άποψη περί της αρχής που δηλώνεις ότι έχεις:

    Προσωπικά δε μπορώ να σεβαστώ τις απόψεις ανθρώπων που αντικρούουν ουσιακές μου κοσμοθεωρίες (και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στις μειονότητες). Αυτό που με ενδιαφέρει όμως και αυτός είναι και ο λόγος που μπαίνω στον κόπο να συνδιαλεχτώ μαζί σου είναι η κατανόηση της σειράς των σκέψεων που έκανες και οδηγήθηκες σ' αυτές τις απόψεις. Αν υπάρχει μία περίπτωση να συνενοηθούν ποτέ οι άνθρωποι με τον εαυτό τους, με τους ανθρώπους που τους περιβάλλουν και με την κοινωνία είναι αυτός. Νομίζω.

    B. KAI NA AΠΑΝΤΑΩ ΜΕ ΚΟΜΨΟ ΤΡΟΠΟ
    Τι ακριβώς θεωρείς "κομψό" τρόπο? Φράσεις όπως: "κακοί γείτονες", "απειλή εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας", "η Ελλάδα να είναι ελληνική", "η Ελλάδα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε", "λαθρονομοσχέδιο", "αλβανοπακιστανικό προτεκτοράτο"? Πού ακριβώς βλέπεις την "κομψότητα" εδώ? Γιατί εγώ δε βλέπω καμία κομψότητα αλλά μάλλον και πάλι ψευδο-κομψότητα, κάτι σαν την αγγλική ευγένεια που δεν είναι ευγένεια ουσιαστική αλλά όλο κούφιο κοινωνικό πρωτόκολο και υποκρισία. Κι αφού σε ενόχλησε ο αδόκιμος όρος "καρατζαφερισμός" που τον χρησιμοποίησα για οικονομία λόγου, τον αποσύρω. Αυτό που βλέπω λοιπόν, δεν είναι "κομψότητα" αλλά θεωρίες συνομωσιολογίας και ακροδεξιές κλίσεις (και όλοι ξέρουμε πώς σε περιόδους οικονομικής κρίσης αυτές οι τάσεις αυξάνονται και δε χρειάζεται να ξέρει κανείς και πολύ ιστορία για να δει ότι τι ωραία που η το κραχ του 1929 οδήγησε τον Χίτλερ να κάνει την "καριέρα" που ούτε μπορούσε να διανοηθεί...)

    Προσωπική μου άποψη περί της δεύτερης αρχής που δηλώνεις ότι έχεις:

    Η σελήνη μου στον Υδροχόο, δε μου επιτρέπει να είμαι "κομψή" όταν βάλονται άνθρωποι (βλ μετανάστες) που αδυνατούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. (Αντιθέτως αν με έβαλες εμένα προσωπικά, θα ήμουν κατά πολύ "κομψοτερη", αλλά αδυνατώ να συμπεριφερθώ το ίδιο με την επίθεση σε μειονότητες.)

    Κι εσύ καλά κάνεις και "φρονείς", αλλά μην επικαλείσαι κανέναν Θεό όταν σκέφτεσαι (ή μάλλον όταν ΔΕΝ σκέφτεσαι) έτσι για συνανθρώπους σου. Για μένα, έτσι κι αλλιώς ο Θεός είναι νεκρός, όσο κι ο Zed στο Pulp Fiction

    http://www.youtube.com/watch?v=y7Yp2L6c2KM

    αλλά έτσι που μιλάς γι' αυτούς τους ανθρώπους που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρούνται και τόσο περισσότερη ανάγκη έχουν από τους γηγενείς, και ο δικός σου Θεός πεθαμένος είναι. Και τον σκότωσες με τα ίδια σου τα χέρια.

    Με πολύ θλίψη για όλα αυτά,

    Τειρεσίας
  • dimi84kara @ 11.02.2010 14:11
    )))))))))))))))!!!!!!!
  • dimi84kara @ 11.02.2010 14:12
    στο θρησκευτικο στορυ και ο χριστος "αλλοδαπος" ηταν για αυτους που τον εφαγαν...

έχουν γενέθλια 238 μέλη.

γιορτάζουν οι: Βενέδικτος, Σεραφείμ

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...