παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ...
Καταχράζομαι το χώρο στη φυλή των Αιγόκερων για αυτό το ενδιαφέρον άρθρο που αφορά τον κυβερνήτη τους. Δανείζομαι πλήρως το κείμενο από το www.cosmo.gr :

Ένα σχεδόν αόρατο δαχτυλίδι γύρω από τον Κρόνο ανακάλυψαν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, του οποίο του μέγεθος είναι τόσο μεγάλο, που 1 δισεκατομμύριο φορές η έκταση της Γης δεν θα μπορούσε να το καλύψει!

 


if (typeof Adman === 'undefined' || /MSIE [456]/.test(navigator['appVersion']))document.write ('');var now=parseInt((new Date()).getTime());if (!window.admantpid) window.admantpid = now;var rnd=Math.floor(Math.random()*900000)+100,cdp=screen.width+"x"+screen.height+"x"+(navigator.appName=="Netscape"?screen.pixelDepth:screen.colorDepth),burst="?"+rnd+":="+window.admantpid +"@"+cdp+"?";document.write("");document.write("");new Adman.Flash({waitDOM:false,src:'http://static.24media.gr/telem_3.swf',width:380,height:60,url:'http://ads.24media.gr/click/76/635//'});
Η κυκλική τροχιά του δαχτυλιδιού γέρνει 27 μοίρες από την κύρια τροχιά του πλανήτη, ενώ ο όγκος του ξεκινά περίπου 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη και τελειώνει περί στα 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Παράλληλα, η διάμετρος του είναι ίση με 300 Κρόνους μαζί.

«Πρόκειται για ένα υπερμεγέθες δαχτυλίδι» υπογραμμίζει η Ανν Βερμπισερ, αστρονόμος του Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Ο λόγος για τον οποίον ανακαλύφθηκε τόσο αργά είναι γιατί είναι φτιαγμένο από πάγο και μόρια σκόνη που είναι τόσο μακριά «που ακόμα και αν καθόσουν πάνω του μπορεί και να μην το ήξερες καν», υποστηρίζει η έκθεση της ΝΑΣΑ.

Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν στον Κρόνο με αποτέλεσμα το δαχτυλίδι να μην είναι ορατό.

Οι επιστήμονες το ανακάλυψαν χάρη στη θερμική ραδιενέργεια που χρησιμοποίησαν όπου έκανε αντανάκλαση στον πάγο

 

(Για να θυμόμαστε πως ακόμη και τα δυσκολότερα σύμβολα, όπως ο αστρολογικός Κρόνος, κρύβουν σπάνιες ομορφιές)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...