παρακαλώ περιμένετε...

Αντιθεση Κρονου Ουρανου

  • lahmacun @ 11.09.2009 03:23
    grace μαλλον δεν εχω καταλαβει τον παραλληλισμο σου αλλα αυτο δεν εχει και πολυ σημασια.

    Μια παλια ιστορια δεν μπορει να αλλαξει τελος. Αλλα υπαρχουν παντα πολλες καινουργιες διαφορετικες και απροσμενες για να γραφτουν. Με αναπαντεχα τελη ευχαριστα ή δυσαρεστα. Οι αθλιοι ειναι μια εικονα , μια εικονας μας!
    Και θα ειναι παντα,ετσι ή αλλιως.
  • gracemarks @ 11.09.2009 16:08
    Λαχ, οι αθλιοι νομιζω οτι ειναι απο τα πιο Κρονια μυθιστορηματα ever.

    Και πιο συγκεκριμενα ο Ιαβερης, με την προσηλωση του στο γραμμα του νομου, που φτανει στο σημειο να πνιγει οταν αποφασιζει να δειξει ελεος γιατι καταπατησε τις αρχες του.

    Ως Αιγοκερως, παντα τον θεωρουσα τραγικη ισως και τραγικοτερη φιγουρα απο τον Αγιαννη... Για να υπερασπιστει μια αρχη του αναγκαζεται να "πουλησει" μια αλλη κι αφου βλεπει πως δεν γινεται διαφορετικα, αποφασιζει να δωσει ο ιδιος την τιμωρια που του αξιζει.

    Ομως ρε Λαχακο, εχει αρχισει να με κουραζει τωρα τελευταια ολο αυτο!!
    Αν θελει να ναι δικαιος καποιος πια(ειτε τον λενε ιαβερη ειτε κρονο), ας σταματησει να κολλαει στα μικρα ψαρακια: στον παππουλη που δεν του φτασαν τα λεφτα της συνταξης και του κοψαν το ρευμα, στον πιτσιρικα που εφαγε αποβολη τζαμπα και βερεσε για να μην καρφωσει φιλους, στον υπαλληλο που εφαγε ολο το φταιξιμο επειδη δεν ειχε προνοησει να βαλει σε κοπυ τον προισταμενο κ.ο.κ. και ΑΣ ΠΙΑΣΕΙ τα μεγαλα αν ειναι μαγκας.

    Αυτο εννοουσα...δεν εννοουσα να αλλαξουν παλιες ιστοριες. Αλλα να αλλαξει εστω για μια φορα αυτο το ηλιθιο μοτιβο δικαιοσυνης που διαιωνιζεται. Κι ελεγα μηπως ο ουρανος, σαν πιο συλλογικος πλανητης, μηπως εκανε κατι τετοιο. ευσεβεις ποθοι αλλιως..


    Σερενακι, τα καλυτερα ευχομαι! Σε επαγγελματικο επιπεδο? Η γενικα?
  • lahmacun @ 11.09.2009 17:29
    Εχω μια αισθηση πως η κοινωνια δεν υποφερει απο την Κρονια εφαρμογη των νομων το οποιο θα σημαινε πως οι νομοι εφαρμοζονται σε ολους αδιακριτως ...
    αλλα απο την επιλεκτικη εφαρμογη τους και την τεραστια ασυδωσια ως προς τον ποιον πως και γιατι τον κυνηγαμε .... και αυτο δεν ειναι κατα τη γνωμη μου Κρονιο.
  • ether12 @ 11.09.2009 17:56
    Ο Κρόνος γκρέις μου φαίνεται δεν καταλαβαίνει από μικρά και μεγάλα ψάρια...μπορεί το μεγάλο ψάρι να ξεφύγει από τα δίχτυα του νόμου όμως ποτέ δεν θα ξεφύγει από τους -εξίσου μεγάλους- φόβους του...κι αυτή είναι ίσως η χειρότερη τιμωρία...
  • gracemarks @ 11.09.2009 20:38
    Εθερ, νομιζω οτι κι εγω ετσι τον εχω καταλαβει τον Κρονο...οτι δεν χαμπαριαζει απο μεγαλα και μικρα...

    αλλα για μια φορα δεν θα μπορουσε να κανει την εκπληξη?
    χμ..σγκαντα..μαλλον θα πρεπει να περιμενω Συνοδο κρονου-ουρανου για κατι τετοιο..

  • johnnyG @ 11.09.2009 20:47
    μάλλον για αλλαγή(Πλούτωνας) πάει το θέμα γκρέις...
  • gracemarks @ 11.09.2009 20:52
    κι εμενα εσκασε κατι απο χθες το απογευμα....αλλα ειναι κοπυ πειστ η τελευταια παραγραφος της προβλεψης του Βαφεια για τον αναδρομο και λεω να προσπερασω..

  • gracemarks @ 11.09.2009 20:54
    τζωνυ τι εννοεις?
  • johnnyG @ 11.09.2009 21:04
    Ότι πέρα από τις αντιθέσεις κρόνου-ουρανό(παλιό, κατεστημένο - καινούργιο, επαναστατικό), η αλλαγή ίσως έρθει με τη μορφή μιας κρίσης(πλούτωνας).
    (για να στα πω κωδικοποιημένα...)

    Ο Ουρανός ας πούμε, είναι η καινοτομία. Αυτή την αλλαγή συμβολίζει, και το σοκ που προκαλεί η μετάβαση σε μια νέα κατάσταση που είναι σε πλήρη αντίθεση με την παλιά. Ο Πλούτωνας είναι κάτι πιο βαθύ. Αλλαγή για την επιβίωση.

    (Απλά τα σκέφτομαι, απλά στα λέω. Ελπίζω να σε καλύπτει. )
  • gracemarks @ 11.09.2009 21:10
    ναι εχεις δικιο, ειναι αλλη η "εκταση" του Πλουτωνα...αλλα ειναι πιο σε ατομικο επιπεδο δεν βρισκεις?

    ο Ουρανος απο την αλλη (αν εχω καταλαβει καλα) δεν περιλαμβανει απαραιτητα μια επανασταση, κατι ρηξικελευθο, ωστε να εστιαζουμε στην τεχνολογια η σε αντιστοιχα μονο πεδια. Δεν περιλαμβανει κιολας και την εννοια της κοινωνικης αλλαγης?

    Δηλαδη σαν ενας Πλουτωνας του Δημοσιου βιου?
  • gracemarks @ 11.09.2009 21:16
    (καλα η συνταξη μου τις τελευταιες μερες ειναι εντελως ασυναρτητη)
  • johnnyG @ 11.09.2009 21:43
    και σε συλλογικό ο πλούτωνας, ίσως περισσότερο από όλους...

    από μια άποψη, αυτό που λες για τον ουρανό έχει νόημα. Αν μιλάμε κάθε φορά για κάποιου είδους κρίση. αλλαγή και αυτό ναι, από άλλη σκοπιά. απλά είναι καλύτερο να μη συγχέοουμε τον έναν πλανήτη με τον άλλον. καταλαβαίνεις τί λέω...
  • gracemarks @ 11.09.2009 22:19
    nai..nomizw pws nai..

    ..aplws den mporw na to ekfrasw polu kala..

    xxx

έχουν γενέθλια 233 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πανάρετος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...