παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Τυρβη Ι
tirve.jpg

Στη μηχανικη ρευστων η τυρβη ή τυρβωδης ροη ειναι ενα φαινομενο το οποιο χαρακτηριζεται απο χαοτικη στοχαστικη συμπεριφορα. Για την ακριβεια δεν μπορει ακριβως να περιγραφει με συνηθεις μαθηματικους υπολογισμου. Υπαρχει ενας μαγικος αριθμος που οριζει ενα μαθηματικο οριο και διαχωριζει ποτε μια ροη γινεται απο κανονικη (μαθηματικα προβλεψιμη ) τυρβωδης.  Υπαρχουν πολλα παραδειγματα τυρβης στη φυση . Στην φωτο βλεπουμε εναν ηλιακο ανεμο και το προστατευτικο μαγνητικο πεδιο της γης. Ο ανεμος κατευθυνεται και επηρεαζει το μαγνητικο πεδιο της γης.
Η τυρβη παιζει σημαντικο ρολο στην ζωη και την εξελιξη των αστερων. Γιγαντια τυρβωδη συννεφα αεριων καταρρεουν κατω απο την επιροη της βαρυτητας για να σχηματισουν αστερια.
Το εσωτερικο και οι ατμοσφαιρες πολλων αστεριων ειναι τυρβωδη . Και οι ανεμοι στους οποιους οι ατμοσφαιρες μετασχηματιζονται ειναι τυρβωδεις επισης . Eλευθερη και επιλεκτικη μεταφραση απο διαφορα λινκς .

Ειναι το δευτερο αγαπημενο μου φυσικο φαινομενο μετα τις μαυρες τρυπες. Και μου χει κανει μερες τωρα ενα κλικ πως αυτη η απροβλεπτη αναμιξη υγρων διαφορετικων πυκνοτητων που οδηγει στο χαοτικο φαινομενο μοιαζει με την επιροη πλουτωνα ποσειδωνα ανταμα σε οποια εκδοχη αν ειναι εντονη αυτη σε ενα χαρτη. Οπως παντα φυσικα κανω αλμα και μπορει να ειναι και λαθος .

Τωρα αρχιζω και θυμαμαι
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...