παρακαλώ περιμένετε...

Ουρανος και αστρολογια

  • light1 @ 10.03.2009 15:53
    Ο Ουρανος και Υδροχόος σχετίζονται με την αστρολογία, επειδή και ο πλανήτης και το ζώδιο σχετίζονται με τις πρωτοποριακές ιδέες, τον άνθρωπο, το μέλλον, και γενικά με ότι θεωρείται πιο μπροστά με από την εποχή που εξελίσσεται. Η αστρολογία είναι μία από τις επιστήμες (πολλοί βέβαια δεν την θεωρούν τέτοια...), που κατεξοχήν αναφέρεται στον άνθρωπο. Προηγούμενος κυβερνήτης του Υδροχόου πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός, ο οποίος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης (εποχή γενικά πρωτοπορίας), ήταν Ο Κρόνος. Απάντηση στον LAHMACUM
  • lahmacun @ 10.03.2009 16:01
    δηλαδη στο παρελθον η αστρολογια σχετιζοταν με τον κρονο ? Σε ευχαριστω για την απαντηση σου .
  • Stargazer @ 10.03.2009 16:49
    Η αστρολογία παλιά σχετιζόταν με τον Ερμή. Κάποιοι παραδοσιακοί αστρολόγοι μάλιστα επισημαίνουν πως, καθώς ο Ουρανός ταυτίζεται με την εποχή του Διαφωτισμού που σήμανε την απαξίωση της αστρολογίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί ο πατέρας της.
  • lahmacun @ 10.03.2009 16:59
    Ο ουρανος θεωρειται η ανωτερη οκταβα του ερμη αν δεν κανω λαθος οποτε αυτο μου κανει καπως πιο πολυ νοημα απο τον κρονο τουλαχιστον ..
    Οι αστρολογοι που δεν συμφωνουν με την αποδοση της αστρολογιας στον ουρανο επιμενουν στον ερμη ? Και αν ναι με ποιο απο τα δυο ζωδια που κυβερνα τον συνδεουν ?

    Ευχαριστω για την απαντηση.
  • Stargazer @ 10.03.2009 17:56
    Ναι, επιμένουν στον Ερμή, καθώς δεν δίνουν σχεδόν καθόλου σημασία στους εξωκρόνιους. Δεν νομίζω να συνδέουν την αστρολογία με κάποιο ζώδιο, με τον Ερμή γενικά. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει - από τη μεριά των μοντέρνων- ότι ο Ουρανός με τον θάνατο της παλιάς αστρολογίας που προκάλεσε, άνοιξε τον δρόμο για την καινούρια.
  • johnnyG @ 10.03.2009 18:12
    alla isws kai oloi oi ekswterikoi, einai ths astrologias. kai pluto, kai poseidwnas tha elega...
    alla, apo osa oi lene oi astrologoi, kyriws ouranos.
  • lahmacun @ 10.03.2009 18:15
    Ευχαριστω και παλι .

    Ουρανος μου φαινεται πολυ λογικο να σχετιζεται σημερα με την αστρολογια και αφενος γιατι δεν ειναι αποδεκτη κοινωνικα και γιατι ειναι ενα πολυσυνθετο ανθρωπιστικο αντικειμενο και γιατι η εξελιξη της ειναι σε συναρτηση με την εξελιξη της τεχνολογιας και την επιστημη του διαστηματος (ανακαλυψη νεων πλανητων κλπ .)

    Πριν το Μεσαιωνα η αστρολογια ηταν αποδεκτη και καθιερωμενη αν δεν κανω λαθος σε πολλους πολιτισμους ολα τα ατομα εξουσιας ειχαν επισημους αστρολογους . Ηταν μια "καθεστωτικη" τεχνη . Πραγμα που δεν συμβαινει σημερα σε διαφανεια τουλαχιστον.

    Ισως εχει ενα νοημα να σκεφτουμε με πιο ζωδιο θα μπορουσε να συνδεθει παλαιοτερα καθως και το μελλον της τωρα που μπαινουμε στην εποχη του υδροχχου .
  • lahmacun @ 10.03.2009 18:18
    τζο ακριβως αυτο σκεφτομουν
    πως συνδεται και αν η εξαρση του ουρανου στον σκορπιο με το μεταφυσικο κοματι της αστρολογιας ..
    Ως επιχειρημα για να στηριξω τη συνδεση της με αυτον ..

    Οπως και αυτο που λες .. για τους εξωκρονιους ..γενικα.. και τη συνθεση σε αλλα επιπεδα ..
  • light1 @ 10.03.2009 21:23
    ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΡΟΝΟΣ, ΟΧΙ ΟΤΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΗΜΕΡΩΝ, Ο ΚΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ...
  • light1 @ 10.03.2009 21:27
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ (Α. ΜΠΕΙΛΙ) ΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ... ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ...
  • lahmacun @ 10.03.2009 22:11
    Kαι το μεταφυσικο κοματι της αστρολογιας πως εξηγειται σε αυτο που περιγραφεις ντριμ ?

    Ολο αυτο το καταλαβαινω και μου εξηγει και τον ερμη και τον υδροχοο .
    Εκτος αν θεωρησουμε οτι τα παντα ειναι μαθηματικα , μαθηματικα που δεν εχουμε αναλαλυψει ακομα.
  • lahmacun @ 10.03.2009 22:12
    light1 σε ευχαριστω πολυ ...
  • lahmacun @ 11.03.2009 01:23
    Kαι καθως τα ξανασκεφτομουν ολα και τα δικα μου και τα δικα σας νομιζω πως η αστρολογια δεν ειναι ειναι μαθηματικα μονο .
    Οκ εχει κανονες εχει αρχες εχει υπολογισμους κλπ αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι τρεις το λαδι τρεις το ξυδι .. αν ηταν ετσι οι μυστες της θα ηταν θεοι ..
    Το αρχετυπικο της κομματι εμπλεκει φιλοσοφια και μυθολογια οι οποιες σημειολογικα μεταφερονται στις οψεις με ορους ψυχολογιας τωρα πια ..
    Τιποτα απο τα τρια βασικα συστατικα της Μυθολογια Φιλοσοφια Ψυχολογια δεν ειναι ειναι μαθηματικο - και τα τρια χρησιμοοιουν την αφαιρεση και τη γενικευση που μακραν ειναι μαθηματικα εργαλεια με την κλασικη εννοια του ορου. Και τα τρια εχουν Λογικη κανουν αναγωγες και συνεπαγωγες οπως και η αστρολογια αλλα δεν εχουν την ακριβεια και το συγκεκριμενο
    που εχουν ακομα και τα μη εφαρμοσμενα μαθηματικα, βαζεις στον τυπο α και βγαζεις β .

    Δεν μπορει να βαλει κανεις στο ζυγι ενα χαρτη και να ειναι σιγουρος ποσο θα του βγει ή πως θα του βγει . Οταν μιλαμε για τασεις μπορουμε να ειμαστε ακριβεις μεσα στη γενικοτητα μας ..και μονο η διαδραση με τον αλλο ανθρωπο κατοχο του χαρτη μπορει να οδηγησει το νημα καπου. Αυτο απο μονο του δεν ειναι αυστηρα μαθηματικο .

    Το κομματι που αφορα τη θεωρια των μοιρων και των μαθηματικων σημειων αν δεν κανω λαθος εχει μια σε μενα μια αγνωστη οσο και να την εχω ψαξει μη μαθηματικη αρχη. Κανονες μαθοιματικοι υπαρχουν για τον υπολογισμο τους αλλα το εννοιολογικο ειναι καπως αξιακο και αυταποδεικτο στα ορια της πιστης (?) .

    Ολα τα παραπανω που διατυπωσα και φυσικα μπορει να ειναι λαθος .. τα σκεφτομαι και τα συζηταω μηπως και βγαλω καμια ακρη για να καταλαβω τον ουρανο ως κυβερνητη και τη σχεση με τον σκορπιο και πως και αν αυτη εκφραζεται μεσω της αστρολογιας .

    Εχω κολλησει οπως ειναι σαφες - με εχει βαρεσει για τα καλα η εκλειψη .
    τον ερμη μου ειδικα .. -

έχουν γενέθλια 233 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πανάρετος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...