παρακαλώ περιμένετε...

σχετικά με βορειο δεσμό

  • donantonio @ 11.09.2018 13:45
    O Βόρειος Δεσμός, που είναι ένα σημείο (όχι πλανήτης), συνήθως κινείται προς τα πίσω (ας πούμε "ανάδρομα", αλλά το βάζω σε εισαγωγικά, μιας και δεν έχουμε μία φαινομενικά ανάδρομη κίνηση πλανήτη αλλά, όπως είπα και πριν, ένα σημείο). Κάποιες φορές μπορεί να κινείται και προς τα εμπρός. Επομένως δε λέει κάτι η ανάδρομη-προς τα πίσω πορεία, ούτε η προς τα εμπρός.
     
    Τώρα, για το τι σημαίνει, θα πρέπει καλύτερα να δεις σε ποιον οίκο βρίσκεται. Αυτό θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες, σε συνδυασμό πάντα και με το ζώδιο και τη μοίρα που βρίσκεται. Αρκετά ενδιαφέρουσα η 0 του Ζυγού, όπως και οι μηδενικές όλων των παρορμητικών. Ίσως τονίζει ακόμα περισσότερο δηλαδή το θέμα του ΒΔ, του οίκου αλλά και του ζωδίου που βρίσκεται ο ΒΔ.
     
    Έτσι το βλέπω εγώ δηλαδή.
     
    Πάντως, όχι ότι η υπόλοιπη αστρολογία είναι εύκολη, αλλά και ο ΒΔ είναι θεματάκι. Θέλει πολύ δουλειά για να τον φτάσεις, εμένα πολλές φορές μου μοιάζει σαν έργο ζωής.
  • InfernalK3W @ 12.09.2018 17:12
    Κατα ενα πολύ μεγάλο ποσοστό ο Β. Δεσμός βρίσκεται παντα σε αναδρομή κίνηση. 
     
    Στην περίπτωση που στον προοδευμένο Χάρτη περιέλθει σε στασιμότητα και επακολούθως σε ορθοδρομη κινηση, το άτομο θα αντιμετωπίσει καταστάσεις φυσεως του ζωδίου και του οίκου που κυβερνάει στον εκάστοτε οικο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με φυσεως Αφροδίτης δλδ Ζυγού και ταύρου. Τσεκαρε και στους 2 χάρτες Natal και προοδευμένο ( για ολοκληρωμένη ανάλυση) που βρίσκονται οι οίκοι της Αφροδιτης και έπειτα τις οψεις που πραγματοποιεί. Αυταααα!  Παω να βρισω τον Ουρανό στις ερωτικές τώρα
     
  • pernaozorika @ 15.09.2018 14:31
    σας ευχαριστώ πολύ donantonio και infernal
     
    επομένως τωρα εξακολουθώ να κοιτάζω το ΒΔ στο ζυγό ή στην παρθένο;
    ο οίκος και στις δύο περιπτώσεις ειναι ο ίδιος
     
    σας ευχαριστώ κ πάλι
     
  • GwgwOuf @ 15.09.2018 17:17
    αν μου επιτρέπετε μια παρέμβαση όσον αφορά την ανάδρομη ή ορθόδρομη κίνηση των δεσμών... Υπάρχουν οι mean moon's nodes και οι true moon's nodes. Ο mean node είναι πάντα ανάδρομος -εξ ορισμού. Μόνο οι true κάποιες φορές υπολογίζονται ορθόδρομοι -όπως είπαν τα παιδιά- αλλά και πάλι τα αστρολογικά προγράμματα έχουν πάάάάντα απόκλιση στον υπολογισμό του ακριβούς (του πραγματικού) σημείου των δεσμών κάθε στιγμή.
     
     
    ίσως είναι "ψιλά γράμματα" κάποιος να ψάξει την αστρονομική διαφορά των δύο δεσμών -όταν οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τον απλό ορισμό- αλλά πραγματικά αξίζει, γιατί ίσως έτσι να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα στο κεφάλι μας. Πάντως μέχρι και πολύ πολύ πρόσφατα η αστρολογία χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τους mean nodes -μιας και μόνον αυτοί υπήρχαν.. και είναι πάντα σε ανάδρομη κίνηση -εξ ορισμού, ξαναλέω.
     
    @pernaozorika, ο γενέθλιος χάρτης μας είναι το Νο1. τις προόδους τις κοιτάζουμε για συγκεκριμένους λόγους -για πρόβλεψη. συν ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι που φτιάχνουμε προοδευμένους χάρτες, οπότε οι μοίρες στις οποίες έχουν προοδεύσει τα διάφορα σημεία και πλανήτες έχουν να κάνουν με το ποια μέθοδο προόδου χρησιμοποιείς... είσαι καρκίνος, ο ήλιος σου έχει προοδεύσει στον λέοντα, θα περάσει και στην παρθένο, αλλά πάντα είσαι καρκίνος. δεν αλλάζει. δεν μεταλλασσόμαστε σε κάτι άλλο. ο ρόλος κ η χρήση των προόδων είναι η πρόβλεψη, και η πρόβλεψη έρχεται στην πραγματικότητα από μαθηματικούς υπολογισμούς (μετράς αποστάσεις, δλδ τις νέες όψεις) και είναι πάντα σε συνάρτηση με τον γενέθλιο χάρτη και τις τρέχουσες διελεύσεις. ένας προοδευμένος χάρτης από μόνος του δεν έχει να μας πει τίποτα για το άτομο. μόνο όταν τον βάλεις πάνω στον γενέθλιο αποκτά νόημα.
  • pernaozorika @ 17.09.2018 00:48
    gwgwouf, 
     
    δεν μπορω να πω οτι κατάλαβα αυτά που έγραψες, βασικά δεν τα εχω ξανακούσει
    δεν νομίζω να προλάβω να πάω παρθένο θα δείξει βέβαια..θα πρέπει να είμαι πολύ μεγάλη τότε..
    θα το κοιτάξω όμως σε ευχαριστώ παρα πολύ
  • InfernalK3W @ 17.09.2018 07:59
    Μιας και μιλαμε εξ ορισμου.Ολα τα προγράμματα /Websites χρησιμοποιούν μονο τον True Node εδώ και πολλα χρονια.Ακομη και το  λογισμικο του Stardome που δημιουργηθηκε το 2006(!) χρησιμοποιει τον True Node! Βασικά δεν υπαρχει λογος να μιλαμε για mean node απο την στιγμη που δημιουργείται απο μια φόρμουλα που παρακάμπτει σημαντικά (ρεαλιστικα!) στοιχεια. Η δε διαφορα τους ειναι στις 1.5 μοίρες αυτή ειναι η βασική τους διαφορα. 
     

    Ονομαζεται προοδευμενος χάρτης γιατι προοδευει! Και προφανώς "χρωματίζεται"απο το ζωδιο που εχει περιέλθει!   Αν δεν υπαρχει εξέλιξη/προοδευση θα μεναμε στάσιμοι στο ζώδιο που βρισκόμαστε,με τους ίδιους κυβερνητες δεκανου και παει λέγοντας. Πολυ απλα προοδευμενος δεν θα υφίσταται σε μεγαλο του μερος.
     
    Για αυτο πολυ συχνά συναντούμε/ελκουμε  ατομα με πλανήτες στο συγκεκριμενο ζωδιο(!), που περιήλθε ο χ πλανήτης ειτε Ωροσκοπος/Descendant. 
  • pernaozorika @ 17.09.2018 21:43
    ετσι φαντάζομαι κ γω οτι πρεπει να επηρεαζεται από από τη μετακινηση του ΒΔ από ζυγό σε παρθένο
     
    πριν ηταν στη 00 του ζυγού κ τωρα στην παρθένο και στον 1ο μου οικο (!!!)
    κ έχω κ αφροδιτη τετραγωνο ουρανο (τελεια)
     
    μια αλλη ερωτηση μου μου φαινεται καπου ειχα διαβασει απαντηση..
    αν τωρα εχω ΒΔ παρθενο και ο αλλος εχει ΒΔ στον ιχθυ τι γινεται;νομιζω δεν ειναι καλό ε;ακομα κ για προοδευμενο;
     
     
  • InfernalK3W @ 19.09.2018 10:20
    Γιατι να ειναι κακό βασικά?  
  • pernaozorika @ 20.09.2018 03:11
    infernal,
     
    ρωταω δεν εχω καμια απολυτως αποψη..
     
  • InfernalK3W @ 20.09.2018 07:53
    Δεν ειναι. 

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...