παρακαλώ περιμένετε...

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ

  • hesg @ 11.07.2012 11:58
    Θέλεις να τον δώσεις επειδή δεν βγαίνεις οικονομικά;
  • neumaa @ 11.07.2012 12:52
    ...ισως να ειναι καπως...
    απο τη στιγμη που αναλαμβανεις ενα ζωντανο που υποτιθεται οτι το λατρευεις και που σιγουρα αυτο σ αγαπαει δεν τιθεται ερωτημα  διαφορετικα να μην το παιρνες φιλεναδα
  • Stardome* @ 11.07.2012 12:54
    otiNaNai69, διαβάζοντας το ερώτημα σου είπα έτσι από καθαρή περιέργεια να δω το χάρτη σου και για άλλη μια φορά βρίσκομαι να με εκπλήσσει η αστρολογία. Το λοιπόν...
     
    Ο Κρόνος από τον Ζυγό, που τον συναντάμε στον 7ο οίκο σου (οίκος των σχέσεων και της συντροφικότητας) είναι την ίδια στιγμή και επιστροφή Κρόνου για εσένα. Με άλλα λόγια η περίοδος αυτή της ζωής σου που έρχεσαι αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την πραγματική διάσταση των ρεαλιστικών προβλημάτων που φέρνει η ζωή και των ευθυνών που συνεπάγονται οι πράξεις μας αλλά και οι σχέσεις (Κρόνος στο Ζυγό και Ζυγός το ζώδιο των σχέσεων και όλο αυτό στον οίκο των σχέσεων... I rest my case!)... Για να γίνει και πιο ενδιαφέρον το ζήτημα, όλη αυτή η διετία του Κρόνου στο Ζυγό επηρεάζει και τις σχέσεις με τη μητέρα σου (Σελήνη στο Ζυγό) και με τον πατέρα σου (Ήλιο στον Καρκίνο που δέχεται τις δυσαρμονικές όψεις του Κρόνου από το Ζυγό). Άρα το πρόβλημα εδώ είναι σύνθετο, με τον Κρόνο να σε ρωτάει: "Είσαι απολύτως βέβαιη πως μπορείς να ανταπεξέλθεις στους ρόλους και της συντρόφου αλλά και της κόρης γονέων που βρίσκονται σε ανάγκη;". Και να λοιπόν, που έστω κι έτσι προέκυψε το Κρόνιο μάθημα σχετικά με τις αντοχές σου και την ωριμότητα σου... Μάλιστα η ερώτηση σου έρχεται αμέσως μετά την επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία (σε τετράγωνο με τον Ήλιο σου στο Καρκίνο)...
     
    Που μπαίνει το κατοικίδιο σου σε όλη αυτή την ιστορία και γιατί είναι αυτό που κινητοποιεί την ιδέα για την μετακόμιση? Hold on tight Alice because there's a long way down the rabbit hole....
     
    Έχεις γεννηθεί με σύνοδο Ήλιου - Ερμή. Ο Ερμής στο χάρτη σου κυβερνά τον 4ο οίκο σου (που συμβολίζει την κατοικία, το σπίτι, τον ιδιωτικό χώρο) και ο Ήλιος κυβερνά τον 6ο οίκο σου που συμβολίζει κυρίως την οργάνωση της ρουτίνας μας αλλά και τη σχέση μας με τα κατοικίδια. Γιατί αυτό; Γιατί η ύπαρξη ενός κατοικίδιου (1) απαιτεί την οργάνωση της καθημερινότητας βάζοντας και αυτό σαν προτεραιότητα,  (2) διαμορφώνει τη συμπεριφορά μας σε καταστάσεις που κάποιος άλλος εξαρτάται από εμάς (αυτό είναι και ο εσωτερικός πυρήνας του 6ου οίκου) και επειδή είναι γνωστή η αγχολυτική επίδραση τους (και στον 6ο οίκο θα βρεις το στρες που συνδέεται με την καθημερινότητα). Και θα το κάνω και ακόμη πιο ζουμερό: η Αφροδίτη σου βρίσκεται στον 6ο οίκο σου, άρα η αίσθηση μιας οργανωμένης ρουτίνας και η ύπαρξη ενός κατοικίδιου φίλου σε προσφέρει ικανοποίηση, χαρά, ευτυχία... Με άλλα λόγια η αίσθηση ταυτότητας σου και η προσωπικότητα σου διαμορφώνεται ακριβώς από την ύπαρξη του ιδιωτικού χώρου που επιθυμείς (4ος οίκος) και την οργάνωση μιας ρουτίνας όπου θα καταφέρνεις να αισθάνεσαι υπεύθυνη και θα λειτουργεί αρμονικά.
     
    Ο Κρόνος λοιπόν, σε τετράγωνο με αυτή την σύνοδο Ήλιου - Ερμή σου λέει πως αν θες να τα έχεις όλα πρέπει να πολεμήσεις πολύ σκληρά και ενδεχομένως να προβείς σε θυσίες. Ναι, αυτή την περίοδο πρέπει να πάρεις το μάθημα της απώλειας και να συμβιβαστείς με την ιδέα πως δεν είναι απαραίτητο πως πάντα θα πετυχαίνουμε. Ήδη θυσιάζεται ή αναβάλλεται έστω το θέμα της μετακόμισης (θυμήσου ότι ο Ερμής κυβερνά τον οίκο του ιδιωτικού σου χώρου). Θα πρέπει να θυσιαστεί και ο σκύλος σου; Δεδομένου όλου του ψυχολογικού οικοδομήματος που συνδέεται με την παρουσία του στη ζωή σου, εγώ θα έλεγα όχι (και μιλάω καθαρά αστρολογικά αυτή τη στιγμή, άσχετα από τα φιλοζωικά μου αισθήματα). Μάλιστα αφού το εξοχικό σπίτι φαίνεται να σας διευκολύνει ως τώρα γιατί να παρθεί τώρα μια τέτοια απόφαση. Αν το πραγματικό πρόβλημα πάντως είναι οικονομικό, τότε είμαι σίγουρος, βάση όσων διαβάζω, ότι θα προσπαθήσεις να βρεις μια βιώσιμη λύση για τον σκύλο και δεν θα τον παρατήσεις έτσι απλά. Και το λέω αυτό γιατί αυτή την εποχή βιώνεις την αντίθεση του Ποσειδώνα από την γενέθλια Αφροδίτη σου και πραγματικά μπαίνεις σε μια διετία πολύ σκληρής οικονομικής διαχείρισης που η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι δουλεύεις για λογαριασμό άλλων και δεν καταφέρνεις να εκμεταλλευτείς για προσωπικό όφελος τα χρήματα που κερδίζεις.
     
    Επομένως, με μια πρόταση: με καθαρά αστρολογικό κριτήριο θα πρότεινα να κρατήσεις τον τετράποδο φίλο σου καθώς τα οφέλη που αποκομίζεις ψυχολογικά είναι τεράστια από την παρουσία του. Παρόλ' αυτά, αν οικονομικά δεν μπορείς να ανταποκριθείς στην φροντίδα του, μόνο τότε θα πρότεινα να οργανώσεις με υπεύθυνο τρόπο που θα τον δώσεις. Έχεις Κρόνο ισχυρό, όλα πρέπει να γίνουν υπεύθυνα.
  • cristianaer @ 11.07.2012 13:02
    ό τι να'ναι..
  • manini @ 11.07.2012 13:17
    να κάμνουμε ένα cinefil ένθετο στο dome? λιώνω λέμεεεεεεε
     
  • sgouromallousa @ 11.07.2012 16:05
    Καλημέρα ! Λοιπόν... Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και ίσως σου φανουνε λίγο άσχημα αυτά που θα σου πω αλλά μιάς και το εξεθεσες δημοσίως θα λάβεις όλων των ειδών απαντήσεις.
     
    Και εγω τρελαινομαι για τα ζώα, εκδηλώνω πολυ μεγάλη αγάπη για αυτά, και κυρίως για τα σκυλια. Αλλά: Δεν παίρνουμε ποτέ ένα ζώο με την προοπτική να μετακομίσουμε για να το μεγαλώσουμε και να το διαχειριστουμε οπως πρέπει. Πρώτα μετακομίζουμε και φροντίζουμε να έχει το χώρο που χρειάζεται και μετά το υιοθετούμε. Θεωρώ την κίνησή σου απολύτως βεβιασμένη και παρορμητική (λόγω συναισθηματισμού έντονου ενδεχομένως απο την προηγηθείσα απώλεια) με συνέπεια να φτάσεις στο δίλημμα αυτό , αλλά και κάποιοι ομοιοπαθούντες (?) να προτιμάνε την εύκολη λύση . Εγκατάλειψης του ζώου στο δρόμο. Και δυστυχώς στην Αθήνα τουλάχιστον βλέπεις την τραγική εικόνα εκατοντάδων εξαθλιωμένων σκυλιών ,να ζητιανεύουν  μια μπουκιά φαί. Να μην επεκταθώ όμως περισσότερο σε αυτό το ευαισθητο θέμα, όσοι γνωρίζουν ξέρουν τί γίνεται ,καθώς επισης και στα κέντρα φιλοξενίας αδέσποτων ζώων. 
    Θα σε παρακαλούσα εγώ (και η συνείδησή σου) να κρατήσεις το ζωάκι σου ακόμα και σε μια γκαρσονιέρα να μένετε . Αν υπάρχει θέληση , υπάρχει και τρόπος. Πιστεψέ με. Επίσης ειδα σε ντοκυμαντερ εκπαιδευσης ζωων, οτι αν δεν υπάρχει τρόπος το σκυλι να βγαινει την  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΙΣΑΩΡΗ ΒΟΛΤΑ μπορείς να το βάζεις σε διάδρομο τρεξίματος (!!!!) Ω ναι καλα διαβασες !!! Ψαξτο σου ! Σου ευχομαι πολλες τετράποδες βόλτες με το αγαπημένο πιστό φιλαράκι και πολλές καλοκαιρινες βραδινες βουτιες μαζι του !!! Καλημερα !
  • elinamale @ 12.07.2012 08:08
    stardome τί να πω πια? ευτυχώς που σε έχουμε...
     
    για τη φίλη με το δίλημμα δεν τολμώ να πάρω θέση. είναι εντελώς προσωπικό - οικογενειακό ζήτημα... κράτησέ το μέχρι να δεις ότι δεν πάει άλλο, ίσως να μπορείς να τα συμβιβάσεις όλα. 
  • otiNaNai69 @ 12.07.2012 11:48
    μόλις διάβασα τις απαντήσεις όλων σας, είμαι στη δουλειά και είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάμματα. σας ευχαριστώ απίστευτα για τις απαντήσεις, οι οποίες ήταν πολύ ξεκάθαρες. και ακριβώς αυτό χρειαζόμουν, γιατί είναι η πρώτη φορά που δεν τολμώ να ζητήσω γνώμη απο φίλους... δεν θα είναι αντικειμενικοί, γιατί γνωρίζουν την κατάσταση και θα θέλουν μόνον να με στηρίξουν και αν με κάνουν να νοιώσω καλά, ενώ εγώ έχω ανάγκη να έρθω αντιμέτωπη με όλο αυτό!  θέλω να βρω την καλύτερη δυνατή λύση ακόμα και αν πρέπει να κάνω εγώ συμβιβασμούς. εξάλλου αν οι δικοί μου είναι ευτυχισμένοι, είμαι και εγώ.

    @ stardome*: δεν έχω λόγια για την απάντηση σου... 1000 ευχαριστώ που ασχολήθηκες!

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...