παρακαλώ περιμένετε...

7 oikos

  • manu06 @ 26.02.2010 00:09
    Ο οίκος των σχέσεων είναι ο 7ος, ο οποίος συνδέεται με το Ζυγό. Συμβολίζει δηλαδή το τέλος του Εγώ, εκεί που αρχίζει το Εμείς. Το ζώδιο στην ακμή του 7ου οίκου μαρτυράει πολλά για το είδος του συντρόφου με τον οποίο θέλουμε να δεσμευτούμε, όπως και το είδος των σχέσεων που συνάπτουμε. Παραδοσιακά είναι ο οίκος του γάμου, όπου γάμος μπορεί να σημαίνει και συνεταιρισμός ή συνεργασία, νομικές συμβάσεις και δικαστικές αποφάσεις (άρα και διαζύγιο).
    Τι είναι λοιπόν αυτό που μας έλκει στον άλλο; Και ποιο (λανθάνον συνήθως) κομμάτι του εαυτού μας προβάλλουμε στο σύντροφό μας; Τι μας κάνει να αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου τον ιδανικό Αλλο ή την ιδανική Αλλη; Στην Ψυχολογική Αστρολογία ο 7ος οίκος είναι μια θέση προβολής, εκεί που κατοικεί η Σκιά, δρόμοι (και βίοι) παράλληλοι, με χάσμα ανάμεσά τους ? εδώ μπορεί να εξεταστεί και η έννοια της αποστροφής. Γιατί ο Αλλος στέκεται απέναντί μας. Είναι ο καθρέφτης μας. Αυτό που θέλουμε να δούμε αλλά και αυτό από το οποίο αποστρέφουμε το βλέμμα μας. Αυτό που στην αρχή μας έλκει είναι αυτό που στο τέλος θα μας κάνει να απαυδήσουμε και σε πολλές περιπτώσεις θα μεταμορφώσει την αγάπη σε μίσος.

    Ποιος άλλωστε μπορεί να μας πληγώσει πραγματικά; Μα αυτός που ξέρει τις αδυναμίες μας, πού πονάμε. Δεν αποτελεί έκπληξη συνεπώς που ο 7ος οίκος είναι ο οίκος του γάμου αλλά και των φανερών εχθρών. Αν το πρόσωπο που δείχνουμε είναι ο ωροσκόπος μας, ενδιαφέρουμε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και από αυτούς που έλκουμε, σε κάποιον ή κάποιους επιτρέπουμε τελικά να προχωρήσουν στα ενδότερα. Αυτός ο πολύ ιδιαίτερος Αλλος αρχίζει να ανακαλύπτει έναν άλλο άνθρωπο από αυτόν που είδε στην αρχή (βλέπει και τον 7ο οίκο, γιατί πλέον έχουμε σχέση). Αναμενόμενο δεν είναι να υπάρξουν αντιδράσεις; Ξαφνικά αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού ? αναζητείται νέα ισορροπία και ερχόμαστε σε αυτό που λέει η λαϊκή ρήση: «Οπως βρήκες νύφη μου, όχι όπως ήξερες». Αναίμακτα ή όχι, αργά ή γρήγορα ή και ποτέ, αυτό θα μας το πει το ζώδιο και ο κυβερνήτης της ακμής του οίκου.

    εκει θα επηρρεαστεις λοιπον γιατι εχεις τον Κρονο στο Ζυγο πλεον.
    Ps: Απο τα αστρομαθηματα το βρηκα...δεν ειναι δικα μου...!!!
  • athianalis @ 26.02.2010 23:18
    manuo6 seuxaristw para polu.na perimenw diladi ta panw katw sta aisthimatika?wx!

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ειρήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...