παρακαλώ περιμένετε...

Πλούτωνας-ήλιος

  • MichalisVafeias @ 26.10.2009 20:22
    eleni123456, σε ένα πολύ επιδερμικό επίπεδο θα μπορούσε κανείς να πει πως το τετράγωνο Ήλιου - Πλούτωνα στους οίκους 1ο και 10ο αντίστοιχα έχει σχέση με το τρόπο που αισθάνεστε ότι θυσιάζετε την ελευθερία σας και την αμεσότητα σας (1ος οίκος) ώστε να εκπληρώσετε τους κοινωνικούς σας ρόλους (10ος) οίκος. Έτσι ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο απαιτεί από εσάς απόλυτο αυτοέλεγχο και αυτοκυριαρχία, με άλλα λόγια το να κάνετε αυτό που σας αρέσει, ευχαριστεί ή βγαίνει φυσικά (1ος οίκος) είναι για εσάς σχεδόν ζήτημα ζωής και θανάτου (Πλούτωνας). Από την άλλη όμως το γεγονός πως αισθάνεστε πλήρης (Ήλιος) όταν εργάζεστε και έχετε κοινωνικό στάτους (10ος οίκος) σας αναγκάζει να κάνετε συχνά προσωπικές θυσίες και να καταπιέζετε την προσωπική σας στάση. Επομένως το δίλημμα με τα τετράγωνα μεταξύ 1ου και 10ου οίκου είναι πόση από την ελευθερία σας πρέπει να θυσιάσετε για να κάνετε αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσάς? Μήπως ο Ήλιος στον 10ο σημαίνει πως προσπαθείτε μέσω της καριέρας να εκπληρώσετε τα όνειρα κάποιου γονιού (ίσως της μητέρας) ή προσπαθείτε να ελευθερωθείτε από αυτό?
    Στην επόμενη ερώτηση σας, ο Βόρειος Δεσμός θεωρείται σαν μια κατεύθυνση ή πυξίδα για το ποιες ποιότητες πρέπει να καλλιεργήσετε. Ο Νότιος Δεσμός στον Κριό λέει πως η συνήθης δράση από μέρους σας ίσως είναι να θέτετε νέους στόχους, να αναλαμβάνετε δράση με καθαρά προσωπικά κριτήρια ή να αναλαμβάνετε συνεχώς ευθύνες σε μια προσπάθεια να αποδείξετε πως μπορείτε να επιτύχετε τα πάντα χωρίς καμία βοήθεια από κάποιον άλλο. Ο Βόρειος Δεσμός στο Ζυγό σας λέει πως πρέπει να μάθετε να βάζετε στην εξίσωση και τους άλλους. Αφού μάλιστα ο Πλούτωνας είναι επίσης στον Ζυγό και τον 1ο οίκο, ίσως το μεγάλο ζήτημα είναι πως πρέπει να μάθετε (Βόρειος Δεσμός) να εμπιστεύεστε (Πλούτωνας) τους άλλους (Ζυγός).
    Στην επόμενη ερώτηση σας: Με Πλούτωνα στον 1ο οίκο και σε όψη με τον Ήλιο θα μπορούσε κανείς να πει ότι είστε Πλουτώνια. Αλλά αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η ταμπέλα ή οποιαδήποτε αστρολογική ταμπέλα. Τι αλλάζει στη ζωή σας αν σας αποκαλέσω εγώ ή οποιοσδήποτε έτσι;
    Το εξάγωνο Πλούτωνα με τον γενέθλιο Ποσειδώνα δεν λέει τίποτα από μόνο του αφού είναι δευτερεύουσα όψη.
    Τέλος θα είναι σίγουρα βαθιές, έντονες και πάντα μεταμορφωτικές για τον χαρακτήρα σας οι σχέσεις κάτω από την επίδραση του Πλούτωνα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείτε με τον όρο προβληματική σχέση. Αν εννοείτε μια σχέση που δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα σας παρέχει μόνο ευτυχία, ασφάλεια και ικανοποίηση, τότε δεν ξέρω αν ψάχνετε κάτι που υπάρχει ή κάτι φανταστικό.
    Ελπίζω να σας έλυσα μερικές απορίες.
  • gracemarks @ 26.10.2009 20:32
    Μιχαλη, να ρωτησω κατι?

    Γιατι για τον ηλιο στο 10 ειπες ονειρα πιθανον της μητερας?

    Ρωταω γιατι καπου ειχα δαβασει οτι τα τετραγωνα Ηλιου Πλουτωνα, εχουν να κανουν σχεση με τον γονιο του αντιθετου φυλου..

    Απλως μου δημιουργηθηκε η απορια..
  • MichalisVafeias @ 26.10.2009 20:47
    gracemarks, ο 10ος οίκος συνδέεται συχνά με την μητέρα και είναι ένας ισχυρός παράγοντας που συνεισφέρει στο μητρικό σύμπλεγμα. Ένας Ήλιος στον 10ο συχνά δείχνει την μητέρα που σπρώχνει το παιδί να εκπληρώσει τα δικά της όνειρα, όσα εκείνη δεν πέτυχε. Υπό αυτή την έννοια την συνδέω με την μητέρα. Θα μπορούσε η ίδια η μητέρα να είναι μια γυναίκα που άφησε τον σύζυγο της (Ήλιος) να εκφράζει για την ίδια τα κοινωνικά της θέλω (10ος οίκος)....
    Όταν έρθει η ώρα να μιλήσω για τον πατέρα θα αναφερθώ προφανώς στο τετράγωνο Ήλιου - Πλούτωνα, όμως η ερώτηση της eleni123456 αφορά τις θέσεις των πλανητών της στους οίκους, οπότε σε αυτό απάντησα.
  • gracemarks @ 26.10.2009 21:05
    δεν το γνωριζα αυτο Μιχαλη για τον 10ο!

    Πολυ ενδιαφερον, ειχα παντα την εντυπωση οτι ειναι "αρσενικος" οικος, μαλλον επειδη ειχε να κανει σχεση με καριερα και κοινωνικο στατους, μαλλον απο κει εκανα αυτον το συνειρμο.

    Να ρωτησω και κατι αλλο να μου πεις αν το σκεφτομαι σωστα?(καταχραζομενη το ποστ της Ελενης παντα):

    Ηλιος στον 2ο σε τετραγωνο με Πλουτωνα στον 11ο:

    Προσωπικη ασφαλεια εναντιον συλλογικης ανασφαλειας. Πηγη φοβου οι αλλοι?η ειναι πολυ απλοικος ο συνειρμος?
  • eleni123456 @ 26.10.2009 23:23
    Κ.Βαφεία σας ευχαρισιτώ πολύ για το χρόνο σας κ για την απάντησή σας.Θα έλεγα ότι δεν εκπληρώνω τα όνειρα της μητέρας μου αλλά κπ στιγμή στη ζωή μου είχα ακούσει αρκετά σκληρά λόγια που δεν χρειάζονταν καθόλου...επικριτικά...λόγια αποστομοτικά...που πραγματικά με έκαναν να αμφιβάλλω για μένα κ μου πήρε χρόνια να καταλάβω ότι κ εγώ αξίζω.μέσα από όλα αυτά αυτό που ήθελα να πετύχω είναι να νιώσω ότι κάνω εγώ πράγματα για μένα κ δεν στήρίζομαι σε κανέναν πράγματι. Από μικρή ένιωθα ότι ό,τι υπήρχε δεν ήταν δικό μου γι'αυτό κ η ανάγκη μου για δικά μου πράγματα κ δική μου προσωπική πορεία ήταν εξαιρετικής σημασίας ζητήματα.
    Το θέμα της εμπιστοσύνης είναι χμμμμ εξαιρετικό...πλήρη εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανέναν παρά σε ελάχιστα άτομα...ναι το ξέρω ότι είναι 1ζήτημα που πιστεύω κ ειλικρινά χαίρομαι να βλέπω ότι αλλάζει..κ αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά...ίσως δε νοιάζομαι κιόλας...πιστεύω δε μάλιστα ότι όποιος κοροιδέύει κοροιδεύει τον εαυτό του κ όχι εμένα...το καταλαβαίνω -αν όχι αμέσως- αλλά γελάω ειλικρινά...έτσι λοιπόν από άποψη σχέσεων φιλικών προς το παρόν νιώθω μεγάλη ανακούφιση που εμπιστεύομαι...
    σχετικά με τα συναισθηματικά μου θα ήθελα να μάθω αν πρόκειται να αποκτήσω 1όμορφη κ ζεστή οικογένεια που ήθελα έχοντας εκπληρώσει τα δικά μου προσωπικά όνειρα...με 1άνθρωπο όπως τον έχω στο μυαλό μου!!αυτή είναι η απορία μου για τα συναισθηματικά!!
  • MichalisVafeias @ 27.10.2009 01:35
    eleni123456, σας εύχομαι όλοψυχα να βρείτε αυτό που ψάχνετε και με τη σειρά μου σας ευχαριστώ για την ανάδραση σχετικά με το θέμα των σχέσεων με τη μητέρα, καθώς δεν ήταν κάτι που είσαστε υποχρεωμένη να το αποκαλύψετε. Καλή συνέχεια.
  • eleni123456 @ 27.10.2009 16:53
    Σας ευχαριστώ πολύ!!

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...