παρακαλώ περιμένετε...

Ωριαία κανείς;;;

  • FullAries @ 08.06.2014 21:45
     Κυβερνήτης του ωροσκόπου ο Δίας που βρίσκεται στον καρκίνο. Η σελήνη στις 20 του ζυγού σε δυσμενή θέση αλλά σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό.
     
    Δείκτης  του ερωτήματος που υποθέτω αφορά 3ο οίκο, άρα είναι ο Ερμής που είναι και ανάδρομος στον καρκίνο...
    Τέλεια πάμε ως εδώ μμμ ((( Ας κλάψω
  • AriesLeo @ 09.06.2014 01:40
    Μην κλαις ρε Κριαράκι..!
     
    Συνήθως δεν απαντώ σε αυτά για να μην παίρνω κόσμο στο λαιμό μου... 
     
    Αλλά εκ πρώτης όψης, ακόμα κ αν η Σελήνη δεν είναι σε καλό οίκο, φαίνεται σύντομα να τριγωνίζει τον Ερμή (ανάδρομος) ο οποίος βρίσκεται στον 7ο - οίκος με ενέργεια του Ζυγού.
     
    Επίσης από τη φίλτατη Αλις16 - - έχω μάθει ότι ο κυβερνήτης του ερωτώντα στο 2ο οίκο του Άλλου, δείχνει ότι ερωτών ενδιαφέρεται να μάθει για την εκτίμηση του Άλλου στο πρόσωπό του.
     
    Θα πρότεινα να μην ανησυχείς, γιατί η όψη της Σελήνης δείχνει έτσι κ αλλιώς μια επαφή. Και η Σελήνη αλλά και ο Ερμής δεν είναι στα καλύτερά τους, αλλά κατ'εμέ ένας χάρτης ωριαίας δε θα σου υποδείξει τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση μεταξύ σας: Ακόμα κ αν ήταν αρνητική η όλη εικόνα, κριάρι είσαι, θα το πιέσεις ώσπου να μην πάει άλλο - με χάρη όμως ε! Εξηγήσου για να λυθεί η παρεξήγηση... κ έτσι μπαίνεις πάλι στο δρόμο για να το ρίξεις... το γκομενάκι!
  • trisdiastati @ 09.06.2014 02:08
    έγραψα πρίν ένα ολόκληρο κατεβατό αλλα δεν το ανέβασε...Θα ξαναπροσπαθήσω να σου πώ αυτά που βλέπω αλλά υπόψιν ειμαι πολυ αρχάρια...
     
    Κυβερνήτης του ωροσκόπου σου ο Δίας στον καρκίνο και στον 8ο, καλη θέση όχι και τόσο καλός οίκος. Η σελήνη στο ζυγό και στον 10ο εχει πολυ καλή οικοθεσία αλλά δεν εκφράζεται καλά από ζώδιο. Αυτός τωρα, εχει δείκτη τον ερμή, που πέφτει και στον 7ο κι εχει περάσει και στο ζώδιο σου τον καρκίνο και τον ήλιο που επισης ειναι τοποθετημένος στον 7ο στους διδύμους. Από θεμελιώδεις εσυ εχεις τον ερμη στα ορια και στο πρόσωπο κι αυτός βρίσκεται στο ζωδιο σου και στην εξαρση σου. Με προβληματίζει η αναδρομη πορεία του που ειναι σαν να τον πάει προς τα πίσω απομακρύνοντας τον για καποιο διάστημα από την σύνοδο του με το Δία, δηλαδη εσένα, αλλα και το γεγονος οτι η ακμη του πεφτει σε διπλό ζώδιο.
  • AriesLeo @ 09.06.2014 02:13
    Ώπα, ναι... έχει δίκιο η tris... 10ος δεν είναι κακός οίκος για δείκτη, φυσικά κ όχι...! Αν κ παίρνει έτσι κάποια αιγοκερίσια στοιχεία έτσι (η Αίγα εκ των "κακών" ζωδίων για Σελήνη)*.
     
    Γίνε όμως Σελήνη κ όχι Δίας... πήγαινε πάνω του κ μην τον αφήσεις να φύγει μακριά σου!
  • AriesLeo @ 09.06.2014 02:16
    (Το δεύτερο "έτσι" το εννοούσα ως... "έτσι;;"! Αναδρομίλα προς στιγμήν...)
     
    Από αύριο ξανά... καληνύχτα!
    https://www.youtube.com/watch?v=EMEpDp3QPQw
  • trisdiastati @ 09.06.2014 02:42
    Δείκτες επικοινωνίας τωρα, εσύ έχεις τον κρόνο που βρίσκεται ανάδρομος στον σκορπιό κι αυτός τον ήλιο, 9ος που έχει κι εμπεριεχόμενη όλη την παρθένο. Νομίζω οτι το πράγμα θα φανεί καθαρά μόλις τελειώσει ο ερμής την ανάδρομη του κίνηση και από το ζώδιο των διδύμων που εσυ σαν Δίας βρίσκεσαι σε αδυναμία και που έχει την ίδια ενέργεια με την παρθένο, εμπεριεχόμενο ζώδιο αν σημαίνει κατι αυτό και ξαναεπιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο σου τον καρκίνο που εσυ βρίσκεσαι σε έξαρση, σε κανενα μήνα δηλαδη, δεν ειμαι σίγουρη για το πότε ακριβως ξαναμπαίνει στον καρκίνο.
  • FullAries @ 09.06.2014 08:42
    AriesLeo ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!!! Και πόσο μου αρέσει το τραγουδάκι...
     
    trisdiastati μου εξηγείς λίγο αυτό με τους δείκτες επικοινωνίας; Πώς προκύπτουν; Υπόψιν η ερώτηση έγινε αργά το απόγευμα. 
     
  • trisdiastati @ 09.06.2014 14:34
    Σαν δε'ικτες επικοινωνίας πήρα τον δικό σου 3ο οίκο , ακμή υδροχόος άρα κρονος που βρίσκεται στον σκορπιό και τον δικό του 3ο που ειναι ο ένατος σου, με ακμη στο λιονταρι..
  • FullAries @ 09.06.2014 16:26
    Διαβάζοντας το άρθρο στη βιβλιοθήκη κατάλαβα ότι παίζει ρόλο αν η ερώτηση γίνεται μέρα ή νύχτα, για το ποιους παίρνεις ως κυβερνήτες. Μάλλον δεν κατάλαβα σωστά! Σ' ευχαριστώ...
  • AriesLeo @ 09.06.2014 16:43
    Φυσικα κ παιζει καποιο ρολο η φαση της ημερας..αλλα κατ εμε καποιοι χαρτες δινουν πολλαπλα μηνυματα απο διαφορους δεικτες -θα βοηθουσε να εδινες ακριβη ωρα του χαρτη για να δουμε τι γινεται ακριβως με τις μοιρες...

    Εγω για επικοινωνια θα κοιταγα και τον 11ο, πχ. Μπορει να σημαινει τηλεφωνο, μηνυματα κτλ...
    Καλησπερα.
  • trisdiastati @ 09.06.2014 16:45
    Tίποτααα... !! Εξάλλου σου είπα οτι ειμαι αρχάρια και δεν ξέρω καν αν το προσεγγίζω σωστά, αυτά που βλέπω όμως, έτσι όπως τα βλέπω σου τα είπα..!Δώσε λίγο χρόνο και όλα θα ξεκαθαρίσουν...Αν κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα από ωριαίες έχει να πεί κάτι παραπάνω, θα ήταν πολυ ενδιαφέρον...!!
  • trisdiastati @ 09.06.2014 16:51
    AriesLeo ενδιαφέρον κι αυτό με τον 11ο, στον σκορπιό, που ειναι μέσα κι ο κρόνος, με κυβερνήτη τον Άρη από τον 11ο που τριγωνίζει, δεν ξέρω ακριβείς μοίρες κι άρα αν ειναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα όψη, τον ήλιο και στον μέλλον λογικά και τον Ερμή, όταν θα μπεί ανάδρομος στους διδύμους..
  • trisdiastati @ 09.06.2014 16:53
    συγνώμη τον Άρη από τον 10ο ήθελα να γράψω..
  • alice16 @ 09.06.2014 17:09
    Na πω για την τοποθετηση του δεικτη του ερωτώντα στον 8ο οικο μια και αναφερθηκε.... Αν και διαδοχος οίκος, δεν τον θεωρουμε ευνοικό οίκο, συνηθως όταν ενας δεικτης βρισκεται εκεί, σημαινει ότι αυτός που ρωτά δεν ειναι πολύ καλά ψυχολογικά, έχει ανάγκη την εκτιμηση του Άλλου για να τονωθεί. βέβαια μπορεί να σημαίνει κι άλλα πράγματα πχ θέλει τα λεφτά του Άλλου! Κι εξαρταται απ το ερωτημα, πχ αν ρωτάω αν θα κληρονομησω κάποιον ή θα πάρω πίσω τα δανεικά που εδωσα, τότε είναι μια χαρά τοποθέτηση!
     
    Στο συγκεκριμενο ερώτημα τώρα ο Ερμής θέλει το Δία (στην εξαρσή του βρισκεται) και τη Σελήνη (κυβερνηση). Ως Ήλιος όμως, ο Δίας δεν του αρέσει! Σε συμπαθεί πολύ δηλ σαν ατομο, σεξουαλικά μάλλον δεν του δίνεις αρκετά! Η Αντιθεση με τον ωροσκόπο, επιβεβαιώνει το παραπάνω, ισως όμως και να δειχνει την προσφατη παρεξηγηση που ειχατε. Μου κάνει εντυπωση που κανενας δικος σου δεικτης δε φαινεται να ενδιαφερεται γι αυτόν!!!
    Για να μην το κουράζουμε πολύ το θέμα... δεν υπάρχει καμια όψη μεταξυ σας, και οι δυο δεικτες του βρισκονται στο δικό του οίκο, η ακμη του στους διδυμους δειχνει ότι βρισκεται σε δίλημμα ή ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλη γυναικα στον ορίζοντα και τέλος Σελήνη στον πύρινο δρόμο ποτέ δεν είναι καλός δείκτης εξέλιξης της καταστασης. Αν ήταν στο τέλος του δρόμου ΟΚ, θα σημαινε ότι τα πιο δυσκολα πέρασαν ή κοντευουν να τελειωσουν, αλλά εδώ ούτε στα μισά του δρόμου δεν έχει φτάσει ακόμα! Τι να πω, όταν ορθοδρομήσει ο Ερμής ίσως βελτιωθούν τα πράγματα...
  • alice16 @ 09.06.2014 17:16
    Ωραία τα είπε και η trisdiastati!
  • AriesLeo @ 09.06.2014 17:27
    Πω πω...!
  • FullAries @ 09.06.2014 17:34
    Σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε, alice πολύ χρήσιμες οι εκτιμήσεις σου! Ψυχολογικά δεν είμαι καλά αυτό είναι σίγουρο...Αυτό με το δίλημμα για την άλλη γυναίκα το έχω κι εγώ διαρκώς για κάποιο λόγο... Ο χρόνος θα δείξει... 
    Όποτε ερχόμαστε πιο κοντά, υπάρχει κάτι πάντα που με κρατάει πίσω. Δεν ξέρω τι, ούτε κ γιατί. Μπορεί να είναι όλα στο κεφάλι μου πάλι. 
    ΑriesLeo η ερώτηση έγινε 20.36. 
     
     
  • alice16 @ 09.06.2014 17:56
    Ετσι εξηγείται γτ αυτός δε βγήκε στους δικούς σου δείκτες. Πάντως απο τους δικούς του δείχνει ότι ενδιαφέρεται. Παρ τον βρε παιδί μου ένα τηλεφωνο και πες του να βγειτε για ένα καφέ! Δε χάθηκε κι ο κόσμος. Να ξεκαθαρισει κι η κατάσταση!
  • AriesLeo @ 09.06.2014 18:09
    Καλά λέει, μην κάνουμε την τρίχα.. τριχιά! Ό,τι περνάει από το χέρι μας να διευκολυνθεί το πράγμα!! Όρμα - τα κέρατα μπρος! :Ρ
  • trisdiastati @ 09.06.2014 18:33
    Alice16 ευχαριστώ !!
     
    FullAries πάρτον να δείς τι παίζει, αλλά κράτα και μιά πισινή καλού κακού μεχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα εντελώς..!! Και κάνε μας κι ενα feed/buck  να δούμε αν βγαίνει η ωριαία !!
  • FullAries @ 09.06.2014 19:42
    Ξέχασα να συμπληρώσω ότι εμπλέκονται και τρίτοι  και διαισθάνομαι να λειτουργεί ένα παρασκήνιο που αγνοώ και εκνευρίζομαι πάρα πολύ. Τύπου ο κόσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμάρι ας πούμε. Δεν τα γουστάρω αυτά. 
     
    Έχω αφροδίτη στον Ταύρο και 99% επικρατεί του κατα τ'αλλα έντονου Κριαρίσιου μου ταμπεραμέντου...  
     
    Ίδωμεν...
  • Stargunner @ 10.06.2014 15:30
    Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτού του τύπου τις ωριαίες....
  • Shark @ 10.06.2014 15:46
    Μηπως επειδη ειναι με placidus και οχι regiomontanus?
  • FullAries @ 10.06.2014 19:28
    Tι δεν πάει καλά δηλαδή; Δεν είναι καλώς τοποθετημένο το ερώτημα; Βοηθήστε λίγο Stargunner...
  • alice16 @ 10.06.2014 21:54
    Εγώ πάντως, επειδη το πρόσεξα,  τα σχόλια που έκανα τα έκανα σε χάρτη regiomontanus!
  • Stargunner @ 11.06.2014 15:55
    Shark et al,
     
    πράγματι οι χάρτες ωριαίας συνήθως γίνονται με regiomontanus. Αυτό per se δε σημαίνει πάρα πολλά θεωρώ, και ο Chris Brennan για παράδειγμα, χρησιμοποιεί whole sign houses.
     
    Το θέμα για μένα είναι άλλο. Εχεις ένα ερώτημα στο οποίο θεωρείς ότι η ωριαία μπορεί να σε βοηθήσει και είναι τόσο σημαντικό για σένα ώστε να ζητήσεις τη βοήθεια ενός αστρολόγου. Πας στον αστρολόγο (ή του στέλνεις, και εξ αποστάσεως γίνεται) με το χάρτη που έχεις φτιάξει εσύ αλλά δεν ήξερες να το ερμηνεύσεις; Όχι. Το χάρτη τον φτιάχνει εκείνος/η. Και τι ώρα βάζει σαν ώρα γέννησης του ερωτήματος; Τη στιγμή που αντιλαμβάνεται το ερώτημα. Κι επειδή η ώρα είναι το κρισιμότερο στοιχείο για να φτιάξουμε ένα χάρτη που έχει κάτι να μας πει, γι'αυτό και νομίζω ότι εδώ έχουμε το πρόβλημα. Νομίζω, και πάλι λέγοντας όπως έχω πει χίλιες φορές ότι δεν είμαι μάστερ της ωριαίας, ότι ο σωστός χάρτης είναι εκείνος με ώρα την ώρα που αυτός που τον ερμηνεύει έχει αντιληφθεί το ερώτημα. Εαν κάποιος φτιάχνει μόνος του ένα χάρτη την ώρα που θέτει το ερώτημα πρέπει και να κάτσει να τον ερμηνεύσει. Και άλλο το να ζητήσει μια δεύτερη γνώμη μετά. Νομίζω δηλαδή. Και η εμεπιρία μου δουλεύοντας με ανθρώπους που θεωρώ πολύ καλούς στην ωριαία αυτό έχει δείξει. 
     
    Τώρα όμως εαν τα μέλη που ερμηνεύουν χάρτες κατα αυτό τον τρόπο εδώ στο φόρουμ 'πέφτουν μέσα' και παίρνουν feedback κι έχουν ενδείξεις ότι έτσι πάει καλά, εγώ το δέχομαι.
  • Shark @ 11.06.2014 16:28
    Kατ αρχην αυτοι που εξηγουν ωριαιες εδω μεσα εχουν μπερδεψει την παραδοσιακη με την συγχρονη και απαντηση τελικη να δωσει κανεις δεν μπορει..Η συγχρονη παντως δεχεται τον placidus χαρτη για ωριαιες.
  • Stargunner @ 11.06.2014 17:03
    Shark, στο θέμα του συστήματος οίκων δεν υπάρχει σωστό και λάθος, κι αυτό ισχύει και για την ωριαία ακόμα. Ο αστρολόγος δοκιμάζει και χρησιμοποιεί αυτό που θεωρεί ότι του 'δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα'. Δε νομίζω ότι κανένας μπορεί να πει είναι λάθος το placidus,ή το koch ή το WSH. Εαν το σύστημα δουλεύει για σένα, είναι εντάξει. Είναι όμως αλήθεια ότι οι περισσότεροι αστρολόγοι που κάνουν ωριαίες χρησιμοποιούν regiomontanus (λόγω William Lilly). Απο εκεί και περα ζητήματα τίθενται πολλά. Να βάλω τους μοντέρνους στην ερμηνεία, να μη τους βάλω; Υπάρχουν μάστερ του είδους που τους βάζουν. Δεν είναι εύκολες οι απαντήσεις σε όλα αυτά. 
  • FullAries @ 11.06.2014 18:01
    Stargunner ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση. Είχα την εντύπωση απ' όσα έχω διαβάσει, ότι σαν ώρα μπαίνει η ώρα γέννησης του ερωτήματος. Αυτό με την ώρα αντίληψης του ερωτήματος από τον ερμηνευτή - αστρολόγο κτλ ομολογώ πρώτη φορά το διαβάζω και φυσικά δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Υποθέτω κάτι παραπάνω θα ξέρετε σεις. 
     
    Νομίζω όμως, ότι οι ωριαίες που ανεβαίνουν κατά καιρούς εδώ στο site, είναι και για να εξασκηθούμε λίγο. Όχι;;; Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω, ναι μεν με ενδιαφέρει να ακούσω μια απάντηση στο ερώτημα που θέτω, αλλά βασικά μ' ενδιαφέρει να μάθω να ερμηνεύω τέτοιους χάρτες. 
  • AriesLeo @ 11.06.2014 18:32
    Συμφωνω οτι αν εχει κατι να πει μια ωριαια θα το πει κ πιθανα σε οποιονδηποτε χαρτη..
  • Stargunner @ 12.06.2014 15:05
    FullAries δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο ότι η πρακτική εξάσκηση είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε θέλει να μάθει αστρολογία, είτε μιλάμε για γενέθλια, είτε για προγνωστική, ωριαία, επιλεκτική. Ποια πρακτική εξάσκηση όμως; Εαν αυτός ο χάρτης είναι 'λάθος' πόσο θα βοηθήσει; Σίγουρα παλεύοντας κάτι θα βγει, θα ψάξεις, θα διαβάσεις, θα ρωτήσεις. Αλλά αν δε δίνει και απάντηση ή η απάντηση δεν επιβεβαιώνεται τελικά; Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω σαφές αυτό που σκέφτομαι.

    Το σημείο που με προβληματίζει επίσης είναι το 'δε με ενδιαφέρει να ακούσω μια απάντηση' , βρίσκω ένα κενό εδώ. Εχω την αίσθηση ότι οι ωριαίες δε γίνονται 'για πλάκα', γιατί έτσι παράγουν χάρτες που δεν έχουν κάτι να πουν. Το ερώτημα πρέπει να είναι τέτοιο που πραγματικά να απασχολεί αυτόν που το θέτει. Σήμερα διάβαζα ένα άρθρο του Πέτρου Ελευθεριάδη (που είναι και αυτός που μας έμαθε για τις ωριαίες εδώ στο stardome) για τις δημαρχιακές εκλογές στην Αθήνα. Είχε θέσει το ερώτημα αν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα κερδίσει. Και ή στο ίδιο το άρθρο ή στα σχόλια ανέφερε πως τον προβληματίζει το ότι έκανε ενα χάρτη ωριαίας χωρίς πραγματικά να τον απασχολεί ιδιαίτερα το ερώτημα. Αυτό το αναφέρω απλώς σαν επιβεβαίωσηγ του παραπάνω. Θυμάμαι επίσης κάτι που λέει η Marion March στο βιβλίο της, για την επιλεκτική βεβάιως, αλλά αισθάνομαι ότι κολλάει. Ότι αν αρχισεις πια να κάνεις χάρτες για το πότε θα στρώσεις σεντόνια , θα βγάζεις σαχλαμάρες. Είναι ένα σημείο που πρέπει να δούμε.

    Εγώ δεν κάνω ωριαίες για τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ η ίδια να δώσω την ερμηνεία (την ποιότητα της ερμηνείας κι όχι σαν περιεχόμενο) που θα ήθελα. Οταν έχω να ρωτήσω κάτι που με βασανίζει τόσο ώστε να ζητήσω βοήθεια , ζητώ απο άλλους που ξέρω ότι μπορούν να με βοηθήσουν. Κι εδώ να πω ότι όταν λαμβάνουν το ερώτημα φτιάχνουν ένα χάρτη με την ώρα που το πήραν , στον τόπο που βρίσκονται. (σε συνέχεια και του πιο πάνω σχολίου)
  • FullAries @ 12.06.2014 19:17
    Stargunner, νομίζω ο ανάδρομος δεν αφήνει κανένα στο απυρόβλητο...
     
    Δεν έγραψα ότι  'δε με ενδιαφέρει να ακούσω μια απάντηση' αλλά "ναι μεν με ενδιαφέρει να ακούσω μια απάντηση στο ερώτημα που θέτω, αλλά" . 
     
    Αλλιώς δε θα έμπαινα και στον κόπο να ασχοληθώ! 
    Βεβαίως εκ των υστέρων ανακάλυψα ότι η Σελήνη ήταν στον καμένο δρόμο, από τα σχόλια των υπολοίπων... Άρα δε θα πρεπε να ασχοληθούμε καν.
     
    Όσο για το χρόνο του ερωτήματος και την τοποθεσία, γίνατε σαφής.
     
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και το χρόνο που αφιερώσατε, αγνοούσα αρκετά πράγματα, και επιπλέον μου δώσατε αφορμή να "ψαχτώ" περισσότερο.

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...