παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Έχετε απορίες για τους Κριούς;

Πώς λειτουργεί ο Κριός στις σχέσεις του;

Αν κάποτε βγήκατε ραντεβού με έναν Κριό, πήρατε ήδη μια γεύση της γοητείας που αποπνέει κάθε πόρος του. Ένα τόσο παθιασμένο ζώδιο, μπορεί να σας παρασύρει σε έναν μαγικό ερωτικό χορό με την τόλμη και τη φρεσκάδα του. Ο χαρισματικός αυτοαποκαλούμενος «Δον Ζουάν» του ζωδιακού, έχει την τάση να κυνηγά μετά μανίας αυτό το κάτι ή αυτόν τον κάποιον που επιθυμεί, και θα συνεχίσει να σας «καταδιώκει» πιστεύοντας ότι είναι δικαίωμά του, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο Κριός, ως πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, κάνει τον άνθρωπο λίγο ανώριμο συναισθηματικά. Η φράση-κλειδί που τον περιγράφει είναι «Εγώ είμαι», και άρα η ικανοποίηση των αναγκών του αποτελεί για κείνον την κορυφαία προτεραιότητα. Βγάζει φλύκταινες όταν ακούει τη λέξη «όχι», και προκαλεί χωρίς αναστολές φασαρία, αν νιώσει ότι ματαιώνεται ή παρεμποδίζεται. Όσο γρήγορα «αρπάζεται» όμως, τόσο γρήγορα του περνάει, η παρουσία του όμως γίνεται εκρηκτική αν δεν κάνει αυτό που θέλει τη στιγμή που το θέλει. Και, ενώ στην αρχή μπορεί να βρίσκετε τις «εκρήξεις» του διασκεδαστικές και χαριτωμένες, στη συνέχεια θα σας εκνευρίσουν αφάνταστα. Κυβερνάται από τον πολεμοχαρή πλανήτη Άρη, κι έχει τη φήμη του «απόλυτου επιδρομέα». Η παρορμητική δύναμη του Κριού χαρακτηρίζεται από ειλικρινή, αλλά ενίοτε εντελώς εγωιστική -και δεν το κρύβει- πρόθεση. Στις σχέσεις θέλει να λατρεύεται όπως ο θεός που «ενσαρκώνει». Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ικανός να κρατήσει την ανάσα του μέχρι να πάρει αυτό που θέλει ή να το χάσει συνειδητά​​, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Ωριμάζει με τα χρόνια, και είναι καλύτερα γι΄αυτόν να χρησιμοποιεί χαλαρωτικές τεχνικές για να καταφέρνει να διατηρεί την ψυχική του ηρεμία. Αν γίνετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου ενός Κριού, θα ανακαλύψετε σιγά-σιγά πώς να συντονίζεστε με όλον αυτό το θόρυβο που προκαλεί. Ο σύντροφος ενός Κριού διαθέτει -ιδανικά- πολλά Ζυγίσια χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρουν ισορροπία στο «ανισόρροπο» ταμπεραμέντο του. Αλλά, αν δεν μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα μαζί του, δοκιμάστε το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού». Η συνακόλουθη μανία του θα σας οδηγήσει και τους δύο σε «σύρραξη κρεβατοκάμαρας», ένα πεδίο μάχης στο οποίο ο Κριός είναι γνωστό ότι κυριαρχεί κατά κράτος!

Πώς θα κατακτήσετε έναν Κριό;

Μην το σκέφτεστε! Είναι σα να κρατάτε σφεντόνα και θέλετε να παραβγείτε με μια πολεμική μηχανή. Θα πρέπει να του αφήσετε το πεδίο ελεύθερο για να σας κατακτήσει εκείνος ερωτικά. Ο Κριός κυβερνάται από τον πολεμιστή Άρη και του αρέσει να κερδίζει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον νικήσετε στο δικό του παιχνίδι. Ωστόσο, μπορείτε να γίνετε το άλλο του μισό. Ο άντρας Κριός έλκεται από το αντίθετό του. Και ποιο είναι το αντίθετο της ζωώδους και επιθετικής του ορμής; Ο Ζυγός φυσικά! Αν είστε μια ύπαρξη γοητευτική, ευγενική, όμορφη και ισορροπημένη, δεν θ΄αργήσει να σας εντοπίσει και να βάλει στόχο του την πάση θυσία κατάκτησή σας. Μόλις ο Κριός σταματήσει τους γρυλλισμούς, θα βάλει στην άκρη το σπαθί και την ασπίδα, και θα καταλάβει αμέσως, πόσο η ευγένειά σας και οι τρόποι σας αντισταθμίζουν το ακατέργαστο του χαρακτήρα του, φτιάχνοντας μαζί του ένα ιδανικό ταίριασμα.

Πώς θα κάνετε έναν Κριό να «κολλήσει» μαζί σας;

Ο Κριός δεν διακατέχεται από εμμονές. Αν σας θέλει πραγματικά, θα χρησιμοποιήσει όλα τα βέλη της φαρέτρας του για να σας «πετύχει», αλλά αν χάσει το ενδιαφέρον του, θα σταματήσει εκεί και δεν θα ξανασχοληθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την προσοχή του τεταμένη, είναι να «φουλάρετε» συνεχώς το «ρεζερβουάρ» του. Αν γνωρίζετε πως ήδη ενδιαφέρεται για σας, μπορείτε, για παράδειγμα, να φλερτάρετε με κάποιον άλλο σ΄ένα πάρτι, φορώντας ένα κόκκινο «καυτό» φόρεμα. Βλέποντάς σας με ένα άλλο άτομο θα θελήσει ενστικτωδώς να γίνει ΤΟ αρσενικό, και θα δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να αποσπάσει την προσοχή σας από τον …αντίζηλο. Με απλά λόγια, «παίξτε τον σκληρά», δεν έχει ανάγκη. Πρέπει να είστε τόσο μακριά του, ώστε να αποτελείτε για κείνον έναν προκλητικό στόχο, αλλά όχι τόσο ανέφικτο ώστε να του αποσπάσει την προσοχή η επόμενη όμορφη ύπαρξη που θα εμφανιστεί στο πλάνο. Η τέχνη της αποπλάνησης είναι μια Ζυγίσια εξισορροπητική τέχνη, και χρειάζεται πολλή μαεστρία για να μην πάνε όλα στράφι.

Πόσο φλογερός είναι ο Κριός στο κρεβάτι;

Αυτό το ζώδιο της Φωτιάς είναι έντιμο, ειλικρινές και ευθύ. Πεισματάρης και διεκδικητικός, άμεσος και ανυπόμονος, ο Κριός αποφεύγει τα προκαταρκτικά λόγω της μεγάλης σεξουαλικής του ορμής, και δεν νοιάζεται να επιβραδύνει για μια παρατεταμένη απόλαυση, όπως κάνουν κάποια άλλα ζώδια. Θέλει το σεξ έντονο και το θέλει τώρα! Παρότι λειτουργεί τόσο άμεσα, εντούτοις έχει τις εκκεντρικότητές του. Χωρίς να είναι απαραίτητα επιδειξίας, το αυθόρμητο και απρογραμμάτιστο σεξ σε οποιονδήποτε χώρο, είναι συχνά ένα βίτσιο του, που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Λειτουργούν αφροδισιακά γι΄αυτόν το χωλ, το γκαράζ, το καπό του αυτοκινήτου, γενικά οποιοδήποτε μέρος υπόσχεται άγρια, παθιασμένη, «κάντο εδώ και τώρα» δράση. Του αρέσει το «θυμωμένο σεξ» και η λίμπιντό του παραβγαίνει τη διεκδικητικότητά του. Είναι απίστευτα εύκολο να μετατρέψετε το θυμό του σε ερωτική επιθυμία. Απλά δείξτε του ότι είστε «έτοιμος/η», και θα ξεχάσει αμέσως όποια διαφωνία προϋπήρχε μεταξύ σας, τουλάχιστον για όσο διάστημα θα σας έχει υπό την «κατοχή» του στο πάτωμα της τραπεζαρίας. Δεν είναι ασυνήθιστο γι΄ αυτό το ζώδιο να θέλει να προκαλεί πόνο, και ειδικά σε συνδυασμό με ένα άλλο ισχυρό ζώδιο, όπως ο Αιγόκερως ή ο Σκορπιός, μπορεί να δείξει μια ροπή προς το σαδισμό. Οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι με τους αναστεναγμούς που οφείλονται σε μικρές «βαρβαρότητες», όπως η λίγο απότομη διείσδυση ή τα κάπως έντονα δαγκώματα, πολλοί όμως απολαμβάνουν τις δυνατές κραυγές ευχαρίστησης που αναμιγνύεται με τον πόνο. Αν θέλετε να ζήσετε μια παρόμοια εμπειρία, ο Κριός είναι πρόθυμος να σας ικανοποιήσει. Απλά φροντίστε να θέσετε σαφή όρια, και διασφαλίστε ότι θα τα σεβαστεί, αφού μπορεί να είναι ισχυρογνώμων κατά καιρούς. Σε παιχνίδια ρόλων συμμετέχει με μεγάλο ενθουσιασμό, αν και μερικές φορές του λείπει ο αυτοέλεγχος και η λεπτότητα. Ο Κριός δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την πνευματική πτυχή μιας σεξουαλικής φαντασίωσης, αφού αυτό στο οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο είναι η σωματική και όχι η ψυχική διέγερση. Χωρίς να απορρίπτει και τη θέση του «από κάτω», εντούτοις είναι απόλυτα ικανοποιημένος μόνο όταν βρίσκεται «από πάνω», κάτι που ταιριάζει στη φύση του αρχηγού. Δεν του αρέσουν τα «πειράγματα», και σπάνια ανταποκρίνονται σε ερωτικά παιχνίδια που καθυστερούν τον οργασμό ή σε περίπλοκα σεξουαλικά σενάρια. Ακόμα και στην πιο τυπική σεξουαλική επαφή, ο Κριός θέλει δράση και όχι λόγια. Ο Κριός είναι ο κυνηγός-πολεμιστής του ζωδιακού κύκλου, και συνδέεται απολύτως με το σεξ. Αν σας αρέσει το άγριο​​, ακατέργαστο, επιθετικό σεξ λοιπόν, αναζητήστε έναν σύντροφο με ισχυρό Κριό στο χάρτη του και ετοιμαστείτε για την πιο δυνατή σεξουαλική περιπέτεια της ζωής σας!

Πώς σερβίρει ο Κριός τη χυλόπιτα;

Αν υπάρχει ένα ζώδιο ευθύ, που χτυπά κατευθείαν κέντρο, και εννοεί αυτό που λέει, είναι ο Κριός. Δεν νοιάζεται για το πώς αισθάνεστε, είτε καλύπτετε τις ανάγκες του είτε όχι. Μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα έναν Κριό, κοιτώντας το αντίθετό του, τον Ζυγό. Αν ένας Ζυγός σας απορρίψει, θα το κάνει με τον ωραιότερο δυνατό τρόπο. Θα φροντίσει να αμβλύνει το «χτύπημα», απαριθμώντας όλες τις αρετές σας. Έχει την ικανότητα να σας βλέπει σφαιρικά, αναγνωρίζοντας τα καλά και τα κακά σας, και είναι τόσο ευγενής ώστε να μην επικεντρωθεί κυρίως στα αρνητικά, αν και δεν θα παραλείψει να αναφερθεί και σ΄αυτά, έτσι για να κρατήσει την περιβόητη ισορροπία. Θα σας απορρίψει με τρόπο που θα σας κάνει να νιώσετε ότι πήρατε μια φιλοφρόνηση, παράλληλα με μια μικρή συναισθηματική «γρατζουνιά», μια υποψία, μια απόχρωση, κάτι εντελώς ακαθόριστο. Έτσι, μπορείτε να νιώθετε έως και ευγνώμονες αν απορριφθείτε από έναν Κριό, για τον απλούστατο λόγο, ότι αν δεν ενδιαφέρεται για σας, θα σας το πει ευθέως, χωρίς περιστροφές κι αντισταθμίσματα για την καυτή χυλόπιτα που σας σερβίρει.

Γιατί ο δικός μου Κριός…αργεί να πάρει μπρος;

Αν ένας Κριός δεν θέλει να κινηθεί γρήγορα και αποφεύγει να ρισκάρει, το πιθανότερο είναι πως έχει την Αφροδίτη του σε ένα ζώδιο της Γης. Κανονικά, ο Κριός θα πατήσει τέρμα το γκάζι σε μια σχέση, γιατί ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί κατευθείαν. Όταν πρόκειται να βουτήξει στη θάλασσα, δεν σκέφτεται τη θερμοκρασία του νερού, τον κυματισμό ή τις τσούχτρες που μπορεί να κολυμπάνε στα ίδια νερά. Συνεπώς, ίσως να φταίει μια Αφροδίτη στον Ταύρο, μιας και ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που γενικώς…καθυστερεί. Η Αφροδίτη στον Ταύρο δεν συμπαθεί τις αλλαγές, και επικεντρώνεται σε θέματα ασφάλειας, βάζοντας το δάχτυλο στη θάλασσα για να ελέγξει τη θερμοκρασία, σε αντίθεση με τον Κριό, που θα βουτήξει κατευθείαν μέσα. Αν παρομοιάσουμε την εκκολαπτόμενη σχέση με μία πισίνα, η Αφροδίτη θα μπει προσεκτικά μέσα σ΄αυτή, κρατώντας ένα μάτι ανοιχτό μήπως εμφανιστούν… καρχαρίες. Μόνο όταν νιώσει άνετα θα μπορέσει να την απολαύσει, και τότε θα χρειαστούν όχι ένας, αλλά δύο ναυαγοσώστες για να τη βγάλουν έξω από το νερό, αφού δεν θα θέλει να βγει με τίποτα! Ένας Κριός με Αφροδίτη στον Ταύρο θα λειτουργεί ως διχασμένη προσωπικότητα. Μπορεί πραγματικά να σας θέλει, χωρίς να εξετάζει συνήθως τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά απλά δεν μπορεί να «ξεκολλήσει» και να κινηθεί πιο άμεσα σ΄ αυτόν τον τομέα της ζωής του. Δεν αποκλείεται να μην είναι καν σε θέση να αντιληφθεί με σαφήνεια αυτή την πτυχή του εαυτού του, που μοιάζει με ένα τυφλό σημείο. Συνεπώς πιστέψτε τον, όταν σας λέει «Ας το πάμε λίγο πιο αργά”. Το εννοεί, αλλιώς θα είχε αφήσει την… πισίνα για να πάει να παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του.

Τι απεχθάνεται μια γυναίκα Κριός σε μια σχέση;

Αν μια γυναίκα Κριός αισθανθεί ότι κάποιος μπορεί να της κλέψει την ανεξαρτησία ή να την καταπιέσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα νιώσει σαν θηρίο στο κλουβί. Κι όταν βάζεις ένα ορμητικό θηρίο σε κλουβί, αυτό θυμώνει. Όταν συνειδητοποιήσει, πως δεν έχει τη δύναμη να ξεπεράσει κάποιο όριο που της έχει επιβληθεί, γίνεται ανήσυχη, ενώ αν την κρατήσετε «κλειδωμένη» για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πάθει κατάθλιψη. Αν μια γυναίκα Κριός δείξει ανησυχία και εκνευρισμό, είναι σημάδι πως θα πρέπει να υποχωρήσετε, δίνοντάς της επιπλέον ζωτικό χώρο ν΄αναπνεύσει. Το να προσπαθήσετε να ελέγξετε μια γυναίκα Κριό, είναι σαν να προσπαθείτε να εμποδίσετε ένα μπουμπούκι ν΄ανθίσει την άνοιξη. Δεν μπορείτε να περιορίσετε τη δύναμη της φύσης.

Το πρώτο ραντεβού με έναν Κριό

Η πρόκληση στο πρώτο ραντεβού με έναν Κριό είναι ότι ξέρει τι θέλει και το θέλει τώρα. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αν το πρόγραμμά σας ευθυγραμμίζεται με το δικό του πρόγραμμα και τους δικούς του ρυθμούς. Ωστόσο, αν προτιμάτε να γίνονται τα πράγματα αργά, τότε έχετε πρόβλημα. Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, είναι αποφασιστικός, παρορμητικός, άμεσος. «Εισβάλλει», χωρίς να δίνει σημασία στις επιπτώσεις που η δράση του έχει στους άλλους. Με άλλα λόγια, ο άνδρας Κριός δεν μπορεί καν να αντιληφθεί, ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος για να γίνονται τα πράγματα εκτός από τον δικό του. Ασφαλώς, ένα πρώτο ραντεβού μαζί του μπορεί να είναι τολμηρό, ριψοκίνδυνο, καυτό. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο καυτό, κάντε του μασάζ στο κεφάλι και φορέστε κόκκινα! Όμως, να είστε προετοιμασμένοι πως θ΄ακούσετε την κλασική ερώτηση «Λοιπόν, δεν θα με καλέσεις επάνω για ένα ποτό;» Ο άντρας Κριός λατρεύει την πρόκληση, αλλά μισεί να του κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε ακόμα έτοιμοι για μια άγρια και κολασμένη νύχτα μαζί του, αν δεν θέλετε να τον ακούτε όλο το βράδυ να γδέρνει με τα κέρατά του την πόρτα σας, προτείνετέ του ένα δεύτερο ραντεβού -άμεσα- και η φλόγα του θα μείνει αναμμένη μέχρι να σας ξαναδεί. Και αν απλά δεν ενδιαφέρεστε, πείτε το ξεκάθαρα, ο Κριός δεν καταλαβαίνει από…αποχρώσες ενδείξεις.

Πώς θα φέρετε πίσω έναν Κριό;

Ο Κριός έχει πάντα δίκιο, για κείνον άλλωστε δεν υπάρχουν άλλες απόψεις, έτσι ο καλύτερος τρόπος για να τον φέρετε πίσω είναι να υποχωρήσετε. Αφού τον παρατήσατε για διάφορους λόγους και αιτίες, συνειδητοποιήσατε ότι ήταν λάθος σας, ή ακόμα κι αν είχατε δίκιο, τώρα είστε πρόθυμοι να τσαλακώσετε την περηφάνια σας προκειμένου να βρεθείτε ξανά μέσα στα δυνατά του μπράτσα. Δεν χρειάζεται να προγραμματίσετε μια περίτεχνη απολογία, γιατί «τσουρουφλίστηκε» κι αυτή πριν εβδομάδες μέσα στη φλόγα της οργής του! Απλά παραδεχτείτε το λάθος σας, και υποσχεθείτε ότι θα είστε πιο υπάκουοι αυτή τη φορά, «ακολουθώντας» τα βήματά του σε όλα τα θέματα. Αν δεν σας έχει ήδη αντικαταστήσει, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει.

Πώς θα κάνετε έναν Κριό να σας συγχωρέσει;

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο! Ο άνδρας Κριός ξεπερνά γρήγορα τις άσχημες καταστάσεις και δεν στέκεται στο παρελθόν. Είναι άνθρωπος του παρόντος, και ασχολείται με ό,τι τον εμπνέει αυτή τη στιγμή. Είναι σχεδόν σαν να μην έχει καμία προϊστορία, επομένως, γιατί να κρατά μνησικακίες; Το πιθανότερο είναι, πως θα εκφραστεί με μια έκρηξη θυμού ή ακόμη και οργής, και στη συνέχεια θα του περάσει. Αν ένας άνδρας Κριός έχει πρόβλημα να συγχωρεί, μπορεί να σημαίνει ότι έχει τη Σελήνη ή τον Άρη του σε σταθερά ζώδια (ιδιαίτερα Λέοντα ή Σκορπιό). Κάθε άνθρωπος είναι πολύπλοκος, και ο Ήλιος του (αυτό που ονομάζουμε ζώδιο) εκφράζει μόνο ένα -αν και σημαντικό- μέρος της προσωπικότητάς του. Πολλοί άντρες Κριοί έχουν Ερμή ή/και Αφροδίτη στους Ιχθείς, το ζώδιο που συγχωρεί πιο εύκολα από όλα τα άλλα. Θα μπορούσε να είναι ένας πολεμιστής-μάρτυρας, ο οποίος αρχικά θα νιώσει εκνευρισμένος και στη συνέχεια θα πιστέψει ότι αξίζει να είναι θύμα της εσφαλμένης συμπεριφοράς σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τον συγχωρήσετε!

http://asteriskos.wordpress.com/2012/02/06/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...