παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Memory Leak
Ο κόλπος της Αλφαβήτα περιγράφει μια παράξενη χώρα, η τοποθεσία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Ίσως να πρόκειται για την πιο θλιβερή περιοχή του κόσμου.
Στο σημείο αυτό της γης παράγεται η θλίψη όλου του πλανήτη. Τα εργοστάσια της χώρας εργάζονται νυχθημερόν γι' αυτό. Άλλωστε οι εξαγωγές του... προϊόντος είναι μεγάλες, γεγονός που σίγουρα σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση θλίψης.
Οι ταξικές διαφορές των κατοίκων της χώρας είναι μεγάλες και εκφράζονται κυρίως μέσω των κατοικιών τους. Οι πολύ πλούσιοι μένουν σε ουρανοξύστες, ενώ η μεσαία τάξη σε σπίτια φτιαγμένα από ροζ τούβλα, ανοιχτοπράσινα παράθυρα και μπλε μπαλκόνια. Οι φτωχοί όμως κοιμούνται τα βράδια σε σαραβαλιασμένα κουτιά που τα ενώνουν μεταξύ τους με ένα είδος κόλλας.
Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της θάλασσας του Θρήνου όπου κολυμπά το μελαγχολόψαρο. Αποτελεί τοπική λιχουδιά και οι κάτοικοι της περιοχής το βρίσκουν πολύ νόστιμο, ωστόσο συστήνεται στους επισκέπτες να το αποφεύγουν, καθώς όποιος το γευτεί πέφτει σε βαθιά και ανεξήγητη μελαγχολία από την οποία κάνει πολύ καιρό να συνέλθει (αν συνέλθει τελικά...)
Στη χώρα της Αλφαβήτου μπορεί κανείς να επισκεφθεί πολλά και διαφορετικά μέρη, τα οποία έχουν ονόματα γραμμάτων. Επειδή όμως τα γράμματα είναι περιορισμένα σε αριθμό και τα μέρη της χώρας πολλά, πολλοί από τους ξένους μπερδεύονται και πηγαίνουν σε άλλα μέρη απο αυτά που ήθελαν να γνωρίσουν.
Ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κανείς είναι η Κοιλάδα Κ που έχει λιβάδια και αγρούς από χρυσάφι και ασήμι. Όταν αντανακλούν το φως του ήλιου, μια παλέτα από διαφορετικά χρώματα βάφει τον ουρανό. Άλλο ένα καταπληκτικό μέρος να δει κανείς είναι η Μουντή Λίμνη.Στις όχθες της εκτείνονται πολύχρωμοι κήποι που δημιούργησαν με μεράκι παλιοί αυτοκράτορες. Το πνεύμα τους μάλιστα λένε πως αιωρείται στο βαρύ ουρανό μαζί με τις μυρωδιές των λουλουδιών
.
(Salman Rushdie - Haroun and the Sea of Stories) http://www.youtube.com/watch?v=TKYfJfAhUr0
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...