παρακαλώ περιμένετε...

Απορία

  • Starface @ 07.09.2010 14:53
    Lenag, η απορία σου δεν είναι καθόλου χαζή, αλλά εύλογη! Ας πάρουμε για παράδειγμα το χαρακτηρισμό "κρόνιος". Κρόνιος είναι κάποιος που έχει ως κυβερνήτη του ζωδίου του ή του ωροσκόπου του τον Κρόνο ή όταν ο Κρόνος βρίσκεται μέσα στον 1ο οίκο ή κάποιος που έχει έντονο τον Κρόνο στο γενέθλιο χάρτη του, δηλαδή κάνει δυνατές όψεις κυρίως με Ήλιο - Σελήνη ή όταν ο Κρόνος είναι κεντρικό σημείο κάποιου σχηματισμού όψεων (π.χ. ταυ-τετράγωνο, yod, κλπ). Επίσης Κρόνιος μπορεί να χαρακτηριστεί και κάποιος (αλλά για πιο περιορισμένο χρονικο διάστημα) όταν έχει διέλευση Κρόνου σε ζώδιο ή ωροσκόπο, και η συγκεκριμένη φάση της ζωής του χαρακτηρίζεται από συμπεριφορές ανάλογες του Κρόνου. 
     
    Ελπίζω κάπως να ξεδιάλυνε το τοπίο...
  • lenag @ 07.09.2010 15:01
    Σε ευχαριστώ πολύ κατ αρχήν για την απάντηση! Όμως και πάλι δεν ξεμπερδεύτηκα τελείως. Εννοώ ότι μου φαίνονται μπερδεμένα όλα αυτά στο χάρτη μου. Πολλοί πλανήτες κάτι κάνουν και δεν ξέρω ποιος είναι πιο σημαντικός!
    Για παράδειγμα, στον πρώτο οίκο μου έχω τον Ποσειδώνα.
    Από την άλλη όμως, στον 10ο οίκο μου ο Κρόνος και ο Δίας σε σύνοδο κάνουν αντίθεση με Ηλιο-Άρη-Αφροδίτη. (ναι ναι ξέρω, να τον χαίρομαι τον χάρτη μου τέτοιος που είναι!!)
    Από αυτά τι θεωρείται πιο σημαντικό και ποιος πλανήτης με επηρρεάζει περισσότερο;
  • Starface @ 07.09.2010 15:32
    Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά έχεις και σύνοδο του Ωροσκόπου σου με Ουρανό, που είναι κι αυτό πολύ δυνατό χαρακτηριστικό στο χάρτη σου! Άρα έχεις δύο εξωκρόνιους πλανήτες (Ουρανό - Ποσειδώνα) στον ωροσκόπο σου, και τον Κρόνο σε αντίθεση με τον Ήλιο σου! Ο λόγος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι πιο σημαντικός είναι γιατί παίζουν και οι τρεις καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου, κι ενώ οι Ουρανός-Ποσειδώνας σε ωθούν σε πιο πνευματικές, αντισυμβατικές, ιδεαλιστικές αναζητήσεις, ο Κρόνος σε κρατάει σε επαφή με την πραγματικότητα και τις καθημερινές φιλοδοξίες σου! Οπότε υπάρχει μία σχετική ισορροπία! Άρα λοιπόν έχει σημασία πώς νιώθεις εσύ τον εαυτό σου και πώς σε βλέπουν οι άλλοι, δηλαδή ποια από αυτές τις δυνατές ενέργειες νιώθεις πιο οικείες με τον εαυτό σου; Τον Ουρανό (εκκεντρικότητα, επαναστατικότητα, ελευθερία πνεύματος); Τον Ποσειδώνα (δημιουργικότητα, καλλιτεχνική φύση, πνευματική/ψυχική ανησυχία); Ή τον Κρόνο (ρεαλισμός, όρια, υλοποίηση πρακτικών στόχων, καταξίωση); 
    Πάνω απ' όλα, η Αστρολογία είναι ελεύθερη βούληση κι εσύ ορίζεις τις δυνάμεις μέσα σου!
  • Stardome* @ 07.09.2010 15:56
    Starface πήρες φόρα βλέπω! Επίσημο καλωσόρισμα κι από εδώ!
    Να προσθέσω κι ένα ακόμη στοιχείο στην κουβέντα σας; Είμαστε πολύ σύνθετα πλάσματα για να μας επηρεάζει μόνο ένας πλανήτης. Μάλιστα υπάρχουν περίοδοι της ζωής μας που επιλέγουμε το ένα άκρο του φάσματος και άλλες που επιλέγουμε το άλλο. Συνεπώς αντί ν' αναζητάς lenag μου ποιος σ' επηρεάζει περισσότερο, θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις και για τους 3 (και τους 10 για να είμαστε ακριβείς) για να ξεχωρίζεις πότε επικρατεί ποιος... Η βιβλιοθήκη μας μπορεί να σε βοηθήσει σ' αυτό το κομμάτι. Καλό διάβασμα!
  • toxovolos @ 07.09.2010 15:57
    Starface κατ'αρχας καλως ορισες!!! χαιρομαι που εισαι τοσο ορεξατη κ ελπιζω να εχεις κ αντοχες γτ ειμαστε του τρελου ολοι εδω μεσα... 
     
    Να ρωτησω κατι σχετικο... εγω με κρονο και ουρανο σε συνοδο με τον ηλιο μου, κρονο σε συνοδο με ουρανο και ποσειδωνα και κρονο, ουρανο και ποσειδωνα να κανουν τριγωνο με τον ωροσκοπο μου ειμαι πανω κατω στην ιδια μοιρα μεε τη lenag?? δλδ επηρεαζομαι δυνατα και απο τις δυναμεις των τριων;;;  βλεπεις καποια ισορροπια σε αυτο γτ με τις διελευσεις τελευταια δε μου τα λενε καλα... θεενκς!
  • silia81 @ 07.09.2010 16:01
    Τελικά επιλέγεις;; Ή μένεις εφ'όρου ζωής ακίνητος προσπαθώντας να καλύψεις όλες τις πλανητικές ανάγκες; Και πως μπορεί κανείς να επιλέξει, όταν η ιδια η επιλογή αυτόματα θα αφήσει πίσω της κενά;;; Μακάρι,μακάρι, να ήταν τόσο εύκολο το νόημα της ''επιλογής'', όταν στην πραγματικότητα, μπορεί να σε κάνει ''κομμάτια''!!!
  • vAIRsiFIRE @ 07.09.2010 16:02
    Ερωτηση.. Στην προκειμενη περιπτωση, δεν θα πρπει να κοιταξει ποιος απο τους τρεις κανει την στενοτερη ή τις στενοτερες οψεις?
    Αν και συμφωνω οτι ολοι οι πλανητες μας χρωματιζουν, ισως αυτο που θελει να μαθει ειναι "Μα ποιος απο ολους?"
  • Stardome* @ 07.09.2010 16:09
    Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο vairs... Για παράδειγμα με Ουρανό και Ποσειδώνα στον 1ο οίκο πως μπορείς να αποφανθείς ότι κάποιος/α είναι μόνο Ουράνιος ή μόνο Ποσειδώνιος; Όπως πολύ σωστά έθεσε το ζήτημα η Starface, αυτό που συμβαίνει ότι υπάρχει μια σχετική ισορροπία ή αν θες μια δυναμική ισορροπία ανάμεσα σ' αυτά τα ετερόκλιτα στοιχεία μας.
    Και ναι Sillia, ανά περιόδους επιλέγουμε τον ένα ή τον άλλο, ανάλογα τις περιστάσεις. Όμως η καταπίεση των υπόλοιπων θα φέρει μοιραία και την μεταστροφή στην πορεία μας. Και μετά θα έχουμε έναν νέο κύκλο... Η αστρολογία είναι μια δυναμική γλώσσα, τίποτα στο χάρτη μας δεν μένει ανεπηρέαστο στο διηνεκές.
  • vAIRsiFIRE @ 07.09.2010 16:21
    οκ, ναι συμφωνουμε απολυτα σε αυτο.. αλλα αν ντε και καλα θα θελαμε να γειρουμε την ζυγαρια, για να αποκτησουμε μια ΄ταμπελα΄(που εγω προσωπικα τις απεχθανομαι) ισως να διευκολυνε αυτος ο τροπος.
    Αν μη τι αλλο, το στατους μου στο φεις, ανα καιρους ειναι "Ειμαι Ο Χαρτης" ειμαστε ο χαρτης ολος, ποτε κρονιοι, ποτε ποσειδωνιοι, ποτε πλουτωνιοι, και το ξερω πια καλα, τωρα που ασπρισαν τα μαλλακια μου, οτι δεν ειμαστε ποτε ενα πραγμα, μια ταμπελα αλλα το συμπαν ολο..
     
    Τελικα το αποφασισα, το στριφτο θα γινει τσιμπουκι.. γιατι.. ειμαι ο χαρτης
  • johnnyG @ 08.09.2010 03:56
    Πολλές φορές τα πράγματα στην αστρολογία θεωρώ λειτουργούν καλά, σε ένα αφαιρετικό επίπεδο που ύστερα μπορείς να το κάνεις συγκεκριμμένο. Υπάρχουν βέβαια γενικοί κανόνες. Όπως π.χ. σε αυτό το θέμα του ποστ αν κάποιος έχει ένα τονισμένο ζώδιο, οίκο, πλανήτη και χαρακτηρίζεται αναλόγως.
     
    π.χ. εγώ έχω Ήλιο Κριό. Έχω Ποσειδώνα στον ωροσκόπο και τετράγωνο Ήλιου Ποσειδώνα. Αυτόματα υπάρχει μια αντίφαση, μια "αλλαγή ενέργειας" αν θέλεις , που τοποθετεί ένα Κριό να έχει τρόπους έκφρασης Ιχθύ. Αυτό είναι κάτι που στέκεσαι για να κατανοήσεις πως λειτουργεί αυτός ο άνθρωπος με έναν τρόπο ναι μεν μοναδικό, αλλά που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο. Και αυτός ο τρόπος είναι του Ποσειδώνα (αν το μεταφράσουμε στην αστρολογική διάλεκτο).
     
     
    Ταυτόχρονα, σε κάθε περίπτωση, είμαστε το σύνολο του χάρτη μας. Και εμείς οι ίδιοι είμαστε μια ολότητα που δεν διαχωρίζεται, αλλά έχει κάποια κύρια μοτίβα. Αυτά μπορεί να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε η αστρολογία. Οπότε το να είσαι Ποσειδώνιος, Κρόνιος, Ουράνιος και ούτω καθεξής αναφέρεται σε έναν τέτοιο μοτίβο.
    Πολύ πολύ γενικά μιλώντας...
     
    Καληνύχτα λοιπόν, από τον πλανήτη Ποσειδώνα. Πήγε αργά και απόψε για να κοιμηθούμε...
  • lenag @ 08.09.2010 15:03
    Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
    Εν τέλει, αν κατάλαβα καλά, καταλήγουμε ότι επηρρεάζουν λίγο-πολύ όλοι οι πλανήτες και περισσότερο αυτοί που είπαμε με τις δυνατές θέσεις και όψεις..
    οπότε Ουρανός-Ποσειδώνας-Κρόνος για μένα.. ντάξει, μια χαρά, να μη βαριέμαι
     
  • johnnyG @ 08.09.2010 18:21
    Ίδια υλικά σε διαφορετικές αναλογίες...
    Αλλά να μη μπερδευόμαστε με συνταγές μαγειρικής.

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...