παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Σκέψεις και ιδέες ελεύθερες για διακίνηση και συζήτηση...

Ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω πριν μερικούς μήνες. Αιγόκερως είναι η ιεραρχία, οι μεγάλες επιχειρήσεις κλπ. Και ήδη βιώνουμε πως σκληραίνει η στάση τους απέναντι στην κοινωνική πραγματικότητα. Ο Αιγόκερως - μεταξύ άλλων - έχει ως σύμβολο τη Μάσκα. Και με την είσοδο του Πλούτωνα είναι οι κοινωνικές μάσκες που πέφτουν και είναι προφανείς οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που αποτελούμε την κοινωνία. Πολύ προφανές γίνεται λοιπόν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στις μέρες μας πολιτικές ενώσεις- ενώσεις ανθρώπων που βασίζονται σε μια Ιδέα - παρά οικονομικές.

 Μάλλον έρχεται μια νέα μορφή καπιταλισμού, πιο επιθετική, σκληρή και απολυταρχική. Και ίσως αναπτύσσεται ένα νέο είδος οικονομικού ρατσισμού - όχι ότι δεν υπήρχε παλιότερα - απλά τώρα αφορά ολοένα και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες του "ανεπτυγμένου" κόσμου. Χαρακτηρισμοί όπως "κλέφτης", "τεμπέλης", "μη-ικανός" κλπ. Άλλωστε τους έχουμε χρησιμοποιήσει και εμείς οι Έλληνες εναντίων των μεταναστών στη χώρα μας.

Ο Δυτικός Κόσμος σαν πατέρας που τάιζε τα παιδιά του με τη σάρκα των άλλων - υποανάπτυκτων, τριτοκοσμικών χωρών - τώρα αρχίζει να τρώει τα ίδια του τα παιδιά. Είναι όντως τρομακτικό, αλλά πιστεύω πως η Ελλάδα έδειξε στον υπόλοιπο κόσμο, εικόνες από το άμεσο μέλλον του.

 Σε μια προσωπική του κρίση, ένας άνθρωπος που φτάνει στο σημείο να απειληθεί η επιβιωσή του, αναγκάζεται να αλλάξει εξολοκλήρου. Και να συμπορευτεί με την κρίση για να επιβιώσει κάνοντας επιλογές, διαμορφώντας στάση ζωής έχοντας αντίληψη όσων είναι πέρα από το χέρι του για να ελέγξει.

Αυτό στην αστρολογία, συμβολίζει ο Πλούτωνας. Η αστρολογία δείχνει ότι είμαστε άνθρωποι με κοινές ζωές - χαιρόμαστε με παρόμοια πράγματα, υποφέρουμε με τα ίδια. Ειρήνη ημίν...

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...