παρακαλώ περιμένετε...

Ax Αλέξη

  • leovirgo @ 08.12.2008 22:38
    οχι βεβαια,αλλα φανερωνει το ποιον τους. Αυτοι ειναι οι επαναστατες που θελουν να παρουν μεριδιο στην κυβερνηση της Ελλάδας..κι αυτοι ακομα χειροτερα,ειναι το μελλον της χωρας μας..ντροπη τους
  • leovirgo @ 08.12.2008 22:47
    Το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι υποτιθεται οτι ''καιγονται'' για το καλο της παιδειας..αυτοι που καινε και κλεινουν με το ετσι θελω σχολεια και πανεπιστημια,οντες μειονοτητα πάντως. Αυτός ειναι ο ρομαντισμός και τα ιδανικά τους??
  • zenobia @ 09.12.2008 05:16
    "οταν το δαχτυλο εδειχνε τον ουρανο, ο ΚΝιτης κοιτουσε το δαχτυλο" ελεγε κεινο το παλιο μοττο στις σχολες...

    Αν σε κατι εχετε δικιο, ειναι πως το δαχτυλο δεν δειχνει καπου...
    αδραξε την αφορμη για να ξεσπασει... και τα πραγματα ειναι και θα παραμεινουν θολα για ενα διαστημα κι εχουμε πολλα να δουμε... μην κολλαμε σε ενα ονομα...
    Οσο για αυτα που τονιζετε με κεφαλαια... Πανεπιστήμια, Πολυτεχνείο, Βιβλιοθήκη, αξιοσεβαστα μεν, στην πραξη σαπια, σχεδον φωναζουν "μη σκαρωνετε ωδες στην καμμενη λαμπα, αλλαξτε την επιτελους!".
    Κι εσεις κι εμεις, που ζουσαμε τοσα χρονια στην αρνηση, δεν ξερουμε πως να αλλαζουμε λαμπες, οποτε γκρεμιζουμε τον πολυελαιο..

    Βαρανε καμπανακια για να σκαψουμε στις συνειδησεις μας.... επιτελους!
  • blueview @ 09.12.2008 12:28
    ΟΧΙ δεν ειναι ..... ΔΕΝ ειναι .
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 12:47
    Το παρέθεσα ήδη σήμερα στο θέμα που άνοιξα χτες...
    Αλλα θα το παραθέσω και εδώ

    Θέλανε να μιλάμε για την καταστροφή της Αθήνας και όχι για τον θάνατο του Αλέξη...
    Θέλανε να μιλάμε για τζαμαρίες και όχι για την ανθρώπινη ζωή....
    Τελικά το καταφέρανε εν μέρη...
    Όπως επίσης καταφέρανε να μην μπορεί όλος ο κόσμος να κατέβει κάτω χωρίς φόβο και να διαμαρτυρηθεί....
    Και είναι εύλογη η ερώτηση γιατί δεν έγινε κατάληψη στα δημόσια κτίρια??? γιατί δεν πήγαν να κάψουν αυτά που έπρεπε να κάψουν???
    Μήπως γιατί αυτοί που κάψανε ότι κάψανε οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι που καίνε τα περίπτερα και ότι βρούν μπροστά τους όταν χάνει η ομάδα τους???
    Ξεκίνησε κάτι που δεν πρέπει να περάσει έτσι...
    Δεν πρέπει να ξεχαστεί...
    Δεν πρέπει...
    Σήμερα λυπάμαι ακόμα πιο πολύ...
    Σήμερα δεν έχω λόγια άλλα να πω...
    Δεν ξέρω πως να εκφράσω αυτά που νιώθω και σκέφτομαι..
    Δεν ξέρω...
    Φταίμε όλοι?
    Όλοι μα όλοι!!!!
  • lahmacun @ 09.12.2008 13:16
    moonbeam αυτο ακριβως θελουν και ακριβως αυτο κανουμε ..
    δεν μιλαμε για αυτα που πρεπει να μιλαμε αλλα για τα ολα τα αλλα ..τα πιο βολικα και ευκολα...
    αλλα δεν μας φταινε οι αλλοι για αυτο
    οι αποψεις μας αγκαλια με την παραπληροφορηση της τηλεορασης φταινε .

    ?nspi με προλαβε η Ζηνοβια ..ηθελα να σου πω πως "οποιος κοιταει μονιμως το δεντρο χανει το δασος " βολευεται προσωρινα ομως ειναι η αληθεια ... προσωρινα ... να εχεις υποψην σου .
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 13:30
    Κυρίως θέλουν να φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια....
    Να βρούμε την αλήθεια....
    Και να τους την πετάξουμε στα μούτρα έτσι που να μην μπορούνε να αρνηθούν ότι δεν ισχύει....
    Αυτό θέλουν...
    ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ...!!!!
    Γιατί κατα βάθος, όλοι θέλουμε να προστατεύουμε τον κ...ο μας!
  • lahmacun @ 09.12.2008 13:52
    Παρ΄ ολα αυτα ... μπορουμε να κανουμε μερικες μικρες αρχες καθε φορα ..
    εκει που "ειμαστε" : δουλευουμε , επικοινωνουμε ,δημιουργουμε .. κι αυτο ειναι κατι που αν το επιλεξουμε μας επιτρεπεται ..

    1. Δεν ειπε κανεις πως 200-300 γνωστοι αγνωστοι σεσημασμενοι "κουκουλοφοροι " εχουν κανει τοσες καταστροφες σε ολες τι πολεις της Ελλαδας - Μηπως ειναι παραπανω ? και αν ναι γιατι τωρα αυξηθηκαν ? Τι συνεβει κοινωνικα και τραβηχτηκε τοσος κοσμος σε αυτη την κατευθυνση

    2. Που ειναι το "κρατος" ? Γιατι επιτρεπει την "ασυδωσια" ? Αφου κατα πως λενε διαφοροι τα ΜΜΕ επισης η κοινωνια ειναι με το μερος του ..οι πολιτες αγανακτισμενοι κλπ ? Φοβαται κατι ? Η το συμφερει το χαος ?

    3. Γιατι κανενα καναλι δεν μιλαει με συγκεκριμενα νουμερα για τους διαδηλωτες ? Πως ξερουν να κανουν εκτιμησεις στις προεκλογικες ομιλιες .. ? ειναι τωρα οι εκτιμητες τους σε διακοπες ?

    4. Που βρεθηκαν τα απειρα χρηματα για την βοηθεια του τραπεζικου συστηματος και ακομα οι πυροπληκτοι δεν εχουν παρει τις επιδοτησεις ?
    να θυμησω πως περισυ ειχαμε 80 νεκρους και τον Χωρο της Αρχαιας Ολυμπιας κατεστραμενο και τον κρατικο μηχανισμο σε πληρη παραλυση ..
    Δυστυχως δεν βγηκε στους δρομους κανενας για αυτους τους νεκρους που οι περισσοτεροι ηταν θυματα της κρατικης ανικανοτητας και αμελειας ..

    Μετα απο τοσα κατα συροην εγκληματα εις βαρος μας , η δολοφονια που εγινε το Σαββατο βραδυ που και απο μονη της ειναι αρκετη .. τα φερνει ολα στην επιφανεια συνειδητα ή ασυνειδητα ..το τι συμβαινει ειναι ενα ΦΤΑΝΕΙ δεν παει αλλο πια , αποτυγχανει γιατι εχει τη δυναμικη τσουναμι χωρις καμια προταση εναλλακτικα .. και το πιο θλιβερο της υποθεσης ειναι αυτο μετα τον θανατο του 15χρονου
    οι λογικες "ωχ αδερφε " και "δεν αλλαζει τιποτα" μας εχουν φερει στην "ευρωπαικη" κακομοιρια μας .
  • mme @ 09.12.2008 14:04
    Ρουσώ: "Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου αλλά δε θα σταματήσω ποτέ να υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να λες ελεύθερα αυτά που πιστεύεις"... Εσείς? Θα υπερασπιστείτε το δικαιώμα μου να εκφράσω ελεύθερα τη γνώμη μου?

    Αναρωτιεμαι λοιπόν τη σχέση έχει η αναίτια αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού (αν προκάλεσε ή όχι, αν βρέθηκε εκει τυχαία... αν ο αστυνομικός ήταν ακατάλληλος ή όχι... ολα αυτά ας τα αφήσουμε να τα κρίνουν αλλοι, διότι εξακολουθώ να ειμαι ευνομουμενος πολίτης και να σέβομαι τη Δικαιοσύνη) με τους βανδαλισμους που επακολούθησαν?

    Ποιος ειναι αυτός που εξουσιοδότησε τους αναρχικους/αντιεξουσιαστές να "εκδικηθούν" τον θάνατο του εφήβου αυτού παιδιού?

    "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" και για αλλη μια φορά οι περιθωριακοι γνωστοι-άγνωστοι καπηλευονται ένα γεγονός που δεν τους αφορά για να καταστρέψουν δημόσιες και ιδιωτικες περιουσίες, για να λεηλατήσουν και να αποδομήσουν την κοινωνική συνοχή!

    τι ρόλο έπαιζαν στα χθεσινά επεισόδια οι εκατοντάδες νεαροι μετανάστες που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης, εξοπλισμένοι με λοστούς και μαδέρια?

    τι ρόλο έπαιζαν οι μετανάστες (και μη με κατηγορήσετε για ρατσισμό, διότι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας προδίδουν και την καταγωγή μας!) που κυκλοφορούσαν με διάφορες κούτες απο γνωστές εταιρείες? Είχαν βγει για ψώνια?

    και γιατί σήμερα στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της πόλης, μπορείς να βρεις τα πάντα? θέλεις συσκευή κινητής τηλεφωνίας με το κουτί της? δώσε όσα μπορείς και απόκτησε την!

    ποιοι ειναι "αυτοι" που μας θέλουν φοβισμένους? Γιατί εσείς που αναφέρεστε σ αυτούς δεν τους κατονομάζετε? Να ξέρω δηλ κατά ποιου να στραφω...

    γιατί πρέπει να κάψω και να σπάσω τα δημόσια κτίρια? γιατί πρέπει να απαντήσω στη βία με βία?

    γιατί δεν μπορεί να γίνει κοινωνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων?

    και γιατί ειμαι κακός άνθρωπος επειδή με ενδιαφέρει ο εαυτός μου? αφου κανεις δεν ενδιαφέρεται για μένα...

    γιατί παρακαλώ, θεωρούμαι βολεμένος πολίτης, επειδή σε συμμετέχω σε πορείες που δίνουν την καλύτερη ευκαιρία σε αναρχικους και λοιπους περιθωριακους να καταστρέψουν ότι με κόπο έχουν φτιάξει αλλοι?

    γιατί θεωρούμαι σκληρός άνθρωπος, επειδή επιλέγω να συμμετάσχω σιωπηλα στο πένθος μιας οικογένειας? Βιώνω το πένθος καθημερινά και δεν θα μου πει κανείς ότι με γλυκανάλατα συλλυπητηρια και κενές περιεχομένου κουβέντες θα αισθανθώ καλύτερα.

    γιατί να ειμαι ένοχος που ζω ήσυχα και προσπαθώ μεσω του διαλογου και της συναίνεσης να πλησιάσω τους αλλους και να συνυπάρξω ειρηνικα?
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:04
    Τον χωρο της Αρχαιας ολυμπιας τον ανεφερε γιατι δεν ειδα τοτε πολυ κοσμο να "ψυχοπονα" τον πολιτισμο μας .. που καιγοταν εξαιτιας της κρατικης ανεπαρκειας , ειμαστε επιλεκτικοι παντα στην καταστροφοτρομολαγνεια , "της κουκουβαγιας τα παιδια ,ειναι παντα τα ωραιοτερα" .
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 14:11
    ''Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
    στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
    αφού η ιστορία σας ανήκει
    σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε
    στʼ αυτιά μου δε χωράνε υποσχέσεις
    το έργο τοʼχω δει μη με τρελαίνετε
    το πλοίο των ονείρων μου με πάει
    σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε.'''

    '''Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
    ξεγράψτε με απʼτα κατάστιχά σας
    στον κόπο σαν δεν μπαίνω και στα έργα σας''
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:26
    1. Σας απαγορευσε κανενας να πειτε τη γνωμη σας ? Προσωπικα δεν παρατηρησα κατι τετοιο !! Αν ναι να μου το επισημανετε.

    2.Δεν εξουδιοδοτησε κανενας κανεναν , αλλοι βγηκαν στο δρομο και αλλοι πηγαν σινεμα. Οσο διακαιουσθε εσεις να θρηνητε "σιωπηλα" καταγραφωντας τις σπασμενες τζαμαριες τοσο και οι αλλοι δικαιουνται να βγουν στον δρομο και να φωναξουν . Επιτρεπεται φανταζομαι ε?

    3. Δεν υπερασπισα ποτε τα σπασιματα κ.λ.π αλλα ενισταμαι σαν πολιτικο ον που ειμαι να σωπαινουν ολοι στις λοιπες τερατωδεις κλοπες και βαναυσοτητες και να ουρλιαζουν για ΜΟΝΟ για αυτες τις απωλειες . Μου φαινεται υποπτο και κοινωνικα επικυνδινο

    4. Το κρατος "δικαιου" που υπερασπιζεστε θα επρεπε να εχει μεριμνησει για τα πλιατσικα . Αναρωτηθηκατε γιατι δεν το εκανε ?

    5. Το γεγονος ΑΦΟΡΑ ολους μας ...εκτος αν αποφασζετε εσεις ποιον αφορα και οχι ?εμεις ΟΛΟΙ οπλισαμε τον δολοφονο .. εσεις να περιμενετε τη δικαιοσυνη ... ενω επισημως η πολιτεια εχει παραδεχτει τι συνεβει

    6. Ποιος σας ειπε να καψετε και να καταστρεψετε ? Σας ζητησε κανεις κατι τετοιο ?

    7 . Πως αναγνωρισατε τους μεταναστατες ? Εγω εκει ημουν και ειχε τοσο κοσμο που δεν καταλαβαινα τι γινοταν - δεν πηρα χαμπαρι οπλισμενο μπλοκ μεταναστων .Και αραγε οι μεταναστες δεν επιτρεπεται να συμμετεχουν σε διαδηλωσεις ?

    8. Στη Σωκρατους βρισκεις καθε μερα οτι θελεις σε τιμη ευκαιριας οπως και σε αλλα μερη της Αθηνας , οχι μονο σημερα .

    9. Αν δεν νιωθετε βολεμενη δεν ειστε . Και αν θεωρειτε πως απαντατε στα κοινωνικα θεματα που σας τιθενται και τα αντιμετοπιζετε κανενα θεμα . Δεν υποχρεωσε κανενας κανενα να πηγαινει σε διαδηλωσεις ..

    10 . Θα μπορουσατε να μου πειτε ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ με τη λεξη περιθωριακος ?

    11. Ποιος ειπε οτι ειστε σκληρη ? και ποιος σας υπεβαλλε στον να ΜΗΝ βιωσετε σιωπηλα το θρηνο της οικογενειας ?

    12 . Ποιος σας ειπε ενοχη για τον τροπο που προσπαθητε να πλησιασετε τους αλλους ?

    Μμε σου εγραψα στον πληθ. επειδη εγραψες κι ετσι μου εγραψες κι εσυ ...
    αν και μου φαινεται χαζο να σου απευθυνομαι ετσι .
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:28
    εχεις δικιο για τη γλωσσα .. αλλα βιαζομαι πολυ .. και δεν γραφω σε κειμενογραφο με διορθωτη πριν , ουτε με ελεγχω 10 ωρες για να βγω αρτια ..
    δεν ειναι αυτο που με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη ...
  • renos @ 09.12.2008 14:35
    Όταν η αντίδραση και η οργή εκτονωθούν τότε όλα θα επιστρέψουν
    στην πρώτερη κατάσταση.
    Μισθοί πείνας, Βατοπέδι, Αστυνομική βία όπου λάχει κι όπως λάχει,
    μηδέν υγεία, κλπ.
    Και θα εξακολουθούν να υπάρχουν τα ίδια κέντρα εξουσίας και διαχείρισης
    χρήματος.
    Καλύτερα να σκέφτεστε πως θα αντιδράσετε μέσα από τους κοινωνικούς σχηματισμούς της Δημοκρατίας παρά αυτό το ξέσπασμα.
    Γιατί όταν κωπάσει, πάλι αδύναμοι θα είναι όλοι, και χωρίς λόγο και βήμα.
    Αυτό το έχετε σκεφτεί καθόλου, ή μήπως πιστεύετε ότι κάτι θα βγει από αυτό.
    Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα.
    Είναι μια αντίδραση χωρίς ηγέτες, άρα καταδικασμένη.
  • KELLY79 @ 09.12.2008 14:38
    alexis vs alexis (kougias) alitheia ta xapia mu
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:42
    Καταρχην δεν θεωρω τα γεγονοτα ασχετα με τα θεματα που αναφερεις για την ακριβεια θεωρω πως αυτη ειναι η αιτια αυτου που γινεται στην Ελλαδα της τελευταιες μερες . Και το λεω απο το πρωτο βραδυ ..

    Τι ειναι αυτο ? Οι ηγετες μας μαρανανε ή η ελλειψη εναλακτικου πολιτικου πλαισιου παγκοσμιως πια .. καθως ο καπιταλισμος φθινει και ο σοσιαλισμος εχει
    καταρευσει ? Ειναι πολιτικη αποψη το αιτημα για ¨?ΗΓΕΤΕΣ?
    να ξαναδιαβαω παλι Μακιαβελι .. λοιπον .

    Γιατι Ρενο χησιμιποιεις δευτερο πληθυντικο ? Ζεις σε αλλη χωρα ή σε αλλο πλανητη ?
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:43
    κελυ δεν σε επιασα ... μην μπορεις να μου τη εξηγησεις την ατακα ?
  • KELLY79 @ 09.12.2008 14:45
    o eteros alexis tha yperaspistei tous eidikous (frourous), sorry anatrixila me ti symptwsi,pera apo ti geniki anatrixila
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:45
    παραιτηθηκα ηδη 2 ... και ανελαβε ο κουγιας .. μαλιστα ... ειδηση ..
  • renos @ 09.12.2008 14:46
    Δεν είναι πολιτική άποψη. Είναι πολιτικό ζητούμενο.
    Αν δεν υπάρχει ηγεσία για να εκμεταλλευτεί το όλο θέμα, δεν πας πουθενά.
    Και ο Μάης του 68 είχε ηγέτες. Δεν μιλάω απαραίτητα για Οκτωβριανή,
    Γαλλική, Αμερικάνικη, οτιδήποτε.
    Και μην κάνεις την έξυπνη. Να είσαι έξυπνη.
    Άσε τα περί πλανητών.
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:47
    θα με μαλωσει το λουλακι για τα κουτσουρενενα ελληνικα μου ειναι και αιγοκερως .. αλλα αυτα ειναι τα κακα του αρη στον κριο .. ..
  • mme @ 09.12.2008 14:47
    απευθύνομαι κατα πάντων και σε κανέναν προσωπικά, εξου και ο πληθυντικος! εκφέρω τις σκεψεις, κι ας ξέρω οτι ενοχλούν.

    Λυπάμαι αλλα δεν θέλω να αποκτηνωθώ... δεν μπορεί κανείς να με προσηλυτίσει...

    διατύπωσα τα ερωτήματα που με βασανίζουν και θα αναζητήσω τις απαντήσεις μέσω του γόνιμου διαλόγου και όχι μέσω φραστικών αντεγκλεισεων και προσωπικών αιχμών.

    αντιλαμβάνομαι την πολιτικη ανεπάρκεια και την ανεπαπάρκεια των δυνάμεων ασφαλείας να στελεχωθούν απο σκεπτόμενα άτομα...

    και κανεις δεν θα με πείσει για το αντίθετο, απ αυτό που είδα: ομάδα νεαρών ρώσων να περιφέρονται στην πλατεία Κανιγγος χθες βράδυ βρίζοντας και σπάζοντας... δεν ήταν διαδηλωτές.

    Αλλο ο διαδηλωτής κι αλλο ο περιθωριακός/αναρχικος/αντεξουσιαστής...

    Lah... ειμαι κατ' επαγγελμα ανθρωπος της επικοινωνίας! Ακουω λοιπόν από παντού φωνές που λένε "σπαστε, κάψτε, αποδομήστε" κλπ. Που φωνάζουν βολεμενο οποιον δεν κατεβαίνει σε πορείες....

    Η δημοκρατική συνείδηση δεν ειναι μία και ενιαία. Η δημοκρατική συνείδηση έχει πολλες εκφάνσεις.

    Και διατυπώνω εδώ τις σκέψεις/ερωτήματα που με βασανίζουν, διοτι εσχάτως παρατηρώ οτι το stardome απο αστρολογικό site... έγινε πεδίο ανταλλαγής και άλλων απόψεων...
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:52
    Δεν ειμαι προικισμενη με εξυπναδα . Να με συγχωρεις και να να εχεις κατανοηση στους ηλιθιους .

    Τα κινηματα ανεδειξαν ηγετες και αυτη ηταν η καταστροφη τους αν θες τη γνωμη μου , Τα κινηματα φτιαξαν τους ηγετες και οχι οι ηγετες τα κινηματα ..
    Η γενια μου εφτιαξε τον Τσιπρα πχ .

    Το συγκεκριμενο κινημα πασχει απο ελλειψη συγκεκριμενου ιδεολογικου υποβαθρου αλλα αυτο οπως προειπα ειναι παγκοσμιο θεμα .. ζουμε στο μεσοδιαστημα μιας εποχης που θα γεννησει .. αλλα δεν ξερουμε τι και προς τα που ..

    οποιος εναποθετει τις ελπιδες τους στους "ΗΓΕΤΕΣ" .. αποποιειται των δικων ευθυνων κατα την ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ αποψη μου .
  • zenobia @ 09.12.2008 14:58
    @leovirgo κ οποιον αλλο αφορα...
    συνεχιστε να "παιζετε" με στρατοπεδα... ειτε με τους μεν, ειτε με τους δε, μεσα στο "συστημα" θα ειστε... φανφαρες απο δω, φανφαρες κι απο κει...
    @renos ωραια καταθλιπτικη λογικη...

    σκεφτειτε και λιγο εκτος πλαισιου... μη φοβαστε... εκτος κι αν πιστευετε οτι η "πτωση" δε θα χει "πατο"... αληθεια, πιστευετε σε ΚΑΤΙ, εκτος απο το φοβο;

    τι ελεγα πριν για λαμπες; Α!
    hello? εχουν βγει λαμπες νεας τεχνολογιας, οικονομικες, οικολογικες και με εγγυηση 6 ετων...
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 14:58
    Και χτες....
    Αντί να δείχνουν στην τηλεόραση και όλο τον κόσμο που κατέβηκε να διαδηλώσει...
    Επέμεναν να δείχνουν ΜΟΝΟ τα επεισόδια...
    ώστε να μην σου μείνει η εικόνα ενός λαού που διαδήλωσε και φώναξε αλλά η άλλη εικόνα.. που θέλανε εκείνοι...
  • lahmacun @ 09.12.2008 14:59
    Το σταρντομ οχι εσχατως απο τοτε που εγω ειμαι μεσα συζητουσε και για αλλα πραγματα .. και οχι εσχατως ... μπορω να σου θυμησω περσινη θεματολογια αν θες ...

    Περιθωριο ειναι οι αντιεξουσιαστες και οι αναρχικοι ?? Αναφερεσαι σε μια πολιτικο-κοινωνικη ομαδα μαζικα με αυτον τον τροπο ? Αν ναι γιατι ειναι περιθωριο

    ο Βοτσης μιας και εισαι της δουλειας ειναι περιθωριακος ?

    Απο ποιον διαφοροποιεισαι λεγοντας πως θα αναζητησεις απαντησεις μεσω διαλογου και οχι αιχμων ? Εκανε κανενας κατι τετοιο ?

    Λες οτι στη δουλεια σου υπαρχει μια πιεση απο τους συναδελφους σου να βγεις εξω και να τα σπασεις ? Εντυπωσιακο μου φαινεται αυτο .
  • DARKPHOENIX2008 @ 09.12.2008 14:59
    BRE SEIS,EMFULIO ANOIKSATE KAI DIADIKTUA???A RE ELLHNES...
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:00
    moonbeam AKΡΙΒΩΣ .
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:01
    που ειδες τον εμφυλιο φοινικα ?
  • renos @ 09.12.2008 15:02
    Καταλαβαίνεις γιατί έκανα το λόγο μου αιχμηρό...

    Ο Τσίπρας κατ' εμέ απέτυχε - προσωπική άποψη.
    Καλώς ή κακώς πάντα κάποιοι θα είναι μπροστάρηδες για να
    δώσουν το στίγμα, για να διαπραγματευθούν, για να συντονίσουν.
    Σίγουρα υπάρχε συντονισμός και στην περίπτωση αυτή, ακόμα και αν
    πρόκειται για τη συλλογική αντίδραση. Υπάρχει συντονισμός συνειδήσεων.
    Το ερώτημά μου όμως είναι (πέρα του ότι διαφωνώ με αυτού του είδους την
    τυφλή αντίδραση) πως θα βγει κάτι από αυτό.
    Ιδεολογικό υπόβαθρο είναι εξάλλου να θέλει να ζει κάποιος ανθρώπινα.

    Δεν μας ενδιαφέρουν οι αφορμές (ο θάνατος) αλλά οι αιτίες.
    Και οι αιτίες πρέπει να βρίσκουν απάντηση.
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:03
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ,ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ.....

    Αν θέλουμε πτώση του συστήματος....
  • renos @ 09.12.2008 15:06
    zenobia καταθλιπτική είναι η λογική σου που είναι της καταστροφής.
    Τι σημαίνει δεν έμαθα να αλλάζω λάμπες αλλά να γκρεμίζω πολυέλαιο.
    Δεν είσαι η μόνη με προβλήματα...
    Η καταστροφή είναι το εύκολο.
    Ο σεβασμός είναι το δύσκολο.
    Και μην μου αρχίσεις 'δεν με σέβονται' άρα δεν σέβομαι, γιατί ναι μεν έχεις
    δίκιο, αλλά πάντα εν μέρει. Δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο.
    Μα τίποτα.
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:07
    Ούτως ή αλλως...
    Είναι και στο αίμα του Ελληνα να αντιδρά έντονα...
    Να φωνάζει, να τσακώνεται....
    Εδώ στην απλή καθημερινότητα μας και τσακωνόμαστε μεταξύ μας με την πρώτη ευκαιρία και ψάχνουμε τα δικια μας..
    Αλλά εκεί είναι το θέμα..
    Τσακωνόμαστε μόνο μεταξύ μας...
  • renos @ 09.12.2008 15:07
    Μην βαυκαλίζεστε.
    Το σύστημα δεν πέφτει.
    Το σύστημα απλά μεταλλάσσεται.
    Αλλάζει μορφή. Δεν καταλύεται εκ βάθρων.
    Ακόμα και με χρήση βίας όπλων.
    Απλά διαφοροποιείται.
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:08
    δεν ειμαι με τον Τσιπρα ενα παραδειγμα εφερα ισως και για να απαντησω στο επιχειρημα για τους ΗΓΕΤΕΣ .

    Εχουμε αλλη οπτικη για το "συλλογικο" . Οταν δεν υπαρχει καθολου αντιδραση .. μονο σαπιλα και σιωπη το αναμενομενο ειναι να ερθει και η στιγμη της τυφλης αντιδρασης .
    Οπως βλεπεις το "ανθρωπινο" δεν ειναι το ιδιο για ολους , 5 ειμαστε και διαφωνουμε.
    Δικαιωμα στην εργασια , στην παιδεια , στην υγεια .Κρατος Δικαιου . Ελευθερια στην εκφραση των ιδεων , στην θρησκεια .
    Ελπιζω να ειναι καποια απο αυτα που μας ενωνουν στην γενικοτητα τους .
  • DARKPHOENIX2008 @ 09.12.2008 15:08
    suggnwmh,ka8este kai analuete me tis wres ekeino,to allo...to trabate apo dw to trabate apo kei...den exei nohma,to katalabainete?o metanasths o rwsogewrgianopakistanos,h kura koula h manabissa,o poluteknos pateras,h businesswoman me thn tsanta hermes...ol;oi 8a mborousame na apoteloume meros tou oxlou pou blepei oti ta aithmata tou den ginontai antilhpta apo thn eksousia kai apofasisan oti h bia einai monodromos...kai to idion twn ellhnwn se tetoies periptwseis opou kai auth thn wra khdeuetai ena paidi opws kai alla ana thn ufhlio pou kanenas de bghke na 8rhnhsei gia auta einai na eksapoluei mudrous o enas ston allo...HREMHSTE GAMWTO...DE BOH8ATE ETSI...DEN EINAI WRA GIA ANALUSEIS!!!
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:09
    Ρενο εσυ λες πως τιποτα δεν ειναι απολυτο , και μιλας πολυ απολυτα .
  • renos @ 09.12.2008 15:12
    Δεν μιλάω απόλυτα.
    Μπορεί να ακούγομαι έτσι, δεν είναι πρόθεση μου.
    Προφανώς πάντως έχουμε κοινή βάση στα αιτήματά μας.

    Και δε νομίζω ότι τσακωνόμαστε Dark.
    Δεν έχει να κάνει τίποτα από όλα αυτά με τη μνήμη του παιδιού.
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:13
    DARKPHOINIX
    Άμα είσαι εγκλωβισμένος στο γραφείο σου...
    και ξέρεις τι γίνεται σήμερα...
    Τότε προσπαθείς να πεις όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου και σε πνίγουν...
    Έστω μέσω μια χαοτικής ανάλυσης...
    Έστω μέσω μια προσπάθειας να κουβεντιάσεις και να βρείς απαντήσεις...
    Όλοι θέλουμε να μιλήσουμε..Να πούμε αυτά που έχουμε μέσα μας...
    Αυτό είναι όλο...
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:14
    Ειμαι απολυτως ηρεμη
    και ειχα δυο επιλογες στο μονο διαδυκτιακο ελληνικο χωρο που εχω συμμετασχει τοσες ωρες
    α) να το βουλωσω ... ενω πεταγοντουσαν πετρες λεκτικες απο και απο κει εις το ονομα της συναινεσης και της ματαιοτητας
    β) να μιλησω απο τη θεση μου και βαση αυτου που ειμαι και πιστευω

    εκανα το δευτερο τιμωντας τις ωρες που εχω περασει εδω ... αλλα ισως εχεις δικιο , εκανα λαθος οχι επειδη δεν βοηθαει .. επειδη δεν με βοηθαει ..
  • zenobia @ 09.12.2008 15:14
    @renos βαριεμαι απιστευτα... ΣΕ βαριεμαι απιστευτα (δεν εχει καμια λογικη, συναισθημα ειναι...)
    και αν θελεις να λες οτι σεβεσαι ... σε παρακαλω μη μου βαζεις λογια στο στομα που ουτε ειπα ουτε υπονοησα...
  • mme @ 09.12.2008 15:15
    αναφέρθηκα στην θεματολογια του stardome διότι ο οικοδεσπότης μας εξέφρασε σχετικά πρόσφατα την άποψη να ανεβάζουμε περισσότερα αστρολογικου περιεχομένου post! και παρατηρούσα οτι απλως ειχαμε περιοριστεί σ αυτό.
    Και εννοειται οτι θυμάμαι απο συστάσεων του stardome την ποικιλία στη θεματολογία των post! Αλοίμονο, πως να ξεχάσουμε κάτι τέτοιο...

    όταν οι βουλευτές σφάζονται και αλληλοεξευτελίζονται στα καναλια αυτά τι ειναι? δεν ειναι ύβρεις και προσωπικες αιχμές?

    και η Πίεση Lah δεν προέρχεται απο τον χώρο της δουλειας μου... ευτυχως ακομη εδω επικρατεί νηφαλιότητα ... καθώς ειμαστε νοήμονες ενήλικοι ανθρωποι και δε λειτουργούμε με τη λογική του όχλου...

    και ποιος σου είπε αλήθεια οτι θεωρω εαυτον συνάδελφο του Βότση ή του Παπαδάκη ή του Τράγκα κλπ ?

    επαναλαμβανω ειμαι άνθρωπος της επικοινωνίας όχι της δημοσιογραφίας. έχει τεράστια διαφορά...

    και τέλος για να σου επιλύσω ολες τις απορίες: περιθωριακος ειναι αυτός που ζει εκτος κοινωνικών ορίων... που ζει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου! που δεν είναι πολιτικό ον... που χρησιμοποιεί τη βία για να εκφέρει άποψη! που αρνείται να συνδιαλεχθεί με άλλες κοινωνικές ομάδες... που θέλει να επιβάλλει την θέληση του στους αλλους...

    αυτός ειναι για μένα ο περιθωριακος!

    και επαναλαμβανω οτι εκφέρω προσωπική άποψη, μιας και παρέχεται εδώ η ευκαιρία... με αφορμή το post του μέλους inpi...

    πως λεμε "είδα φως και μπήκα"... αυτό και τίποτα περισσότερο... ούτε να αλλάξω τη γνωμη κανενός θέλω, ούτε να επιβάλω τις απόψεις μου....
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:15
    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ...
    Δεν τσακωνόμαστε...
    Κατά βάθος όλοι πιστεύω είμαστε απλά θολωμένοι...
    Και ψάχνουμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις να εκφραστούμε..
  • DARKPHOENIX2008 @ 09.12.2008 15:17
    sebasto MOONBEAM83...alla mou 8umizei panel se ekpombh politikou sxolisamou olo auto...auta pou koroideuoume,auta louzomaste kai proballoume stous eautous mas...otan lusete ta 8emata sas,sfurikste mou kleftika
  • KELLY79 @ 09.12.2008 15:18
    einai aparadekto estw kai emmesa na ypodeiknyei opoiosdipote ston opoiondipote me poio tropo tha adidrasei kai ti tha epilexei na skeftei,o thanatos den itan aformi, itan allo ena apo ola kai itan to akrivws proigoumeno simeio tou opoiou to epomeno tha itan o kakos anagaios xamos kai fysika sto xamo den yparxei logiki, an einai dynaton na apaitisoume filologwdas oti ok , giati spane tis periousies kai den adidroun alliws, an kai tha protimousa na spane tis ekklisies
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:25
    μμε παρεξηγησα επειδη εγραψες αυτο ..

    "Lah... ειμαι κατ' επαγγελμα ανθρωπος της επικοινωνίας! Ακουω λοιπόν από παντού φωνές που λένε "σπαστε, κάψτε, αποδομήστε" κλπ. Που φωνάζουν βολεμενο οποιον δεν κατεβαίνει σε πορείες...."

    Απο που ειναι η πιεση λοιπον αν οχι απο τον επαγγελματικο σου χωρο ?

    Ανεβηκαν πολλα ποστ τελευταια μη αστρολογια οπως συνεβαινε και παντα .. ..αλλα θα μπορουσε ενα αστρολογικο σαιτ να ειναι ξεκομενο απο αυτο που συμβαινει συτη τη στιγμη στην κοινωνια ?

    φοινικα εχεις δικιο γενικα για το πανελ κλπ .. Ακουμε αλλα δεν απανταμε .. αυτη ειναι η λυση για να μην αναπαραγουμε τα μοντελα της διαφωνιας ?
    Ισως .
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:29
    Lahmacum συμφωνω....
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 15:29
    πέρα και πριν απο όλα τα αλλα, πιστεύετε οτι τίθεται ένα θέμα γενικευμένης συμπεριφοράς της αστυνομίας προς τον πολίτη ή όχι? η αστυνομία (πέραν του γεγονότος) έχει τον ακριβή ρόλο που μας χρειάζετε? συμπεριφέρεται με σεβασμό στον πολίτη? η παρουσία, το μέγεθος η επιρροή είναι φιλική προς τον πολίτη και υπάρχει εκεί για να τον περιφρουρεί και να τον εξυπηρετεί? τι και ποιούς ακριβώς περιφρουρεί η αστυνομία? ... σκεφτείτε που απαντάτε συνήθως συγκεντρωμένες τις δυνάμεις της μέσα στην πόλη
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 15:31
    γιατί δεν κάνουμε εναν μινι διάλογο? ετσι για πλάκα να δουμε αν συγκλίνουμε πουθενα
  • archive @ 09.12.2008 15:34
    Καλησπερα
    Κελ, και γω θα προτιμουσα να σπανε τις εκκλησιες
    Λαχ, συμφωνω, δεν υπαρχει εναλλακτικο πολιτικο πλαισιο, και αυτο ειναι το νο1 προβλημα.
    Ρενο, συμφωνω, χρειαζομαστε ΚΑΙ ηγετες.

    Οσο για ολα τα υπολοιπα, οσο σαπιζουμε μες στα σκατιλα και τη σιωπη , χωρις ιδεες και οραμα -ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ- θα συνεχισουμε να ζουμε τον καινουριο μας μεσαιωνα και η τυφλη οργη θα ειναι η μονη φωνη που θα ακουγεται...
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:39
    φου θεωρεις πως εχει νοημα να εστιασουμε στο ρολο της αστυνομιας ?
    Δεν μπορω να τον δω ανεξαρτητα απο το κρατος και την κοινωνια αυτο ..
    αλλα αν αλλοι τοποθετηθουν ισως να εχω να πω κατι .
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 15:41
    εμένα ας πούμε πρώτο μου πρόβλημα στην πόλη είναι η παρουσία της αστυνομίας σε κάθε στενό.. είναι παντού. αν δεν ήταν σε κάθε γωνία του κέντρου 4 αστυνομικοί με απόλυτη εξάρτηση θα επικρατούσε χάος στην πόλη? εγώ νομίζω οτι δεν θα γινόταν τίποτα κατ αρχην... είναι προκλητική και τρομοκρατική η εικόνα κατ αρχην. δημιουργεί ενα συγκεκριμένο κλίμα και διαθεση. δεν νομίζω οτι γίνεται παγκοσμίως αυτο το πραγμα. κανονικά χουντική ατμόσφαιρα, σαν εικόνα κατ αρχην
  • gpano @ 09.12.2008 15:42
    Τόχω γράψει και το έχω πει πολλές φορές τελευταία και αστρολογικά μάλιστα στο περιοδικό... ο καιρός της πνιγηρής ησυχίας, της ιλουστρασιόν νεκροφάνειας, των στεγνωμένων ανθρώπων, των ευνουχισμένων απο την κατανάλωση ζόμπι τέλειωσε...έχουμε μπει σε μια ταραγμένη εποχή που θα αλλάξουν τα πάντα και μάλιστα ξαφνικα βίαια και ολοκληρωτικά..όποιος δεν αντέχει τη σύγκρουση ας μην συμμετέχει...αλλά δεν θα βουλιάξουμε στο μικροαστικό φασισμό που θέλουν μερικοί ούτε στις μελοδραματικές κορώνες...αρκετά μουγκαθήκαμε τόσα χρόνια...δεν είναι μέρα σιωπής είναι μέρα να μιλήσουμε δυνατά...όσο μπορούμε πιο δυνατά...
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:45
    gpano - MAZI SOY!!!!!!!!
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:46
    Είναι όλα σημάδια των καιρών στην προς την Νεα Εποχη...
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 15:47
    κι εγώ σχετικά με την κυβέρνηση το έθεσα
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 15:50
    αλλα δεν μου αρέσουν καθόλου οι εν βρασμώ συζητήσεις... είναι φορτισμένες και δεν οδηγουν σε πολύ λογικά συμπεράσματα
  • gpano @ 09.12.2008 15:54
    η λογική μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε...ή μάλλον αυτό που μας επιβάλλουν ως λογική...εδώ μας μίλησαν για το τέλος της ιστορίας και το θρίαμβο του νεοφιλελευθερισμού ως λογικη συνέπεια...
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:54
    Εγω θα πω στον κ. Πανοπουλο ευχαριστω .

    Φου η μονη μερα που ημουν εν θερμω ηταν η πρωτη και αυτο επειδη ημουν αναυδη ..
    στις λοιπες το βασικο μου θεμα ειναι να το ανοιξω τωρα ? ή να μην το ανοιξω και παραπαιω εντωμεταξυ ... κανωντας διαφορα λαθη ..
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 15:55
    bitesFoodies
    Θα το ξαναπω...
    Πιστεύω πως...
    NA MΙΛΗΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ...
    ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ...
    ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΕΣ...
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ..
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ...ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΜΤ...
    ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ...!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ...
    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ...
    ΟΜΩΣ
    ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ...
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...
  • lahmacun @ 09.12.2008 15:58
    Αυτο που δεν γινεται αντιληπτο ειναι οτι αυτη η ιστορια δεν ειναι ενα αλλο επεισοδιο μεταξυ αστυνομιας και "γνωστων αγνωστων" κλπ

    Οποιος κατεβηκε στην πορεια βγηκε στους δρομους το ειδε καθαρα .. χτες φου μιλησες για καρναβαλι - δεν ειναι ετσι ...
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 16:00
    Και θέλω να ρωτήσω κάτι όλους...
    Πόσοι απο εσάς, σήμερα που ξυπνήσατε όπου και αν μένετε...
    Όταν βγήκατε έξω απο το σπίτι σας
    Νιώσατε αυτή την ένταση στον αέρα?
    Νιώσατε πως ετούτη την ημέρα ξέρατε ακριβώς τι σκέφτετε ο διπλανός σας?
    Μυρίσατε στον αέρα την οργή??
    Εγώ προσωπικά ναι...
    Ακόμα και μπαίνοντας στον χώρο εργασίας μου.. Όλοι στα πρόσωπα τους μαρτυρούσαν τις σκέψεις τους...
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 16:01
    Αυτή η δύναμη που ένιωσα και αδυναμία μαζί...
    Αυτός ο φόβος και η τόλμη ταυτόχρονα...
    Είναι κάτι Α ΠΕ ΡΙ ΓΡΑ ΠΤΟ!!!
  • kokopuff @ 09.12.2008 16:02
    egw p ime mikroulis rwtaw k janarwtaw k kanenas dn m apadaei..

    ti vlepetai na ginetai sto telos me tosa episodia? 8a vgei kati kenourio
    mesa apo ooooolo auto? i ginetai xwris logo? kati prepei na allajei dn borei!

    k to n ginoun ekloges k na vgei pali ena apo ta 2 kommata dn
    nomizw oti ine i allagi p oloi perimenoum =/

    apadiste m
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:03
    Το φοβερο ειναι πως τα κεντρα εξουσιας συνολικα στη δυση αρνουνται να παρουν χαμπαρι τη συνολικη κατηφορα .. κανουν μπαλωματα με δανειοδοτησεις στις τραπεζες για να κρατηθουν , ξαναγυρναμε εν ταχει στο κρατος- Θεο .. οταν πριν 19 χρονια γιορταζαμε την στροφη του ανατολικου μπλογκ στον καπιταλισμο και στην αποκρατικοποιηση

    Στην Γαλλικη επανασταση υπηρχε μια βαση ο διαφωτισμος στη ρωσσικη το ιδιο ..
    Τωρα απεναντι στις αλλαγες που ερχονται παμε γυμνοι απο ιδεολογια χαμενοι .. εμεις δηλαδη αυτοι οι γεννια και αυτο σημαινει ενδεχομενη ζουγκλα .. και το καθηκον να παραγουμε ιδεες ..
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:04
    δεν πιστεύω οτι είναι καρναβάλι .. έλεος. πιστεύω οτι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση και να μην ξαναανέβει κόμμα που να μην έχει διαμορφωθεί απο συμφέροντα και κλίκες οποιουδήποτε έιδους. χρειάζεται κατι αγνο και παρθένο απο εξουσία που να έχει άμεση επαφή και να προέρχεται απο την κοινωνική πραγματικότηα
  • KELLY79 @ 09.12.2008 16:05
    einai alitheia mallon gia tous perissoterous oti einai apo tis liges fores pou den xeroun pws tha einai i epomeni mera, afti einai i vasiki mou adilipsi afti ti stigmi kai afto einai odws prwtognwro
  • moonbeam83 @ 09.12.2008 16:05
    lahmacum κραταω μια φραση που ειναι το μηνυμα για ΟΛΑ

    EINAI KΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΙΔΕΕΣ.....
  • gpano @ 09.12.2008 16:08
    ευτυχώς που υπάρχουν αυτά τα παιδιά αυτή τη στιγμή στους δρόμους και μας δίνουν λίγη απο τη χαμένη μας αξιοπρέπεια την ώρα που εμείς κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις και πολλοί εξ ημών μιλάνε σαν συνταξιούχοι αστυνομικοί που έχουν ξεχάσει ότι δεν κυκλοφορούν πια με γκλομπς
  • kokopuff @ 09.12.2008 16:12
    egw pali dn katalavainw sxedon tpt.. oi goneis mou dn m ejigoun,
    ap tn tileorasi dn vgazw akri ...

    niw8w san tin kalomoira stin Bouli ...
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:15
    ειναι εποχή των ιδεών ή των εφαρμοσμένων λύσεων? εγω πιστεύω οτι είναι μια εποχη να εκπροσωπούνται και να αντικατοπτριστούν στην επιφάνεια όσα τοσο καιρό θεωρούνται μη κατεστημένο ή εναλλακτικά ή οτιδήποτε νέο τελος παντων. είναι απλα η ώρα να αντικατασταθούν οι θέσεις των 'επίσημων' οδηγών
  • Zygasthenis @ 09.12.2008 16:16
    h xeiroterh syneiditopoihsh erxetai otan vlepw posoi "axristoi" kai anideoi lene, "kala ekane sto kwlopaido"....makari na kaigane k aftous mazi me tis kwlotrapezes
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:18
    ή να αποκτήσει τέλος πάντων αλλη σχέση το κράτος με τον λαό... αλλά άμα αναστατωθούμε νομιζω κλοτσάμε την καρδάρα με το γάλα που μαζεύεται τόσο καιρο... οι κλασσικοι όροι της λαικής επανάστασης και οι ακρότητές της μου φαίνεται πως πρέπει να είναι άκαιροι!
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:20
    κοκο η τελε οτι λεει ειναι ανακριβες και επιλεκτικο ...
    καλα κανεις και δεν βγαζεις συμπερασματα απο κει ..

    σου εχω πει ποσο σε αγαπω .. αντε να στο πω παλι να γλυκαθω και λιγο σημερα !!!
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:23
    Φου οι μεγαλες κοινωνικες αλλαγες δεν ηρθαν χωρις ενα φιλοσοφικο πλαισιο πανω στο οποιο στηριξαν την ανατροπη και τους νεους θεσμους ..

    αυτο που λες νεο με ορους πραγματοποιησης δεν το βλεπω ακομα ..

    τα πρασινα κινηματα και ο κοινοτισμος που ξεπηδησαν απο το Μαη ειναι ηδη εκφυλλισμενα απο το καπιταλισμο εχουν συνυπαρξει πολλα χρονια μαζι του αναπαραγωντας μοντελα ..
    αλλα παλι ποιος ξερει πως και με ποιον τροπο θα γινει η μεταβαση ..
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:25
    τέλος πάντων... και γω δεν ήμουν σε καμμια πορεία και δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς αλλα όλο αυτό μαρέσει που δημιουργεί ενα τρίξιμο σε καρέκλες με λάθος κωλους.. και δεν έιμαι τσιπρικός απαραίτητα ούτε εγω!
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:25
    Κοκο επισης επειδη εισαι μικρουλης .. και εχεις ζησει μονο της μερες της δανειοδοτημενης απο την Ευρωπη ευμαρειας θα πρεπει να αρχιζεις να ετοιμαζεσαι για μερες λιγοτερο ανθηρες .. που το θεμα δεν θα ειναι τι μαρκα παντελονι θα αγορασεις αλλα αν θα μπορεις να αγορασεις παντελονι ..
  • kokopuff @ 09.12.2008 16:26
    simera 8a stamatisoun oi fasaries logika?
    oi 8a sinexistoun?
  • kokopuff @ 09.12.2008 16:26
    min mou les tetoia lah..
  • stargate @ 09.12.2008 16:27
    ...σήμερα που τα Βαμπίρ της επικοινωνίας μεθούν απο το ζεστό αίμα ενός παιδιού...εγω σωπαίνω...ολοι αυτοί, που μας στέρησαν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα,μόλυναν ακόμα και το λόγο....Στην απύθμενη υποκρισία τους, στη συγκλονιστική προκλητικότητά τους...στην απέραντη βλακεία τους...απαντώ.. με μιά σιωπή..στα ορια του ιλίγγου...
  • magia54 @ 09.12.2008 16:28
    Κλείνω τα μάτια μου στο μέλλον
    Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
    Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
    Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ' έχετε
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:31
    Αυτο που συνεβει στις συγκεκριμενες πορειες και ηταν εντυπωσιακο
    ηταν το αυθορμητο της προσελευσης ενω το καλεσμα ηταν απο αναρχικους ..
    η μαζα του κοσμου και η συσταση του ολες οι ηλικιες
    ο κοσμος δεν διασπαζοταν δεν αποχωρουσε παρ΄ολη τα σπασιματα κλπ .. και ειχε μια συγκαταβαση μια συναινεση πραγμα που δεν συνεβαινε στο παρελθον ..
    η εκταση και η διαρκεια δεν ειναι τυχαια χωρις κοινωνικη συναινεση δεν θα μπορουσε να συμβει ..
    Επισης αμα κατεβεις κεντρο θα ακουσεις .. καλα τους κανουν να παμε στη βουλη και τετοια ..υπαρχει μια ανταρα στον αερα .. ενας θυμος ..
    δεν ειναι τυχαιο που το κρατος κρατα τη σταση που κρατα 3 μερες τωρα ...

    η τηλεοραση παραπληροφορει μακραν το λιγο που ειδα χτες το βραδυ ..

    Το στοιχημα που παιζει ο Παπανδρεου ειναι μεγαλο σημερα .. αμφιβαλλω αν θα πετυχει ..
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:32
    Κοκο επειδη ειμαι φιλη σου , εχω υποχρεωση να σου λεω την αληθεια οπως την αντιλαμβανομαι ..
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:34
    επισης οπως καταλαβαινετε ... δεν εκαναν τοσες ζημιες μονο οι "γνωστοι αγνωστοι " ....

    πολυς κοσμος ενιωσε την αναγκη να καταστρεψει .. δεν το δικαιλογω αυτο .. λεω οτι πρεπει να αναρωτηθουμε γιατι ...
  • kokopuff @ 09.12.2008 16:34
    exw ma8ima ta leme argotera!!
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:36
    καλο μαθημα μικρο ..
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:41
    είναι όλοι ενωμένοι γιατί έχουν όλοι κοινά προβλήματα και κατα βάση οικονομικά... το πολιτιστικό υπόβαθρο με την μουσική , την διανόηση και όλα όσα ήταν πίσω απο τον Μαη του 68 δεν αντιστοιχεί στην σημερινή κατάσταση γιατί η σημερινή κατάσταση είναι και εν μέρει διαμορφωμένη απο τον πολιτιστικό απόηχο του Μάη. Ο πολιτιστικός ελιτισμός και οι μεγάλες ιδέες έκαναν αυτό το αποξενωμένο κοινωνικό χαλι... τις μονάδες. Ολοι σήμερα είναι στον'ασφαλή' τους μικρόκοσμο που δεν τον αντέχουν πια γιατί έχει μετατραπεί σε κόλαση και δεν μονώνεται και απο την έξω χαοτική κόλαση!
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:44
    μας ενώνει όμως μόνο μια οικονομική ανασφάλεια? θα μας ένωνε ένα κοινό πολιτισμικό υπόβαθρο? ή τα προβλήματα είναι στο πετσί μας και προκύπτουν απο τις παρελθοντικές επιλύσεις αλλων προβλημάτων?
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:44
    τελος πάντων.. ρωτάω και γω.. μην υποτεθέι οτι ξέρω!
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:49
    μπούρδες γράφω.. η κοινωνική αποξένωση ενώνει τον κόσμο
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:51
    το κοινο πολιτιστικο υποβαθρι διαμορφωνεται στην πορεια ..
    το αρχικο θεμα σε ολα τα κινηματα ειναι Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ..
    αυτο απειλειται και ο κοσμος συσπειρωνεται και συνδιαμορφωνει απαιτωντας ..

    Το "ελιτιστικα " ποιητικα μουσικα λογοτεχνικα κλπ κλπ .. γεννουνται μεσα απο αυτη τη συσπειρωση ..

    ξερεις ποσους αναπηρους εγκεφαλικα "αριστερους"¨με κουλτουρα πολιτισμικη της μεταπολιτευσης εχω γνωρισει ?
    Ξενοφοβικους φασιστοφερνοντες ?
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:51
    ... στην πορεία. και η απολιτικ σταση που εχει φτάσει στο απροχώρητο
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:53
    μιλανε για το Πολυτεχνειο σαν χαπι ..λες κι ειναι τα χαπι αθωωσης τους για ολα τα εγκληματα που εχουν διαπραξει μετα ..

    μα τι λεω ετσι κι αλλιως αυτοι κυβερνανε τωρα αυτους εχουμε απεναντι ,...

    καθως εχω και τη μανα μου που μου χει σπασει τα νευρα να μην ειμαι αλητησα και τρεχω στις πορειες 40 χρονων γαιδουρα
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 16:54
    ναι το ξέρω.. όλα ξεκινάνε απο την συλλογική απόφαση 'δεν πάει άλλο, θα το αλλάξουμε μαζικα'.
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:54
    Ακριβως φου ... ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚ

    Η μαλλον το πολιτικ του χρηματος ..
  • lahmacun @ 09.12.2008 16:56
    ο ωχαδερφισμος και το τιποτα .. δεν αλλαζει ...

    εμ φυσικα τιποτα δεν αλλαζει αν ειμαστε ανικανοι να αλλξουμε πρωτα τον εαυτο μας .. εστω και λιγο ..
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 17:02
    τον εαυτό μας στην σημερινή κοινωνία τον προστατεύουμε με κάθε τρόπο απο τον δίπλα.. με κάθε δικαιολογία. έχει μείνει τίποτα να μας ενώνει μαζικά πέραν του οικονομικού που κι αυτό είναι στα πλαίσια του πολιτισμου της μεταπολίτευσης. χρειάζεται τελικά να ενωθει μαζικά ο κόσμος σε κοινωνική ανατροπή. εγώ βλέπω έναν διαχυτο μηδενισμό σαν σύνθημα επαναστατικο.. δεν μαρεσει.. με απογοητεύει
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:02
    αυτο που συντομα θα αλλαξει κατα τη γνωμη μου ειναι ο ορισμος της "ασφαλειας" ... που ετσι κι αλλιως δεν ηταν ποτε υπαρκτη ...

    το πως οριζει ο καθενας τα πλαισια της κοινωνικης σταθεροτητας .. γιατι το ιδιο το κρατος εν τη γεννεσει θα αποτυγχανει - οπως τωρα καλη ωρα σαν αρχη .. να παρεχει την ψευδεπιφαση της ...

    Δεν αρνιομαστε να εκμεταλευομαστε τους μεταναστες .. οικονομικα .. τους ΖΗΤΗΣΑΜΕ να ερθουν ..
    αλλα τους φοβομαστε ειναι κακοι .. δεν στελνουμε τα παιδια μας στα σχολεια με ξενους ..
    τετοιου τυπου εσωτερικες ιαντιφασεις οδηγουν στην αποσταθεροποιηση και στην ανασφαλεια ..

    ο σκυλος χορτατος και το καρβελο ολοκληρο .. αμ δε ...
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 17:02
    γι αυτό ας μιλήσει και κανενας αλλος!
  • zenobia @ 09.12.2008 17:04
    hello foo!
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:05
    κανεις λαθος φου .. τα μωρα κλεισαν τα σχολεια αυθορμητως ...

    και ο γελοιος υπουργος εξειγηειλε τη σημερινη μερα πενθους ... με υστερηση ο βλακας ....

    το οτι δεν υπαρχει στοχος ορατος δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν ατομικα ονειρα που μπορουν να συλλογικοποιηθουν

    και αυτη τη στιγμη δεν μιλω για τα κοματα οι κραταιες πολιτικες κινησεις ..
    ετσι κι αλλιως παντα τα σιχαινομουν .. αλλα η παρακμη ειναι τεραστια .. πρεπει να εισαι ηλιθιος για να σε πεισουν πια ..
  • zenobia @ 09.12.2008 17:07
    πως ανεβαζουμε φωτο στο σαιτ?

    (μου εστειλαν απιστευτη φωτο-καρικατουρα καραμανλη! Κανγκουρ-power!)
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 17:10
    οκ.. τα μικρά έχουν την ανάγκη να συλλογικοποιηθούν και να φτιάξουν την δική τους φωνή και να πετάξουν απο πάνω τους οσα καταπίνουν αμάσητα απο το νετ και τα μεσα και τον καπιταλισμό γενικά.. αν κάποιος παράγει ιδέα αυτα θα είναι, όχι εγώ κι εσύ
  • KELLY79 @ 09.12.2008 17:13
    de mas enwnei i oikonomiki anasfaleia alla to oti gia na boresei o nous tou anthrwpou na dextei oti afto to pragma legetai zwi pou tou axizei na zei, tha prepei na straboulixei ton egefalo tou gia na xwresei mesa. I organwsi twn anthrwpwn se krati dimiourgithike ws fysilogiki anagi tis afxisis tou plythismou, Oso o plythismos afxanetai, toso pio polyploki ginetai kai i organwsi twn koinwniwn kai twn kratwn ,dioti ypotithetai oti o rolos tous einai na exasfalisoun tis vaseis gia na zoun oloi aftoi oi anthrwpoi axioprepws . Afti einai kai i ennoia tou organwmenou kratous. Kai apo ekei poy thewritika to kratos einai aproswpo, me enalassomenous ekproswpous (dimokratia) kai yperetei tous polites, eftasan oi polites na ypiretoun to kratos, oi ekproswpoi na min enalassodai, kai to kratos lysalea na prospathei na proswpopoiithei kai na pagiwthei i stelexwsi tou apo sykekrimenoys anthrwpous me skopo fysika to kerdos. To kerdos egine to number one kinitro gia tin organwsi twn kratwn, etsi wste na vgei to xrima, alla xexastikan oi pragmatikes anages fysika twn anthrwpwn pou dioikoudai. Apla oi anthrwpoi xexastikan, kai den xexastikan edelws, alla dimiourgithikan taftoxrona kai mixanismoi mi adidrasis, opws to american dream kai kata mimisi to greek dream pare spiti , pare daneio ,pare kati telospadwn na se exoume sto xeri, opote kai pws tha adidraseis? tha to paixeis tsaboukas ston ergodoti kai tha xaseis to mistho ? kai to daneio? ena paradeigma itan. Alla o anthrwpinos nous de borei fainetai na poltopoithei toso efkola kai to enstikto aftosydirisis,to opoio omws stis meres mas den exei na kanei mono me to an exeis na fas, to dna mas exelixtike, alla kai me to exeis mono na fas. Parolo pou exeis kanei ta pada gia na boreis na eisai xaroumenos dimiourgikos, politismenos, ergatikos, katalavaineis siga siga oti ola afta einai aftapates. Einai ena megalo psema, to pistepses kai to akolouthises, pisteves oti kapou tha se paei , exallou toso kairo ekei isoun afosiwmenos. Alla to enstikto afosydirisis einai aprovlepto kai panisxyro
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:14
    εγω κι εσυ μπορουμε να μαστε διπλα φιλοι , οχι εχθροι .. και ανοιχτοι ..
    δεν λιγο αυτο ..

    επισης δεν υπαρχει απαγορευτικο ηλικιας στα ονειρα
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:16
    τι ενστικτο αυτο ειναι τωρα στους δρομους ...
    κελ συμφωνω
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:17
    ζεν πρεπει να κανεις ποστ .. αν κι εγω προσωπικα δεν εχω ορεξη να δω την φατσα του κωστακη ή οποιου αλλου ...

    με κοπυ πειστ
  • bitesFOOdies @ 09.12.2008 17:17
    δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσοτερο κελλυ
  • zenobia @ 09.12.2008 17:18
    ααα, κριμα...
  • lahmacun @ 09.12.2008 17:44
    Υπαρχει ενα λυπηρο δεδομενο στην ιστορια που παντα επαναλμανεται ..
    χρειαζομαστε βια , για να σηκωσουμε κεφαλι για να σκεφτουμε ..
    Ο Αλεξης Γρηγοροπουλος ειναι νεκρος .. αλλιως εμεις δεν θα καναμε αυτη τη κουβεντα ποτε εδω ...

    αυτο ειναι το πιο θλιβερο απο ολα για τη φυση μας ...
  • inspi @ 10.12.2008 01:29
    Φίλοι όλοι λέμε σχεδόν τα ίδια πράγματα με άλλο τρόπο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ο καθένας από την πλευρά του.

    Η βολεμένη Πολιτική-Δικαστική Εξουσία που φυλάσσεται από ένστολους αγράμματους αξιωματικούς χωρίς παιδεία και με απωθμένα εξουσίας ξεσκεπάστηκε κ θα ξεσκεπάζετε κάθε μέρα. Αντιδράσεις αλαζονείας τους μας κάνουν να βλέπουμε τα έργα τους αλλά πρέπει να αντιδράσουμε, ώστε να ξεβολευτούν και αυτοί.

    Ναι αλλά θα πρέπει να ξεβολευτούμε εμείς από τους καναπέδες, να ασκήσουμε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας κλείνοντας την TV, κλείνοντας όλους αυτούς που τόσες μέρες δείχνουν τους γνωστούς-αγνώστους να καταστρέφουν, και τους αστυνομικούς να κρατάνε αμυντική τακτική (έλεος μας περνάνε για μακακες?) κ δεν έδειξαν τις πραγματικές διαδηλώσεις, το πραγματικό θρήνο.

    Γιατί τους τάισαν δημοσιότητα και δύναμη τους γνωστούς αγνώστους?

    Αν τα επεισόδια δεν βγαίνανε στην TV και δείχνανε μόνο το παιδί. Ή Ένα αποφασιστικό κράτος που θα αποφάσιζε σε μια νύχτα αλλαγή όλων των αξιωματικών κ υποχρεωτική ανά εξάμηνο εκπαιδευση και ψυχολογικά τεστ στους αστυνομικούς(καλα μη γελάτε στην Ελλάδα ήμαστε με δήθεν παραιτήσεις). Ή μόνο τις ειρηνικές διαδηλώσεις των μαθητών- μεγάλη μαγκια τους μπράβο τους.
    Τι θα κάνανε? Θα τα σπάγανε αθόρυβα, δεν το πιστευω.

    Καταστρέψανε άλλη μια φορά Κρατική Περιουσία που όλοι μας πληρώνουμε από τους φόρους Καταστρέψανε ομως και κτίρια, βιβλία ανεκτίμτης αξίας. Δεν είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Δεν είναι ένα θάνατος και αυτός? Μαζί με Αρχαία Ολυμπία, μαζί με Ναό της Αρτέμιδας στην Βραυώνα και τόσα άλλα κομμάτια του πολιτισμού μας που αργοπεθαίνουν.

    Γιατί? Μιλάμε μιλάμε και τα αίτια είναι πολύ βαθιά και όσο δεν αντιδρούμε θα γίνονται τα ίδια. Θα μας έχουν μόνιμα σε κατάσταση φοβίας -σωματικής, ψυχικής, οικονομικης. Να μας έχουν στην τσίτα ώστε να μας διαχειρίζονται.

    Λύσεις θα τις βρούμε μέσα μας αν ξεβολευτούμε και αντιδράσουμε με τα μέσα που έχουμε. Ψηφιζουμε λευκό, αντιδρούμε με πορείες ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ σε απόφαση δικαστηρίου με αθωωτική Απόφαση για μέλος της εκτελεστικής εξουσίας είτε Αστυνομικό, Πολιτικό. Λύσεις υπάρχουν αλλά πάμε στοίχημα μετά από κάποιο παρόμοιο περιστατικό θα τα ξαναθυμηθούμε. (κ εύχομαι όχι άλλο θύμα)

    Για τους μετανάστες είδα φως και μπήκαν, σπάσανε αντιδράσανε, κλέψανε όπως του κλέβει χρόνια το Ελληνικό κράτος την αξιοπρέπεια τους, τους χρησιμοποιεί ανασφάλιστους σε όλα τα μεγάλα εργα. Αντιδράσανε σωστά ή λάθος.
    Μόλις άκουσα στο ΣΚΑΙ ότι δεν ανακοινώσανε το πόρισμα για το κύπριο φοιτητή κ την "ζαντινιέρα". Γιατί?

έχουν γενέθλια 233 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πανάρετος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...