παρακαλώ περιμένετε...

Σε προσφατη ερευνα στην Ελλαδα...

  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 22:34
    αι σιχτιρ τωρα, μην με σιφιλιαζεις!
  • smileeeeeeeeee @ 19.05.2011 22:40
    Τους έπιασαν.. Δυο Αφγανοί 27 και 20 χρονών..
     
  • denisco @ 19.05.2011 22:40
    δε μπορώ, δε μπορώ....
  • smileeeeeeeeee @ 19.05.2011 22:40
    Καλα και 1000Ε να την πουλουσαν, τι σημασία θα είχε;;
  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 22:42
    Μην μου ανοιγετε το στομα, τωρα.. Θα πω κακα πραγματα και ντεν κανει..
  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 22:43
    Ξερετε τι λεει το 67%? πεταξτε το μεσα στον μεταφραστη να δειτε!
  • denisco @ 19.05.2011 22:47
    καλό, καλό!!!
  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 22:48
  • Infernal @ 19.05.2011 22:49
    Αυτο μου το ειχαν στειλει παλιοτερα και ειχα ριξει αρκετο γελιο....Βεβαια σαν συμπληρωση ηταν για την αθηνα και οχι για ολοκληρη την Ελλαδα....Η μεταφραση ειναι :Δεν καταλαβαινω τι λεει... 
  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 22:52
    Δεν το ειπες σωστα..
    "Ντεν καταλαβαινω τι λεει"
  • denisco @ 19.05.2011 22:53
    χαχαχα!!! VAIRs, έγραψες!!!!
  • vAIRsiFIRE @ 19.05.2011 23:05
    Πολλα ζητας κι εσυ Τζεμ.. σιγα..
  • ΑΛΦΑ @ 19.05.2011 23:37
    Η πολιτική της πρόληψης και της διορατικής σύνεσης δεν θα είχε φέρει την χώρα σε αυτά τα χάλια. Οι μετανάστες είναι απόρροια του κακού κρατικού χειρισμού  που θα οδηγήσει μαθηματικά τους πολίτες στην απώλεια του πολιτισμού τους, στην μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και άλλες φασιστικές συμπεριφορές που μας πηγαίνουν με γοργά βήματα πίσω και όχι μπροστά.
    Όταν ανοίγεις τα σύνορά σου αναζητώντας φτηνά εργατικά χέρια, πρέπει να είσαι σίγουρος και να έχεις πρόγραμμα και σχέδιο.
    Η Ελλάδα, είναι μια χώρα που τις δεκαετίες του 50 και 60 φτιάχτηκε κυριολεκτικά από την μετανάστευση. Στις χώρες που πήγαν οι Έλληνες, υπήρχε κράτος με οργάνωση, που τους παραχωρούσε άδειες εργασίας, χώρους στέγασης, μισθούς, επιδόματα κτλ. Εμείς σαν χώρα τι προσφέραμε και τι προβλέψαμε και τι μπορούσαμε να προσφέρουμε;   Ο Έλληνας, μετανάστευσε περισσότερο από κάθε άλλο λαό και δεν δικαιούται να μιλάει για μετανάστες όταν εκείνος κατοικείσαι και κατοικεί στα πέρατα της γης και σε κράτη με @@ ενώ αυτό έχει @@ κράτος!
  • evelyna @ 20.05.2011 00:06
    οι ελληνες που πηγαν στα ξενα κρατη,πηγαν με προσκλησεις,δεν πηγαν λαθραια,δηλωθηκαν,δουλεψαν σα τα σκυλια,βιωσαν ρατσισμο αλλα με τα χρονια και με τη δουλεια απεδειξαν οτι αξιζουν να τους πληρωνει η χωρα που μετοικησαν.Αλφα προσεξε το λιγακι,γενικευεις επικινδυνα...
  • smileeeeeeeeee @ 20.05.2011 00:07
    αχα καλό και πόσο αληθινό..
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 00:09
    Η διαφορά είναι ότι τα κράτη με @@ φυλάνε τα σύνορά τους και δεν τα αφήνουν να γίνουν Αμέρικαν μπαρ! Ούτε οι φύλακες να θησαυρίζουν από τις παράνομες εισόδους μεταναστών! Ούτε να στήνονται τρελές μπίζνες με εμπλοκή κρατικών φορέων.  
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 00:15
    Μην παραμυθιάζεστε ότι ο Πακιστανός που δεν έχει ιδέα που πέφτει η Ελλάδα, ξυπνάει ένα πρωί και λέει θα πάω στην Ελλάδα να βγάλω λεφτά γιατί είναι γαμάω χώρα η ψωροκώσταινα! Σε κράτη με @@ ξεκινάνε να πάνε, και όταν δεν καταφέρουν να μπουν πουθενά, μπαίνουν στην Ελλάδα που τα επιτήδεια κοράκια τους τα μασάνε και τους πετάνε παράνομους στο δρόμο! Μετά κάνουν γκρουπάκια και τους αμολάνε στα φανάρια να καθαρίζουν τζάμια. Πριν σας πέσει η καραμέλα που πιπιλάτε από το στόμα, καλό είναι να διαβάζουμε και λίγο.
  • denisco @ 20.05.2011 00:16
    τελοσπάντων, το παιχνίδι είναι hardcore και στόχος του είναι εμείς που ανήκουμε στη μάζα να τσακωνόμαστε για τέτοια θέματα, στα οποία δεν υπάρχουν λύσεις και απαντήσεις. η έννοια του κράτους -όχι μόνο του δικου μας- δεν υφίσταται πλέον. Απλά δε μας έχουν ενημερώσει ακόμη.
     
    Και στο συγκεκριμένο ποστ είχε κυρίως χιουμοριστική διάθεση. Όπως αυτοσαρκαζόμαστε με το "προσεχώς Ελληνίδες" στη Βουλγαρία.
    calm down
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 00:25
    Το όνομα Άδωνης Γεωργιάδης μου γύρισε το μάτι denisco  πλάκα, πλάκα ξεκινάνε όλα. Και δεν είμαστε για πλάκες τώρα? Είδες πως με την κάμερα άρχισαν τα λιντσαρίσματα. Αυτά δεν είναι καλά δείγματα σε εποχή κρίσης.  
  • denisco @ 20.05.2011 00:35
    Σε εποχή κρίσης γίννονται αυτά τα πράγματα. Όταν δεν υπάρχει κρίση, σημαίνει πως υπάρχει παιδεία. (χαχαχα!!! σουρεαλιστικό, άκου παιδεία!!)
    και ξαναλέω: Ρουά Ματ
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 02:01
    Alfa χαλαρωσε, και ειδικα εγω ξερω τι παει να πει μεταναστης. Δεν με ενδιαφερει πως ηρθαν εδω, αφου δεν μπορεσαν να αφομοιωθουν απο το κρατος (δουλειες, ασφαλεια, στεγη) να μεριμνησει αυτο το μπορδελο και να τους στειλει ολους πισω. Το ξερετε οτι μια συγκεκριμενη φυλη περνει συνταξη ΟΓΑ, χωρις να εχει δουλεψει ΠΟΤΕ στην Ελλαδα?  Απο που και ως που? Ποιανου λεφτα ειναι αυτες οι συνταξεις? Δικα μας! Κι εδω δεν υπαρχουν λεφτα για τις συνταξεις των Ελληνων, αυτα τα τιμημενα γηρατεια που μοχθησαν, και τωρα ερχονται τα λαμογια και λενε μαζι τα φαγαμε.. ρε ουστ απο δω!
     
    Ρατσισμος? Φυσικα! Οταν κινουνται σε αγελες και συμπεριφερονται σαν υαινες, δεν πα να ΄σαι ελληνες τουρκος η κινεζος.. ΕΞΩ! Εισαι παρανομος ρε φιλε, πως να το κανουμε.
     
    Ενημερωσου κι εσυ Αλφα, οτι οπως σαφεστατα ειπαν μερικα μελη, οι Ελληνες μεταναστες δεν πηγαν πουθενα χωρις προσκληση, εργαστηκαν, ματωσαν και επεζησαν.
    Αντε να μην τα ισωπεδωνουμε ολα, γινανε ολοι αντιρατσιστες, ξαφνικα!
     
    Το πραγμα ειναι απλο, δεν ζεις ρε φιλε εδω, σηκω φυγε.. μην κλεβεις για να φας.. αλλα αυτο το μπορντελο η Ελλαδα και ολες οι οικογενειες των πολιτικων ειναι αν μη τι αλλο χαμενα κορμια και μαριονετες, αβουλα οντα και προπαντων οι χειροτερες υαινες..ανικανοι να χειριστουν, προβλεψουν, μεριμνησουν, εχτω να τους μαζεψουν στην τελικη, εχουν αφησει το κεντρο να γινει γκετο! και που ειμαστε ακομα!
     
    Ναι, και το ποστ ειχε εξαρχης χιουμοριστικο χαρακτηρα.. κριμα...
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 03:08
    Αν διάβαζες την απάντησή μου στην denisco  θα έβλεπες ότι αυτό που μου έδωσε την αφορμή ήταν η αναφορά του ακροδεξιού Γεωργιάδη. Το χιούμορ το κατάλαβα μια χαρά και γέλασα κιόλας.
     
    Με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι πέφτεις στην παγίδα να κυνηγάς τον πεινασμένο αντί του εκμεταλλευτή. Ουστ λένε στους σκύλους και πάλι όταν δαγκώνουν, όχι στους ανθρώπους.
    Είμαι κατά του ρατσισμού κάθε φύσης και καμαρώνω γιατί είναι ένδειξη πολιτισμού.
     
    Σε κάθε ποστ αυτό που πραγματικά λέω δεν γίνεται αντιληπτό λόγω άκρατου  σοβινισμού. Λέω πως πρέπει να τα βάζουμε με το κράτος και να μην κλωτσάμε λάθος καλάμι. Είναι μάταιο, δεν δίνει λύσεις και αμαυρώνει την εικόνα του πολιτισμού μας.
     
    Σαφώς και οι Έλληνες δούλεψαν. Το ίδιο κάνουν όλοι οι μετανάστες σε όλο τον κόσμο. Και σε όλο τον κόσμο, όσοι δεν απορροφήθηκαν εγκληματούν. Ακόμα και οι Έλληνες!
    Το θέμα δεν είναι πατριωτικό, αλλά πολιτισμικό. Να σε ενδιαφέρει λοιπόν  πως ήρθαν εδώ, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα και η λύση του. Με το να λέμε να φύγουν και να κλαιγόμαστε που έχουν κάνει το κέντρο γκέτο, δεν βγαίνει κάτι. Και το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό, «δεν ζεις εδώ» «σήκω φύγε» και άλλες τέτοιες  ανεδαφικές φράσεις εντυπώσεων χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο.
    Είναι χρόνια που λέγονται αυτά και από τότε τα πράγματα έχουν γίνει απείρως χειρότερα.
     
    Η ασυντόνιστη οργή και τα άκαρπα ξεσπάσματα δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο οι απεργίες, οι πορείες και οι συντονισμένες διαμαρτυρίες αξιώνουν να δρέψουν καρπούς.
     
     
    Οι παγκόσμιες συνθήκες είναι ακριβώς οι ίδιες με εκείνες της προπολεμικές (β παγκοσμίου) όπου μετά το οικονομικό κραχ ο ρατσισμός ανθούσε μαζί με όλα τα ακροδεξιά κόμματα. Όταν δεν υπάρχουν δουλειές φταίνε οι μετανάστες που μέχρι πριν λίγο καιρό μας έκαναν τις δουλειές μας τζάμπα και ήταν καλύτεροι από τους Έλληνες που ήθελαν πολλά λεφτά. Τώρα ήρθε η ώρα να φύγουν. Αλλά όταν λιντσάρουν στον δρόμο έναν μετανάστη του ζητάνε χαρτιά να δουν αν είναι νόμιμος;   
     
    Αν Σκορτσιανίτης πάει στο κέντρο και επειδή δεν τον γνώρισαν τον λιντσάρουν για μετανάστη  θα του πουν συγνώμη;
     
    Να γιατί όλα πρέπει να κρατάνε ένα επίπεδο πολιτισμού , χωρίς φανατισμούς και ακρότητες.
     
    Σχετικά με το αν διαβάζω ή ενημερώνομαι, τι να πω; Η συζήτηση πήρε μια τροπή που δεν έπρεπε. Καραμέλα, είναι τα επίκτητα συναισθήματα και οι δοτές εντυπώσεις.
     
  • magia54 @ 20.05.2011 03:23
    ΑΛΦΑ κι απο εμενα 5 αστερακια
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 09:49
    Σου επιστω την προσοχη οτι το 'ουστ βρε' το απευθυνα στους πολιτικους μας.
     
    Σου επιστω την προσοχη, οτι ειπα δεν πα να εισαι Ελληνας, τουρκος η ο αλλαχ ο ιδιος, οταν γκετοποιησε, εισαι κοκκινο πανι.
     
    Και τελικα, εφοσον ΄το κρατος' δεν κανει κατι για να τους προσφερει μια ποιοτητα ζωης, οφειλει να τους στειλει πισω.
     
    Εφοσον το κρατος αδιαφορει και σηκωνει τα χερια ψηλα στο να διορθωσει την κατασταση, καπως πρεπει να καταλαβει (το κρατος) οτι δεν το ανεχομαστε πλεον.
     
    Δεν ξερω κατα ποσο κυκλοφορεις εκει εξω Αλφα, εγω που κυκλοφορω παντως, βλεπω οτι εχουν αποθρασυνθει τελειως, ακομα και οι ησυχοι μεταναστες. Βλεπεις, ηρθαν σε μια χωρα, οπου τα παντα ειναι ελευθερα.. απο την απολυτη μεγκενη, ηρθαν σε μια χωρα που δεν εχει νομους, τιμωρια.. ενιωσαν απεριοριστα ελευθεροι οπως ολοι οσοι ειναι εκτος συστηματος. Βιασμοι, ληστειες, φονοι... και ολα αυτα χωρις να ξερει το κρατος ποιον να κυνηγησει αφου δεν ειναι εγγεγραμενοι πουθενα..  (να κυνηγησει.. αστειο.. κρατος.. ακομα πιο αστειο..)
    Σε μια πλατεια κοντα στο σπιτι μου, βιασαν 7 πακιστανοι ενα κοριτσακι 15 χρονων, ενω κρατουσαν το 17χρονο αγορι της και τον αναγκασαν να βλεπει το ολο σκηνικο.. γιατι? πεινουσαν αυτοι? δεν ειχαν να φανε? 
    Ακουσατε τιποτα στα μμε? οχι.. γιατι.. για να μην ξυπνησουν οι ρατσιστικες μας διαθεσεις?
    Και δολοφονοι ελληνες να ηταν το ιδιο θα αισθανομασταν..
     
    Ε οχι ρε Αλφα, μεχρι εδω... εφοσον το κρατος ειναι ανικανο να παρει την κατασταση στα χερια του, ειναι καιρος να την παρει καποιος.
     
    Το προβλημα σαφεστατα ειναι πιο βαθυ, ο λογος ομως, οταν ο κομπος φτανει στο χτενι, δεν με αφορα πια... Δεν με νοιαζει πια, και το τονιζω, το γιατι και το πως ηρθαν εδω... απο την στιγμη που εγκληματεις, εισαι εγκληματιας και ως ανθρωπος με καποια στοιχειωδη ηθικη, δεν θα τους δικαιολογησω..
    Ωραια ολα αυτα που λες, και ισως καποια εποχη, να τα ασπαζομουν κι εγω.. οχι πλεον.. μεγαλωσα και σκληρηνα.. ποναει χερι, κοβω χερι, οι δικαιολογιες και η ψυχαναλυση τελος.. Δειχνει πολιτισμο λες το να μην εισαι ρατσιστης? Δηλαδη συμφωνεις εσυ με ολα οσα γινονται επειδη εισαι πολιτισμενη και εμεις οχι?
    Εχω νεα, ολοι ειμαστε ρατσιστες και ο ρατσισμος δεν εστιαζεται μονο στον φυλετικο, και οσοι λεν οτι δεν ειναι, εχω νεα και για αυτους... Ας αφησουμε λοιπον τις φιλοσοφιες, το γιατι και πως και ας δρασουμε, αλλα βλεπεις, ο Ελληνας απλα, απο αρχαιοτατων χρονων, το μονο που κανει ειναι να φιλοσοφει και να θεωρει τον εαυτο του υπερανω ολων, πιο πολιτισμενο, πιο φιλεσπλαχνο... αυτο θα μας φαει... Εμεις ειμαστε πολιτισμενοι, δεχομαστε να μας γ$#@ επειδη κατανοουμε τους λογους πισω απο το γ%$#σι... αστειο.. δειλια.. με μια αυρα πολιτισμου και φιλοσοφιας, ευθυνοφοβοι, καραμελιτσες ενος ασπονδυλου λαου.. ειμαστε αντιρατσιστες και πολιτισμενοι.. Ηθελα να ηξερα, αν βιαζαν, σκωτωναν τον δικο σου αντρα η παιδι, ποσο πολιτισμενη θα ησουν.. Αλλα ετσι ειμαστε, πρεπει το κακο να χτυπησει την δικη μας πορτα για να σταματησουμε να το παιζουμε μητερες τερεζες και αρχισουμε να αναλαμβανουμε δραση.
     
     
    Οφειλουμε να προστατευσουμε τους εαυτους μας απεναντι στον καθε εγκληματια, και να σταματησουμε επιτελους να αμπελοφιλοσοφουμε..
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 15:11
    «Ε οχι ρε Αλφα, μεχρι εδω... εφοσον το κρατος ειναι ανικανο να παρει την κατασταση στα χερια του, ειναι καιρος να την παρει καποιος»
     
    Πρόσεξε τι λες, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Η στιγμή που ο οργισμένος όχλος παίρνει την κατάσταση στα... «χέρια του» είναι η στιγμή της κατάλυσης της δημοκρατίας και η απαρχή του φασισμού και της αναρχίας.
     
    Δεν μου απάντησες στο αν όταν λιντσάρουν έναν μετανάστη του ζητάνε τα χαρτιά του για να δουν αν είναι νόμιμος.
    Δημιουργείς στρεβλές εντυπώσεις με το να λες ότι ακόμα και οι ήσυχοι μετανάστες έχουν ξεφύγει.
     
     Μην γίνεσαι μισαλλόδοξη. Εκείνος που ήρθε νόμιμα και νόμιμα δουλεύει μεγαλώνοντας τα παιδιά του δεν έχει ξεφύγει καθόλου. Φοβισμένος πάει στη δουλειά του και φοβισμένος έρχεται με τις τρέχουσες εξελίξεις στην χώρα. Όπως όλες οι μειονότητες την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας, λίγο πριν τον πόλεμο.
    Οι άνθρωποι είχαν την ίδια οργή και μένος με το δικό σου. Τι εννοείς με το να λες -χωρίς να αισχύνεσαι- ότι κάποιος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του;  Εννοείς αυτές τις ακροδεξιές ομάδες τραμπούκων που με αποδεδειγμένες μελέτες έχουν βιώσει στην παιδική τους ηλικία είτε σωματικό είτε ψυχικό βιασμό;
    Εννοείς τις επικίνδυνες συμμορίες εφήβων που ανοργάνωτα κάνουν επιθέσεις με την ελπίδα να ηρωοποιήσουν γιατί μέσα τους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση;
     
    Μπορεί να έχεις βαρεθεί την φιλοσοφία και την ψυχανάλυση όπως λες, αλλά αν πραγματικά αυτή γινόταν και είχε εφαρμογή, τότε δεν θα είχε η χώρα τους πολιτικούς που της άξιζαν και που οι μη φιλοσοφημένοι και αψυχολόγητοι πολίτες της τους ψήφιζαν κατʼ εξακολούθηση για χρόνια!
    Απορώ τι είναι αυτό που βαρέθηκες. Από πότε ο Έλληνας φιλοσοφεί και ψυχολογεί. Προς το παρόν λιάζεται στις καφετέριες σαν την γάτα.  
     
    Μην συγκρίνεις τον Έλληνα της αρχαιοελληνικής παιδείας με τον σύγχρονο πασαλιματία αναγνώστη και αμπελοφιλόσοφο της ταβέρνας , της ρεμούλας, της ευκολίας και της αφόρητης λαϊκάντζας που παπαγαλίζει πέντε τσιτάτες φράσεις γιατί είναι και ξερόλας.
     
    Οι λίγοι Έλληνες που καταλαβαίνουν 5 βασικά πράγματα, έχουν ήδη καταλάβει πως μόνο η απεργία και η οργανωμένη διαμαρτυρία αξιώνουν να δρέψουν καρπούς!  
     
       
  • hermitage @ 20.05.2011 15:24
    αλφα
  • Charline @ 20.05.2011 15:36
    alfa
  • Brujo @ 20.05.2011 15:52
    vairs νομίζω πως ο Φόβος σε κάνει να λες αυτά που λες... Αυτο θέλω να πιστευω.
     
    Χρειαζεται ψυχραιμια αυτη την περιοδο λιγο πριν την δεδομενη οικονομικη  καταρευση.
    Αν δεν υπαρξει θα εχουμε απιστευτα φαινομενα βιας.
    Υπάρχει προβλημα με την μεταναστευση οπως κ δεκαδες χιλιαδες προβληματα σε αυτό το...μέρος της Γης.
    Η Χρυση Αυγη είναι η λυση? 
    Το κακο είναι πως αυτοι που έχουν ξεκινησει το πογκρομ εναντιον των μεταναστων δεν ξερουν ουτε ορθογραφια 
    Νταξ να φυγουν ολοι οι μεταναστες αφου πρωτα γυρισουν Ολοι οι Ελληνες μεταναστες πισω. Εχω συγγενεις σε 4 ηπειρους και μου εχουν πει τι εχουν αντιμετωπισει απο τους ντοπιους κατα καιρους.
     
    Και οσο αυτο το παραμυθι περι μη εγκληματικοτητας των Ελληνων μεταναστων εκτος του οτι ειναι εντελως σουρεαλιστικο και αφελες ειναι βαθια ρατσιστικο.
     
    Οπως η δηλωση των Γερμανων πριν λιγο καιρο οτι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες.
    Δεν μπορουμε να μιλαμε ετσι για λαους ολοκληρους. Ειναι Φασισμος.
    Με την ιδια ρητορικη σε ιδιο κλιμα φτωχειας κ οικονομικης κρισης αναδειχτηκε ο Χιτλερ στην εξουσια κ η συνεχεια ειναι γνωστη.
    Δηλαδη παλι τα ιδια θα κανουμε? Τιποτα δεν μαθαμε απο την Ιστορια?
     
    Να κλεισουμε τα συνορα να μην ερχονται τουριστες .. ουτε Σουηδεζες ουτε Ιταλιδες..
    Ελεος πια με αυτες..
    Και αυτες εγκληματουν στα νησια το καλοκαιρι. Να μεινουν μονο οι καθαροι Ελληνες.
     
    Να χρεοκοπησουμε με την ησυχια μας.
     
    Αλλος ειναι ο εχθρος vairs.. και δεν εχει ερθει απο αλλη χωρα..
    Εδω μεγαλωσαν εδω γεννηθηκαν .
    Το μισος θα φερει μισος. Δεν θα αλλαξει τιποτα με το να σκοτωσουμε τους μεταναστες.
    Γιατι αυτο εχει αρχισει να συμβαινει.
    Και δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση τους.
    Και γνωριζω πολυ καλα πως σε λιγο καιρο ισως αναγκαστω και εγω και τα ''παιδια των ελληνων'' να μεταναστευσουν για αλλη μια φορα στην ιστορια της Ελλαδας.
     
    Και δεν θα ηθελα να αντιμετωπισω παρομοιες λογικες και κουλτουρες.
    Δεν θα ηθελα να με μαχαιρωσουν λογω καταγωγης.
     
     
     
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 15:55
    Για αλλη μια φορα, δεν καταλαβαινω γιατι το πας στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ και τους οικογενειαρχες, δεν εχω προβλημα με τους μεταναστες γενικοτερα και νομιζω ουτε και ο καθε ελληνας εχει τετοιο προβλημα, εξεθεσα τις αποψεις μου και ουδεποτε μιλησα για αναρχικες  ουτε ακροδεξιες οργανωσεις.. Πορειες, συλλαλητηρια και διαμαρτυριες ειναι και η δικη μου θεση, και φυσικα η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. οταν εννοω η κατασταση στα χερια μας, οχι να τους πλακωνουμε στο ξυλο, αλλοι θελουν ξυλο και γιαουρτωμα!
     
     
    Κι εσυ δεν μου απαντησες, αν ηταν το δικο σου παιδι η ο αντρας που βιαστικε η δολοφονηθηκε, τι θα εκανες..
     
    οσο για τους Ελληνες, αρχαιους και μη.. δεν εχω κατι αλλο να δηλωσω.. λιαζονται στις καφετεριες και μιλαν για την καταντια της χωρας και αμπελοφιλοσοφουν, χωρις να ξεβολευονται και να κατεβαινουν στις πορειες.. ο σταρχιδητισμος μας εφερε ως εδω, διοτι οσο λιγδωνεται το αντερακι του Ελληνα, δεν κουναει ρουπι.. μονο οταν η φωτια ειναι εξω απο το σπιτι του, σκεφτεται να παρει το λαστιχο να την σβησει...
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 15:59
    Βρου, συμφωνω μαζι σου, και το ξερεις, και ξαναλεω.. δεν μιλησα για ακροδεξιους και ξερω πολυ καλα τι εστι μεταναστης και το να εισαι ο ξενος μιας αλλης κοινωνιας. Επισης ξερω ΠΩΣ συμπεριφερεται ενας μεταναστης και κατα ποσο σεβεται την χωρα που τον φιλοξενει.
    Φοβος? οχι Μπρου, τσατιλα πιο πολυ με τους Ελληνες που ειναι τοσο μα τοοοοσο... να μην πω!
    Τσατιλα μαζι τους που μενουν μονο στα λογια.. μπλα μπλα μπλα μπλα
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 16:06
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 16:07
    altec37
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 16:07
    Αλτεκ, το να αγοραζουν οικοπεδα και να χτιζουν μια ζωη εδω, δεν ειναι κακο, σημαινει οτι οι ανθρωποι αυτοι εχουν καποια δουλεια και ειναι και νομιμη αρα δεν ειναι λαθρομεταναστες..
    Οσο για τα νοικια και τις δουλειες χωρς ασφαλεια και χωρις να ειναι νομιμοι μεταναστες, συμφωνω..
  • Brujo @ 20.05.2011 16:12
    Πιστευω πως σε αυτη την περιοδο οι ελληνες ειναι ακομα μουδιασμενοι..δεν ξερουν τι πρεπει να κανουν
    δεν εχουν απο που να πιαστουν και υπαρχει μια εντονη κοινωνικη καταθλιψη.
    Καταλαβαινω την αγωνια σου κ ειναι απολυτως λογικη.
    Η ανεργια αυξανει την εγκληματικοτητα. Οι στατιστικες λενε για 1% αυξηση της ανεργιας του πλυθησμου 25% αυξηση της εγκληματικοτητας.
     
    Το προβλημα ομως δεν ειναι οι μεταναστες. Ειναι το ιδιο το συστημα.
    Και εκει πρεπει να δωθουν λυσεις απο εμας. Συντομα..
     
     
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 16:13
    Βερς, αν ήταν το δικό μου παιδί ή ο αδελφός ή ο σύζυγος και κάθε αγαπημένο πρόσωπο,  θα καθόμουν έξω από τη βουλή με ένα μεγάλο πανό που θα έγραφε «όχι άλλη βία» και δεν θα έτρωγα και έπινα μέχρι να με μαζεύουν τα ασθενοφόρα και να έρθουν οι κάμερας για να ακουστώ.
     
    Όταν γράφεις ότι αφού το κράτος δεν κάνει κάτι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, είναι επόμενο ο καθένας να καταλάβει αυτό που γράφεις και όχι αυτό που ίσως έχεις στο μυαλό σου.
     
    Αν λοιπόν είναι έτσι, σε έναν ηλεκτρονικό τόπο που επισκέπτονται νέα παιδιά, πρέπει να είμαστε δυο και τρεις φορές προσεκτικοί όταν διατυπώνουμε τέτοιες σοβαρές θέσεις και στάσεις ζωής.
    Να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι, να εννοούμε και να μην υπονοούμε!
  • Brujo @ 20.05.2011 16:20
    Αλτεκ συμφωνω πως ο εχθρος βρισκεται μεσα μας αλλα τοσα χρονια εκμεταλευομαστε την φτηνη εργατικη δυναμη των μεταναστων οπως και τα προηγμενα καπιταλιστικα κρατη.
     
    Αυτη την φορα ομως το ιδιο το συστημα κρασαρε. Και δεν θα ξαναγυρισουμε σε καταστασεις προ 2008 τουλαχιστον οικονομικα.
    Αρα αλλου πρεπει να αναζητηθουν οι λυσεις. Ετσι πιστευω
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 16:24
    Πληρώνουμε φόρους για την αστυνόμευση της χώρας και των συνόρων. Να οργανωθεί μια απεργία με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών στην χώρα μας. Να γίνουν πορείες και οργανωμένες διαμαρτυρίες. Να βγουν τηλεοπτικές διαφημίσεις που να προτρέπουν τους μετανάστες να παρουσιαστούν χωρίς φόβο στις αρχές και να πάρουν τον δρόμο για την πατρίδα τους.
    Γιατί να ξέρετε ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα μεταναστών που δεν έχουν για τα εισιτήρια και φοβούνται επειδή πολλοί δεν έχουν και διαβατήρια να επιστρέψουν. Τους τα έχουν κρατήσει οι τα κοράκια που εμπορεύονται την διακίνηση μεταναστών. Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι αυτοί να μην γίνονται δεκτοί ούτε στις χώρες τους , επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ανήκουν σε αυτές. Το αποτέλεσμα είναι ο εγκλωβισμός τους στην χώρα μας. Τραγικά πράγματα!
     
    Μόνο με τον πολιτισμένο τρόπο θα έχουμε αποτέλεσμα!      
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 16:33
    GeminiofDagon   , κι αυτό επειδή δεν έχει 10 αστέρια!  
  • denisco @ 20.05.2011 16:38
    - Ειμαι ρατσίστης / ρια.
    - Δεν είμαι ρατσιστής / ρια.
     
    Είμαι εναντίον της οποιαδήποτε απάνθρωπης συμπεριφοράς, στον οποιονδήποτε. Θέλω την παραδειγματική τιμωρία τους. Κι εκείνων που τους επιτρέπουν να λειτουργεί έτσι. Ταυτόχρονα.
    Θέλω να εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικο-κοινωνικές απόψεις, εάν υπήρχε πράγματι δημοκρατία, γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν.
     
    Αλφα, εάν κάνεις ένα βήμα πίσω και ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψες από την πλευρά ενός μέσου ανθρώπου που θέλει απλά την ηρεμία του, θα προσέξεις πως είναι λίγο φανατισμένα. Επίσης είναι αδύνατο να συμφωνούν όλοι με όλους κι αυτό δε λέγεται σωβινισμός. Είναι διαφορά απόψεων και προέρχεται από διαφορετικές εμπειρίες και πεποιθήσεις που ο καθένας έχει το δικαίωμα να φέρει.
     
    Έχω φίλους μετανάστες, αλλά φοβάμαι να κυκλοφορήσω. Φοβούνται κι εκείνοι. Αυτό πως σου φαίνεται;
    Οι ακραίες θέσεις σε αυτές περιπτώσεις, ωφελούν μόνο στη διατήρηση της ανασφάλειας μας. Πουθενά αλλού.
    Και στις δύο περιπτώσεις εάν μπούμε στη θέση του θύματος ή του αδικημένου, θα διαπιστώσουμε πως έχουν δίκιο. Η VAIRs δε μιλά για ρατσισμό απέναντι στους μετανάστες, αλλά απέναντι σε μαζικά βίαιες και ακραίες συμπεριφορές, απ' όπου κι αν προέρχονται. (τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα)
     
    Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία, γιατί είμαι σίγουρη πως κι εσύ, όπως και όλοι είμαστε ενατίον της εγκληματικότητας απ' όπου κι αν προέρχεται.
     
    Προσωπικά, έχω περάσει και από τα δύο στάδια, γιατί ήθελα να καταλάβω τους λόγους που τους οδηγούν στις ακραίες ιδεολογίες και συμπεριφορές και ανακάλυψα ότι από τη δική του σκοπιά ο καθένας έχει δίκιο. Αλλά κανείς τους δε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.
    Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία. Αλλά είμαστε πιόνια. Γιατί η αμπελοφιλοσοφία δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό της ταβέρνας, αλλά του τρέχοντος πολιτικού καθεστώτος. Που εμείς, που προερχόμαστε από τις ταβέρνες ψηφίζουμε.
    Αλλά εάν διαβάσει κανείς τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ολοφάνερο ότι τα νήματα κινούνται αλλιώς και προς άλλη κατεύθυνση. Ας το δούμε λίγο πιο βαθειά το ζήτημα.
    Οι τσακωμοί περί ρατσισμού, τα σεξουαλικά σκανδαλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, λειτουργούν σαν παρωπίδες.  Εάν μείνουμε εκεί, θα ξυπνήσουμε ένα πρωί σ' έναν καινούριο υπέροχο κόσμο, που δημιουργήθηκε με τη σιωπηλή συναίνεσή μας.
     
    Στην Ισπανία ο κόσμος ξεσηκώθηκε μέρες τώρα. Εμείς αδυνατούμε να ξεσηκωθούμε, και ακόμη και στις πορείς έχουν προτεραιότητα  οι παρατάξεις. Όχι, δεν θα διαμαρτυρηθώ κάτω από την προστασία κανενός μπλοκ. Θα διαμαρτυρηθώ, με και για τον συνανθρωπό μου.
     
    Εσείς, που δίνετε αστεράκια και ψηφίζετε στο debate που δεν υπάρχει, δείτε το πιο ολιστικά το ζήτημα και διαβάστε τα σεντόνια που ποστάρονται με λίγη περισσότερη ψυχραιμία σας παρακαλώ.
  • denisco @ 20.05.2011 16:44
    "Βερς, αν ήταν το δικό μου παιδί ή ο αδελφός ή ο σύζυγος και κάθε αγαπημένο πρόσωπο,  θα
    καθόμουν έξω από τη βουλή με ένα μεγάλο πανό που θα έγραφε «όχι άλλη
    βία» και δεν θα έτρωγα και έπινα μέχρι να με μαζεύουν τα ασθενοφόρα και
    να έρθουν οι κάμερας για να ακουστώ"

    ΑΛΦΑ, κι εγώ μαζί σου. Αυτό κάνουν οι πραγματικά πολιτικοί πρόσφυγες από το Ιράν στο Πανεπιστήμιο. Οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτοί υποφέρουν.
  • denisco @ 20.05.2011 16:46
    GoD, κράτα και καμμιά παράγραφο γιατί με δυσκολεύεις!! Thanks!
  • KELLY79 @ 20.05.2011 16:48
    gem πιστευω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να διαπιστωθεί ποιοι τηρουν τις νομμες προϋποθεσεις, λόγω γραφειοκρατείας, λόγω παρανομίας, λόγω, λογω.
    Επισης απο και κλειεται να γινει ξαφνικα η δημοσια διοικηση και τα οργανα της ελβετικο ρολοι για να συμβουν ολα αυτα.
    Εδω τους λενε να δουλεψουν μια ωρα παραπανω τη μερα και κλεινουν το κεντρο με το ετσι θελω.
    πραγματικα δε μπορω να καταλαβω πώς θα μαζευτει ολο αυτο το χαλι, και υποψιαζομαι οτι οπως μεχρι στιγμης δεν εχουμε εκ των εσω καταφερει να το μαζεψουμε και πηγε ο ανημπορος γιωργακης (αληθεια που κρυβεται?) στο δντ για ζητιανια, καπως ετσι από εξω θα ερθει και το συμμαζεμα και η χαριστικη βολη?
     
  • Brujo @ 20.05.2011 16:53
    Συμφωνω με τον συλλογισμο σου Gem αλλά πιστεύω πως αυτή τη στιγμή το προβλημα δεν είναι καν οι μετανάστες.
    Αυτοί ειναι τα πρώτα θύματα της κρίσης έτσι συμβαινει συνηθώς..
    Πρώτα την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι και δεν υπάρχουν πιο αδύναμοι στον κοινωνικό ιστό της χρεοκοπημενης ελλάδας.
     
    Δεν έχω να προτεινω κάτι αυτη τη στιγμή περιμένω όπως ολοι μας πιστευω τις εξελιξεις.
    Ειμαστε σε μια μεταβαση απο μια κατάσταση Α σε μία Β και δεν υπάρχουν δεδομένα αυτη την στιγμη για το τι προκειται να συμβει.
     
     
  • lonelyrider @ 20.05.2011 16:56
    Καλά τα λες ρε Τζεμ...Αλλά, το πρόβλημα της χώρας είναι πλέον η πολιτική διαχείρησή της...
     
    Η οικονομία δεν είναι μόνο νούμερα και στατίστικς...Είναι και κοινωνικό μοντέλο, είναι και πολιτιστικό πρότυπο...Σήμερα στη χώρα και οι σιωπηρές πλειοψηφίες και οι ριζοσπαστικές μειοψηφίες παρακολουθούν άπραγες την καταστροφή απ΄τα δελτία των 8...
    Και όταν όλοι μας αντιδρούμε αυτιστικά και δεν είμαστε παρά ένα άθροισμα ατομικών συμφερόντων χωρίς να ξέρουμε πως θα βγούμε απ΄τα αδιέξοδα που έχουμε οι ίδιοι εν πολλοίς δημιουργήσει, οργανωμένα όμως και χρονοστοχευμένα, ακούγεται η φασαρία που κάνουν αυτοί που φωνάζουν περισσότερο..
    Στην προκειμένη περίπτωση έχουν αναλάβει να λύσουν το θέμα οι δολοφόνοι εθνικιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής και κάποιοι κατσαπλιάδες ανθέλληνεςαληλλέγγυοι τύπου Τσίπρα και Κούρτοβικ και Ανταρσύα και γαμώ το κέρατό μου...
     
  • evelyna @ 20.05.2011 17:01
    δεν με συγκινει πλεον το μεταναστευτικο...εχω κατασυγκινηθει απο το δικαιο αγωνα των νηπιαγωγων του δημοσιου που αντιστεκονται σθεναρα να γινει το 6ωρο που δουλεουν την ημερα,8 ωρο...αυτο σημαινει εκμεταλλευση....εξω κοριτσια,υπαρχουν αλλοι να δουλευουν,λευτερια στο μανικιουρ...
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:01
    με λιγα λογια απλα εδω που εφτασε δε μαζευεται, κι ας πεθαινει η ελπιδα παντα τελευταια
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:05
    ναι evelyna, και το επχιειρημα αντστασης τους ειναι οτι η προσχολικη αγωγη με την αυξηση του ωραριου θα αποκτησει ιδρυματκη μορφη, πως το σκεφτηκαν αυτο?
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 17:06
    Denisco  λυπάμαι αλλά δεν θα δεχτώ την μομφή περί φανατισμού μου. Στο μόνο πράγμα που είμαι φανατική, είναι ο φανατισμός μου εναντίον του φανατισμού. Και πάλι, ντρέπομαι που φανατίζομαι σʼ αυτό.
     
    Ξεκαθαρίζω επίσης (επειδή βλέπω ότι πιανόμαστε από τις λέξεις) ότι η ταβέρνα δεν έχει κάτι το κακό ούτε το ανέφερα για να υποβιβάσω τον κόσμο, αλλά και τον εαυτό μου, που πάμε στο ταβερνάκι και πίνουμε ένα κρασάκι να περάσει η βραδιά. Υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από αυτό, που ξέρουμε όλοι ποια είναι και είναι περιττό να γινόμαστε ακριβοδίκαιοι.  
  • denisco @ 20.05.2011 17:07
    Ωραία, έχουμε συντονιστεί όλοι.
    Τώρα, τι μπορούμε να κάνουμε;
     
    ps.Ευχαριστούμε το Stardome για το βήμα που μας προσφέρει και την παντελή έλλειψη λογοκρισίας που μας δίνει τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε πολιτισμένα!
  • evelyna @ 20.05.2011 17:07
    ειναι εξυπνα τα κοριτσια,γι αυτο αντιστεκονται,μορφωμενα,με προσοντα,ειπαμε,καποιος πρεπει να κρατησει τη θηλυκοτητα σε αυτο τον τοπο!
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:07
    κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να βοηθησει γιατι δεν υπαρχει κανενας παραδειγματσμος και καμια ποινη για κανενα πολιτκο προσωπο, αρα αδικα χτυπιομαστε
    δε μπορεις να τιμωρεις εστω ενα κλεφτη μιας τηλεορασης και να αφηνεις εξω ολο το κυκλωμα του βατοπεδιου και μετα να ζητας και θυσιες, σορρυ αλλα το εχουν γ-μ-σ- το θεμα
  • denisco @ 20.05.2011 17:12
    Κατάλαβα τι εννοείς με την ταβέρνα, δε το επισήμανα αρνητικά. Αν ξαναδιάσεις το χθεσινό σου ποστ και το πρώτο σήμερα το πρωί, θα καταλάβεις τι εννοώ. Δεν στο λέω με κρτιτκή διάθεση, απλά είμαι υπέρ του να προσπαθούμε να μπαίνουμε στη θέση του άλλου.
     
    Αφού όμως προχώρησε η κουβέντα, όλα καλά, στο θέμα μας: Τι μπορούμε να κάνουμε;
  • evelyna @ 20.05.2011 17:12
    και σα συνεχεια στον τζεμ,ερωτω,δεν εχει αναρωτηθει κανενας γιατι δεν βγαινει κανεις στους δρομους?και μη τρελλαθουμε δεν ειναι τοσο βολικος ο καναπες,εκατσε κανεις να δει τη βαθυτερη αιτια?
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:12
    ειπα εγω οτι οι υπολοιποι δεν ειναι- ηταν ανημποροι, τι πειραχτηκες εσυ τωρα απο την κριση μου για τον παροντα πρωθυπουργο και μου κοτσαρεις και λαϊκισμο? αυτος κυβερνα τωρα, εχω βαρεθει να εισαι υποκειμενικος
     
  • denisco @ 20.05.2011 17:15
    Δεν είναι για το τραπεζικό σύστημα. Αυτά τα χρήματα είναι για να πληρωθεί το προηγούμενο χρέος της χώρας, οι μισθοι των ΔΥ και οι συντάξεις.
    Στις τράπεζες έδωσαν άλλα, νωρίτερα. Από το μνημόνιο, λίγα θα πάνε στις τράπεζες.
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:19
    gem δε με τιμωρει κανεις γι αυτα που λεω με αποκλεισμο συζητησης, ασε τις δυδιμισιες εξυπναδες, κι μη συζητας αμα σου χαλασα τη διαθεση για τον πρωθυπουργο- πιλατες που μας εχωσε ακομα πιο βαθια στα ξερεις που αλλα δεν ειναι σωστο- αλλα λαικισμος να τον αναφερω κιολας, πληηηηηηηηζζζζζζζζ
  • delfinokoritso @ 20.05.2011 17:19
    Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο αντίπαλος!!!! Την Γερμανία την έφιαξαν οι μετανάστες!!!! Άρα δεν μας φταίνε οι μετανάστες, μας φταίει που δεν έχουμε καταφέρει να τους έχουμε να δουλεύουν να μας κάνουν μια ισχυρή και πλούσια χώρα όπως θα έπρεπε να είμαστε!!!! Ας όψεται που μας κυβερνούν προδότες!!! Και το κακό δεν είναι ότι μας κυβερνούν προδότες, είναι ότι κάποιοι τους ψηφίζουν και όλοι τους πληρώνουμε!!!!!!
  • denisco @ 20.05.2011 17:19
    εμένα μου είπε ένας φίλος ΔΥ, ότι αν δεν δώσουν νέο δάνειο, τον Ιούνιο δεν θα πληρωθεί
  • Brujo @ 20.05.2011 17:21
    Το πολιτικο συστημα ειναι εντελως σαθρο κ εχει φτάσει στα ορια αντοχης του.
    Μιλάω για ΟΛΑ τα κομματα δεν εξαιρω κανενα χωρο κ προσωπο.
     
    Η υπερχρεωση της Ελλαδας ηταν οικονομικο παιχνιδι και οφειλαν να προστατευσουν τη χωρα. Αντ'αυτου τα αρπαξαν γερα κ φτασαμε εδω που φτασαμε.
    Δεν συμβαινει πρωτη φορα.. εδω και 10ετιες συμβαινει στην Λατινικη Αμερικη με τεραστια επιτυχια. 
    Και τωρα 'ερχεται το ΔΝΤ να εξασφαλισει τους δανειστες με το ξεπουλημα της εθνικης περιουσιας κ των δημοσιων υπηρεσιων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. κτλ)
     
    Αυτός ηταν ο στοχος εξ'αρχης. Και τωρα αρχιζει η πραγματικη οικονομικη κριση και οτι αυτο συνεπαγεται.
    Μια πολυ καλη αρχη θα ηταν ο Λογιστικος ελεγχος του χρεους πραγμα απιθανο με την δεδομενη κατασταση γιατι θα βρεθουν οι ενοχοι, πολιτικοι κ επιχειρηματιες.
     
    Αυτο μπορει να συμβει μονο απο εμας.
     
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:21
    αυτο κι αν ειναι απολιτικ
  • denisco @ 20.05.2011 17:22
    βρε συ Κελλυ δε μας κυβερνά κανείς τους. Δεν είναι κομματικό το πρόβλημα. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε  τόσο καλύτερα.
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 17:23
    Προσπαθώ να σας παρακολουθήσω αλλά έχω χάσει λίγο το πλαίσιο της κουβέντας. Από το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' αυτό το θέμα περάσατε στο ζήτημα διαχείρισης του συγκεκριμένου προβλήματος και καταλήξατε ότι το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με την ευρύτερη κρίση και την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί το θέμα κρίση. Μέχρι εκεί σας είχα. Τώρα που πηγαίνει όμως το ζήτημα; Σε μια γενικότερη κουβέντα για το πολιτικό σύστημα; Σε μια απόδοση ευθυνών σε κόμματα ή πρόσωπα;
    Συγνώμη για την εισβολή αλλά θέλω να καταλάβω που κινείτε η κουβέντα...
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:24
    συμφωνω οτι κανεις δε μας κυβερνα, αλλα θιχτηκα που με λεει λαϊκιστρια επειδη λεω τον εξαφανισμενο εξαφανισμενο
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 17:25
    *κινείται...
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:26
    χρονια πολλα, ξερεις εσύ
  • denisco @ 20.05.2011 17:26
    μη θίγεσαι κι εσύ κουβέντα κάνουμε. σκέψου και τις διατυπώσεις σου καλύτερα και μια χαρά θα συζητήσουμε.
     
    ΜΙχάλη καλησπέρα. Ανταλλαγή απόψεων. Τι μπορούμε να κάνουμε και πώς;
  • Brujo @ 20.05.2011 17:27
    χαχαχαχαχαχα
    δεν νιωθω καλα σημερα συμφωνω με τον gem..
     
    Ακριβως αυτο.. Τα δανεια που παιρνουμε αυτη τη στιγμη απο το ΔΝΤ ειναι για να πληρωθουν οι τοκοι των προηγουμενων δανειων. Κατευθειαν στις τραπεζες πανε. Απο το 2008 μεχρι σημερα εχουν παει για την αποπληρωμη ΜΟΝΟ των τοκων 110 δις.
     
    Ειναι παρανοικο αλλα αυτο συμβαινει.
  • lonelyrider @ 20.05.2011 17:30
    Ρε Τζεμ, δε ζητάει κανένας πιστωτής τα 350 δις του χρέους...Αυτό που μας ζητάνε είναι να αλλάξουμε το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο μας και το σύστημα δημόσιας διοίκησής μας....Μπορεί όλα τα παραπάνω να κάνουν για οιονομίες τύπου Βορείου Κορέας αλλά είνα σκέτη καταστροφή για οικονομία της Ευρωζώνης...Ετσι όπως είμαστε σήμερα, ακόμα κι όλα να μας τα χάριζαν σε 10 χρόνια θα χρωστάγαμε τα διπλά...36 δισσεκατομμυριακια το χρόνο έλλειμα...Δηλαδή πως γίνεται να έχουμε την ίδια φαρμακευτική δαπάνη της Ισπανίας που έχει 4 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό?...Πως γίνεται να έχουμε την καλύτερη σχέση διδάσκοντα διδασκόμενου στον κόσμο (1 προς 7) και να μην έχουμε παιδεία? Πως γίνεται ο ΟΚΑΝΑ να δίνει 300 χιλιάδες για μεθαδόνη των ασθενών και 500 χιλιάδες για κινητα?...Πως γίνεται η Δεη να επιχορηγεί τη γενοπ με 31 εκατομμύρια? Kι κατάλογος τέλος δεν έχει...Το μόνο που παράγουμε είναι χρέος....Για όλα τα παραπάνω φταίνε οι κακοί πιστωτές...Αυτοί δανείζουν και θέλουνα ταλεφτά τους κάποι στιγμή πίσω...Και μας δανείζουν ευρωπαίοι φορολογούμενοι με επιτοκιο 4,2 όταν γαμάγαμε τις πιστωτικές μας για χρόνια με επιτόκιο 25...Και τους λέμε και κερδοσκόπους...Μπορεί να είναι κι έτσι...Ξέρεις όμως εσύ κανένα χασοσκόπο?....
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:32
    ναι ενω αν γινει αναδιαρθωση και παιρνουν οι Δ.Υ. 500 ευρω το μηνα δε θα βρεθει παλι καποιος να τα τρωει, για το μονο λογο που θα πρεπε να βγει ο κοσμος στους δρομους ειναι η ατιμωρησια,οτι θα γινουμε μπατηρηδες αυτο το ξερει και η κουτση μαρια
  • Brujo @ 20.05.2011 17:32
    Γεια σου Μιχαλη..
    Πολιτικη κουβεντα εχουμε.. το μεταναστευτικο το λυσαμε παμε για αλλα θεματα..
    Εγω ξερω που θα καταληξω αλλα τεσπα..
  • evelyna @ 20.05.2011 17:35
    ασχετο,ποια ειναι η κουτση μαρια?ολη η ελλαδα την ξερει...
  • KELLY79 @ 20.05.2011 17:36
    ειναι αστικος θρυλος evelyn
  • denisco @ 20.05.2011 17:39
    Ποιός είπε τη μαγική κουβέντα ότι αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια;
    Προτάσεις υπάρχουν, συγκεκριμενες με λύσεις ουσιαστικές. Συμφωνώ και με το "κουρέμα".
    Αλλά, τελικά γιατί δεν εφαρμόζεται τιποτα;
     
  • evelyna @ 20.05.2011 17:39
    απο τη μια ειναι φαιδρο γιατι τσακωνομαστε στο πατο του βαρελιου και αλλοι κρατανε το καπακι,απο την αλλη δεν ειναι τυχαια η σκεπτικιστικη διαθεση του πολιτη απεναντι σε ολα...επιμενω,η μη αντιδραση δεν ειναι πρωτον τεμπελια και δευτερον τυχαιο γεγονος...
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 17:41
    Για μια από τις λιγοστές του φορές, ο άρρεν της παρέας ήταν αντικειμενικός, οπότε μη μου τον ταράζετε και χάσει την ισορροπία του.  Αυτό που θέλει να πει είναι ξεκάθαρο. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο πρόσωπο που μας «κυβερνά» τώρα, αλλά στα πρόσωπα που μας κυβέρνησαν επί σειρά ετών.  
     
    Πράγματι έτσι είναι τα πράγματα και λίγο χειρότερα. Όλοι ξέρουμε ότι πίσω και πέρα από τα πρόσωπα, άλλοι μας κυβερνούν. Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι προαποφασισμένοι εδώ και 20 χρόνια. Οι επαΐοντες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους και σαν καλοί παίκτες σκάκι, προβλέπουν τις κινήσεις μας με μεγάλη ακρίβεια.  
    Βασίστηκαν στην κοντή μνήμη του Έλληνα, στην τάση του να μην διαβάζει τα ψηλά γράμματα και τέλος στην έλλειψη παιδείας και πολιτικής συνείδησης.  
    Δυστυχώς, στην δεκαετία του 70 και 80  τα νοικοκυριά αγόραζαν εγκυκλοπαίδειες Γιοβάνη για να στολίζουν τις βιβλιοθήκες τους και στην εποχή του 2011, μόλις που βγαίνουν από την λογική του κρατάμε το βιβλίο για να βλέπουν οι άλλοι ότι έχουμε κουλτούρα. Άντε? Σιγά, σιγά το διαβάζουμε κιόλας ε;
     
    Το παιχνίδι έχει στηθεί έτσι ώστε όταν θα ερχόταν η ώρα να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο, να μην μπορούμε γιατί τον χρωστάμε παντού και της Μιχαλούς!  
     
    Για ένα κομμάτι ψωμί θα πουληθούμε πάλι.
     
    Μοναχή το δρόμο επήρες,
    Εξανάλθες μοναχή
    Δεν είνʼ εύκολες οι θύρες,
    Εάν η χρεία τες κουρταλή.Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
    Αλλʼ ανάσασιν καμιά
    Άλλος σου έταξε βοήθεια
    Και σε γέλασε φρικτά.
     
    (απόσπασμα από τον εθνικό ύμνο. Πάντα επίκαιρο!)
  • Brujo @ 20.05.2011 17:43
    Ναι χιουμορ εκανα gem.. φυσικα κ συμφωνω.
    Απλα μαθηματικα ειναι.. του γυμνασιου.
    Εχει ομως κ πολιτικες προεκτασεις το ζητημα. Οπως η σταση πληρωμων και η αποδειξη οτι ειναι ειδεχθες χρεος. Αμεσα θα πανε φυλακη ή εξορια αρκετοι πολιτικοι κ επιχειρηματιες.
    Και αυτο θα γινει μονο με απαιτηση ολων μας.
     
  • Brujo @ 20.05.2011 17:51
    Ειμαστε πολυ πιο κοντα απο οσο πιστευουν οι περισσοτεροι σε μια μαζικη δραση.
    Ειναι θεμα χρονου.
    Αυτη η νωχελεια ειναι παρωδικη κ αποτελεσμα του σοκ της χρεοκοπιας.
    Σε λιγο καιρο θα αρχισει η δραση απεναντι σε ολο αυτο το σαπιο οικονομικοπολιτικο καθεστως.
     
  • denisco @ 20.05.2011 17:53
    Bru, μακάρι
  • denisco @ 20.05.2011 17:56
    gem δίκιο έχεις, αλλά παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαιδευση.
  • lonelyrider @ 20.05.2011 17:59
    Αυτό λέω ρε Τζεμ...Δε λέω ότι δεν έχουμε επιστήμονες...
    Τι στοιχίζει όμως όλο αυτό και πως γεννάει χρεος....Μια χώρα με 130.000 εκαπιδευτικούς στη μέση εκαπαίδευση έπρεπε να είναι η πρώτη στον κόσμο...Οχι νάχει και φροντιστήρια και παραπαιδεία...Αλλά εδώ όλα είνα παρά...Παραοικονομία, παραπαιδεία, παραπολιτική παρακράτος....
    Οσο για τη μαζική αντίδραση, δεν νομίζω...Η κοινωνία μας είναι μικροαστική και φοβική...Και περισσότερο από όσο φανταζόμαστε, πάρα πολλοί υπεράνω υποψίας έχουν κάνει τις καβάτζες τους από την εποχή του πάρτυ...Υπάρχει πολύ λίπος για κάψιμο...Τα λεφτά που φαγώθηκαν είνα παρα πολλά για να τα φάει μόνο η πολιτική, επιχειρηματική και οικονομική ελιτ του τόπου...
    Και δεν είναι τυχαίο που οι πραγματικά φτωχοί δεν ε΄χουν ξεσηκωθεί ακόμα...Αυτοί που φωνάζουν περισσότερο είναι αυτοί που δεν θέλουν να στερηθούν τίποτα...
  • Brujo @ 20.05.2011 18:01
    Ηδη εχουν αρχισει τα πρωτα θετικα δειγματα denisco
    .. εχουμε αρχισει να καταλαβαινουμε πως σε μια κοινωνια αν ενας μελος της πασχει συντομα πασχει ολο το σωμα ..
    Τοσα χρονια με πληγωνε η κοινωνικη αδιαφορια .. τωρα βλεπω οτι ασχολουνται ολοι κ θελουν να δωσουν λυσεις. Και μεσα απο αυτον το διαλογο θα προκυψουν οι νεες συνθηκες.
     
    Και πλησιαζει αυτη η ωρα..
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 18:02
    Το ζήτημα του φυσικού πλούτου που έθεσε η Άλφα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί. Δεν άλλωστε μακρινή η περίοδος των βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ του Κοσόβου και η μετέπειτα ολική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της ευρύτερης περιοχής από πολυεθνικές εταιρίες.
    Θυμάμαι μερικά ανατριχιαστικά case studies που μελετούσαμε τότε στη σχολή (έχω σπουδάσει σχετικά με εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και καταθέτω αυτή τη διάσταση του ζητήματος)...
  • denisco @ 20.05.2011 18:04
    Επομένως δε μιλάς για εξαγριωμένα πλήθη που σκοτώνονται στις διαδηλώσεις. Μιλάς για αλλαγή της κοινωνίας. Χαίρομαι που το ξεκαθάρισες.
    Βέβαια όλες οι αλλαγές προυποθέτουν και αντιστάσεις από το υπάρχον καθεστώς.
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 18:05
    Επίσης ελπίζω η άποψη του lonelyrider να μην αποδειχθεί τόσο αληθινή αλλά πολύ φοβάμαι πως έτσι είναι. Ενδέχεται πράγματι να υπάρχει "πολύ λίπος για κάψιμο"...
  • Brujo @ 20.05.2011 18:08
    Να συρρικνωθει το Κρατος πως δηλαδη? Με λιγοτερα σχολεια και νοσοκομεια?
    Με ξεπουλημα των κοινωνικων υπηρεσιων?
    Και αυτοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι .. Αυτους στοχευουν εδω κ καιρο.
    Με το να γινουμε 3τοκοσμικη χωρα για να ξεχρεωσουμε δεν ειναι λυση.
    Που δεν προκειται δηλαδη να ξεχρεωσουμε ποτε με τιποτα.
     
    Με λιγοτερη παιδεια κ υγεια δεν παμε μπροστα αλλα μερικες δεκαετιες πισω.
    Με τα σημερινα δεδομενα δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι βιωσιμη χωρα αυτη εδω.
    Χρειαζονται πιο δυναμικες λυσεις
     
     
     
  • lonelyrider @ 20.05.2011 18:10
    Ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι καταρρέει το τελευταίο κομμουνιστικό Κράτος του κόσμου με οθωμανικά μάλιστα χαρακτηριστικά...Ρουσφέτι, μπαξίσι κλπ...
    Για αρχή δεν είνα κακό....Αλλά, τις αλλάγές πρέπει να τις κάνουμε εμείς ως κοινωνία...Να υπερβούμε το Μνημόνιο και να κινηθούμε πέραν αυτού...Δε νομίζω να διαφωνούμε ότι χρειάζονται συθέμελες αλλαγές παντού...Η αντινομία τώρα είναι, για αυτό υπάρχει και το μπέρδεμα, ότι αυτοί που δημιούργησαν τα σκατά πρέπει και να τα καθαρίσουν...
  • denisco @ 20.05.2011 18:12
    τώρα που λες για ΟΣΕ, άκουσα μια γιαγιά στο δρόμο που δούλευε σε κάποια δημόσια υπηρεσία κι έπαιρνε σύνταξη 2000 να λέει πως εκείνων δεν τους μείωσαν τη σύνταξη!
  • Brujo @ 20.05.2011 18:15
    Και φυσικα θα υπαρξουν αντιδρασεις. Η βιαιη εξεγερση ομως δεν ειναι λυση.
    Το κινημα  Δεν Πληρωνω τρομοκρατησε πολυ περισσοτερο κοσμο..
    Μεχρι το reuters ειχε ρεπορταζ για το ποσο επικινδυνο ειναι αυτο κ τι θα συμβει αν γενικευθει στην Ευρωπη.
     
    Δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις κ ουτε αλλαζουν ευκολα οι νοοτροπιες. Αλλα οταν χρειαστει ολα βρισκονται. Και ειναι η εποχη των αλλαγων.
  • lonelyrider @ 20.05.2011 18:19
    Δε λέει κανείς λγότερη υγεία και παιδεία...
    Αλλά εδώ είναι υπηρετει η υγεία για το γιατρό..Οχι τον άρρωστο...
    Η δικαιοσύνη το δικηγόρο, όχι τον αδικούμενο...Ηπαιδεία το συντεχνιακό κατεστημένο, όχι το μαθητή...Δεν πρέπει επιτέλους να κλείσουν τα αει και τει στην Ανω Μαγούλα με μέσο κόστος 42.000 ανα φοιτητη όταν στο Χάρβαρντ είναι 32.000?
  • denisco @ 20.05.2011 18:21
    Αν ο ρόλος του "δεν πληρώνω" περιοριστεί στο να εκφράσει την αντίδραση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  συμφωνώ. Και συμφωνώ για τις εθνικές οδούς. Αλλά για το μετρό που αξίζει το εισιτήριο μου και την Α.Ο. που πληροί όλες τις προδιαγραφές όχι, είμαι αντίθετη.
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 18:26
    Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι οι νέοι άνθρωποι έχουμε ξεφύγει από την μικροκομματική λογική των γονέων μας και έχουμε δεχτεί ότι είμαστε μέρος του όλου.
     
    Ίσως φανώ ακραία με την άποψη που θα καταθέσω, αλλά επειδή το ψάρι βρωμάει πράγματι από το κεφάλι και κεφάλι στις μέρες μας δεν είναι το κράτος που μας κυβερνά αλλά οι οικουμενικοί κυβερνήτες του πλανήτη αυτού, οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πολλές.
     
    Κάποιος είπε ότι οι φτωχοί δεν αντιδρούν και πολύ με την κατάσταση και αυτό ήταν μια ιδιαίτερα εύστοχη παρατήρηση, γιατί οι φτωχή δεν άλλαξαν τρόπο ζωής. Στερημένα ζούσαν πριν, στερημένα ζουν και τώρα.  Η μεσαία τάξη είναι αυτή που έχει δεχτεί το ισχυρό πλήγμα. Η νεόπτωχη τάξη.
     
    Ο μόνος τρόπος αντίδρασης και αντίστασης, είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης και το σφίξιμο των λουριών.  Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να αρκούμαστε στα λίγα  και να απλώνουμε τα χέρια μας μέχρι εκεί που φτάνουν! Να γίνουμε σοβαροί και ενήμεροι πολίτες της χώρας μας  και να απαιτήσουμε μια καλύτερη πολιτική σκηνή.
     
    Ας κάναμε σαν ευρωπαίοι μια οργανωμένη αποχή μιας εβδομάδας από οποιαδήποτε αγορά καταναλωτικών προϊόντων και θα σου έλεγα πως θα άλλαζαν τα δεδομένα με την μία!  Μια αποχή μιας εβδομάδας δεν είναι δύσκολη. Μόνο σουπερ μάρκετ για τα απαραίτητα και τίποτα άλλο! Ούτε καφέδες σε μαγαζιά? Ούτε εστιατόρια? Ούτε ρούχα? ούτε ηλεκτρικές κουζίνες? Τίποτα! Εκεί να δεις την δύναμη του λαού!
     
    Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για μια εβδομάδα στη χώρα μας; Και να πηγαίνουμε στις δουλειές μας κανονικά. Απλά πράγματα με τεράστια δύναμη αλλαγών! Αλλά που; Ποιος;
  • denisco @ 20.05.2011 18:27
    αν ο ρόλος του Κράτους γίνει αποκλειστικά και διάφανα ρυθμιστικός εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες κοινωνικές παροχές (υγεια, παιδεία και κονωνική περίθαλψη) ας δώσει όλα τα υπόλοιπα στους ιδιώτες (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ), να υπάρχει ανταγωνισμός στις τιμές και καλύτερη ποιότητα και σεβασμός στον πελάτη.
  • denisco @ 20.05.2011 18:33
    δεν έχουν ξεφύγει όλοι, αλλά συμφωνώ είμαστε σε καλό δρομο.
    αυτό που λες ακούγεται καλό αλλά δεν θα έχει τις επιπτώσεις που θα θέλαμε.

    τους φόρους θα τους πληρώσουμε κανονικά. κι εμείς και οι μαγαζάτορες
    που πληρώνουν τα τραπεζάκια στο δήμο και οι επιχειρηματίες που αν δεν
    αγοράσεις κουζίνα τη μια εβδομάδα, θα την αγοράσεις την επόμενη.
  • denisco @ 20.05.2011 18:35
    επιπλέον θα ξεφύγουμε και από τη λογική του κομματισμού και των παραξεων.
    κι όποιος θέλει να αναλάβει το "ρυθμιστικό" αυτό ρόλο, θα εστιάζεται αποκλειστικά και μονο στη βελτιστοποίηση αυτών των συνθηκών.
  • KELLY79 @ 20.05.2011 18:35
    http://www.elegr.gr/details.php?id=161
  • KELLY79 @ 20.05.2011 18:36
    επιτροπη λογιστκου ελεγχου επι του ελληνιικου δημοσιου χρεους, συμμετοχη με e-mail
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 18:37
     
    Είπα: Μόνο σουπερ μάρκετ για τα απαραίτητα και τίποτα άλλο!
     
    Δεν είπα να μην πας για τα αναγκαία. Αυτού του είδους η αποχή χαλάει τις οικονομικές ισορροπίες και αυτές οι ισορροπίες είναι το μόνο που τους καίει!
    Δεν έχει άλλα όπλα πια ο πολίτης. Ας μην λέμε ότι θέλουμε. Μας έχουν αποδυναμώσει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.
     
    Μόνο κάτι τέτοια μας μένουν πια.  
  • denisco @ 20.05.2011 18:38
    kelly!!!
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 18:42
  • lonelyrider @ 20.05.2011 18:45
    Exουμε 400 στρατόπεδα...Οι Αμερικανοί που πολεμάνε σε 50 χώρες έχουν 180...Εχουμε περισσότερους στρατηγούς και πτεράρχους από τις ΗΠΑ...Εχουμε 100 μητροπολίτες όταν τον Πάπα του 1,5 δις καθολικών τον εκλέγουν 110 καρδινάλιοι...Στο δήμο Αθήνας δουλεύουν στην καθαριότητα 4500 άνθρωποι με τα γνωστα αποτελέσματα...Στη Στοκχόλμη στο μητροπολιτικό μάλιστα, δήμο δουλεύουν 680....Η λίστα δεν έχει τέλος....Πάει, αυτό το Κράτος γεννάει χρέος....Ας λύσουμε πρώτα αυτά και μετά κοιτάμε και τα πετρελαια μας και τα ορυκτά μας...Αυτό το Κράτος δεν μπορεί να παράξει πατάτες, που φυτρώνουν μόνες τους....ΘΑ εξορύξει ορυκτό πλούτο?...
  • Brujo @ 20.05.2011 18:46
    Κelly μαζι σου..  και αν δεν ανοιξουν τους λογαριασμους να ετοιμαζουν το ελικοπτερο..
  • vicky23 @ 20.05.2011 18:47
    αντι να διαπληκτιζεστε δε βοηθατε και μενα που ανεβασα ενα ποστ σημερα και θελω τα φωτα σας??
  • KELLY79 @ 20.05.2011 18:48
    nai, αλλα θα  στειλετε? εγω το σκεφτομαι πολυ σοβαρα, γιατι σιγουρα απαιτει χρονο, αν και οπου να ναι ο χρονος δε θα ναι χρημα, πολυ απλα γιατι δεν υπάρχει χρημα!
  • denisco @ 20.05.2011 18:49
    xaxaxa!!! lonenlyrider!!
  • KELLY79 @ 20.05.2011 18:51
    λονελυ πολυ ενημερωμενο μελος!!!!
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 18:51
    lonelyrider συμφωνώ μαζί σου, όμως το κανείς δεν είπε ότι αυτό το κράτος θα εκμεταλλευθεί από μόνο του τον ορυκτό πλούτο. Απλά θα πασάρουν την ανάγκη για ρευστότητα ως επιχείρημα για να ξεπουληθεί μεγάλο μέρος του. Θα το επιχειρήσουν τουλάχιστον. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο...
  • denisco @ 20.05.2011 18:52
    κι εγώ το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν με εκφράζει ακόμα, πολλούς θεωρητικούς-πανεπιστημιακούς βλέπω, αλλά απο την άλλη εάν δε συμμετέχουμε όλοι πως να δημιουργηθεί το κατάλληλο diversity?
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 18:55
    Απαραίτητα είναι τα απαραίτητα χωρίς διακρίσεις. Άλλωστε, τι διάολο μπορεί να πάρει κανείς από ένα μάρκετ; Το θέμα είναι να μην καταναλώσουμε προϊόντα βαριάς βιομηχανίας.
     
    Σκέψου τι θα συμβεί αν για μία εβδομάδα κανένας Έλληνας δεν αγοράσει αυτοκίνητο. ?
     
    Κανένας δεν αγοράσει ψυγείο?
     
    Κανένας δεν αγοράσει Η\Υ?
     
    Όλα αυτά δεν είναι Ελληνικής παραγωγής προϊόντα και οι Ευρώπη που μας τα προμηθεύει θα αναγκαστεί να σκύψει πιο δίκαια πάνω στο πρόβλημά μας, γιατί αλλιώς τα προϊόντα της να βρει που θα τα πουλήσει!  
     
    Και τέλος, άσχετο αν αυτό δεν είναι βαριά βιομηχανία, αν κανένας δεν αγοράσει ρούχα, παπούτσια ? Δεν πάει σινεμά? Εστιατόρια? Θα αναγκαστούν να μας ακούσουν και οι εδώ!
     
     
  • lonelyrider @ 20.05.2011 18:56
    Kelly, με όλο το σεβασμό δεν πρόκειται να βρούμε το δρόμο του χρήματος...Τα junk ελληνικά ομόλογα έχουν αλλάξει 500 χέρια και είνα από την Αλάσκα μέχρι την Παταγωνία....
    Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε ΑΥΤΟ το δρόμο του χρήματος: Πως ο νάρθηκας έχει τιμή 48 ευρώ και το Ικα τον αγοράζει 450...Πίστεψέ με, εκεί είναι τα λεφτά...Κια παό αυτά τα 402 ευρώ διαφορά τρώει πολύς κόσμος....Ας λύσουμε πρώτα αυτά τα απλά...
  • KELLY79 @ 20.05.2011 18:58
    ποιος lonely θα το κανει αυτο?
  • lonelyrider @ 20.05.2011 18:58
    Αλφα, έτσι οδηγούμαστε στην χρεωκοπία και τυπικα μια ώρα αρχύτερα...Με όλο το σεβασμό...Το μεγάλο μας πρόβλημα τώρα έιναι ότι το χρήμα δεν κινείται....Αντίθετα μεχρι και οι καλογριες απ΄τα μοναστήρια το βγάζουν Ελβετία...Και δεν κάνω πλάκα...ΘΑ το έχετε ακούσει....
  • lonelyrider @ 20.05.2011 19:00
    Παιδιά, αλήθεια χάρηκα για την κουβεντούλα...Θα τη βρούμε την άκρη...Πάω τη μικρή κούνιες...Καληνύχτα σε όλους....
  • KELLY79 @ 20.05.2011 19:00
    ισως γινει η αρχη με την κυβερνηση συνεργασιας που θα εκλεγει
  • KELLY79 @ 20.05.2011 19:01
    bye lonelyrider!!!
  • Brujo @ 20.05.2011 19:01
    ..με περικοπες δεν βγαινει με τιποτα ο λογαριασμος...
    Το φετιχ μου ειναι τα οικονομικα.. θελω να ξερω τον εχθρο κ διαβαζω συνεχεια διαφορους νεοφιλλευθερους κυριως οικονομολογους.
     
    Δεν ισιωνει με τιποτα το χρεος. Ολα να κλεισουν ολα να
    ιδιωτικοποιηθούν δεν μαζευεται ποτε..
    ουτε σε βαθος 30ετιας με ταυτοχρονα ρυθμους αναπτυξης της οικονομιας 1%.
    Και ταυτοχρονα υπαρχει παγκοσμια οικονομικη υφεση η οποια ακομα δεν εχει φτασει στο κατωτατο σημειο της. θα συνεχιστει κ τα επομενα χρονια.
     
    Οι αλλαγες θα ειναι αλλου τυπου. Καταρεει ενα ολοκληρο συστημα.
    Μεχρι κ στο Holywood βραβευσαν documentary υπερπαραγωγη με την Sony να χρηματοδοτει που καλει τους Αμερικανους να αντιδρασουν εναντια στην πολιτικη των τραπεζών.. Ιnside job το λενε αν δεν το εχετε δει.
     
    Εγω πιστευω πως αρχιζει κατι πολυ σημαντικο που θα αλλαξει αρκετα τον τροπο ζωης μας και σκεψης.. σε παγκοσμιο επιπεδο.
     
     
     
  • lonelyrider @ 20.05.2011 19:02
    Η "συναίνεση" πάνω δεν έχει καμμία αξία αν δεν υπάρχει συναίνεση κάτω...Χρειαζόμαστε μια καινούρια εθνική ενότητα...
  • denisco @ 20.05.2011 19:02
    το παιχνίδι παίζεται σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. από την αγορά καταναλωτικών ειδών, τους μετανάστες, τον έλεγχο του χρέους μέχρι και τον ορυκτό πλούτο. Αντίστοιχα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιμένω στην παγκόσμια επικαιρότητα που δείχνει την τάση που σχεδιάζεται.
    Στον πυρήνα των θέσεων μας συμφωνούμε. Όλοι θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη και σε τελική μια καλύτερη, ανθρώπινη και ήρεμη ζωή. Μπορούμε κάπως να συντονιστούμε;
  • denisco @ 20.05.2011 19:03
    γεια σου lonenlyrider!
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:05
    Δεν κατάλαβες? Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει με τους δικούς τους κανόνες. Ακριβώς για αυτό το λέω. Η ροή του χρήματος έχει σταματήσει γιατί δεν υπάρχει χρήμα. Γιατί τα νούμερα ήταν μόνο νούμερα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.
    Γιατί η κατρακύλα μας και η χαριστική βολή μας ήταν το χρηματιστήριο που στήθηκε για να πάρουν από τον κοσμάκη και την τελευταία του δεκάρα, ώστε τώρα να μην έχει μία! Ήξεραν καλά τι έκαναν!
     
    Τι θα γίνει τώρα; Με την ανοχή μας να αρπάξουν τον πλούτο της χώρας; Όχι ρε λαμόγια! Δεν θα καταναλώσουμε τίποτα από αυτά που μας πασάρετε αν χρειαστεί! Πτώχευση ναι, αλλά με τους δικούς μας όρους! Ή έστω με πιο δίκαιους.
     
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 19:05
    Δεν έχουμε αρχίσει ήδη να συντονιζόμαστε κάπως; Εννοώ, κι αυτή εδώ η κουβέντα είναι μια ένδειξη ότι βρισκόμαστε μάλλον σε παράλληλα μονοπάτια.
  • denisco @ 20.05.2011 19:08
    Μιχάλη μιλάω για πράξεις. Είμαι goal oriented από τη φύση μου. Για καφέ δεν πάω ούτως ή άλλως. Ηλ. συσκευές δεν θα χρειαστώ για μια 10ετια περίπου. Τι άλλο ως μονάδα μπορώ να κάνω;
    και Χρόνια σου πολλά!!
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 19:09
    Αυτο ακριβως εννοω... μονο που τωρα το μπλα μπλα δεν γινεται σε καφενεια, ταβερνες αλλα στον εικονικο μας κοσμο..
    Ντενισκο, εσυ τουλαχιστον καταλαβες ακριβως τι λεω..
    Στην ισπανια, συγκεντρωθηκαν μεσο τουιτερ, εμεις λετε να συντονιστουμε μεσο Σταρντοουμ?
    Θα σας δω σε λιγο παλι.. παρτε κι ενα για το δρομο...
     
    http://www.youtube.com/watch?v=uELdxwHgWJ8
  • vAIRsiFIRE @ 20.05.2011 19:10
    Μιχαλη, χρονια πολλα Ταυρουκο μας <3
    και γεια σας.
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:14
    Brujo ,  γεια στα δάχτυλά σου γιατί στο στόμα σου δεν μπορώ να πω! Χαχαχαχαχα Όπως ακριβώς το λες είναι! Την κάτσαμε την βάρκα και αυτό εννοούσα σε προηγούμενο ποστ όταν έλεγα ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές.
    Σχεδόν καμία. Γιʼ αυτό μιλώ για ανατρεπτικές συμπεριφορές και στάσεις. Εδώ χρειαζόμαστε νέους τρόπους αντίδρασης.
    Αν δεν καταλάβει όλος ο πλανήτης ότι δεν γίνεται να έχει κάθε οικογένεια 4 αμάξια και να φοράει κάθε ζευγάρι πόδια 10 ζευγάρια παπούτσια , κάθε πισινός 22 επώνυμα παντελόνια και κάθε κεφάλι να θέλει κομμωτήριο 1,2 δις το χρόνο, δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει τίποτα!
     
    Και πέρα από την πλάκα, με τον άκρατο καταναλωτισμό καταστρέφουμε τον πλανήτη και εξαντλούμε τους φυσικούς του πόρους με ασυδοσία.
    Η ύβρης που έχει διαπραχθεί τώρα πληρώνεται! Και όσο εμείς συζητάμε για τα οικονομικά του πλανήτη, η φύση χαμογελά ειρωνικά.
    Όταν ο άνθρωπος κάνει όνειρα, ο θεός γελάει!
  • MichalisVafeias @ 20.05.2011 19:15
    denisco, ναι, συμφωνώ. Πράξεις, γήινα κι απτά πράγματα. Εδώ είμαστε. Αποκτούμε αίσθηση του μέτρου μας: τι μας αρκεί σε όλα τα επίπεδα. Κλείνουμε τ' αυτιά μας στις αδιέξοδες προτάσεις που μας πασάρουν και διαδίδουμε αυτή τη στάση μας. Έχουμε άποψη και την αντιπαραβάλλουμε ευθέως με τα αδιέξοδα. Δεν έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε πράξη, στάση ζωής, αυτό που αντιλαμβανόμαστε;
    Όταν έρθει και η ώρα ακόμη περισσότερων πράξεων έχεις αμφιβολία για τη συμμετοχή μας σ' αυτές. Εγώ δεν αμφιβάλλω.
  • denisco @ 20.05.2011 19:18
    Brujo, γιατί δε μπορείς να τα πεις; Όλοι τα ίδια λέμε συγκεκαλυμένα!
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:18
    Χρόνια πολλά Μιχάλη! Υγεία χαρά και εκπλήρωση.
  • denisco @ 20.05.2011 19:19
    ΜΙχάλη, συμφωνούμε. Η ώρα νομίζω όμως πως έχει έρθει.
  • denisco @ 20.05.2011 19:25
    Αντε κάνε το "κούρεμα". Τη Δευτέρα πρωί, πρωί.
  • denisco @ 20.05.2011 19:26
    πραγματιστή.
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:27
    Αμαν ρε gem τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις ρε άνθρωπα; Για μια εβδομάδα ως είδος διαμαρτυρίας λέμε. Ξύπνα!
  • denisco @ 20.05.2011 19:33
    Εδώ λέμε να προτείνουμε κάτι που να μπορούμε να κάνουμε. ( δηλ. τίποτα.). Επιπλέον εντάσσουμε και μακροπρόθεσμες θέσεις που είναι υγιές.
    Κάνει κάποιος μια προταση, συμφωνούμε ή την απορρίπτουμε. Και συνεχίζουμε..
    Κρόνος - Διας - ΒΔ στον 6ο στην Παρθένο.
  • denisco @ 20.05.2011 19:34
    ΑΛΦΑ γιατί εμφανίζονται τα ποστς σου με γκρι ανοιχτό;
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:35
     gem , αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιʼ αυτό και είπα από την αρχή ότι δεν πρόκειται να γίνει. Αντί αυτού, θα κάτσουμε και θα μας κάνουν ότι θέλουνε με μαθηματική ακρίβεια.
    Αυτά που λέμε εδώ και τόση ώρα είναι ωραία να τα διαβάζουμε και τίποτα άλλο! Είναι και αυτά μια φιλοσοφική ουτοπία, είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Στα επόμενα χρόνια μας περιμένει η εγκληματικότητα, η ανεργία και η ανέχεια. Θα δούμε πολέμους και στον πλανήτη θα χυθεί αίμα, γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται.  
  • denisco @ 20.05.2011 19:35
    Και λίγα με το Λιακο γιατί θα του πω να φωνάξει τους ΕΛ χαχαχαχαχα!!!!
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:37
    Denisco αν σου πω ότι δεν ξέρω θα το πιστέψεις; Κάτι παίζει με τα γράμματα και δεν ξέρω τι.
  • denisco @ 20.05.2011 19:39
    Αμάν δεν έγινε και κανένα τρελο θεμα με τον ορυκτο πλουτο. εκεί κόλλησες; Λες ειναι αυτο το όλο το θεμα του τοπικ κάνεις...
  • denisco @ 20.05.2011 19:42
    αλλά ούτε τη δευτέρα το πρωι (δηλ άμεσα) προκειται να γίνει κουρεμα. αν δεις δηλώσεις που έκανε προεδρος τραπεζας σημερα θα ξενερωσεις τελείως,
    Λες και μιλάει σε αυτιστικούς
  • denisco @ 20.05.2011 19:45
    που θα έχουμε 1,5 εκ. επίσημα μόνο καταγεγραμμένους ανέργους.
  • denisco @ 20.05.2011 19:46
    ποτε;
  • denisco @ 20.05.2011 19:48
    μέχρι τοτε θα υποφέρουμε. τόση ώρα κουβεντιάζουμε για τη δύναμη που ενδεχομένως έχουμε ως πολίτες και καταναλωτες.
  • denisco @ 20.05.2011 19:49
    θα εχω πεθανει απο μαρασμο μεχρι τοτε. να σου κάνω εξουσιοδότηση να ψηφήσεις για μένα.  :ρ
  • denisco @ 20.05.2011 19:53
    Αρκεί να μην είναι σε πασοκ-νδ-κκε-συριζα-λαος και κάνε ότι θες!
  • denisco @ 20.05.2011 19:54
    λες κι οποιοι βγουν θα εχουν λογο. το ριξαμε το επιπεδο. για κομματα μιλάμε τωρα
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 19:55
    Μόλις φτάσαμε στις προτάσεις λύσεων η κουβέντα κρέμασε επειδή δεν υπάρχουν λύσεις ή μάλλον αυτές που υπάρχουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πίκρα!
  • denisco @ 20.05.2011 19:57
    ναι, εχεις δικιο, σορυ!
    κι εσύ ΑΛΦΑ δίκιο έχεις.
  • denisco @ 20.05.2011 20:00
    έτσι κι αλλιώς, ειπαμε τα κόμματα ή οι πολιτικοί αν το θες, δεν κυβερνούν. Αν κάνει κομμα η τροικα και εξαγγείλει αποκρατικοποιήσεις χωρίς αύξηση φόρων και περικοπές μισθών, αυτούς να ψηφίσεις!
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 20:01
    Άρα καλά λέω: Πίκρα!
     
  • denisco @ 20.05.2011 20:01
    δυστυχώς δεν ειμαστε στον αυτόματο πιλότο. Αν προσέξεις καλύτερα, θα δεις ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων που επηρεάζουν τα γεγονότα.
  • denisco @ 20.05.2011 20:05
    κι εγω έξω θα ειμαι. ετοιμάζομαι από τώρα.
    Βεβαια, μη ξεχνάς ότι επι χουντας οι σημερινοί πολιτικοί ήταν φοιτητές ή αυτοεξόριστοι στο Παρίσι. Μετά γύρισαν για να κυβερνήσουν. Με τη διαφορά όμως ότι εκείνοι δε δημιούργησαν τιποτα. Πάω να ξεκουραστώ. τα λέμε αργότερα.
  • ΑΛΦΑ @ 20.05.2011 20:07
    Τα κράτη όλου του κόσμου είναι στον αυτόματο πιλότο. Το θέμα είναι αυτοί που θεατρικά κυβερνούν το κάθε κράτος, να καταφέρνουν για λογαριασμό του τις λιγότερες απόλυες και σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω με την denisco.
  • Brujo @ 20.05.2011 20:25
    εχασα την συνδεση κ ταυτοχρονα την καλυτερη κουβεντα που εχω κανει εδω κ καιρο..γμτ
  • moisture666 @ 20.05.2011 20:39
    egw pisteuw oti den exases tipota.
    ena apo ta xeirotera post...auto exases.
  • vAIRsiFIRE @ 21.05.2011 18:59
    Για να δουμε, ποσοι απο μας θα ειναι εκει αυριο, χωρις κομματα και σημαιες...
     
    http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/52891/oloi-ayrio-sto-syntagma

έχουν γενέθλια 191 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάσων

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...