παρακαλώ περιμένετε...

Επιρροές πλανητών

  • vikaki88 @ 02.02.2011 16:38
    έγω έχω καταλήξει ότι επηρεάζει στο μεγαλύτερο βαθμό αν όχι σε όλο όταν κάποιος πλανήτης μας κάνει όψη μαζί του..το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μία ανοχή 8 μοιρών το πολύ αν δε κάνω λάθος..άρα ο Δίας στο κριό επηρεάζει τους κριούς των πρώτων ημερών αφόυ ο ήλιος τους κάνει σύνοδο μαζί του...
  • astropet @ 02.02.2011 17:30
    Αυτή η θεωρία με τις ανοχές έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα και τελικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ'ό,τι λύνει. Αν κρατήσουμε τις βασικές όψεις (σύνοδος - που δεν είναι όψη, αλλά τη λέμε έτσι χάριν ευκολίας - αντίθεση, τετράγωνο, τρίγωνο, εξάγωνο), η όψη ξεκινάει με το που θα μπει στο αντίστοιχο ζώδιο ο πλανήτης. Αν έχω έναν πλανήτη στον Καρκίνο, ο Δίας που μόλις μπήκε στον Κριό ήδη του κάνει τετράγωνο, ήδη τον βλέπει, ακόμα κι αν ο πλανήτης μου είναι στην 29ο του Καρκίνου. Όψη δηλαδή έχουμε.
    Από κει και πέρα, όταν ερμηνεύουμε έναν γενέθλιο χάρτη, μας ενδιαφέρει να βρούμε τα βασικά ζητήματα στη ζωή ενός ανθρώπου. Γι'αυτό το λόγο, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με ένα τετράγωνο με ανοχή 20 μοιρών, γιατί θεωρώ ότι δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι όψη. Είναι και παραείναι. Απλά, δεν της δίνουμε σημασία.
    Φανταστείτε ένα αμφιθέατρο Πανεπιστημίου, με τον καθηγητή στην έδρα να δίνει μάθημα και στα τελευταία έδρανα δύο φοιτητές να παίζουν κρεμάλα - πού τη θυμήθηκα τώρα αυτήν. Ακούει ο καθηγητής κάτι πνιχτά γελάκια, αλλά είναι τόσο μακριά που δεν τον ενοχλούν, οπότε δεν κάνει καμία παρατήρηση και συνεχίζει το μάθημά του κανονικά. Αν όμως αυτοί οι φοιτητές κάτσουν στην πρώτη σειρά, τα γέλια τους και οι φωνές τους θα είναι τόσο ενοχλητικές που ο καθηγητής θα αναγκαστεί να επέμβει. Η πρώτη περίπτωση είναι η όψη με πολύ μεγάλη ανοχή, που δεν της δίνουμε σημασία. Η δεύτερη είναι η στενή όψη.
    Η ανοχή είναι στην ουσία δημιούργημα των αστρολόγων ώστε να θέσουν ένα όριο, πέρα από το οποίο να μην ασχολούνται καθόλου με τις όψεις. Και το 8 και το 10 και το 5 (μοίρες ανοχής) είναι αυθαίρετοι αριθμοί. Η ουσία είναι, όσο πιο κοντά τόσο πιο ισχυρή είναι η όψη. Και στις διελεύσεις ισχύει το ίδιο. Απλά, όσο περισσότερο μακριά είναι ένας πλανήτης, τόσο πιο δυσδιάκριτη η επιρροή του.
  • astropet @ 02.02.2011 18:55
    Ακόμα και στις συναστρίες, θα έλεγα ναι. Μια Σελήνη στον Κριό και μια Σελήνη στον Λέοντα βρίσκονται σε ζώδια τριγώνου. Πρέπει δηλαδή να έχουν πολύ μικρή ανοχή για να συνεννοηθούνε; Όχι ότι θα συνεννοηθούνε, αλλά λέμε τώρα... Πάνω κάτω, ο ένας θα καταλαβαίνει ως ένα βαθμό τις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου κι ας σκοτώνονται όλη μέρα. Η διαφορά είναι ότι όσο πιο στενή είναι η όψη, οι διελεύσεις π.χ. θα τους επηρεάζουν το ίδιο έντονα συγχρόνως. Όχι πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον, όπως γίνεται με όψεις μεγάλης ανοχής.

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...