παρακαλώ περιμένετε...

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

  • Stardome* @ 06.12.2010 13:29
    Οι διελεύσεις του Ποσειδώνα έχουν ένα κεντρικό χαρακτηριστικό: την απογοήτευση. Η μορφή που θα πάρει όμως αυτή η απογοήτευση δεν είναι ποτέ άμεσα προφανής - τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η διέλευση, που στην περίπτωση του Ποσειδώνα μπορεί να κρατήσει και για 2-3 χρόνια.
    Τι ξέρουμε σίγουρα; Υπάρχει μια έντονη ανάγκη να αντιμετωπίσεις αυτή την περίοδο την καριέρα σαν σανίδα σωτηρίας, σαν να εξαρτάται από την επιτυχία σ' αυτή τη σφαίρα της ζωής όλη η συναισθηματική ηρεμία σου και η ψυχολογική σου δομή. Αυτομάτως καταθέτεις μεγάλο συναισθηματικό περιεχόμενο στην καριέρα σου - και όπου προσθέτουμε συναίσθημα έχουμε προσδοκίες και δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα από απόσταση. Έτσι από τη μια πλευρά μπορεί να έχουμε λάθος χειρισμούς ή υψηλές προσδοκίες από μέρους σου, αλλά με την ίδια πιθανότητα μπορεί να έχουμε θυματοποιήση/εκμετάλλευση σου στο χώρο εργασίας σου.
    Το θέμα με μια διέλευση δεν είναι πως θα την αποφύγεις (δεν γίνεται να εξαφανίσεις τον πλανήτη), ούτε μπορείς να την κάνεις πιο ευχάριστη αν δεν είναι από τη φύση της - το ζήτημα εδώ είναι ζήτημα προοπτικής. Ο Ποσειδώνας κάθε φορά μας λέει πως έχουμε ανάγκη κάπου να καταθέτουμε τη φαντασία μας, την ανάγκη για τελειότητα και σωτηρία. Αυτή η κατάθεση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη ρεαλιστική πραγματικότητα που είναι πάντα γεμάτη ατέλειες, λάθη και εγωιστικές ροπές. Εξ ου και η απογοήτευση που μας περιμένει στην πορεία.
    Και τι κερδίζω από τον Ποσειδώνα, είναι η ερώτηση προφανώς που μας καίει όλους... Αυτό που κερδίζεις είναι η πνευματική γνώση πως δεν μπορείς να είσαι τέλειος, πως δεν μπορείς να ορίζεις τα πάντα, πως μόνο με τη θέληση δεν θα πετύχεις σ' αυτή τη ζωή. Μαθαίνεις λοιπόν πως να γίνεσαι ταπεινός και μέσα από το πρίσμα αυτό αντιλαμβάνεσαι αυτό που (από τη σκοπιά του Ποσειδώνα) είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης: πως μέσα σου υπάρχει μια δυναμική, μια ουσία, που δεν θα ανήκει ποτέ στην υλική σφαίρα της ζωής, αυτό που ονομάζουμε ψυχή και λαχταρά το "τέλειον". Δύσκολο μάθημα σε μια μηχανιστική και τεχνοκρατική κοινωνία που κρίνει τα πάντα με ανάλυση κόστους/οφέλους.
  • Vivikoz @ 06.12.2010 13:45
    Eυχαριστώ πάρα πολύ Stardome! έτσι είναι έχω εναποθέσει πολλές ελπίδες στα επαγγελματικά! Αν και μετά από αυτή την επεξήγηση δεν ξέρω ακόμη τί δρόμο να πάρω! Αυτό που κάνω αυτόν τον καιρό είναι η προσπάθεια να φύγω από τη χώρα. Αλλά όπως λέει και το σημερίνο tip μία φωνή στο κεφάλι μου λέει "Δε μπορείς να κερδίσεις!" Αλλά κάτι πρέπει να κάνω ούτως ή άλλως. Είναι πολλά στην καθημερινότητά μου που χρειάζονται αλλαγή, είπα να αρχίσω από εδώ! Ελπίζω ο Ήλιος και η Σελήνη μου στον ένατο οίκο να βοηθήσουν να τα καταφέρω... Τουλάχιστον θα προσπαθήσω....
  • eleni123456 @ 06.12.2010 22:40
    πολύ ωραίο θέμα Βιβικόζ,
    ο ποσειδώνας...
    αφενός ποσειδώνας αντίθεση με τον κρόνο
    και αφετέρου γενέθλιος ποσειδώνας κ στον 7ο...
    κ μεσούρανημα αντίθεση με ποσειδώνα...
     
    Δλδ ο ποσειδώνας μου ζητάει να σκύβω το κεφάλι, να έχω φάει 1χαστούκι,να γυρίζω κ το άλλο μάγουλο κ να λέω κ ευχαριστώ; κ όχι μόνο αυτό να λέω βαράτε κ άλλο αντέχω;;;;
    κ πιάνει όχι μόνο 7ο αλλά κ μεσουράνημα;
    ψευδαισθήσεις παντού;;;
     
     
     
     
  • eleni123456 @ 06.12.2010 22:42
    δλδ με τον ποσειδώνα να χαιρόμαστε αν έχουμε θετικές ή αρνητικές όψεις;
    κάπου είχε ξανατεθεί το θέμα αλλά απάντηση δεν είχα πάρει...
  • Vivikoz @ 07.12.2010 01:12
    Κι εγώ eleni123456 για να πω την αλήθεια δεν εχω καταλάβει πλήρως...  και όπως κι εσύ έχω φάει πολλά χαστούκια... έχω την ελπίδα (ελπίζω να μην είναι παραίσθηση), ότι οι προσπάθειές μας θα καταλήξουν κάπου θετικά!
  • eleni123456 @ 07.12.2010 18:49
    εγώ άλλοτε το πιστεύω κ άλλοτε όχι...
    σήμερα είναι 1μέρα που όχι δεν νιώθω αισιόδοξα...

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...