παρακαλώ περιμένετε...

Ερωτήσεις πάνω στην ωριαία αστρολογία

  • Charline @ 04.12.2010 12:14
    Εσύ το ψάχνεις πολύύύ....Έλα πες κια για τα δικά μας!!!!!
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 12:34
    Ή μελετάμε ή δε μελετάμε. Αλλά δε βλέπω από τους σχετικούς να απαντάει κανείς.
  • Stargazer @ 04.12.2010 13:02
    delfinokoritso, θα σου πω απλά τη δική μου άποψη, που δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι είναι η σωστή.
    Η ωριαία ασχολείται βασικά με το γήινο πεδίο και με τα χειροπιαστά πράγματα που συμβαίνουν μέσα σ'αυτό. Ο τελικός ρυθμιστής του γήινου πεδίου φαίνεται πως είναι ο Κρόνος, ο πλανήτης της βαρύτητας και της πυκνότητας, τα δύο πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του γήινου πεδίου. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες είναι μια ειδική κατηγορία πλανητών, που είναι μεν κοντά στο γήινο πεδίο, αλλά είναι πέρα και πάνω από αυτό, ένα είδος πολύ σημαντικών απλανών αστέρων. Γι'αυτό και είμαι εναντίον του να χρησιμοποιούνται ως κυβερνήτες ζωδίων και οίκων, ακόμη και στη γενέθλια αστρολογία, όπου ναι μεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά όχι της ίδιας ενέργειας και ποιότητας με τους υπόλοιπους. Δεν τους τραβάει η βαρύτητα του Κρόνου, εξακολουθούν π.χ. να διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά τους ανεξαρτήτως του ζωδίου στο οποίο βρίσκονται. Γι'αυτό και κάθε προσπάθεια να τους δοθούν ζώδια που να κυβερνούν ή να βρίσκονται σε έξαρση παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Για να μη συζητήσουμε για τριπλότητες, όρια και πρόσωπα, όπου είναι αδύνατον.
    Μ'αυτή τη λογική λοιπόν, θα πρέπει να έχουν πολύ περιορισμένη χρήση στην ωριαία αστρολογία, μεγαλύτερη στη γενέθλια και πολύ σημαντική στην κοσμική αστρολογία. Στην ωριαία θα μπορούσαμε να τους λάβουμε υπόψη όταν "βγάζουν μάτι" που λέμε, δηλαδή όταν βρίσκονται ακριβώς πάνω στην ακμή του οίκου που μας ενδιαφέρει. Από όψεις (κυρίως αυτές της Σελήνης), θα έδινα σημασία στη σύνοδο, διατηρώντας επιφυλάξεις για την αντίθεση και ακόμα μεγαλύτερες επιφυλάξεις για το τετράγωνο.
    Για τον Κλήρο της Τύχης, δεν το συζητώ, χρησιμοποιείται ευρέως και από όλους και ναι, είναι μια θετική ένδειξη, απλά δεν μας αρκεί πιθανότατα για να έχουμε μια σίγουρη απάντηση, χρειάζονται συνήθως κι άλλες ενδείξεις. Μεγάλη η σημασία του στην αθλητική ωριαία αστρολογία.
    Ο Βόρειος Δεσμός επίσης. Θεωρείται ότι ενισχύει τον πλανήτη που βρίσκεται σε σύνοδο μ'αυτόν και αντίθετα ο Νότιος Δεσμός τον αποδυναμώνει.
    Όσο για juno, vertex, αστεροειδείς κλπ. εδώ μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνα χωράφια. Πρώτον, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχει ξεκαθαρίσει η σημασία τους και δεύτερον αν μπούμε  σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε αφάνταστα πολλά στοιχεία στον χάρτη μας, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε ποτέ να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση.
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 13:51
    Stargazer σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάτι άλλο τώρα: Στα δύο μαθήματα ωριαίας εδώ στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι εκτός από το δείκτη του πρώτου οίκου που ανήκει στον ερωτώντα, δείκτης είναι επίσης και η σελήνη αλλά και η Αφροδίτη εάν πρόκειται για γυναίκα. Σε ξένες ιστοσελίδες όμως είδα ότι την Αφροδίτη την θεωρούν δείκτη κάποιας άλλης γυναίκας που μπλέκεται ή συνδέεται με κάποιον τρόπο στην αισθηματική υπόθεση αν το ερώτημα είναι αισθηματικής φύσης. Ποια είναι η δική σου άποψη? Μπορούμε να θεωρήσουμε την Αφροδίτη δικό μας δείκτη αν είναι αισθηματικής φύσης το θέμα ή είναι το "τρίτο πρόσωπο" στο θέμα μας?? Ευχαριστώ προκαταβολικά. Τί σημαίνει επίσης αν η Αφροδίτη είναι στο μεσοδιάστημα των δύο κύριων δεικτών? Εϊναι θετική ένδειξη ή σημαίνει ότι μια τρίτη γυναίκα "μπαίνει στη μέση"?? Μήπως πρέπει μερικά πράγματα να τα ερμηνεύουμε "διαισθητικά"???
  • Stargazer @ 04.12.2010 14:17
    Αν η ερώτησή μας δεν περιλαμβάνει τρίτο πρόσωπο, αν δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα, νομίζω μπορούμε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουμε τόσο την Αφροδίτη όσο και τον Ήλιο. Παρόλα αυτά εξήγησα ότι δεν είναι αυτοί οι βασικοί δείκτες μας και εγώ προσωπικά διστάζω να δώσω ξεκάθαρη απάντηση βασιζόμενος μόνο σε Αφροδίτη και Ήλιο.
    Αν τίθεται θέμα τρίτου προσώπου, μπορούμε αρχικά να μη δώσουμε την Αφροδίτη και τον Ήλιο στο ζευγάρι, αλλά τότε δεν θα χρησιμοποιήσουμε υποχρεωτικά την Αφροδίτη ή τον Ήλιο για το πρόσωπο αυτό, τουλάχιστον δεν θα το έκανα εγώ, καθώς δεν βλέπω τον λόγο. Το τρίτο πρόσωπο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε πλανήτης σε ισχυρές dignities του οποίου βρίσκεται ο κυβερνήτης του 7ου. Π.χ. ο κυβερνήτης του 7ου στις έξι πρώτες μοίρες του Ζυγού σε day chart. Ο πλανήτης αυτός θα βρίσκεται στην έξαρση, τριπλότητα και όρια του Κρόνου. Πιο πιθανόν για μένα είναι το τρίτο πρόσωπο να είναι ο Κρόνος, παρά η Αφροδίτη ή ο Ήλιος. Επομένως, αν σιγουρευτούμε ότι άλλος είναι ο πλανήτης του τρίτου προσώπου. μπορούμε να δώσουμε Αφροδίτη και Ήλιο στο ζευγάρι.
    Δεν είμαι υπέρ της ευρείας χρήσης των μεσοδιαστημάτων, ειδικά όπως τα προωθεί η κοσμοβιολογία. Με τα ημιτετράγωνα κλπ, ή που δίνει σημασία σε κάθε μεσοδιάστημα, ανεξαρτήτως αν υπάρχει πλανήτης εκεί ή όχι. Αν όμως, όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις, έχουμε πράγματι πλανήτη στο μεσοδιάστημα των δύο δεικτών, νομίζω ότι αυτό έχει σημασία, αλλά δεν θα θεωρούσα υποχρεωτικά ότι αφορά στο τρίτο πρόσωπο.
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 14:53
    Stargazer, σε ευχαριστώ πολύ! Νομίζω ότι θα ήταν καλό κάποια ερωτήματα που βάζουν φίλοι για προσωπικά τους θέματα να τα δίνατε σαν χάρτες ωριαίας αστρολογίας σε "δημόσια διαβούλευση" για πρακτική. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, θα λύναμε έτσι ερωτήματα πολλών φίλων και θα μαθαίναμε και όσοι ενδιαφερόμαστε για την ωριαία αστρολογία.
     
    Η βοήθειά σου πάντως είναι πολύτιμη!!
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 16:44
    Εγώ ευχαρίστως να πω την δική μου εκδοχή πάνω σε οποιοδήποτε ερώτημα. Αλλά είμαι αρχάρια και δε θέλω να βασιστείτε στην απάντησή μου, να αυθυποβληθείτε και να κάνετε τη ζωή σας έναν αχταρμά!!! Αν κάποιος σχετικός είναι πρόθυμος να απαντήσει ή να διορθώσει, ευχαρίστως να πειραματιστώ!!!
  • gatoula @ 04.12.2010 17:01
    Δελφινοκόριτσο, αρχικά να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για την όρεξή σου για την ωριαία.
    Είναι δύσκολη και πρέπει το σύμπαν να σε πηγαίνει (επιμένω, αλλά έτσι είναι..), αλλά είναι εξαιρετικό εργαλείο πρόβλεψης που πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με σύνεση, δεν είναι χάρτης διελεύσεων, να τον ανοίγεις όποτε θέλεις..
     
    Στις ερωτήσεις σου...
    Juno δεν χρησιμοποιώ (θα πω παρακάτω γιατί..), Vx και PoF πάρα πολύ, μόνο που δεν είναι αστεροειδείς τα δύο τελευταία. Το πρώτο είναι σημείο που βγαίνει μετά από μια πραξούλα και το δεύτερο είναι Κλήρος (ένας από τους πάρα πολλούς) που βγαίνει κ αυτός με πραξούλα. Και τα δύο αυτά σημεία λειτουργούν σε σύνοδο και μόνο κ με ανοχή 1 2 μοίρες, όχι παραπάνω. Για Vx κράτα απλά ότι δίνει καποιο μοιραίο και ΜΠΑΜ γεγονός (καλό ή κακό, μόνο όταν παίζει όπως είπαμε σύνοδος) και το PoF είναι γούρι, είναι κάτι πολύ θετικό στην εξέλιξη της υπόθεση. Δεν τα θεωρώ επικίνδυνα χωράφια, είναι τόσο απλά στην ερμηνεία, όσο τα διάβασες παραπάνω.
     
    Η Αφροδίτη όμως δεν είναι δείκτης ούτε δικός σου ούτε του άλλου ατόμου. Λατρεύεται και δοξάζεται όμως απο τον Κρόνο.. Επίσης, είναι σε τελική μοίρα, είναι στα καλά της αλλά θα πέσει σε πτώση με το που μπει στο Σκορπιό, ΑΛΛΑ ο Κρόνος θα συνεχίζει να τη λατρεύει. Αυτό κάτι θα πρεπει να λεει για το ερώτημα σου. Είδες δηλαδή, ότι ναι, με το ερώτημά σου ώς διατύπωση δεν έχει να κάνει με άλλη γυναίκα, αλλά το ότι ο Κρόνος, ο δείκτης του άλλου τη λατρεύει ΚΑΙ ταυτοχρόνως βλέπει εσένα από πτώση, αυτό δεν είναι αμελητέο καθόλου. Αντιθέτως, θα έλεγα. Συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι ναι μεν στην αρχή ασχολείσαι με δείκτες βασικούς τους οποίους αποκωδικοποιείς από την ερώτηση, ΑΛΛΑ στη συνέχεια, βλεπεις και από τις ιδιότητες (dignities) πως συμπεριφέρονται οι δείκτες σου και προς τα πού κοιτάνε..  
     
    Ο Ποσειδώνας εκεί που είναι δεν αγγίζει καποιον πλανητη. Θα το λέγαμε αυτό που πολύ σωστά είπες, αν είχαμε επαφή του, κυρίως σύνοδο του με πλανήτη ή ακμή ίσως. Τώρα η παρουσία του εκεί δείχνει απλά πως δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για εκείνον ή για τη σχέση. Δίνει το χρώμα δηλαδή και όχι το γεγονός.
     
    Το ότι η σελήνη (σεληνη = η πορεία της ερώτησης και δευτερευόντως η "ψυχή" του ερωτόντα) κάνει αντίθεση με ουρανό, ναι, μας ενδιαφέρει. Μας δίνει ένα ξαφνικό γεγονός σε σχέση με την ερώτηση, μας δίνει το χρώμα. Και η αντίθεση, όπως θα έχεις διαβάσει δεν είναι καλή όψη. Συνήθως (η αντίθεση) είναι συνδεδεμένη με ένα μεγάλο/δυνατό ΤΣΟΥ. 
     
    Θα σου πω τη γνώμη μου.. Αν τώρα υπάρχει σχέση, υπάρχουν τα εξής δύο ενδεχόμενα.. Η ότι εκείνος "παίζει" και αλλού ή ότι απλά απολαμβάνει το ερωτικό κομμάτι της καταστασης, χωρίς να δίνει και πολύ σημασία στα υπόλοιπα που αφορούν εσένα.
     
    Και αφού έχεις μπει σε φάση διαβάσματος.. food 4 though..
    η αντισκιά του ήλιου (εσύ δηλαδή) είσαι ΜΠΑΜ σύνοδο με τον Αρη..
    ο οποίος Αρης βλέπει από rulership και triplicity το Δία, όπως ακριβώς και εσύ..
    Επιπροσθέτως ο Δίας είναι ο Final Dispositor του χάρτη σου.
    Ποιοι είναι ολοι αυτοί;;
    Τέλος μια ακόμα ιδεα.. προσπάθησε να δίνεις στους πλανήτες τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αφορούν την ερώτηση.. Και αν σε ενδιαφέρει χάρτης που να υπάρχει 3ο πρόσωπο μπορώ να σου δείξω έναν, είναι πραγματικός και όχι κατασκευασμένος.
     
    Καλή Μελέτη,

     
     
     
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 20:16
    gatoula σε ευχαριστώ πολύ!! Θα τα μελετήσω όλα αυτά που μου γράφεις, όχι τώρα γιατί ετοιμάζομαι να βγω και θα τα ξαναπούμε. Πάντως τα ερωτήματα που μου έβαλες μου φαίνονται πολύ δύσκολα και νομίζω ότι θα μου βάλεις κακό βαθμό!! Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια!!
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 20:29
    Μήπως ο Δίας είναι το παιδί μου και ο Αρης ο πατέρας του παιδιού μου?
  • delfinokoritso @ 04.12.2010 20:37
    Ή Άρης ο γιος μου (έχει και ωροσκόπο Κριο) και Δίας ο μπαμπάς του (ο οποίος είναι Τοξότης)??? Γατούλα δώσε μου τα φώτα σου please. Με περιμένουν κι εγώ αντί να φύγω κάθομαι και ψάχνω χάρτες!!!
  • gatoula @ 05.12.2010 19:14
    delfonokoritso, sorry alla den imoun online.. sou apintisa kai efuga.
    nai mporei na einai kai autoi. tha prepei na to xanadw me isuxia.

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...