παρακαλώ περιμένετε...

Μεσουράνημα Μ.C.

  • dimi84kara @ 13.03.2010 16:08
    Aνηκει στους γωνιακους οικους αν θελεις να παρεις και απο αλλου πληροφοριες.Λιγα απο τα αστρομαθηματα:
    "Γωνίες, ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος): Οι γωνίες είναι συμβολίζουν τον σταυρό της ενσάρκωσης. Δείχνουν το χρόνο και τον τόπο. Είναι οι πύλες μέσα από τις οποίες ενσαρκωνόμαστε. Ο ζωδιακός κύκλος είναι το Όλον και ο σταυρός δίνει μορφή σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το σύμβολο του Ιησού, του Θεού δηλαδή που κατέβηκε στη γη. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικές οι γωνίες και για αυτό και θεωρούμε ότι ένας πλανήτης έχει σύνοδο με τη γωνία ακόμα και 10ο μακριά. Με τις υπόλοιπες ακμές τι να σου πω? Είναι πάλι θέμα συστήματος οίκων που θα χρησιμοποιήσεις, γιατί ενδέχεται από σύστημα σε σύστημα να παίζουν οι ακμές ακόμα και αρκετές μοίρες. Και ναι, οι πλανήτες στις ακμές θεωρούνται πιο δυνατοί, εξ ού και έναν πλανήτη π.χ. στον 4ο οίκο, αλλά κοντά στην ακμή του 5ου, θεωρούμε ότι είναι στον 5ο. Εγώ δυσκολεύομαι να αλλάξω έτσι σπίτι σε πλανήτη, εκτός αν είναι σε απόσταση μιας μοίρας από την ακμή, οπότε τον τοποθετώ στο επόμενο. Δοκιμάζω και κάνα άλλο σύστημα βέβαια, κι αν δω ότι με όλα τα υπόλοιπα συστήματα μπαίνει στο επόμενο σπίτι, τότε εντάξει."
    και λιγα ακομα:
    "Μεσουράνημα: Το μεσουράνημα είναι το σημείο εκείνο που ορίζεται από την ακριβή ώρα και το ακριβές γεωγραφικό πλάτος και μήκος της γέννησης. Το σημείο αυτό βρίσκεται στην ακμή του 10ου οίκου μας και αλλάζει μία μοίρα κάθε τέσσερα λεπτά. Το σημείο αυτό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε διελεύσεις οι οποίες μπορεί να σηματοδοτήσουν ριζικές αλλαγές στην καριέρα ή το στάτους του ατόμου. Το ζώδιο της ακμής, ο κυβερνήτης του καθώς και οι πλανήτες σε όψη με το Μεσουράνημα είναι ισχυροί δείκτες επαγγελματικού προσανατολισμού. "
  • melias @ 13.03.2010 16:42
    thankss dimi84 θα μου παρει λιγο χρονο να το επεξεργαστώ, είναι μπερδεμένο!! σαν υδροχοος πως το εξηγεις;
  • astropet @ 13.03.2010 20:41
    Επειδή αυτό με τα σπίτια, μου θυμίζει κάτι που έγραψα εγώ στο παρελθόν, να πω ότι έχω αναθεωρήσει ελαφρώς την άποψή μου. Είναι βέβαια άσχετο με την ερώτηση του/της melias.
    Για βάση, έχω τον κανόνα που λέει, αν ο πλανήτης βρίσκεται 5 μοίρες πριν από την ακμή ενός οίκου, θεωρείται ότι ανήκει σε αυτόν, άσχετα αν η φυσική του παρουσία είναι στον προηγούμενο. Αν τώρα υπάρχει αμφιβολία για το σε ποιον οίκο ανήκει ένας πλανήτης, εκτός από τον γενικό κανόνα κοιτάζω τα εξής πράγματα: α) Το ζώδιο του πλανήτη και ποια είναι η φυσική του σχέση με τον ωροσκόπο. Π.χ. για ωροσκόπους Σκορπιούς, ο φυσικός 5ος οίκος είναι ο Ιχθύς. Αν ο πλανήτης που με ενδιαφέρει βρίσκεται στους Ιχθύς, αυτό είναι ένα επιχείρημα υπέρ του 5ου οίκου, ακόμα κι αν βρίσκεται λίγο πριν από την ακμή του 6ου. β) την κάθε περίπτωση. Ας υποθέσουμε οτι εχω έναν τεράστιο πρώτο οίκο που ξεκινάει από τον ωροσκόπο Λέοντα, έχει εμπεριεχόμενο ολόκληρο το ζώδιο της Παρθένου και ο 2ος οίκος έχει ακμή στην 10η μοίρα του Ζυγού. Ένας πλανήτης στην 1η μοίρα του Ζυγού, που θεωρητικά είναι στον 1ο οίκο, καθώς ΚΑΙ η φυσική του παρουσία είναι εκεί ΚΑΙ απέχει πάνω από 5 μοίρες από την ακμή του 2ου, θα τον θεωρούσα πλανήτη 2ου οίκου, όχι μόνο γιατί απέχει δύο ζώδια από τον ωροσκόπο, αλλά συγχρόνως έχει στενότατη σχέση με το ζώδιο του 2ου οίκου που είναι ο Ζυγός. Αντίθετα, αν η ακμή του 2ου οίκου βρίσκεται στην 0,01 του Κριού κι έχω έναν πλανήτη στις 29,59 των Ιχθύων, παρόλο που βρίσκεται ασφυκτικά κοντά στην ακμή του 2ου, θα τον κρατούσα ασυζητητί στον 1ο, γιατί η αλλαγή του ζωδίου παίζει καθοριστικότατο ρόλο.
    Αν ξαναλλάξω άποψη, θα σας ενημερώσω
  • dimi84kara @ 13.03.2010 21:00
    astropet η αλλαγη πλανητων ισχυει για ολους τους πλανητες το ιδο?προσωπικους-κοινωνικους?ή αλλο ειναι να αλλαξεις την πρωτη μοιρα του πλουτωνα που ειναι αργος πλανητης και αλλο της αφροδιτης...?
  • astropet @ 13.03.2010 21:05
    Θα έλεγα το ίδιο για όλους. Σημασία δεν έχει τόσο ο πλανήτης όσο με ποιον οίκο έχει περισσότερη σχέση.
  • dimi84kara @ 13.03.2010 21:15
    Ευχαριστώ astropet!Οποτε πλουτωνας στον σκορπιο στην 1μοιρα θα μεινει εκει που βρισκεται φανταζομαι!!!
  • astropet @ 13.03.2010 21:21
    Εφόσον ο Πλούτωνάς σου βρίσκεται στον Σκορπιό, έχει περισσότερη σχεση με τον οίκο που έχει ακμή στον Σκορπιό. Αν τώρα η απόσταση είναι μεγάλη, το συζητάμε. Πάντως, ακόμη κι αν θεωρήσεις ότι ανήκει στον προηγούμενο οίκο, η επιρροή του στα θέματα αυτού του οίκου θα είναι εξασθενημένη.
  • dimi84kara @ 13.03.2010 23:31
    ναι εχει αποσταση 10 μοιρες...δηλαδη ειναι στην 1 25'του σκορπιου στον 4 οικο του ζυγου.Αρα μπορουμε να πουμε οτι θα εχει εξασθενημενη δραση στα θεματα του 4 οικου και οτι θα εχει επιδραση στον 5 οικο που νιωθει ανετος να πραγματοποιησει τις αλλαγες του...???
  • dimi84kara @ 13.03.2010 23:55
    Τωρα που κοιταξα το θεμα αυτο με τις ακμες και τους πλανητες, ειδα οτι και η σεληνη κυβερνητης ωροσκοπίου βρισκεται ναι μεν στην 5 μοιρα ταυρου(περιπου) αλλα στην 25 μοιρα του 10 οικου που εχει ακμη ο κριος.Αρα κα αυτη θα εχει εξασθενημενη δραση στον 10 και θα εχει δραση και στον 11....εχουν φυγει και απο τα αστρομαθηματα η σεληνη στους οικους..Δν πειραζει ειπαμε το νεο σταρντομ θα εχει πιο πολλα για διαβασμα!!
  • astropet @ 14.03.2010 00:26
    dimi, αυτά είναι απόψεις, έτσι; Να το ξεκαθαρίσω αυτό. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς με την αστρολογία είναι να δείξει σιγουριά.
  • dimi84kara @ 14.03.2010 00:56
    Αβεβαιοτητα δηλ πολυ....βλεποντας και κανοντας....Αλλα και πως να μην ετσι απο τη στιγμη που υπαρχουν και τοσα διαφορετικα συστηματα προσεγγισης και αναλυσης...(να πω την αληθεια θα μου αρεσε μια σταθεροτητα επιλογων...)
  • dimi84kara @ 14.03.2010 01:15
    Και κυριως το εκλαμβανω οτι τα στοιχεια σου σταθερα ειναι...εσυ πως ερμηνευεις ειναι το θεμα....!!!Νομιζω θελει εμπειρια και σωστο διαβασμα για να διαχωριζεις το ουσιαστικο απο το ανουσιο.Αλλα και σε ολα ετσι ειναι..Και στις καθαρα θετικες επιστημες με τα πειραματα κατω απο αυστηρα κριτηρια και συνθηκες,και κει καποιος παραγοντας μενει εξω παντα!Η ευελιξια,η αλλαγη ειναι δειγμα κοινωνικης ευφυίας εχω ακουσει απο πηγη εμπεριστατωμενη...(το κολαω κυριως στο σχολιο σου "Αν ξαναλλάξω άποψη, θα σας ενημερώσω " ).
  • melias @ 09.04.2010 15:25
    @ astropet
    Περιττό να σου πω αυτά που γράφεις στην αρχή μου φάνηκαν βουνό, σιγά σιγά ξαναδιαβάζοντάς τα λύνονται οι απορίες όπως γιατί δεν έχω όλα τα ζώδια σε ακμές των οίκων.. πολύ χρήσιμο !!! ίσως κάποια στιγμή καταφέρω να παίξω και με τις μοίρες..
     
    αφού όμως καποιος οίκος ακμή περιέχει 2 πλανήτες έχω επιρροή και απο τον 2ο πλανήτη;;
     ο όικος που είναι μικρός ισχύει ότι δεν θα με επηρεάσει (απασχολήσει) και πολύ στη ζωή μου;;

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...