παρακαλώ περιμένετε...
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ
Venus trivia
Stardome* @ 11.10.2018

Πρώτες μέρες της ανάδρομης πορείας του πλανήτη της ομορφιάς, της αρμονίας, των σχέσεων. Εσύ, τα ήξερες αυτά για τον πλανήτη που κυβερνά την ερωτική σου ζωή;

Όσοι αγαπάτε την Αστρολογία και ιδίως όσοι έχετε ασχοληθεί λίγο παραπάνω, θα έχετε ασφαλώς καταλάβει (και μαγευτεί από το γεγονός) πως είναι μια Γλώσσα Συμβόλων.

Για σύμβολα μιλώντας, ένα από τα πλέον παρεξηγημένα και ...δαιμονοποιημένα είναι η γνωστή σε όλους μας «πεντάλφα».

Η πεντάλφα, για πάρα πολύ καιρό, είχε συνδεθεί με τον πλανήτη Αφροδίτη, όπως και με τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης, της αντίστοιχης Venus της αρχαίας Ρώμης καθώς και της Αιγυπτιακής Ishtar.

Η πεντάλφα θεωρείται πως αναπαριστά τον πλανήτη. Όπως ξέρουμε, ο πλανήτης είναι το πρώτο φωτεινό ουράνιο σώμα που φαίνεται στον ουρανό όταν βραδιάζει στο ένα ημισφαίριο της γης και το τελευταίο που λάμπει μέχρι λίγο πριν να βγει ο ήλιος, το πρωί, στο άλλο ημισφαίριο.

Στη μία περίπτωση ονομαζόταν (και λατρευόταν) ως «Έσπερος», εσπερινό δηλαδή άστρο, και στην άλλη ως «Εωσφόρος», σύνθετη λέξη που σημαίνει «ο φέρων την ηώ, την αυγή».

Από τις απαρχές της μελέτης των άστρων από τους πρώτους πληθυσμούς της γης, τόσο ο πλανήτης Αφροδίτη όσο και η ίδια η θεά σε όλες τις εκφάνσεις της έμοιαζαν να έχουν άρρηκτη σύνδεση με την πεντάλφα. Πρόσφατες μελέτες σύγχρονων επιστημόνων έδειξαν πως η τροχιά της Γης και της Αφροδίτης ακολουθεί το σχήμα της πεντάλφας - τη γεωμετρία αυτού του σχήματος με τις πέντε ακτίνες!

Με βάση μας τη Γη, αφού από εδώ παρατηρούμε τις κινήσεις και τις τροχιές των άστρων, βλέπουμε πως η τροχιά της Αφροδίτης σχηματίζει ένα σπειροειδές μοτίβο διαρκείας 8 ετών.

Μία πλήρης περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 365 ημέρες, το γνωστό σε όλους μας γήινο ημερολογιακό έτος.

Το αντίστοιχο «έτος» της Αφροδίτης, η δική της περιστροφή δηλαδή γύρω από τον Ήλιο, είναι διάρκειας 225 ημερών. Αυτές οι τροχιές των δύο πλανητών, Γης και Αφροδίτης, ευθυγραμμίζονται κάθε 8 χρόνια, με αποτέλεσμα εμείς, στον δικό μας γήινο ορίζοντα, να βλέπουμε μία «σύνοδο» Ήλιου - Αφροδίτης.

Αυτό δίνει μία αναλογία 13:8, δύο διαδοχικοί αριθμοί της ακολουθίας Fibonacci, τμήμα των οποίων προσεγγίζει τη λεγόμενη «χρυσή αναλογία». Η διαφορά μεταξύ 13 και 8, ο αριθμός 5 δηλαδή, εξηγεί την «πεντάκτινη» συμμετρία της γεωκεντρικής τροχιάς της Αφροδίτης. Η συμμετρία αυτή αποκαλείται και «ρόδο της Αφροδίτης» και στο κέντρο του μπορεί να σχηματιστεί, με νοερές ευθείες, ένα τέλειο πεντάκτινο.

 

Βρες όλες τις απαντήσεις για τον έρωτα, τις σχέσεις και την απιστία.
Κάλεσε στο 9011513410 για να μιλήσεις με τους αστρολόγους μας.

 

Παίρνοντας, λοιπόν, τα «ίχνη» από 10 συζυγίες Ήλιου και Αφροδίτης πάνω σε ένα χρονικό διάστημα 8 ετών και τραβήξουμε μια γραμμή που να συνδέει την πρώτη με την τρίτη, την τρίτη με την πέμπτη, την πέμπτη με την έβδομη και την έβδομη με την ένατη, θα έχουμε ένα πεντάγραμμο. Ομοίως, συνδέοντας την δεύτερη με την τέταρτη, την τέταρτη με την έκτη, την έκτη με την όγδοη και την όγδοη με την δέκατη, θα έχουμε πάλι το πεντάγραμμο.

Κάθε 8 έτη, λοιπόν, σχηματίζονται νοερά δύο επικαλυπτόμενα πεντάγραμμα στον ορίζοντα. Οι συζυγίες Ηλίου και Αφροδίτης φτιάχνουν τα σημεία αυτών των πενταγράμμων σε απόσταση 580 ως 588 ημερών.

Τώρα, αν διαιρέσουμε τις ημέρες του γήινου έτους (365) με τις ημέρες του έτους της Αφροδίτης (225) το αποτέλεσμα είναι ο χρυσός αριθμός Φ, δηλαδή 1,618. Ο χρυσός αριθμός, το Φ, χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα στη γεωμετρία των αρχαίων ναών, κι εκδηλώνεται αριθμητικά στο πεντάγραμμο. Κατανοούμε ίσως λοιπόν και το λόγο για τον οποίο ο Πλάτωνας θεωρούσε το δωδεκάεδρο (του οποίου η κάθε επιφάνεια είναι ένα τέλειο πεντάγραμμο) ως το υπέρτατο στερεό.

 

 

Κάνε κι εσύ Like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις τα #Tip_of_the_day του ζωδίου σου!

 

 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 172 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...