παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Webinar Ανάλυσης Γενέθλιου Χάρτη: 2. Απουσία ή Έλλειψη Στοιχείου

Οι σημειώσεις του δεύτερου μαθήματος από τη σειρά webinars του Stardome* για την ανάλυση γενέθλιου χάρτη.

Εισαγωγή

Γεια σας, είμαι η Σοφία Τσιρωνά και αυτό είναι το δεύτερο μάθημα της ανάλυσης γενέθλιου χάρτη. Στο προηγούμενο μάθημα μετρήσαμε τους πλανήτες στα στοιχεία και είδαμε τι σημαίνει να έχεις έμφαση σε κάποιο στοιχείο. Αν όμως υπάρχει έμφαση σε ένα στοιχείο τότε αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα υπάρχει απουσία σε ένα ή περισσότερα στοιχεία.

Στο παρόν μάθημα, λοιπόν, θα εξετάσουμε τι σημαίνει κάποιο στοιχείο στο χάρτη μας να παρουσιάζει έλλειψη και τι χαρακτηριστικά μπορεί να μας προσδίδει αυτό.

 

Εφαρμογή Μεθόδου για Καταμέτρηση πλανητών

 

Καταρχάς, πως μπορούμε να πούμε ότι μας λείπει κάποιο από τα 4 στοιχεία στο χάρτη μας;

Όπως έχουμε προαναφέρει τα στοιχεία είναι 4 (Φωτιά, Γη, Αέρας και Νερό). Όταν καταμετρήσουμε τους 7 πλανήτες μέχρι και τον Κρόνο και δούμε ότι σε κάποιο στοιχείο έχουμε μόνο έναν ή κανέναν πλανήτη, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε έλλειψη ή απουσία σε αυτό το στοιχείο. Χρησιμοποιούμε δηλαδή ακριβώς την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήσαμε και στο προηγούμενο βίντεο (για να διαβάσεις το πρώτο μάθημα και να δεις το πρώτο μας βίντεο κάνε κλικ εδώ).

 

Ερμηνεία Έλλειψης Στοιχείου

Εάν τελικά διαπιστώσω ότι έχω έλλειψη ή απουσία κάποιου από τα 4 στοιχεία στο γενέθλιο χάρτη μου, τότε αυτό τι ακριβώς σημαίνει για το χαρακτήρα μου;

Τα άτομα που έχουν αδυναμία ή απουσία κάποιου στοιχείου από το χάρτη τους, τότε ενδεχομένως δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς κάποια ή τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά αυτού του στοιχείου. Από την άλλη όμως, μπορεί να έχουν έστω και διαισθητικά επίγνωση της απουσίας των χαρακτηριστικών του στοιχείου και προσπαθούν να την υπερβούν. Έτσι, μπορεί για μεγάλα διαστήματα της ζωής τους οι προσπάθειες να υπερκαλύψουν την έλλειψη του στοιχείου να τους κάνει να μοιάζουν σαν να είναι ιδιαίτερα έντονο το συγκεκριμένο στοιχείο στο χάρτη τους. Ωστόσο επειδή μπορεί να προσπαθούν υπερβολικά να αντισταθμίσουν αυτή την ανισορροπία που νιώθουν, μπορεί να δημιουργούν τελικά προβλήματα στον εαυτό τους.

Θα παρατηρήσουμε επίσης ότι πολλές φορές έλκουμε και δημιουργούμε σχέσεις με άτομα τα οποία έχουν έμφαση στο στοιχείο το οποίο μας λείπει. Αυτό συμβαίνει γιατί ενστικτωδώς αναζητάμε την ισορροπία και το άλλο άτομο διαθέτει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία εμείς δεν έχουμε αναπτύξει.

 

Χάρτης παραδείγματος: Η Lady Gaga

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε στην πράξη πως βρίσκουμε την έλλειψη στοιχείου σε ένα χάρτη. Σήμερα θα πάρουμε για παράδειγμα το γενέθλιο χάρτη της Lady Gaga. Είναι γεννημένη στις 28 Μαρτίου του 1986 και ώρα 9:53 το πρωί στη Νέα Υόρκη (μπορείτε να φτιάξετε και το γενέθλιο χάρτη της στο Stardome*).

Οι πλανήτες που μας ενδιαφέρουν βρίσκονται στα ακόλουθα ζώδιο:

- Ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό

- Η Σελήνη βρίσκεται στο Σκορπιό

- Ο Ερμής βρίσκεται στους Ιχθύες

- Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Κριό

- Ο Άρης βρίσκεται στον Αιγόκερω

- Ο Δίας βρίσκεται στους Ιχθύες

- Ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη.

 

Η καταμέτρηση των πλανητών κατά στοιχείο μας δίνει το ακόλουθο αποτέλεσμα:

- Πλανήτες σε ζώδια της Φωτιάς: 3 (Ήλιος, Αφροδίτη και Κρόνος)

- Πλανήτες σε ζώδια της Γης: 1 (Άρης)

- Πλανήτες σε ζώδια του Αέρα: 0

- Πλανήτες σε ζώδια του Νερού: 3 (Σελήνη, Ερμής και Δίας)

 

Συνεπώς βλέπουμε ότι έχει μόνο έναν πλανήτη στο στοιχείο της Γης (Άρης στον Αιγόκερω) και κανέναν πλανήτη στο στοιχείο του Αέρα (δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος πλανήτης στο ζώδιο των Διδύμων, του Ζυγού ή του Υδροχόου).

 

Ερμηνεία του παραδείγματος: Έλλειψη Γης και Αέρα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παράδειγμα μας, η Lady Gaga έχει έλλειψη στο στοιχείο της Γης και του Αέρα. Ας θυμηθούμε από το προηγούμενο μάθημα ότι η Γη συνδέεται με την πρακτικότητα και το ρεαλισμό και συμβολίζει την ανάγκη μας να σταθεροποιούμε τις καταστάσεις και τα σχέδια μας και ο Αέρας σχετίζεται με την επικοινωνία και την εκλογίκευση και συμβολίζει την ανάγκη μας να παρατηρούμε από απόσταση και να κριτικάρουμε τις καταστάσεις και τις πράξεις μας.

Έτσι λοιπόν, εξαιτίας της έλλειψης Γης είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζεται: καθόλου πρακτική, αποδιοργανωμένη και ασταθής, μη ρεαλίστρια και ανεξέλεγκτη.

Επιπλέον, λόγω της απουσίας του Αέρα μπορεί να έχει την αίσθηση ότι είναι ασύνδετη με τον κοινωνικό περίγυρο ή και απομονωμένη, να την απασχολεί πολύ η επικοινωνία αλλά συχνά να αισθάνεται πως δεν δημιουργεί ουσιαστικές επαφές ή ότι δεν γίνεται κατανοητή από τους άλλους. Πολλές φορές επιλέγει να εκφράζεται  όχι με λόγια αλλά με άλλα μέσα, όπως η γραφή και η τέχνη.

 

Σύνοψη

Τι μάθαμε σε αυτό το webinar;

 

  • Εάν υπάρχει κάποια έμφαση σε ένα ή περισσότερα στοιχεία, τότε θα έχουμε αντίστοιχα και κάποια έλλειψη.
  • Έχοντας ένα ή κανένα πλανήτη σε κάποιο στοιχείο, τότε λέμε ότι έχουμε έλλειψη του στοιχείου.
  • Έχοντας έλλειψη κάποιου στοιχείου σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου δεν έχουμε αναπτύξει επαρκώς κάποια ή τα περισσότερα χαρακτηριστικά αυτού του στοιχείου.
  • Υπάρχει περίπτωση να έχουμε αντιληφθεί την έλλειψη του στοιχείου και να προσπαθούμε να την αναπληρώσουμε με τη συμπεριφορά μας.
  • Πολλές φορές έχουμε την τάση να ερχόμαστε κοντά ή να δημιουργούμε σχέσεις με άτομα που έχουν έμφαση στο στοιχείο που μας λείπει.

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας και σας περιμένουμε σύντομα στο επόμενο μάθημα για να συνεχίσουμε την ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μαγδαλινή, Πλάτωνας, Μαρκέλλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...