παρακαλώ περιμένετε...
ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ
Οι αρμονικές όψεις της συναστρίας - Ομοιότητες και Διαφορές
Stardome* @ 16.05.2014

Η αρμονία είναι μια υπέροχη λέξη. Η αρμονία στις σχέσεις θεωρείται από πολλούς εχέγγυο ευτυχίας. Μήπως η αρμονία στις σχέσεις είναι τελικά μια ουτοπία; Ή απλά έχουμε δώσει λάθος ορισμό και την ερμηνεύομαι ως κάτι που δεν είναι;

Ως αστρολόγοι συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη των ανθρώπων που συμβουλεύουμε για αρμονία. Ακόμη πιο συχνά ακούμε από ανθρώπους που έχουν μια επιδερμική έστω σχέση με την αστρολογία να μας λένε «Μα είχαμε τόσες αρμονικές όψεις στη συναστρία μας! Δε καταλαβαίνω γιατί δεν πάει καλά η σχέση!». Αυτή η δήλωση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς λάθος ερμηνειών και υποθέσεων. Με αφορμή μια ερώτηση που δεχτήκαμε στο φόρουμ του Stardome*, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα κείμενο στο θέμα των αρμονικών όψεων σε συναστρία...

 

Η φύση των αρμονικών όψεων

Το τρίγωνο και το εξάγωνο είναι δύο όψεις που στην αστρολογία θεωρούνται αρμονικές καθώς συνδυάζουν ενέργειες που ανήκουν σίγουρα στην ίδια πολικότητα, ενώ στη περίπτωση του εξαγώνου έχουμε και ενέργειες που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο. Έτσι είναι σύνηθες να εντάσσονται σε αρκετές αναλύσεις συναστρίας όμοιες ερμηνείες για αυτές τις δύο όψεις. Είναι αυτό σωστό; Και ναι, και όχι... Από τη μια πλευρά έχουμε, θεωρητικά, μια αρμονική ανάμιξη ενεργειών. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι ίδιος ο τρόπος ανάμιξης αφού δεν είναι ίδιος ο χαρακτήρας των υλικών που αναμιγνύονται. Θα προσπαθήσω λοιπόν να απαντήσω με ένα παράδειγμα. Ας πάρουμε μια όψη συναστρίας ανάμεσα στη Σελήνη του μέλος Α και τον Ερμή του μέλους Β. Θα μιλήσουμε για την περίπτωση Α που οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε εξάγωνο και για την περίπτωση Β που οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε τρίγωνο. Πάμε λοιπόν...

 

Πόσο ταιριάζεις με το/τη σύντροφο σου; Στο Stardome* Love Match απαντάμε σε αυτό το ερώτημα άμεσα και με σαφήνεια. Αναλύουμε τις θέσεις των πλανητών του/της συντρόφου σου στο χάρτη σου και αποκαλύπτουμε τις δυναμικές της σχέσης σας. Απόκτησε το τώρα. Κάνε κλικ εδώ!

 

Περίπτωση Α: Το εξάγωνο

Ας υποθέσουμε ότι η Σελήνη το μέλους Α βρίσκεται στον Τοξότη σε εξάγωνο με τον Ερμή του μέλους Β στον Υδροχόο.

Στη περίπτωση μια όψης Σελήνης - Ερμή σε συναστρία έρχονται σε επαφή οι συναισθηματικές ανάγκες, οι αντιδράσεις αλλά και οι ανασφάλειες (Σελήνη) του μέλους Α με την ορμή για αντίληψη, επικοινωνία και κατανόηση (Ερμής) του μέλους Β. Διάφορα είναι τα ζητήματα που μπορούν να ανακύψουν από μια τέτοια επαφή με πιο χαρακτηριστικά τα ακόλουθα σενάρια:

1. Οι αντιδράσεις και οι ανάγκες του μέλους Α εξάπτουν τη περιέργεια του μέλους Β.

2. Το μέλος Β μπορεί να ερμηνεύσει, να κατανοήσει και να αποτυπώσει με σκέψεις ή λόγια τα συναισθήματα και τις ανάγκες του μέλους Α.

3. Το μέλος Α μπορεί να μάθει πως να βάζει σε πλαίσια και να ερμηνεύει τις ανασφάλειες και τις φοβίες του.

4. Αντιλαμβάνονται και οι δύο ότι διαφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων καθώς το Α αντιδρά συναισθηματικά και το Β αντιδρά εγκεφαλικά.

5. Το μέλος Β μπορεί να μιμηθεί ή να προσαρμοστεί ή να υποδυθεί ρόλους που ταιριάζουν στις συναισθηματικές αντιδράσεις του μέλους Α.

6. Το μέλος Α μπορεί να αντιλαμβάνεται ψυχρό και υπολογιστικό το μέλος Β στις αντιδράσεις του ενώ το μέλος Β να θεωρεί αντίστοιχα το Α υπερβολικά απαιτητικό ή δραματικό..

Όπως και να έχει εδώ έχουμε τη περίπτωση δύο ανθρώπων που προσπαθούν να φέρουν σε επαφή δύο κομμάτια της προσωπικότητας τους, ο ένας το συναισθηματικό και ο άλλος το νοητικό. Πως θα γίνει αυτό; Αυτό ακριβώς μας το εξηγεί η όψη. Έχουμε ένα εξάγωνο ανάμεσα σε ένα πλανήτη που βρίσκεται σε ζώδιο της φωτιάς και ένα πλανήτη που βρίσκεται σε ζώδιο του Αέρα. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι ενεργητικά (ανήκουν στην ίδια πολικότητα). Άρα, και χωρίς να υπολογίζουμε άλλους παράγοντες του ωροσκοπίου, θα έλεγε κανείς ότι και το μέλος Α αλλά και το μέλος Β δε θα κρύψουν αυτά τα κομμάτια του χαρακτήρα τους. Η ενεργητική πολικότητα που έχουν από τη φύση τους αυτοί οι πλανήτες θα τους κάνει να εκφράζονται άμεσα και έτσι ο ένας θα μπορεί να καταλάβει που διαφέρει με τον άλλο. Αυτό λοιπόν θα φέρνει το μέλος Α και το μέλος Β συχνά σε σύγκρουση. Μια σύγκρουση όμως που έχει σκοπό την προσαρμογή και το συμβιβασμό και όχι την καταπίεση. Αυτή ακριβώς είναι η φύση του εξαγώνου. Φέρνει μαζί ενέργειες της ίδιας πολικότητας και καλεί τα μέλη να κατανοήσουν το ένα το άλλο μέσα από τη κοινή φύση της πολικότητας τους (τουλάχιστον σε ότι αφορά αυτά τα κομμάτια της προσωπικότητας τους). Αυτές είναι και οι συγκρούσεις που προσφέρουν σε μια σχέση τη "περίφημη" ανανέωση και μπορούν να ενδυναμώσουν ένα ζευγάρι, καθώς είναι αντεγκλήσεις/προκλήσεις που εύκολα ξεπερνιούνται. Ιδανικά το μέλος Α θα καταφέρει να διοχετεύσει και να ερμηνεύσει τις συναισθηματικές του αντιδράσεις ενώ το μέλος Β θα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη γνώση και αντίληψη για τις λειτουργίες του συναισθηματικού κόσμου του Β και αντίστοιχα για το δικό του.

Θέλεις να μάθεις τη δυναμική της σχέσης σου; Είναι εύκολο! Η Ερωτική Συναστρία του Stardome* σου δίνει τις απαντήσεις! Κάνε κλικ εδώ και απόκτησε τη δική σου!

 

Περίπτωση Β: Το τρίγωνο

Υποθέτουμε ξανά ότι η Σελήνη του μέλους Α βρίσκεται στο Τοξότη, αυτή τη φορά σε τρίγωνο με τον Ερμή του μέλους Β που υποθετικά βρίσκεται στο Κριό.

Όσα είπαμε πιο πάνω για τις επαφές Σελήνης - Ερμή σε συναστρία ισχύουν και σε αυτή τη περίπτωση. Όλα τα σενάρια και όλα τα συμπεράσματα που βγάλαμε για αυτούς τους δύο πλανήτες παραμένουν ίδια. Όμως εδώ πλέον έχει αλλάξει κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι το γεγονός ότι ενώ έχουμε ίδια πολικότητα και στοιχείο, έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές ποιότητες ενέργειας. Από τη μια πλευρά έχουμε μια ενέργεια μεταβλητής ποιότητας (Τοξότης) και από την άλλη πλευρά μια ενέργεια πρωτεύουσα ή παρορμητική (μέλος Β). Και εδώ είναι που αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον το ζήτημα της ερμηνείας... Το μέλος Α αισθάνεται ενστικτωδώς οικεία με το τρόπο που λειτουργεί το μυαλό του μέλους Β καθώς είναι γεμάτο φαντασία, ιδέες, επιθετικότητα - όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια πύρινη ενέργεια. Αντίστοιχα το μέλος Β αισθάνεται οικεία με τις αντιδράσεις του μέλους Α που είναι μάλλον έντονες και εκρηκτικές, είτε είναι ενθουσιώδεις, είτε λυπημένες - στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Φωτιά και αυτά. Έτσι δημιουργείται αυτόματα μια ψευδαίσθηση ότι οι δύο τους ταιριάζουν απόλυτα. Όμως στη πραγματικότητα αυτό το ταίριασμα θέλει πολύ δουλειά και έχει πολλά σημεία που πρέπει να λειανθούν. Και πως μπορεί να γίνει αλλιώς όταν το μέλος Α έχει τη τάση αντιδρά συναισθηματικά και το μέλος Β εγκεφαλικά σε παρόμοιες καταστάσεις. Αργά ή γρήγορα το μέλος Β θα προσπαθήσει να επιβάλλει την άποψη του (ως χαρακτηριστική περίπτωση ενέργειας που βρίσκεται σε παρορμητικό ζώδιο) και το μέλος Α θα προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα συνθήκη. Αντίστοιχα βέβαια το μέλος Α ίσως επιχειρήσει να απορρίψει ή να εκβιάσει συναισθηματικά το μέλος Α από το να παραιτηθεί από απόψεις και αποφάσεις του, ώστε να εξασφαλίσει ότι δε θα αλλάξει η ισορροπία την οποία αποζητά για να αισθάνεται ασφάλεια (χαρακτηριστική αντίδραση ενέργειας που βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο). Τελικά η μεγάλη παγίδα του τρίγωνου είναι αυτή η ψευδαίσθηση συμφωνίας που δημιουργεί. Όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τελικά ακόμη και αυτές οι συγκρούσεις που ανακύπτουν με το τρίγωνο μπορούν πιο εύκολα να αρθούν από τις εντάσεις των δυσαρμονικών όψεων.

Απόλαυσες την ανάλυση αυτή; Έλα να μιλήσουμε για ερωτική αστρολογία από κοντά στο σεμινάριο "Ερωτικός Οδηγός - Καλοκαίρι 2014 Edition"! Κλείσε θέση τώρα και μάθε όλα τα ερωτικά μυστικά για τα ζώδια που σε ενδιαφέρουν! Κάνε κλικ εδώ!

 

Σύνοψη

Τι κρατάμε τελικά από αυτή την ανάλυση;

(1ον) Οι αρμονικές όψεις σε συναστρία ονομάζονται αρμονικές γιατί συνδέουν μεταξύ τους ενέργειες που έχουν κοινή είτε πολικότητα (εξάγωνο), είτε πολικότητα και στοιχείο (τρίγωνο) και υποδηλώνουν ανάμιξη ενεργειών που παρόλη την ένταση που μπορεί να δημιουργεί, τελικά μπορεί να επιτευχθεί με αρκετή επιτυχία.

(2ον) Οι αρμονικές όψεις σε συναστρία έχουν κοινά χαρακτηριστικά μεν, γεγονός που αναγκάζει πολλούς να τις ερμηνεύουν ως μια και αυτή συνθήκη. Στη πραγματικότητα όμως μόνο σε πρώτη ανάγνωση έχουν κοινά χαρακτηριστικά γιατί μια πιο ουσιαστική ανάλυση τους φέρνει στην επιφάνεια σημαντικές διαφορές.

(3ον) Οι αρμονικές όψεις δεν εγγυώνται μια ευτυχισμένη συνύπαρξη όπως ακριβώς και οι δυσαρμονικές όψεις δεν εγγυώνται μια δυστυχισμένη συνύπαρξη. Οι σχέσεις απαιτούν διαρκή προσπάθεια και δουλειά για να παραμείνουν λειτουργικές.

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 283 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ολυμπία, Άννα, Ιάκωβος, Ιακωβίνα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...