παρακαλώ περιμένετε...
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
Webinar Ανάλυσης Γενέθλιου Χάρτη: 1. Κατανομή Πλανητών στα Στοιχεία

Οι σημειώσεις του πρώτου μαθήματος από τη σειρά webinars του Stardome* για την ανάλυση γενέθλιου χάρτη.

Εισαγωγή

Γεια σας! Ονομάζομαι Σοφία Τσιρωνά. Είμαι συνεργάτης του Stardome*.gr και μαζί θα ξεκινήσουμε μια σειρά μαθημάτων με επίκεντρο την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη. Πιστεύουμε ότι τα μαθήματα θα φανούν χρήσιμα, τόσο σε εσάς που έχετε κάποιες βασικές γνώσεις, όσο και στους αρχάριους.

Στο πρώτο μάθημα θα ξεκινήσουμε αναλύοντας τη σημασία που έχει σε ένα γενέθλιο χάρτη η κατανομή των πλανητών στα στοιχεία των ζωδίων και ιδιαίτερα η έμφαση σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο όταν αυτή εμφανίζεται.

Έτσι το μάθημα μας χωρίζεται σε τρία μέρη:

 • Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουμε για κάποια θεωρητικά στοιχεία που είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε.
 • Στο δεύτερο μέρος θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τα τέσσερα στοιχεία της αστρολογίας και θα περιγράψουμε τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε.
 • Τέλος θα κλείσουμε με ένα σύντομο παράδειγμα που θα εφαρμόσουμε όσα μάθαμε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Βασικές γνώσεις για το γενέθλιο χάρτη

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας δύο λόγια για το γενέθλιο χάρτη.

Ένας γενέθλιος χάρτης είναι μια δισδιάστη απεικόνιση του ουράνιο θόλου τη στιγμή της γέννησης του ατόμου και μας δείχνει τις τάσεις του χαρακτήρα του. Το άτομο είναι τρόπον τινά υποχρεωμένο σε όλη του τη ζωή να έρθει σε επαφή και να συνειδητοποιήσει όλα τα συστατικά του χάρτη του.

Σε ένα γενέθλιο χάρτη μπορούμε να διακρίνουμε τρία συστατικά/σύμβολα: τα ζώδια, τους πλανήτες και τους οίκους. Στο χάρτη του Stardome* παρατηρούμε αυτά τα σύμβολα με τη σειρά που αναφέρθηκαν από έξω προς τα μέσα.  Κάθε σύμβολο απαντά και σε μια συγκεκριμένη ερώτηση.

 • Οι πλανήτες απαντούν στην ερώτηση «Τι;». Τι συμβαίνει; Τι χρειάζεται ή απαιτείται; Σε ψυχολογικούς όρους οι πλανήτες συμβολίζουν ψυχολογικές ορμές και λειτουργίες που υπάρχουν σε κάθε άτομο. Για παράδειγμα η Αφροδίτη σημαίνει επιθυμώ ενώ ο Ερμής επικοινωνώ.
 • Τα ζώδια απαντούν στην ερώτηση «Πως;». Με ποιο τρόπο θα εκφραστεί η ενέργεια ενός πλανήτη; Έχουν λοιπόν την λειτουργία επιρρημάτων. Για παράδειγμα ένα επίρρημα που σχετίζεται με το Κριό είναι το «επιθετικά». Μια Αφροδίτη στο Κριό επιθυμεί επιθετικά. Ένας Ερμής στο Κριό επικοινωνεί επιθετικά.
 • Τέλος οι οίκοι απαντούν στην ερώτηση «Που;» και μας δείχνουν σε ποια σφαίρα της ζωής είναι περισσότερο πιθανό να εντοπίσουμε την κάθε συμπεριφορά.

Σ' αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στα ζώδια και ιδιαίτερα στα στοιχεία τους, δηλαδή στο πώς, με ποιο τρόπο ανταποκρίνεται στη ζωή του άτομο.

 

Τα 4 Στοιχεία στην Αστρολογία

Στην αστρολογία έχουμε τέσσερα στοιχεία που συμβολίζουν τέσσερις σφαίρες εσωτερικής εμπειρία ή τέσσερις θεμελιώδεις ανάγκες. Αυτά τα στοιχεία είναι η Φωτιά, η Γη, ο Αέρας και το Νερό και σε καθένα συναντούμε από 3 ζώδια.

 • Το στοιχείο της Φωτιάς περιγράφει την ανάγκη για όραμα και στόχους. Στο στοιχείο της Φωτιάς ανήκουν: o Kριός, o Λέων και ο Τοξότης
 • Το στοιχείο της Γης περιγράφει την ανάγκη για πραγματοποίηση του οράματος και των σχεδίων μας. Στο στοιχείο της Γης ανήκουν: ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως.
 • Το στοιχείο του Αέρα περιγράφει την ανάγκη για επικοινωνία, κριτική και βελτίωση των πραγμάτων που έχουμε φτιάξει. Στο στοιχείο του Αέρα ανήκουν: οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος
 • Το στοιχείο του Νερού περιγράφει την ανάγκη για συναισθηματική σημασία, και την εσωτερική αξία των πραγμάτων. Στο στοιχείο του Νερού ανήκουν: ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες.

Και σ' αυτό το σημείο τελειώσαμε με τη θεωρία! Πάμε στη πράξη!

 

Μέτρηση Κατανομής Πλανητών στα Στοιχεία

Μετρώντας σε ένα γενέθλιο χάρτη τους πλανήτες όπως εμφανίζονται στα διάφορα ζώδια, βρίσκουμε την κατανομή στοιχείων, δηλαδή ποια στοιχεία υπερισχύουν και ποια βρίσκονται σε απουσία.

Όταν λοιπόν βρίσκουμε τους περισσότερους πλανήτες ενός ατόμου στα ζώδια ενός στοιχείου τότε λέμε ότι υπάρχει έμφαση σε αυτό το στοιχείο. Έτσι, είναι αναμενόμενο να πούμε ότι το συγκεκριμένο άτομο αντιλαμβάνεται τη ζωή μέσα από τα χαρακτηριστικά αυτού του στοιχείου.

Πάμε να δούμε πως μετράμε. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρουμε είναι πρόσθεση επιπέδου δημοτικού.

Σημειώνουμε μια προς μια τις θέσεις των πλανήτων στα ζώδια μέχρι και τον Κρόνο. Δηλαδή τους πρώτους εφτά πλανήτες. Περιοριζόμαστε σ' αυτούς γιατί οι πλανήτες μετά το Κρόνο είναι συλλογικοί, δηλαδή επηρεάζουν ολόκληρες γενιές ατόμων. Αφού έχουμε σημειώσει το ζώδιο που βρίσκεται κάθε πλανήτης υπολογίζουμε το άθροισμα τους κατά στοιχείο.

Αν έχουμε περισσότερους από 3 πλανήτες στο ίδιο στοιχείο έχουμε έμφαση. Αν έχουμε περισσότερους από 5 έχουμε έντονη εμφαση.

Στο χάρτη του παραδείγματος μας σχεδιάσαμε το χάρτη του Johny Depp και έχουμε το αποτέλεσμα που φαίνεται στην κάρτα δίπλα μου.

Εδώ έχουμε ένα χάρτη με ημερομηνία γέννησης 9 Ιουνίου 1963, ώρα 8:44 πμ και τόπο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως βλέπουμε ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους

Η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω

Ο Ερμής βρίσκεται στον Ταύρο

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο

Ο Άρης βρίσκεται στην Παρθένο

Ο Δίας βρίσκεται στον Κριό

Και τέλος, ο Κρόνος βρίσκεται στον Υδροχόο

Άρα έχουμε συνολικά 4 πλανήτες στο στοιχείο της Γης (Σελήνη στον Αιγόκερω, Ερμής στον Ταύρο, Αφροδίτη στον Ταύρο και Άρης στη Παρθένο) και το συγκεκριμένο άτομο σύμφωνα με τη βαθμολογία παρουσιάζει έμφαση σε αυτό το στοιχείο.

Ο Johny Depp έχει συνολικά 4 πλανήτες στο στοιχείο της Γης και το συγκεκριμένο άτομο σύμφωνα με τη βαθμολογία παρουσιάζει έμφαση σε αυτό το στοιχείο. Έτσι ως αστρολόγοι μπορούμε να πούμε για αυτόν, χωρίς καν να κοιτάξουμε άλλα στοιχεία του χάρτη του ότι είναι μάλλον ένα άτομο θα χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα, υπομονή και επιμονή. Ποιότητες όπως η αξιοπιστία και ο ρεαλισμός θα του είναι οικεία. Ίσως στην εργασία του να παρουσιάζει μια εμμονή με τη λεπτομέρεια και τα απτά αποτελέσματα.  Θα λειτουργεί έντονα στο κόσμο των αισθήσεων και θα είναι συντονισμένος στο σώμα του και τις αισθησιακές απολαύσεις και ανέσεις.

Για τα χαρακτηριστικά που χαρίζει η έμφαση στα διάφορα στοιχεία μπορείτε να δείτε τα links που επισυνάπτουμε στην περιγραφή του video (Για το άρθρο εισαγωγής στα Τέσσερα Στοιχεία κάνε κλικ εδώ).

Οπότε υπολογίστε το γενέθλιο χάρτη σας στο Stardome* και δείτε αν έχετε έμφαση σε κάποιο στοιχείο και τι σημαίνει αυτό για το χαρακτήρα σας.

 

Σύνοψη

Τι μάθαμε σε αυτό το webinar;

 • η ισορροπία στοιχείων είναι ένα από τα πρώτα θέματα που εξετάζουμε σε ένα γενέθλιο χάρτη
 • Τα ζώδια από την σκοπιά των στοιχείων μας περιγράφουν τέσσερεις θεμελιώδεις ανάγκες.
 • Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο για να καταμετρήσουμε τους πλανήτες του γενέθλιου χάρτη μας στα 4 στοιχεία.
 • Η έμφαση σε κάποιο από τα τέσσερα στοιχεία μας δίνει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία προβάλουμε έντονα προς τα έξω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τη προσοχή σας! Μέχρι το επόμενο μάθημα σας περιμένουμε στο Stardome* για να μιλήσουμε για περισσότερη αστρολογία!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...