παρακαλώ περιμένετε...
ΑΣΤΡΟ-LIFESTYLE
Το παιδί Ιχθύες του 1ου Δεκαημέρου
actavesta*baby @ 14.03.2014

Με τον Ποσειδώνα να είναι η κύρια πλανητική επιρροή, οι μικροί Ιχθύες που ανοίγουν τα δεκαήμερα του ζωδίου είναι οι πιο ονειροπόλοι και παραπλανητικοί. Γοητευτικοί και τρυφεροί, μπορούν εύκολα να προσποιηθούν ότι είναι περισσότερο ευάλωτοι απ' ότι στη πραγματικότητα είναι. Ανακάλυψτε αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα μέσα από το προφίλ που ετοίμασε το μοναδικό portal παιδικής αστρολογίας στην Ελλάδα, το actavesta*baby.

Το παιδί Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου δέχεται την διπλή επιρροή του ονειροπόλου Ποσειδώνα. Η ευαισθησία και η απαλότητα αυτού του μικρού έχει κάτι από παραμύθι και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά στο βαθύ και ταξιδιάρικο βλέμμα του. Ο διπλός Ποσειδώνας δίνει μεγάλη γοητεία σε αυτό το παιδί, η οποία το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Συχνά το ψαράκι των πρώτων ημερών, εμφανίζεται περισσότερο ευάλωτο από ότι είναι στην πραγματικότητα και αυτό ίσως συχνά κάνει τους γονείς του να το μεταχειρίζονται με ιδιαίτερη προστατευτικότητα. Η τρυφερότητά του και η ανάγκη του για σωματική επαφή και χάδια μόνo από τους αγαπημένους του, μπορεί να το κάνουν να δείχνει εσωστρεφές στα πρώτα του χρόνια, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει καθώς το μικρό αυτό είναι ιδιαίτερα κοινωνικό -αλλά και κάπως ντροπαλό. 

 

Το παιδί Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου παρόλο που φαίνεται ένα ήσυχο και συνεργάσιμο παιδί, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Είναι όσο επίμονο και διεκδικητικό όσο ο μικρός φωνακλάς Κριός και ο πεισματάρης Ταύρος, όμως σπάνια θα καταφύγει στις φωνές και στα πείσματα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Το γλυκό χαμόγελο και η φαντασία του, οι ελιγμοί και οι μαγικοί του τρόποι συνδυάζονται με τις κατάλληλες αναλογίες και κάμπτουν εμπόδια πάσης φύσης - ακόμα και το πιο απόλυτο και κατηγορηματικό σας όχι. Ενώ δεν δείχνει αρκετά σίγουρο για τους λόγους που μπορεί επιθυμεί κάτι και συχνά δεν έχει απαντήσεις για αυτούς, από την άλλη μεριά υπάρχει ένας πολύπλοκος και ανέκφραστος κόσμος μέσα του που διαμορφώνει τις προθέσεις του και τις ανάγκες του. 

 

Το παιδί αυτό έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την πραγματικότητα. Ο τρόπος που θα την αντιληφθεί και θα κινηθεί μέσα σε αυτή, και ο τρόπος που θα την πλάσει του δίνει τη ρευστή και άπιαστη ουσία της προσωπικότητάς του. Όπως κάθε ψαράκι, ακόμα περισσότερο αυτό του πρώτου δεκαημέρου, ζει όπως ο Πήτερ Παν και η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων ταυτόχρονα. Από τη μία μεριά τα συναισθήματά του και ο κόσμος που αυτά διαμορφώνουν μέσα του είναι ένα κύμα που δεν μπορεί πάντα να διαχειριστεί, και ταυτόχρονα, οι περιορισμοί που του θέτει η πραγματικότητα της ζωής επιβάλλουν τα όρια στο παραμύθι που θέλει να ζει. Έτσι το παιδί Ιχθύς εξασκεί το έμφυτο ταλέντο του το οποίο δεν είναι άλλο από την απόδραση! Η απόδραση από τους περιορισμούς και τις πιέσεις που νιώθει εσωτερικά και εξωτερικά. Οπότε η μεγαλύτερη βοήθεια για αυτό το παιδί είναι η ομαλή εισαγωγή του στην κοινή πραγματικότητα και η παροχή κινήτρου στο να συνδεθεί μαζί της και να την ευχαριστηθεί!

 

Η αγάπη, η συμπόνια, η αυτοθυσία και οι στιγμές διαισθητικής διαύγειας είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη διάθεσή του να συνδεθεί με τον κόσμο γύρω του. Η σχέση του με την ύλη δεν είναι πάντα άριστη! Αυτό το μικρό μπορεί να χαρίζει τα πράγματά του στους φίλους του με την ίδια ευκολία που μπορεί να δανειστεί τα δικά τους ξεχνώντας να το αναφέρει. Ενδεχομένως αυτό το παιδί να χρειάζεται βοήθεια στο να αντιληφθεί τους κανόνες και τα όρια μέσα στις σχέσεις. Η οικογένειά του, οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτή και η καθαρότητα με την οποία αυτές οι σχέσεις ορίζονται είναι ένα βασικό κλειδί για την συναισθηματική ανάπτυξη αυτού του μικρού. Καθώς το παιδί του πρώτου δεκαημέρου έχει την τάση να αναπτύσσει και να διατηρεί τη δική του λογική, το φιλτράρισμα των πληροφοριών μπορεί να φέρει πολύ ιδιαίτερα συμπεράσματα! Όσο περισσότερο διαυγείς είναι οι σχέσεις του κατά την παιδική ηλικία και όσο περισσότερο είναι σε θέση να εξωτερικεύσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, τόσο πιο ομαλά θα καταφέρει να συνδεθεί με την πραγματικότητα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. 

 

Η διαίσθηση και η καλλιτεχνική ευαισθησία του παιδιού Ιχθύ του πρώτου δεκαημέρου είναι από τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά του. Κάθε απασχόληση που του δίνει την ευκαιρία να εκφράσει έστω και ένα μικρό μέρος από τον εσωτερικό του κόσμο μπορεί να απελευθερώσει εποικοδομητικά πολλή από την ενέργεια αυτού του μικρού. Τα πιο όμορφα και πολύχρωμα παραμύθια είναι κρυμμένα στις σκέψεις και τη ματιά των μικρών Ιχθύων. Αν μπορούσε να βρεθεί ένας τρόπος να τα μοιραστούν μαζί μας ο κόσμος μας θα γίνονταν μαγικότερος! Αν ενθαρρύνετε δημιουργικές δραστηριότητες - ζωγραφική, γράψιμο, μουσική, χορό  - θα ενδυναμώσετε τόσο την διαδικασία εδραίωσης της ταυτότητάς όσο και την πίστη αυτού του μικρού στην ομορφιά της ζωής. Ο κόσμος της δημιουργίας απαιτεί πειθαρχία, επιμονή και θέληση. Το μικρό αυτό ψαράκι ίσως να έχει την τάση να παρατάει τα πράγματα στη μέση, ακόμα και εκείνα που αγαπάει, και πολύ συχνά για τους λάθος λόγους. Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται καμία πίεση, απλά μία βοήθεια για να καταλάβει το γιατί. 

 

Το παιδί Ιχθύς του πρώτου δεκαημέρου με το υπερευαίσθητο και συμπονετικό ταμπεραμέντο του γίνεται ένα τρυφερό και δοτικό πλάσμα. Προκειμένου να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό του, θα χρειαστεί την βοήθεια των γονιών που με τρυφερότητα, σταθερότητα και πειθαρχεία θα το θωρακίσουν απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Το παιδί Ιχθύς χρειάζεται να χάσει πολλές φορές την ταυτότητά του για να την εδραιώσει πραγματικά. Αυτό το μικρό δεν αγαπάει την ρουτίνα που του είναι όμως αναγκαία για την ομαλή προσαρμογή του στον κόσμο μας. Συχνά θα προσπαθεί να σας αποσπάσει από την κανονικότητα, το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις σας με τα παραμυθένια του μάτια τραβώντας σας τον μαγικό του κόσμο και συχνά θα τα καταφέρνει. Όταν θα το ακολουθείτε στον κόσμο του θα νιώθει την αγάπη σας περισσότερο από κάθε άλλη φορά και τότε είναι που θα είστε οι πιο τυχεροί γονείς του κόσμου. 

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 196 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...